تعداد نتایج: ۷۷ | عبارت جستجو: تربیت |
1 - اطلاعنگاشت | فتحالفتوح امام حضرت آیتالله خامنهای: «انسان در نوع رفتار شهید رئیسی و بسیاری از همکاران جوان او، همان روحیه و نورانیّتی را مشاهده میکرد که در همکاران شهید رجائی بود. همان روحیه، همان انگیزه، همان احساس مسئولیّت؛ آن هم بعد از چهل سال!... این نشاندهندهی آن است که این انقلاب، انقلابِ قدرتمندی است؛ این همان «فتحالفتوح» امام بزرگوار است. امام فتحالفتوح را تربیت و تولید مردان ازخودگذشته و کارآمد، به وسیلهی انقلاب معرّفی کردند؛ این، اتّفاق افتاد.» ۱۴۰۴/۲/۳۰ کد مطلب: 7810 - تاریخ انتشار: 20:49 - 1404/03/04 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 2 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ انقلاب اسلامی در پیام به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، به بیان الزامات حوزهی علمیهی نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 3 - فتحالفتوح امام! حضرت آیتالله خامنهای: «انسان در نوع رفتار شهید رئیسی و بسیاری از همکاران جوان او، همان روحیه و نورانیّتی را مشاهده میکرد که در همکاران شهید رجائی بود. همان روحیه، همان انگیزه، همان احساس مسئولیّت؛ آن هم بعد از چهل سال! این نشاندهندهی آن است که این انقلاب، انقلابِ قدرتمندی است؛ این همان «فتحالفتوح» امام بزرگوار است. امام فتحالفتوح را تربیت و تولید مردان ازخودگذشته و کارآمد، به وسیلهی انقلاب معرّفی کردند؛ این، اتّفاق افتاد.» ۱۴۰۴/۲/۳۰ کد مطلب: 7789 - تاریخ انتشار: 18:34 - 1404/02/31 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید احمد فقیهی، استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم 4 - اخلاق توحیدی باید در همه مراحل و مقاطع حوزوی مبنا قرار گیرد تهذیب نفس و تربیت اخلاقی، پایههای اساسی تعالی علمی و معنوی در حوزههای علمیه هستند. رهبر معظم انقلاب همواره بر این امر تأکید داشتهاند که طلاب و فضلا، باید به تزکیه نفس و آراستگی اخلاقی بپردازند. در پیام حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «تهذیب، ضرورت دیگری در کنار تعلیم است. تهذیب به معنیِ منزویپروری نیست. بخش عمدهای از گسترهی فعّالیّت مجاهد فرهنگی، دعوت به تهذیب نفْس و اخلاق اسلامی است، و این بدون برخورداریِ دعوتکننده از آنچه بدان دعوت میکند، کاری بیاثر و بیبرکت است. حوزه نیازمند تحرّکی بیش از گذشته در تأکید بر توصیههای اخلاقی است.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ ابعاد حوزه علمیه «مرکز تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقیِ جامعه» عنوان شده است. به نظر شما، اهمیت تزکیه نفس و تعلیم و تربیت اخلاقی طلاب در حوزه علمیه چیست و دلیل تأکید حضرت آیتالله خامنهای در توجه دادن به تهذیب چیست؟
هدف بعثت پیامبر کد مطلب: 7750 - تاریخ انتشار: 17:32 - 1404/02/23 گفتوگویی با حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا زیبایینژاد، رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده 5 - بایدها و نبایدهای الگوی تربیت دختران در اسلام حضرت آیتالله خامنهای یکی از وظایف اصلی دختران و زنان جوان را ایجاد الگوی جهانی برای زنان دنیا میدانند: «امروز وظیفهی زنان مسلمان، بخصوص زنان جوان و دختران آن است که "هویّت والای زن اسلامی" را آنچنان زنده کند که چشم دنیا را به خود جلب کند.» ۷۹/۰۶/۳۰ اسلام چه تفاوتهایی در تربیت دختران و پسران باید توسط پدر و مادر لحاظ شود؟
