تعداد نتایج: ۴۲ | عبارت جستجو: تفکر |
بیانات در پایان مجلس عزاداری سالروز شهادت حضرت امام باقر علیهالسلام 1 - کار بی نظیر امام محمد باقر (علیه السلام) افزایش قدرت تاثیر گذاری، توسعه تفکر و تعداد افراد شیعه در مورد اصحاب امام صادق (علیه السّلام) گفته میشود «چهار هزار نفر»، اینها از کجا آمدند؟ چه کسی درستشان کرد؟ به قول شما، چه کسی چهار صد نفر را کرد چهار هزار نفر؟ این روایت از امام صادق (علیه السّلام) را من مکرّر در این جلسات خواندهام که «اِرتَدَّ کد مطلب: 7854 - تاریخ انتشار: 20:44 - 1404/03/13 2 - آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ کشور ایران شخصیتی را از دست داد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، معلم، متفکر و دین شناسِ مؤمنِ بااخلاص و پُرکار بود. حضرت آیتالله خامنهای در توصیههای متعددی جوانان را دعوت به مطالعهی آثار این متفکر دینشناس کردهاند. اما یک سؤال: آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟ نویسنده میشناسیم که آثارشان برای همهجور مخاطبی مناسب باشد و از نوجوان تا کهنسال، همه از خواندنِ کتابهایشان لذت ببرند؟ حالا بین این نویسندگانِ کمشمارِ همهپسند، چند نفرشان هستند که حوزهی تخصصیِ آثارشان، اسلام و معارف اسلامی باشد؟ شهید کد مطلب: 7702 - تاریخ انتشار: 21:27 - 1404/02/13 قُل يا أَهلَ الكِتابِ تَعالَوا إِلىٰ كَلِمَةٍ سَواءٍ بَينَنا وَبَينَكُم أَلّا نَعبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلا نُشرِكَ بِهِ شَيئًا وَلا يَتَّخِذَ بَعضُنا بَعضًا أَربابًا مِن دونِ اللَّهِ ۚ فَإِن تَوَلَّوا فَقولُوا اشهَدوا بِأَنّا مُسلِمونَ 3 - پربرکت بودن اتخاذ موضع مشترک متفکران اسلام و مسیحیت اللَّه الحکیم: یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم الّا نعبد الا اللَّه و لانشرک به شیئاً ولایتخذ بعضنا بعضاً ارباباً من دون اللَّه.
محاورهی متفکّران و علمای دو آئین: اسلام و مسیحیّت، کار پسندیدهیی است، و کد مطلب: 7659 - تاریخ انتشار: 22:37 - 1404/02/03 رهبر انقلاب اسلامی: 4 - امام صادق (ع) تفکر انقلاب اسلامی را میان مسلمانان رایج کرد امام صادق تفکر انقلابى اسلامى را که پادشاهان اموى حاضر به تحمل آن نبودند در میان مسلمانها رایج کرد. به طورى که در سراسر جهان اسلام امام خودش در مدینه بود، در حجاز، در عراق، در خراسان، در سیستان، در یمن، در مصر، در تمام آفاق وسیع اسلامى کسانى بودند که معتقد به کد مطلب: 7656 - تاریخ انتشار: 21:58 - 1404/02/03 گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان از شاگردان شهید صدر 5 - پرونده «متفکر نابغه» حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شهادت شهید صدر در دیدار خانوادهی این شهید فرمودند: «اول انقلاب وقتی خبر شهادت آیتالله صدر به ما رسید، ضربهی بسیار سنگینی بود. ایشان برای نظام اسلامی و جامعهی اسلامی واقعاً عمود فکری بودند. از قبل از انقلاب، ما از کتابها و فعالیتهای بسیار باارزشی که ایشان داشتند، مطلع بودیم. بعد هم که انقلاب پیروز شد، ایشان پیامهای بسیار خوبی دادند.» ۱۳۸۳/۰۳/۱۹ نیست، این بر مبنای یک تفکر دینی الهی است. چون امام ذوب در اسلام است و با این ویژگی نهضت و قیام و انقلابی را برپا کرده است، شهید صدر دیگران را هم فرا میخواند که به این راه و به این خط بپیوندند و مسیر انقلاب را طی کنند.
