تعداد نتایج: ۱۸۰ | عبارت جستجو: تاریخ اسلام |
1 - گفتوگو با علیمحمد مؤدب درباره کتاب «روحالله» با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، بازخوانی سیره و شخصیت حضرت امام خمینی رحمهالله همچنان یکی از ضرورتهای فرهنگی و اجتماعی کشور است. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن اشاره به نیاز جوانان به خواندن کتاب و معرّفی شخصیّتها و خلأ موجود در این مسأله فرمودند «امام یک شخصیّت برجستهی کمنظیر در تاریخ است؛ ما دربارهی امام چقدر کتاب نوشتهایم؟ چه نوشتهایم؟ اینها خیلی مهم است. این کارها باید انجام بگیرد. ۱۴۰۳/۲/۲۴»
از این روی و با نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام راحل عظیمالشأن، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی قصد دارد تا چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی را به بازخوانی سیره و شخصیت امام خمینی اختصاص دهد و در جریان این رویداد، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» را منتشر کند.
کتاب «روحالله» روایت مستندی از زندگی حضرت امام خمینی است که آقای هادی حکیمیان، آن را در قالب داستانواره و بهصورت مستند به رشتهی تحریری در آورده است. بود؛ کلماتی بود که از متن تاریخ اسلام برخاسته بود و در مواجهه با این همه کلمه و سرسام و آشوب، لطیف و شیرین و مقتدر این کلمه شنیده میشد.
ما، یکایک مردم آن دوره، به نوعی شبیه این کلمه میشدیم. اینکه چقدر ما در آن زمان چهرههای دلاور داشتیم؛ در همان جنگ، در روستای کد مطلب: 7838 - تاریخ انتشار: 21:38 - 1404/03/09 گفتوگو با حجتالاسلام دکتر محمدرضا جباری، تاریخپژوه و عضو هیأت علمی مؤسسهی آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) 2 - فلسفه شبکه وکالت امام جواد(ع) چه بود؟ انقلاب در تحلیلهایشان دربارهی دوران زندگی امام جواد علیهالسلام به مقدسمآبی و ریاکاری مأمون عباسی و تلاش آن امام علیهالسلام برای کنارزدن این نقاب تزویر اشاره میکنند. به نظر شما آن دوران چه خصوصیات و ویژگیهایی داشت؟
دوران امامت کد مطلب: 7821 - تاریخ انتشار: 15:07 - 1404/03/06 گفتوگوی اختصاصی با دکتر ولایتی 3 - خلیج فارس متعلق به همه مسلمانان است 28 سال است که نام دکتر ولایتی در عرصهی اجرا و تصمیمسازی، با وزارت خارجه و دیپلماسی جمهوری اسلامی عجین شده است؛ از سیاست خارجی اوائل انقلاب گرفته تا دیپلماسی جنگ و سالهای پس از آن. به دفتر کار مشاور امور بینالملل رهبر انقلاب آمدیم تا پیامدهای حضور آقا در خلیج فارس و افتتاح ناوشکن جماران را از زبان ایشان بشنویم. آقای دکتر معتقد است که یکی از ابزارهای غربیها برای تفرقهافکنی بین مسلمانان، پروژهی "ایرانهراسی" است، درحالیکه سوابق تاریخی و استراتژی بازدارندگی ما مغایر با این ادعا است. پیرامون موقعیت کنونی خلیج فارس و اهمیت استراتژیکی آن برای کشورهای منطقه و کشورهای غربی توضیحاتی بفرمایید.