لطافت خاصی که از نظر عاطفی در وجود دختر است، و توصیههایی که در مورد دختران شده تا حدودی متمایز از پسران است. یک جهت بهخاطر ساختار تکوینیشان است، دختر یک مقداری شکنندگی دارد، کد مطلب: 7686 - تاریخ انتشار: 18:15 - 1404/02/09 6 - دختران آفتاب کتاب مخاطب عام را هم درگیر میکند؛ چراکه بحثهای کتاب، جواب گفتوگوهای تربیتی و نقدهای اجتماعی و شوخی جمعهای خانوادگی و محفلهای مختلط زنانه و مردانه دربارهی مسائل زنان است. کتاب برای والدین رفعکنندهی برخی گرههای ذهنی در روابط عاطفیشان با همسرشان است و همچنین کلیدهای خوبی از نیازهای تربیتی فرزندان را در اختیارشان قرار میدهد و برای فرزندان و بهویژه دختران، آگاهی و ترسیم فضای آینده و پیشرو را به دست میدهد کتاب، جواب گفتوگوهای تربیتی و نقدهای اجتماعی و شوخی جمعهای خانوادگی و محفلهای مختلط زنانه و مردانه دربارهی مسائل زنان است. کتاب برای والدین رفعکنندهی برخی گرههای ذهنی در روابط عاطفیشان با همسرشان است و همچنین کلیدهای خوبی از نیازهای تربیتی کد مطلب: 7685 - تاریخ انتشار: 18:09 - 1404/02/09 7 - بانوی تربیت شده اهلبیت علیهمالسلام بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به کد مطلب: 7681 - تاریخ انتشار: 21:42 - 1404/02/08 8 - حضرت معصومه(سلام الله علیها)دختر اهلبیت حضرت آیتالله خامنهای: «حضرت معصومه، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت، با پاشیدن بذرمعرفت و ولایت درمیان مردم، موجب شد که قم پایگاهی بشود که انوار علم و معارف اهلبیت رابه سراسر دنیای اسلام منتقل کند.» ۱۳۸۹/۰۷/۲۹ کد مطلب: 7678 - تاریخ انتشار: 21:11 - 1404/02/08 گفتوگو با خانم قافلان کوهی، همسر شهید کسایی 9 - شهید غدیر حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
کتاب «آخرین فرصت» یکی از شش کتابی است که در هفته دفاع مقدس امسال بهعنوان تازهترین کتب تقریظی حضرتآیتالله خامنهای معرفی شده بودند. این کتاب، روایت زندگی شهید علی کسایی است که توسط خانم سمیرا اکبری به رشته تحریر درآمده است. نویسنده با انجام گفتگوهایی تفصیلی با همسر شهید، زندگی این رزمنده دفاع مقدس را به زیبایی روایت و ابعاد شخصیتی وی را با قلم هنرمندانه خود تصویر کرده است. کنی؟ گفتم بابا، اگر بیایم، تربیت بچههایم بخاطر وجود مادربزرگم، مادرم، پدرم و دو تا خواهرهایم چندگانه میشود. خداوند از هر جهت به من کمک کرد، الحمدلله بچههایم را هم، خدا تربیتشان کرد.
کمی هم از دشواریهای زندگی بگویید که با آنها روبرو بودید؟
بهتر است کد مطلب: 7408 - تاریخ انتشار: 21:30 - 1403/12/11 گفتوگو با خانم سمیرا اکبری نویسنده کتاب آخرین فرصت 10 - شهیدی که دقیقهای از عمرش را بیهوده تلف نمیکرد! حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
«آخرین فرصت» گذری بر زندگی شهید علی کسایی به روایت همسر ایشان است که با نثری روان و زیبا به رشته تحریر درآمده است. شهید کسایی، معلم و مفسر نهجالبلاغه و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز پیاده ارتش شیراز بود. وی در ۲۱ مردادماه ۱۳۶۶ در منطقه سومار به شهادت میرسد. باورهای من عمق میبخشد و تربیتم میکند.
