تعداد نتایج: ۱۲ | عبارت جستجو: تدریس |
1 - گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید یدالله یزدانپناه رهبر انقلاب اسلامی در پیام به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، ضمن اشاره به اینکه «حوزه صرفاً یک مؤسّسهی تدریس و تدرّس نیست»، یکی از ابعاد عنوان «حوزه علمیه» را «مرکز تولید و تبیین اندیشهی اسلام در باب نظامات اجتماعی؛ از نظام سیاسی و شکل و محتوای آن، تا نظامات مربوط به ادارهی کشور، و تا نظام خانواده و روابط شخصی، بر اساس فقه و فلسفه و منظومهی ارزشی اسلام» ۱۴۰۴/۲/۱۷ دانستند. کد مطلب: 7831 - تاریخ انتشار: 17:27 - 1404/03/08 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 2 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ نیست و باید حتماً در سطح تدریس شود. بنده در کتاب «المدخل الی بدایع البحوث» بیان کردم که در علم اصول باید در سه محور تحول صورت بگیرد:
مرحله اول، حذف زوائد؛ برخی از قواعد اصولی کتب درسی ما، به مقام استنباط هیچ کمکی نمیکند و هیچ دخلی به آن ندارد؛ مانند تعریف کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 3 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ هم میتواند بهجای تدریس یکسویه، از طلبه بخواهد که مطلب را تقریر کند. این تمرین، هم فهم او را تقویت میکند و هم به او اعتماد به نفس میدهد.
اگر طلبه با مطالعه و مباحثه عمیق رشد کند، میتواند بهجای اینکه صرفاً منتظر تدریس استاد بماند، بسیاری از ابواب این کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 4 - حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی کلاس مداحی برپا میکنند معاونت آموزشی موسسه قدیمالاحسان دورههای آموزشی عالی و ابتدایی مداحی را اردیبهشتماه و خردادماه با تدریس حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی و دیگر اساتید برگزار میکند. است.
حاج منصور برای جوانان تدریس میکند
وی افزود: دوره عالی برای جوانان ۱۸ تا ۳۰ سال مشروط بر استعدادیابی و ظرفیت سنجی هنری به صورت بلند مدت تدارک دیده شده است که از اردیبهشتماه آغاز میشود. این دوره با تدریس حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی و دیگر اساتید کد مطلب: 4614 - تاریخ انتشار: 15:41 - 1402/01/11 5 - حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی کلاس مداحی برپا میکنند معاونت آموزشی موسسه قدیمالاحسان دورههای آموزشی عالی و ابتدایی مداحی را اردیبهشتماه و خردادماه با تدریس حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی و دیگر اساتید برگزار میکند. است.
حاج منصور برای جوانان تدریس میکند
وی افزود: دوره عالی برای جوانان ۱۸ تا ۳۰ سال مشروط بر استعدادیابی و ظرفیت سنجی هنری به صورت بلند مدت تدارک دیده شده است که از اردیبهشتماه آغاز میشود. این دوره با تدریس حاج منصور ارضی و حجتالاسلام میرزامحمدی و دیگر اساتید کد مطلب: 4613 - تاریخ انتشار: 15:38 - 1402/01/11 فقیه خدمتگزار 6 - فقیهی که چهار بیمارستان و یک مرکز تخصصی پزشکی تأسیس کرد آیتاللهالعظمی گلپایگانی(ره) در کنار فعالیتهای فرهنگی و تدریس در حوزه علمیه قم از سایر مسائل اجتماعی و نیازمندیهای عمومی مردم غافل نبود؛ لذا برای رفاه حال مردم چندین بیمارستان در قم و شهرهای مختلف بههمّت و تدبیر ایشان بنا گردید. فعالیتهای فرهنگی و تدریس در حوزه علمیه قم از سایر مسائل اجتماعی و نیازمندیهای عمومی مردم غافل نبود؛ لذا برای رفاه حال مردم چندین بیمارستان در قم و شهرهای مختلف بههمّت و تدبیر ایشان بنا گردید که در متن پیش رو درگزارشی مختصر از خدمات ارائهشده در این مرکز کد مطلب: 4112 - تاریخ انتشار: 22:20 - 1401/09/21 یادداشت 7 - فضلای حوزه و مجتهدین اطلاع کاملی از مقام علمی رهبر انقلاب ندارند/ داستان آیتالله خامنهای مانند داستان آیت الله بروجردی است حدود ۱۰ سال قبل رفتم در درس فقه آیت الله خامنهای شرکت کردم ببینم مقام علمی ایشان چقدر است در آن زمان مباحث خارج فقه قصاص کتاب جواهر را تدریس می کردند دیدم بقدری به مبانی فقهی کتاب جواهر که بزرگترین کتاب فقه استدلالی است مسلط هستند که خودم تعجب می کردم زیرا فهم مبانی علمی صاحب جواهر برای کسی قابل فهم است که مجتهد باشد. کفایةالاصول را برای طلاب تدریس میکردند سپس ایشان برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم مشرف شدند و به درس آیت الله العظمی بروجردی شرکت میکردند من هم سال ۱۳۳۹ و۴۰ در قم در مدرسه آیت الله العظمی بروجردی معروف به مدرسه خان، حجره داشتم و کتاب شرح لمعه می خواندم که با معظم له کد مطلب: 3368 - تاریخ انتشار: 21:21 - 1401/07/09 8 - عناصر مشترک در ادبیات فارسی و لهستانی ماتئوش م. پ. کلاگیش، فارغالتحصیل رشته ایرانشناسی در دانشگاه یاگلونی کراکوف لهستان و اکنون مشغول تدریس در همین دانشگاه است. ۲۰سال پیش او از طرف وزارت علوم جمهوری لهستان، به ایران اعزام شد. تحصیل زبان فارسی را در مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی ادامه داد. لهستان و اکنون مشغول تدریس در همین دانشگاه است. ۲۰سال پیش او از طرف وزارت علوم جمهوری لهستان، به ایران اعزام شد. تحصیل زبان فارسی را در مؤسسه لغتنامه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی ادامه داد. به اصفهان، یزد، شیراز و شهرهایی از ایران که برای شناخت فرهنگ کد مطلب: 2599 - تاریخ انتشار: 09:03 - 1401/04/08 گفت و گو با مهران افشاری 9 - ناتوانی فارغالتحصیلان در نوشتن صحیح مهران افشاری مطرح کرد: «متاسفانه در روزگار ما درس انشا در برخی مدارس که تعدادشان هم کم نیست، سطحیترین درس تلقی میشود و هر معلمی به خود اجازه میدهد که آن را تدریس کند، بدون آنکه تخصصی در تدریس زبان فارسی داشته باشد. تنها راهحل این مشکل همین تدریس دستور زبان فارسی است. این قواعد باید در درس انشا تمرین شود. نتیجه تمرین نکردن درس انشا همین ناتوانی فارغالتحصیلان ما در نوشتن، حتی نوشتن یک نامه اداری ساده است.»