باید گفت که خلیج فارس همیشه مهم بوده و اهمیت آن تنها برای دیروز و امروز نیست، بلکه از ابتدای تاریخ و شکلگیری ملتهای منطقه، خلیج فارس نظر به موقعیت جغرافیایی، کد مطلب: 7691 - تاریخ انتشار: 20:39 - 1404/02/10 ماجرای جنگ اُحد 4 - گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدکاظم طباطبایی، پژوهشگر تاریخ اسلام و علوم و معارف حدیث حضرت آیتالله خامنهای درباره تأثیر نداشتن فقدان شخصیتهای بزرگ در جریان مقاومت به داستان جنگ احد اشاره دارند و میفرمایند: «در سال سوّم هجرت، پیغمبر اکرم کسی مثل حمزه را از دست داد... در جنگ اُحد، حمزه از کنار پیغمبر رفت. فقط هم حمزه نبود، [بلکه] برجستهترینشان حمزه بود، وَالّا شجاعان دیگر، یاران دیگر رفتند؛ این مال سال سوّم هجرت است. سال چهارم هجرت و پنجم هجرت، پیغمبر بسیار قویتر از سال سوّم هجرت بود؛ یعنی از دست دادن شخصیّتهای برجسته به هیچ وجه به معنای عقبگرد، عقبرفت، ضعیف شدن نیست، اگر چنانچه دو عامل وجود داشته باشد که یکی عبارت است از آرمان، دوّمی، تلاش.» ۱۴۰۳/۱۲/۲۲ اهمیت و جایگاه جنگ اُحد در قرآن را تبیین کنید و اینکه فلسفه ذکر جنگهایی مانند جنگ احد در قرآن چیست؟
دربارهی تاریخ و بیان تاریخ و رویکردهای متفاوتی که از حوادث تاریخی وجود دارد، دو شیوهی اصلی را میتوان در نظر گرفت. یکی، صرفاً آگاهی یا آشنایی با حوادث کد مطلب: 7628 - تاریخ انتشار: 20:43 - 1404/01/27 5 - حضرت حمزه سیدالشهداء پهلوان تاریخ اسلام روایت حسن روحالامین نقاش برجسته از تشریح تابلوی نگارگری شکار شیر برای حضرت آیتالله خامنهای و اسطورههای تاریخ اسلام، حضرت حمزه علیهالسلام را به تصویر بکشم. حضرت حمزه در کنار حضرت ابوطالب علیهمالسلام از بزرگترین و نزدیکترین همراهان و پشتیبانان رسولالله علیالخصوص در دوران محنت شعب ابیطالب بودند و از ارکان محکم دعوت مردم به اسلام و کد مطلب: 7622 - تاریخ انتشار: 18:44 - 1404/01/26 6 - گفتوگو با مهندس مهدی چمران ارتباط بین ملتهای ایران و لبنان، ریشهدار و قدیمی است، چرا که لبنان به عنوان سرزمین ابوذر غفاری، پایهگذار تشیع در آن منطقه، شناخته میشود.
این پیوند تاریخی، به ویژه پس از گسترش تشیع در ایران و در دوران صفویه، با رفت و آمد علما و دانشمندان، ادامه پیدا کرد. در دوره امام موسی صدر، این ارتباط عمیقتر و دوباره زنده شد، و ایشان نقش اساسی و مرکزی در این احیای رابطه داشتند.
قبل از انقلاب اسلامی، شهید چمران به عنوان بازوی راست امام موسی صدر، نقش مهمی در شکلگیری و ایجاد جنبشهای اساسی در لبنان ایفا نمود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید دکتر چمران چند روز بعد وارد ایران شد و اولین جملهاش این بود که: "من از جانب جامعه شیعی لبنان آمدهام" و ظلم چند صد ساله وارد بر لبنان را به خوبی شرح میداد. مسائلی مانند عدم عدالت بین شیعیان و غیرشیعیان، و حتی بین مسلمانان و غیرمسلمانان در لبنان وجود داشت، بازگو میکرد. کد مطلب: 7389 - تاریخ انتشار: 17:25 - 1403/12/07 7 - دیدار مردم آذربایجان شرقی در سالروز قیام تاریخی مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶، صبح امروز (دوشنبه) جمعی از مردم آذربایجان شرقی با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. کد مطلب: 7348 - تاریخ انتشار: 19:10 - 1403/11/29 8 - دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش همزمان با دهه فجر و در سالروز بیعت تاریخی جمعی از همافران با حضرت امام خمینی(ره) در ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷، جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (جمعه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. کد مطلب: 7298 - تاریخ انتشار: 21:53 - 1403/11/19 9 - عظمت روز سوم شعبان حضرت آیتالله خامنهای: «روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیهالصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی -عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار- عظمت روز سوّم شعبان را باید بهعنوان پرتوی از عظمت حسینبنعلی بهحساب آورد و بهشمار آورد؛ روز بزرگی است. در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را -که نظیر و شبیهی ندارد- ارائهی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد.» ۱۳۹۲/۳/۲۲ کد مطلب: 7266 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/13 10 - خاطره رهبر انقلاب از روز بازگشت امام به ایران حضرت آیتالله خامنهای در سال 76، در گفت و شنودی صمیمانه با جمعی از نوجوانان و جوانان، به ذکر خاطرهای از روز ورود امام خمینی به میهن در دوازدهم بهمن 57 پرداختند که بخشهایی از متن و صوت آن در آستانه سی و دومین بهار انقلاب توسط پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب منتشر میشود: از خاطرات خیلی جالب من، آن شب اوّلی است که امام وارد تهران شدند؛ یعنی روز دوازدهم بهمن - شب سیزدهم - شاید اطّلاع داشته باشید و لابد شنیدهاید که امام، وقتی آمدند، به بهشت زهرا رفتند و سخنرانی کردند، بعد با هلیکوپتر بلند شدند و رفتند.