علت اینکه در یک چنین موقعیت و جایگاهی قرار گرفت کد مطلب: 7598 - تاریخ انتشار: 21:00 - 1404/01/20 6 - آیت الله مصباح یزدی : استاد تفکر در دیدار خانواده آیتالله مصباح یزدی
به مناسبت دومین سالگرد درگذشت عالم ربانی، آیتالله مصباح یزدی
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و آله الطّیّبین الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی کد مطلب: 7109 - تاریخ انتشار: 18:39 - 1403/10/12 7 - تفکر بنبستشکن آیتالله خامنهای: «بسیاری از جوانها در کشورهای مختلف به بنبست ذهنی میرسند و احساس بیهودگی میکنند. جوان است، آرمانی ندارد، هدفی ندارد... شما میشنوید و در آمارها میخوانید که در دنیا خودکشی زیاد میشود؛ به خاطر همین است... احساس میکند در مقابل موانع گوناگونی که کد مطلب: 6955 - تاریخ انتشار: 20:15 - 1403/09/12 8 - مجاهدت بینظیر حضرت زینب سلاماللهعلیها حضرت آیتالله خامنهای: «زینب (سلام الله علیها)، هم در حرکت به سمت کربلا، همراه امام حسین؛ هم در حادثهی روز عاشورا، آن سختیها و آن محنتها؛ هم در حادثهی بعد از شهادت حسینبنعلی (علیهالسّلام)، بیسرپناهی این مجموعهی به جا ماندهی کودک و زن، به عنوان یک ولىّ الهی آنچنان درخشید که نظیر او را نمیشود پیدا کرد؛ در طول تاریخ نمیشود نظیری برای این پیدا کرد. بعد هم در حوادث پیدرپی، در دوران اسارت زینب، در کوفه، در شام، تا این روزها که روز پایان آن حوادث است و شروع یک سرآغاز دیگری است برای حرکت اسلامی و پیشرفت تفکر اسلامی و پیش بردن جامعهی اسلامی. برای خاطر همین مجاهدت بزرگ، زینب کبری (سلام الله علیها) در نزد خداوند متعال یک مقامی یافته است که برای ما قابل توصیف نیست.» ۱۳۸۸/۱۱/۱۹ رهبر انقلاب که در این صوت میشنوید:
حادثهى عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان میخواستند نگذارند باقى بماند، زینب کبرا (سلاماللهعلیها) نگذاشت. دو حرکت عمّهى ما - زینب کبرا (علیهاالسّلام) - انجام داد: یک حرکت، حرکت اسارت بود به کوفه و شام و آن روشنگرىها و کد مطلب: 6140 - تاریخ انتشار: 15:02 - 1403/04/28 یاد امام باید در رگهای جمهوری اسلامی جاری باشد 9 - گفتوگو با آقای عبدالله گنجی تطابق نظرات رهبر معظم انقلاب با امام خمینی رحمهالله در حوزههای مختلف و به خصوص در حوزه رهبری جامعه، یکی از موضوعاتی است که همواره مورد بحث اندیشمندان و متفکران قرار گرفته است. موضوعی که نشئت گرفته از شناخت کامل رهبر انقلاب از سیره و منظومه فکری امام خمینی رحمهالله است و ایشان را به بهترین ترسیم کننده و تبیینگر اندیشههای امام مبدل کرده است.
گفتوگو با آقای عبدالله گنجی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و نویسنده کتاب «مو به مو»، که به واکاوی سیره حضرت امام خمینی و حضرت آیتالله خامنهای در موضوع امامت و رهبری جامعه پرداخته است. معنا پیدا میکند که با تفکر غربگرا سازگار میشود، یا گاهی جوری تفسیر میکنند که با آن نقطهای که خودشان ایستادهاند همسان باشد. در واقع پیشگیری از تحریف امام یکی از مسائلی است که رهبر انقلاب در این سخنرانیها به آن اشاره داشتهاند.