و مکتبخانهها تدریس میشده است. اما جوانان ما در این روزگار با این متنها بیگانه هستند. چند نفر را میشناسید که «لیلی و مجنون» یا «اسکندرنامه» نظامی، «بوستان» و «گلستان» سعدی و... را خوانده باشند؟ حتی شاهنامه که اساس هویت ملی ما و کد مطلب: 1159 - تاریخ انتشار: 14:51 - 1400/07/17 به قلم استاد محمدرضا شفیعی کدکنی 10 - مَلِکُالشُّعَراءبهار، ادیبی گرانمایه و شاعری توانا محمدتقی بهار استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، شاعر، ادیب، نویسنده، روزنامهنگار، تاریخنگار و سیاستمداران خوشنام معاصر ایرانی است. از فعالیتهای ارزشمند محمدتقی بهار ملقب به ملکالشعرا و متخلص به «بهار»، میتوان به نمایندگی حوزههای سرخس، بجنورد و تبریز در مجلسهای سوم، چهارم و پنجم شورای ملی، وزارت فرهنگ بعد از روی کار آمدن کابینه قوامالسلطنه در بهمن ۱۳۲۴، انتشار هفته نامه تازه بهار از سال ۱۳۲۸ و تدریس در دارالمعلمین عالی اشاره کرد. یکی از پرفروغترین شعلههای قصیدهسرایی در طول تاریخ ادبی ماست و بیهیچ گمان از قرن ششم بدین سوی، چکامهسرایی به عظمت او نداشتهایم.
در میان قصیدهسرایان درجهٔ اوّل زبان فارسی -که از شمارهٔ انگشتان دو دست تجاوز نمیکند- به دشواری میتوان کسانی کد مطلب: 1070 - تاریخ انتشار: 12:33 - 1400/06/20 گزیدهای از مقالهی ارزشمند استاد محمّد رضا شفیعی کدکنی 11 - حافظه تاریخی و فقر آرشیو ملّی محمدرضا شفیعی کَدْکَنی چهرهی ممتاز ادبیات ایران، در عرصه تالیف و تصحیح و ترجمه و نقد و تحقیق، زادهٔ ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در روستای کدکن نیشابور است. استاد کدکنی، زبان و ادبیات عرب را نزد ادیب نیشابوری، فقه، کلام و اصول را نزد شیخ هاشم قزوینی و سید محمدهادی میلانی و تحصیلات تکمیلی در زمینه ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران نزد بدیعالزمان فروزانفر به انجام رساند. ایشان علاوه بر سمت استادی در دانشگاه تهران، مدتی را بنا به دعوت دانشگاههای آکسفورد انگلستان و پرینستون آمریکا و ژاپن به عنوان استاد به تدریس و تحقیق اشتغال داشت.
از سقوط سلطنت، در همین چند سال اخیر، روشنفکران و کتابخوانان ایران تازه به این فکر افتادهاند که «ما حافظه تاریخی نداریم.» راست است و این حقیقت قابل کتمان نیست. در کجای جهان، در قرن بیستم، اگر فرّخی یزدی (غرض شخص او نیست، بلکه منظور شاعری آزاده و میهن دوست و شجاع کد مطلب: 1026 - تاریخ انتشار: 13:22 - 1400/05/23 12 - کتاب " ولایت فقیه " مباحثی در مبانی حکومت الهی و حاکم اسلامی تنظیم شده از بیانات حضرت آیتالله خامنهای ( ویژه تدریس) کتاب ولایت« و حکومت» ویژه تدریس/[ موسسه فرهنگی هنری ایمان جهادی].
مشخصات نشر
:
تهران: موسسه فرهنگیهنری ایمان جهادی، ۱۳۹۸.
مشخصات ظاهری
:
۴۸ ص.؛ ۱۱×۱۷ سم.
فروست
:
کد مطلب: 597 - تاریخ انتشار: 16:28 - 1399/07/26 |