تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: ادبیات روس |
در هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در روستای رکنآباد میبد یزد مطرح شد؛ 1 - دکتر قالیباف: فرهنگ جهاد و شهادت رمز پیروزی و پیشرفت در تمام عرصههاست دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در مراسم هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در روستای رکنآباد میبد یزد تأکید کرد که فرهنگ جهاد و شهادت پایه و رمز موفقیت ایران اسلامی در تمامی عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.
در مراسم هجدهمین پاسداشت کد مطلب: 7259 - تاریخ انتشار: 09:13 - 1403/11/12 2 - جایگاه سعدی در اشعار پوشکین از بهار، سخن از نو شدن و شکفتن است. سرمایی استخوانسوز که از بیداد آن دستها طاقت سر برون کردن از بغل نداشتند به پایان میرسد و شاخهها سبز و تر میشوند و شکوفهها خندان، نعره رعد، گریه ابر، خنده گل، زمزمه جویبارها و لطافت نسیم، ارمغانههای طبیعتاند کد مطلب: 5634 - تاریخ انتشار: 07:22 - 1403/01/27 3 - آشنایی با ادبیات روس اثرگذارترین ادوار تاریخ ادبیات روسیه ادبیات قرنهای نوزدهم و بیستم است. ادبیات قرن بیستم روسیه پدیدهای است پیچیده با سیماهای گوناگون. کل فرازونشیبهای سرنوشت روسیه در این سده در عرصۀ ادبیات نیز بازتاب یافته و روند تکامل طبیعی این ادبیات چندین بار با یورش سهمگین و کد مطلب: 4930 - تاریخ انتشار: 07:31 - 1402/03/08 4 - «پسری از خیابان اروس» رونمایی شد/ داداشی: قهرمان کتاب را از روی خودم ننوشتم! حسن احمدی نویسنده کودک و نوجوان و منتقد ادبیات داستانی در خصوص تعدد موضوعات در کتاب «پسری از خیابان اروس» گفت: نیاز نبود این همه مسأله را نویسنده کنارهم بچیند. مخاطب واقعا نمیداند کدام خط داستانی را دنبال کند. نقل از خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از کتاب «پسری از خبایان اروس» با حضور حمیدرضا داداشی نویسنده اثر، حسن احمدی و علی مهر به عنوان منتقدان اثر، حامد محقق، بهروز رضایی، سیدمهدی هاشمی و سیدمهدی موسوی به عنوان مهمانان برنامه در خبرگزاری فارس برگزار شد.
حمید کد مطلب: 2801 - تاریخ انتشار: 10:23 - 1401/05/10 5 - نامهی تورگنیف به داستایفسکی در ۱۸۶۲ تورگنیف از پاریس نامهای برای داستایفسکی فرستاد و در آن نوشت چقدر از تمجید او از رمان جدیدش «پدران و پسران» مشعوف شده است و تا چه حد حس خوشی به او دست داده که بازارف -کاراکتری که بعدها در ادبیات روسیه جاودانه شد- را رفیق نویسندهاش هم درک کرده است. فحوای این نامه برمیآید که رابطه بسیار خوبی بین این دو نویسنده روس که همنسل هستند وجود داشته است. اما آنها هم از نظر روحیه با هم متفاوت بودند، هم از نظر طبقاتی و هم از نظر عقاید سیاسی. این نامه را عبدالحسین آل رسول در نشریه کتاب زمان ویژه تورگنیف ترجمه کرده است و کد مطلب: 2616 - تاریخ انتشار: 11:32 - 1401/04/12 با حضور حدادعادل؛ 6 - همایش ایرانشناسان و اساتید زبان فارسی اوراسیا برگزار میشود ششمین همایش ایرانشناسان و استادان زبان و ادبیات فارسی اوراسیا، با حضور و سخنرانی غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی، در محل سفارت ایران در روسیه برگزار میشود. گزارش خبرگزاری مهر، ششمین همایش ایرانشناسان و استادان زبان و ادبیات فارسی اوراسیا، جمعه ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ با حضور و سخنرانی غلامعلی حدادعادل رئیس بنیاد سعدی، توسط سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در روسیه در محل این سفارت برگزار میشود.
مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران و کد مطلب: 2451 - تاریخ انتشار: 15:50 - 1401/03/11 7 - ۳۵۰۰ خانه روستایی بیپلاک از نمایشگاه مجازی کتاب خرید کردند/ فروش بیش از 443 هزار کتاب در 4 روز مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: قریب به ۳۵۰۰ خانه روستایی با دربهای رنگی از سراسر کشور منتظر دریافت کتابهای خریداری شده از دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی رمضانی رئیس دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تاکید بر اینکه این نمایشگاه دسترسی مردم به کتاب را در نقطه به نقطه کشور از میناب و بردسکن تا کرمان و کد مطلب: 1683 - تاریخ انتشار: 16:59 - 1400/11/07 گزیدهای از مقالهی ارزشمند استاد محمّد رضا شفیعی کدکنی 8 - حافظه تاریخی و فقر آرشیو ملّی محمدرضا شفیعی کَدْکَنی چهرهی ممتاز ادبیات ایران، در عرصه تالیف و تصحیح و ترجمه و نقد و تحقیق، زادهٔ ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در روستای کدکن نیشابور است. استاد کدکنی، زبان و ادبیات عرب را نزد ادیب نیشابوری، فقه، کلام و اصول را نزد شیخ هاشم قزوینی و سید محمدهادی میلانی و تحصیلات تکمیلی در زمینه ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران نزد بدیعالزمان فروزانفر به انجام رساند. ایشان علاوه بر سمت استادی در دانشگاه تهران، مدتی را بنا به دعوت دانشگاههای آکسفورد انگلستان و پرینستون آمریکا و ژاپن به عنوان استاد به تدریس و تحقیق اشتغال داشت.
از سقوط سلطنت، در همین چند سال اخیر، روشنفکران و کتابخوانان ایران تازه به این فکر افتادهاند که «ما حافظه تاریخی نداریم.» راست است و این حقیقت قابل کتمان نیست. در کجای جهان، در قرن بیستم، اگر فرّخی یزدی (غرض شخص او نیست، بلکه منظور شاعری آزاده و میهن دوست و شجاع کد مطلب: 1026 - تاریخ انتشار: 13:22 - 1400/05/23 |