آشنایی با شهید علی کسایی و سبک زندگی ایشان دستاوردهای زیادی داشت. تمام شاخصهای رفتاری ایشان حکم یک کلاس درس را داشت. به طور عملی میدیدم که چگونه میشود یک انسان به آنچه که میداند، جامهی عمل بپوشاند و چه نتیجهای کد مطلب: 7403 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1403/12/10 گفتوگویی با امیر سرتیپ دوم خلبان حمید مصطفوی، معاون تربیت و آموزش نیروی هوایی ارتش 11 - آموزش در نیروی هوایی: ریشهای مستحکم، آیندهای روشنکد مطلب: 7307 - تاریخ انتشار: 16:43 - 1403/11/21 12 - بهبود زندگی با علم نافع حضرت آیتالله خامنهای: «در تعلیم و تربیت کشور، علمِ سودمند، دانشِ سودمند باید تعقیب بشود... این جوان بتواند از این دانش، برای بهبود زندگی خود و جامعهاش و پیرامونیانِ خود استفاده کند؛ علم نافع این است.» ۱۳۹۷/۰۲/۱۹ رهبر انقلاب که در این نماهنگ میبینید:
خود اساتید هم در این جلسات ماه رمضان... چندین نفر از آنها تا حالا، من یادم است که راجع به این نافع نبودن بعضی از کارهای تحقیقی در کشور هشدار میدادند؛ بنده هم بارها این را گفتهام... علم باید، هم نیاز امروز را تأمین کند، هم نیاز آینده کد مطلب: 7030 - تاریخ انتشار: 18:24 - 1403/09/26 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا استَعينوا بِالصَّبرِ وَالصَّلاةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصّابِرينَ 13 - تربیت ایمانی مردم؛ وظیفه ی مسئولین و علما و دستگاههای دولتی وظیفهشان این است که تربیت ایمانی کنند این ملّت را؛ تربیت تقوائی کنند این ملّت را؛ تربیت صبر، تربیت احسان بین مردم و بین مؤمنین؛ ما باید مردم را اینجوری تربیت کنیم. از همه مهمتر دستگاههای دولتی هستند که با برنامهریزی میتوانند این کار را انجام بدهند. ما یک کد مطلب: 6936 - تاریخ انتشار: 18:54 - 1403/09/08 رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا(س): 14 - بانوی برخوردار از اخلاق اسلامی و تهذیب نفس میتواند نسل آینده را متحول و تربیت کند است که باید برای اثرگذاری تربیتی و پیشبُرد معنوی زنان که نیمی از جامعه هستند، هدفگذاری و برنامهریزی انجام شود.