تا چند ساعت کسی خبر نداشت که امام کد مطلب: 7265 - تاریخ انتشار: 21:23 - 1403/11/13 11 - «حماسه ششم بهمن آمل؛ درسی برای امروز و آینده» ششم بهمنماه ۱۳۶۰ مصادف است با شورش مسلحانهی گروهی از معارضین و افراد ضدانقلاب در آمل با هدف فتنهانگیزی علیه انقلاب نوپای اسلامی. در این روز تاریخی مردم آمل با بصیرت و شجاعتی مثالزدنی به مبارزه با آنها پرداخته و در کمترین زمان ممکن سرکوبشان کردند. ششم بهمن آمل؛ درسی برای امروز و آینده ملت ایران
قضیهی ششم بهمن آنقدر اهمیت داشت که امام بزرگوار ما آن را در وصیتنامهی تاریخی خود هم مندرج کردند، آن را یادگار گذاشتند؛ یعنی فراموش نشود. حالا چرا فراموش نشود؟ برای اینکه حوادث تاریخی، هم درس است، هم عبرت است. قضایای کد مطلب: 7225 - تاریخ انتشار: 23:32 - 1403/11/05 گفتوگو با سرکار خانم دکتر سیده زهره برقعی، مدیر جامعة الزهراء سلاماللهعلیها 12 - نخبگان نقشه راه تحول حوزه علمیه را ترسیم کنند رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۳۰، این مجموعه اثرگذار را از پدیدههای بینظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزههای علمیه همپای تحولات جامعه، گفتند: حوزه های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد. ابتدا توصیفی از دیدار مدیران و اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها با رهبر انقلاب اسلامی داشته باشید تا در سؤالات بعدی، درباره برخی محورهای محتوایی به گفتوگو بپردازیم.
این دیداری بود که همهی خواهران مشتاق آن بودند. سالها بود که ما در انتظار چنین کد مطلب: 7145 - تاریخ انتشار: 17:11 - 1403/10/19 یادداشتی به قلم، آقای محمدمهدی اسلامی، پژوهشگر تاریخ معاصر 13 - علاءالدین میرمحمدصادقی و حکایت یک زندگی وقف انقلاب حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت سید علاءالدین میر محمد صادقی از مؤسسین و اعضای هیئتهای مؤتلفه اسلامی و خیّرین برجسته کشور را تسلیت گفتند. شنیدن نام سید علاء میرمحمدصادقی برای بسیاری که او را میشناسند، همراه است با خاطرهای شیرین از یک گرهگشایی یا اقدام خیر. اما این گرهگشایی تنها در حوزه زندگی روزمره هموطنانش نبود، او برای انقلاب اسلامی نیز دغدغه گرهگشایی داشت. در پس متانت و وقار مردی که کد مطلب: 7068 - تاریخ انتشار: 19:14 - 1403/10/04 14 - الگوی فاطمی نیاز امروز ما حضرت آیتالله خامنهای: «امروز دستگاه های تبلیغاتی دنیا برای گمراه کردن انسانها دائم الگو جلوی چشم نسلهای بشر در همهی دنیا می آورند... آنها از همهی امکانات استفاده می کنند برای الگوسازی، ملتها هم دستشان خالی است و الگو و نمونهیی که بتوانند در مقابلهی با آنچه که آنها می آورند، از خودشان نشان بدهند، ندارند. ما دستمان پُر است، ما زنان بزرگی داریم؛ اگر حالا بخواهیم وارد وادی مسألهی زن بشویم. زنان باعظمتی در تاریخ اسلام هستند که اوج و قلهی این عظمت ها، فاطمهی زهرا، صدیقهی کبری (سلامالله علیها)، است.» ۱۳۸۳/۰۵/۱۷ رهبر انقلاب که در این کلیپ صوتی میشنوید:
«در زندگی فاطمهی زهرا باید دقیق شد، با نگاهی نو آن زندگی را شناخت، فهمید و به معنای واقعی کلمه آن را الگو قرار داد.» ۱۳۹۳/۰۱/۳۰
«مقامات صدیقهی طاهره (سلامالله علیها) زبان و گفتار ما یارای بیان ندارد؛ کد مطلب: 6961 - تاریخ انتشار: 21:05 - 1403/09/13 15 - متن زندگی حضرت آیتالله خامنهای: «اینکه در جمهوری اسلامی یک روز را به عنوان روز «مبارزهی با استکبار» معیّن کردهاند، برای این است که ملّت ایران از این تجربهی تاریخی غفلت نکند؛ وَالّا مبارزهی با استکبار که مال یک روز نیست؛ یک امر دائمی است... باید مبارزهی با استکبار را، مبارزهی با نشانههای ظلم و تعدّی را، [مبارزهی] با نظم ظالمانهی جهانی را متن زندگی خودتان قرار بدهید.» ۱۴۰۳/۰۸/۱۲ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
مبارزهی با استکبار، مبارزهی با نظام سلطه تعطیلپذیر نیست. این جزو کارهای ما است، جزو کارهای اساسی است، جزو مبانی انقلاب است. یعنی اگر مبارزهی با استکبار نباشد، ما اصلاً تابع قرآن نیستیم. ۱۳۹۴/۰۴/۲۰