نکتهی دیگر، کد مطلب: 5895 - تاریخ انتشار: 18:30 - 1403/03/20 10 - آیا نویسنده میتواند بیطرف باشد؟ بت عینیت و بیطرفی در قرن هجدهم ساخته شد، زمانی که برخی متفکران علم را کلیدی به آزادی فردی دانستند و کمکم امیدوار شدند که خرد جهانی جانشین دیدگاههای فرقهای در ایمان مذهبی یا خرافه شود. البته، از آن زمان تاکنون اتفاقات زیادی افتاده که سبب میشود در این اعتقادِ عصر روشنگری به معیارهای عینی تردید کنیم. عینیت را، که از سوی متفکران روشنگری مطرح میشد، زیر سؤال بردهاند. کارل ال. بکر در کتاب شناختهشدۀ خود، شهر آسمانی فیلسوفان قرن هجدهم۳، استدلال کرد که این متفکران، که اعضای یک اقلیت بلندپرواز بودند، از نظر ایدئولوژیک، اصلاً بیطرف نبودند. آنها، با واداشتن کد مطلب: 2126 - تاریخ انتشار: 07:18 - 1403/01/06 11 - سبک طرز در شعر فارسی جمله راه های درک درست اصطلاحات ادبی، بررسی این مفاهیم در آثار شاعران و نویسندگان است. تأمل در نظریههای ادبی نشان میدهد، در این عرصه به اندیشة آفرینندگان آثار کمتر توجه شده یا بهتر است بگوییم به دیدگاههای آنان اصلا نپرداختهاند. گویا منشأ چنین تفکری ناتوان شمردن شاعران و خالقان آثار ادبی از درک نظریه های ادبی بوده است. جستجو و تفحص در آثار منظوم زبان فارسی، به نظر میرسد کهنترین اصطلاح برای اشاره به سبک، واژۀ طرز بوده است. در کشاف اصطلاحات الفنون در تعریف طرز آمده است: «در اصطلاح بلغا مقصدی را گویند از مقاصد نظم که به صفتی از اوصاف نظم مخصوص گردانیده باشند و این را طریق نیز کد مطلب: 2012 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1402/12/26 12 - تعریف و تقسیم مغالطه مغالطه همواره از سوی ما نسبت به دیگری یا از سوی دیگری نسبت به ما رخ نمیدهد، بلکه ممکن است که ما در تفکر شخصی خود نیز به مغالطه دچار شویم. بلکه ممکن است که ما در تفکر شخصی خود نیز به مغالطه دچار شویم. آگاهانه و عمدی بودن یا ناآگاهانه و سهوی بودن، تأثیری در مغالطه ندارد. به مغالطهای که آگاهانه و عمدی باشد، «سفسطه⁶» گفته میشود.
تقسیم مغالطه در آثار کلاسیک:
۱. «مغالطه در قیاس» که به کد مطلب: 5556 - تاریخ انتشار: 07:04 - 1402/11/30 13 - داستان غزه نشان داد که فلسفۀ اروپا، دچار فروپاشیِ اخلاقی است
انگار که از غربیها صدایی در نمیآید. اگر هم فیلسوفی یا متفکری دهان باز کند یا قلم بزند، باید از اسرائیل حمایت کند. حتی برخی از فیلسوفان اخلاق هم حماس را محکوم کردند! گویی که ویرانکردن بیمارستان، در اخلاق جنگ میگنجد. حالا پس از 100 روز که از آخرین حملات رژیم صهیونیستی میگذرد و برخی از متفکران هم از آن حمایت کردند (!)، حمید دباشی دست به قلم شده و این موضوع را ریشهای بررسی کرده است. علوم اجتماعی، فیلسوف و متفکر انتقادی، چه فکری در پسِ حرفهایش داشته است؟ بعد از حمایت از اسرائیل، آیا از این پس نیز حرفهای او برای کسی اهمیت دارد؟ اصلاً تابهحال، حرفهای او مهم بوده است؟
جهانیان، پرسشهای مشابهی را دربارۀ یکی دیگر از فیلسوفان بزرگ کد مطلب: 5520 - تاریخ انتشار: 06:40 - 1402/11/11 پاسخ رهبر انقلاب به نامه جمعی از دانشآموزان درباره راهپیمائی اربعین 14 - فرصت تأمل و تفکر در مجاهدت سیدالشهداء (ع) جمعی از دانشآموزان و فارغالتحصیلان یکی از مدارس تهران در روزهای گذشته و پیش از عزیمت به کربلا و زیارت اربعین حسینی علیهالسلام، در نامهای از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کردند تا توصیههایی برای پربارتر شدن حضور در راهپیمائی اربعین داشته باشند. ندهید، و نیز فرصت تأمل و تفکر در مجاهدت سیدالشهداء علیهالسلام و هدف آن و برکاتی را که خداوند به این فداکاری بزرگ عطا کرده است. آن هدف، باید هدف هر انسان مؤمن باشد. از خداوند توفیق و هدایت بخواهید و در راه آن هدف ثابت قدم بمانید.
سیّدعلی کد مطلب: 5240 - تاریخ انتشار: 09:04 - 1402/06/13 15 - آثار امام خمینی را با چه سیری بخوانیم؟ آگاهی از تفکرات انسانساز حضرت امام در گرو رجوع روشمند به آثار گفتاری و نوشتاری ایشان است. آشنایی با آثار علمی امام خمینی، چنانچه بدون برنامه و مشورت و به صورت سلیقهای و ناآگاهانه صورت گیرد، موجب دلزدگی شخص از مطالعه است. فوق، باید افزود آگاهی از تفکرات مترقّی و انسانساز حضرت امام چه در حوزۀ فردی و چه در عرصۀ اجتماعی در گرو رجوع مستمر و روشمند به آثار گفتاری و نوشتاری ایشان است. آشنایی با آثار علمی امام خمینی و مطالعۀ آنها نیز، چنانچه بدون برنامه و مشورت و به صورت سلیقهای و کد مطلب: 4960 - تاریخ انتشار: 11:26 - 1402/03/14 16 - پناهیان: برخی به اندازه دستور یک پزشک هم حکم خدا را عقلانی نمیدانند! حجتالاسلام پناهیان گفت: کسی که بیتفکر برای خودش و دیگران و حکومت، تکلیف تعیین میکند ماهیتاً با خوارج فرقی ندارد. حتی اگر امام زمان(ع) هم بیاید و تکلیف ما را مشخص کند، برخی از اهل علم که اهل عقل نیستند، مقابل حضرت میایستند. ج۷، ص۲۹۱)
کسی که بیتفکر برای خودش و حکومت، تکلیف تعیین میکند ماهیتاً با خوارج فرقی ندارد/ با علمبازی بدون عقل میشود جلوی امامزمان(ع) هم ایستاد!