حضرت آیتالله خامنهای تحول را امری طبیعی و قهری در عالَم خواندند و گفتند: چنانچه زمام تحول به دست افراد عاقل و متدیّن باشد جامعه و بشریت اعتلاء پیدا کد مطلب: 6910 - تاریخ انتشار: 16:16 - 1403/09/04 رَبَّنا وَابعَث فيهِم رَسولًا مِنهُم يَتلو عَلَيهِم آياتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الكِتابَ وَالحِكمَةَ وَيُزَكّيهِم ۚ إِنَّكَ أَنتَ العَزيزُ الحَكيمُ 15 - استمرار تربیت الهی بشر ، معنای نصب امام علی (علیه السلام) در غدیر این اقدام بزرگِ تعلیم و تربیت را تا آن حدّی که امکانات زمان اجازه میداد، پیش بردند؛ اما دین خاتم و نبیّ خاتم باید این حرکت عظیم الهی را ابدیّت بخشد؛ چون پیغمبرِ دیگری مبعوث نخواهد شد تا بشر به آن سر منزل نهایی خود در این عالم - که زندگی در کرهی خاکی و در خانوادهی کد مطلب: 6870 - تاریخ انتشار: 16:55 - 1403/08/26 16 - بانوی تربیت شده اهلبیت علیهمالسلام حضرت آیتالله خامنهای: «این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.» کد مطلب: 6682 - تاریخ انتشار: 21:40 - 1403/07/23 فتگویی تفصیلی با دکتر فضلالله باقرزاده، عضو هیات علمی دانشکده تربیتبدنی دانشگاه تهران و نایب رئیس سابق کمیته ملی المپیک و فدراسیون شمشیربازی 17 - ورزش قوی، مدیر قوی میخواهد جمعی از مدالآوران، ورزشکاران، مربیان و دستاندرکاران کاروان ورزشی ایران بعد از حضور در رقابتهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس سهشنبه ۲۷ شهریور با حضرت آیتالله خامنهای دیدار کردند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار ضمن تبریک و تشکر از اعضای کاروان ورزشی ایران بهدلیل شاد کردن دل مردم به تشریح بعضی موارد از جمله ارتباط ورزش قهرمانی با هویت ملّی و وظایف مدیریت ورزش کشور در جهت حمایت از ورزشکاران برای اعتلای کمی و کیفی این موفقیتها پرداختند. عنوان اولین سوال؛ رهبر انقلاب در دیدار اخیر گفتند که ورزش را باید جدی گرفت چرا که دارای تأثیر اجتماعی، روانی و دیپلماسی است و یک عمل مهم و اساسی در دیپلماسی عمومی به شمار میرود و مجموعاً کشور را بالا میبرد. در دنیا هم میبینیم که امروز ورزش در عصر حاضر دیگر فقط یک تفنن کد مطلب: 6558 - تاریخ انتشار: 16:34 - 1403/07/04 گفتوگو با دکتر محسن ایمانی نایینی استادیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس 18 - مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم مسئله نوشتافزار و جایگاه آن در فرهنگسازی و هویتسازی دانشآموزان به قدری است که رهبر معظّم انقلاب از آن به عنوان یک کالای حیاتی یاد می کنند. همچنین ایشان در جای دیگری با اشاره به ضرورت تولید نوشتافزار در داخل بر بار فرهنگی نوشتافزارهای وارداتی در جامعه تاکید می کنند:«کسانی در داخل کشور هستند که یک حرکت اقتصادی را شروع میکنند؛ باید به اینها کمک بشود. حالا اینکه گفتم مال این روزها است، همین مسئلهی نوشتافزار است؛ چند جوان باهمّت پیدا شدهاند و نوشتافزار داخلی دارند تولید میکنند؛ نوشتافزار یک رقم مهمّی است؛ شما ببینید مصرف نوشتافزار -مداد و کاغذ و دفتر و بقیّهی وسایل- چه حجم عظیمی دارد که ما در بسیاری از اینها داریم از واردات استفاده میکنیم که هم بارِ فرهنگی دارد، هم بارِ اقتصادی دارد.» ۱۳۹۷/۰۶/۰۷ اقتصادی، ابعاد فرهنگی و تربیتی هم دارد. نوشتافزار در حوزه تعلیم و تربیت چه اثری میتواند روی روح و روان دانشآموز داشته باشد و تولید داخلی یا خارجیاش چه تبعاتی در حوزه آموزشی دارد؟
دفتر، خودکار، مداد، پاککن و... که به دانشآموز میدهیم هریک کد مطلب: 6460 - تاریخ انتشار: 20:02 - 1403/06/19 19 - مخالفت با محورهای تربیت و تعلیم قرآنی، خدعه دشمنان اما با آنچه که محور تربیت و تعلیم قرآنی است، با او مخالفت میکند، که مثالش همین مثال وحدت کد مطلب: 6374 - تاریخ انتشار: 22:15 - 1403/06/04 |