الَّذینَ کد مطلب: 6829 - تاریخ انتشار: 18:57 - 1403/08/18 16 - دیدار دستاندرکاران همایش بینالمللی حضرت جعفربنابیطالب علیهماالسلام متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی جناب «جعفربنابیطالب علیهماالسلام»، که در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح امروز (۱۷ آبان ۱۴۰۳) در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد. کد مطلب: 6826 - تاریخ انتشار: 23:11 - 1403/08/17 پرونده تحلیل و بررسی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» 17 - مظلومیت ملت ایران در نگارش تاریخ محسوس است آئین انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست، جمعی از کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و فعالان حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در این آئین حضور داشتند.
آقای عباس سلیمینمین، پژوهشگر تاریخ معاصر، در این مراسم به حرکت بزرگوارانه ملت ایران در تاریخ انقلاب اشاره کردند و تسخیر لانه جاسوسی را حاصل عملکرد توطئهآمیز آمریکا در ایرانِ بعداز انقلاب دانستند میگویم تولید این اثر را هم به آقای محبوبی و هم به جناب آقای خزایی، چرا که گامی در جهت دفاع از مظلومیت ملت ایران محسوب میشود. امروز مظلومیت ملت ایران را در نگارش تاریخ به صورت محسوس میبینیم. یکی از این موارد بحث تسخیر سفارت آمریکاست، اما مهمتر از این نوع عمل کد مطلب: 6811 - تاریخ انتشار: 17:29 - 1403/08/15 18 - دیدار رهبر انقلاب با دستاندرکاران برگزاری کنگره شهدای استان فارس رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در دیدار دستاندرکاران برگزاری کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس، حوادث منطقه و ایستادگی و مجاهدت مقاومت را باعث تغییر در سرنوشت و تاریخ منطقه خواندند و با تأکید بر شکست رژیم صهیونیستی در نابود کردن مقاومت با وجود کشتار بیش از ۵۰ هزار انسان بیگناه، شکست بزرگتر را رسوایی فرهنگ و تمدن و سیاستمداران غرب دانستند و گفتند: در صفآرایی جبهه مقاومت در مقابل جبهه شرارت، پیروزی از آنِ مقاومت است. کد مطلب: 6791 - تاریخ انتشار: 18:15 - 1403/08/11 گفتاری از معاون دفتر مقام معظم رهبری 19 - تسخیر لانه جاسوسی با حمایت امام(ره) به انقلاب دوم تبدیل شد آئین انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» روز چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. در این نشست، جمعی از کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و فعالان حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در این آئین حضور داشتند.
آقای مهندس حسین محمدی معاون دفتر مقام معظم رهبری در این مراسم با بیان خاطراتی از تسخیر لانه جاسوسی به روایت شنیده نشدهای از پیام امام خمینی رحمهالله به دانشجویان انقلابی تسخیرکننده لانه جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ اشاره کرد. باب شکر نعمت بزرگ کار عظیم تألیف کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» و این جلسه، نکتهای به ذهنم رسید که بگویم. ببینید، در قرآن آمده است: «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ». این جلسه رونمایی از تقریظ حضرت آیتالله خامنهای از این کتاب، مصداقی از شکرگزاری کد مطلب: 6789 - تاریخ انتشار: 18:08 - 1403/08/11 20 - گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین خزاعی ئین انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» صبح امروز (چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳) در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد. جمعی از کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و فعالان حادثه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ در این آئین حضور داشتند. کد مطلب: 6784 - تاریخ انتشار: 11:35 - 1403/08/10 |