ببینید امیرالمؤمنین(ع) با چه صحنههایی مواجه بود. همین امروز، اگر کسی بیتفکر سراغ قرآن برود، بیتفکر کد مطلب: 4730 - تاریخ انتشار: 16:04 - 1402/01/19 17 - چرا مریم رجوی از بیحجابی حمایت میکند اما هنوز روسری بر سر دارد؟ افراد مختلف التقاطی، که برخی مبارزه و برخی مادهگرایی را محور تفکرشان قرار داده بودند، «ارزشهای دینی» را نیز مطابق آن تفسیر میکردند. «حجاب» هم یکی از این ارزشهای دینی بود که از گزند این تفسیرهای انحرافی در امان نبود برخی مادهگرایی را محور تفکرشان قرار داده بودند، «ارزشهای دینی» را نیز مطابق آن تفسیر میکردند. «حجاب» هم یکی از این ارزشهای دینی بود که از گزند این تفسیرهای انحرافی در امان نبود و آن سالها با مفهوم مبارزه پیوند خورده بود. گاهی مبارزه طبقاتی، کد مطلب: 4712 - تاریخ انتشار: 14:50 - 1402/01/18 18 - پناهیان: اینکه اتهام دیکتاتوری به نظام میزنند ریشهاش تصورِ غلط «واقعگرا نبودن دین» است حجتالاسلام پناهیان گفت: اینکه برخی اتهام دیکتاتوری به نظام میزنند ریشهاش اخبار دروغ غربیها نیست، بلکه تفکری است که احکام دین را اموری غیرواقعی تلقی میکند که دنبال منافع ما نیست؛ این تفکر توسط برخی جریانهای سیاسی القاء شده است. در جامعه ما تحت تأثیر تفکرات مارکسیستی بودند، اوایل انقلاب خیلی جامعهگرا بودند. اینها دین را هم اینگونه میدیدند که دین گفته است از خودت برای جامعه بگذر! درحالی که دین اینگونه نگفته است که شما تصور مارکسیستی از جامعهگرایی پیدا کنی!
اول انقلاب، فضا کد مطلب: 4705 - تاریخ انتشار: 14:36 - 1402/01/18 19 - آیا مردم نادانسته به جمهوری اسلامی رأی دادند؟ / تبریزی: 150 حزب در ایران وجود داشت اما مردم جمهوری اسلامی را انتخاب کردند قاسم تبریزی: قریب به ۱۵۰ گروه و حزب سیاسی بین سالهای ۵۸ تا ۶۰ در ایران به اقدامات خود میپرداختند و از آزادی فعالیت برخوردار بودند. مردم به خوبی از فضای سیاسی آگاه بوده و از سر تفکر و اندیشه جمهوری اسلامی را انتخاب کردند. کرد، رغبت و میل مردم به سمت تفکر و اندیشه اسلامی رفت. دانشآموزان و دانشجویان در آن سالها قشر قابل توجهی بودند که از قضا تعداد زیادشان تحت لوای نهضت اسلامی به مبارزه میپرداختند. طبق آمارهای آمده، در بدو تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ۸۰ درصد نیروهای سپاهی از کد مطلب: 4649 - تاریخ انتشار: 14:57 - 1402/01/13 20 - پای درس آقا| برکت گرسنگی روزهدار در چیست؟ رهبر معظم انقلاب می فرمایند: مرحوم حاج میرزا جواد آقای ملکی تبریزی میگویند این گرسنگی و تشنگی یک صفائی به دل میبخشد که این صفای قلبی زمینه را برای تفکر فراهم میکند. صفای قلبی زمینه را برای تفکر فراهم میکند.
تفکر در باب مرگ، عبور از این عالم، لحظه خروج روح از بدن و ملاقات جناب ملکالموت، این لحظه برای همه ما پیش میآید؛ کلّ نفس ذائقة الموت، همه، این را میچشیم. حالِ ما در آن لحظه چگونه است؟ دل ما در آن لحظه در چه حال کد مطلب: 4598 - تاریخ انتشار: 17:00 - 1402/01/07 |