تعداد نتایج: ۱۹ | عبارت جستجو: تنفیذ |
بررسی اولویتهای سیاست خارجی دولت چهاردهم به قلم دکتر ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران 1 - کنش فعال و اثربخشی در سیاست خارجی ایران تقویت روابط با همسایگان و اتخاذ یک دیپلماسی فعال منطقهای از جمله محورهای اساسی است که رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مسئولین سیاست خارجی بر آن تأکید دارند. این موضوع در مراسم تنفیذ چهاردهم نیز مجدداً مورد اشاره قرار گرفت و از محورهای مربوط به عرصه سیاست خارجی بود که به عنوان اولویت کاری رئیسجمهور و دولت جدید نیز مطرح شد. انقلاب در مراسم «تنفیذ حکم ریاستجمهوری» دکتر پزشکیان به این موضوع اشاره داشتهاند که «در برابر امواج و حوادث جهانی و منطقهای ایران باید برخورد فعال و اثرگذار داشته باشد.» هرگونه اثربخشی ایران در محیط منطقهای و سیاست بینالملل در شرایطی حاصل کد مطلب: 6336 - تاریخ انتشار: 20:28 - 1403/05/28 بررسی نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه به قلم حجتاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی ساداتینژاد، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران 2 - نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. اجزا هم گسترش یابد.
مسئله تنفیذ رئیسجمهور در اینجا معنا پیدا میکند؛ یعنی در ساختار قانون اساسیمان غیر از بحث ولیفقیه، مسئله قوای دیگر مثل قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه را داریم. در مورد قوه قضاییه انتخاب رئیس این قوه به طور مستقیم توسط رهبر یا همان کد مطلب: 6247 - تاریخ انتشار: 21:08 - 1403/05/13 بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» به قلم دکتر ابراهیم برزگر، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی 3 - دو روی یک سکه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. حکم ریاستجمهوری طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی است. تنفیذ به معنای نفوذ و نافذ بودن قدرت رئیسجمهور و در واقع به معنای امضا و تأیید حکم ریاستجمهوری است و اما بهنوعی ماهیت اسلامیت نظام را میرساند و جنبه انتهایی بودن وی را نشان میدهد. همان سان که انتخاب وی کد مطلب: 6243 - تاریخ انتشار: 21:42 - 1403/05/12 گزارش وزیر کشور (دکتر احمد وحیدی) از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 4 - ۳۵ روز تلاش در میدان برگزاری انتخابات حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در مراسمی با حضور مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان قشرها و صنوف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفیران مقیم و بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رأی ملت ایران به آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند. الله الرّحمن الرّحیم
اَلسَّلاَمُ عَلَی الْمَهْدِیِّ الَّذِی وَعَدَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ الأُْمَمَ أَنْ یَجْمَعَ بِهِ الْکَلِمَ وَ یَلُمَّ بِهِ الشَّعَثَ وَ یَمْلأََ بِهِ الأَْرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلاً وَ یُمَکِّنَ لَهُ وَ یُنْجِزَ بِهِ وَعْدَ کد مطلب: 6218 - تاریخ انتشار: 18:37 - 1403/05/09 5 - نماهنگ | تنفیذ چهاردهم آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کد مطلب: 6211 - تاریخ انتشار: 22:19 - 1403/05/08 6 - پوینده راه پیشرفت و اعتلای ایران خواهم بود حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در مراسمی با حضور مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان قشرها و صنوف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفیران مقیم و بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رأی ملّت ایران به آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران به ایراد سخن پرداخت. مقام معظّم رهبری با تنفیذ رأی ملّت و امضای حکم ریاست جمهوری، این بندهی کوچک خدا را رسماً مکلف به انجام مسئولیتی بزرگ در قبال همهی ملّت ایران فرمودند. منتخب ملّت به موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی از امروز رئیسجمهور میشود. مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست کد مطلب: 6208 - تاریخ انتشار: 22:07 - 1403/05/08 گفتوگو با دکتر سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان 7 - اعمال حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند اذن ولیفقیه است بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. انتخابات ریاستجمهوری، تنفیذ حکم رئیسجمهور منتخب از سوی رهبر معظم انقلاب است. دلایل قانونی و شرعی تنفیذ حکم رئیسجمهور پس از انتخاب مردم چیست؟
نظام حاکم بر کشور ما، نظام «جمهوری اسلامی ایران» است که مانند بسیاری از نظامها مبتنی بر مبانی، قواعد، کد مطلب: 6205 - تاریخ انتشار: 00:05 - 1403/05/08 8 - مراسم تنفیذ حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری صبح امروز (یکشنبه) در حسینیهی امام خمینی (ره) برگزار شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی با تنفیذ رأی ملت، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان را به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند. کد مطلب: 6203 - تاریخ انتشار: 23:55 - 1403/05/07 9 - متن حکم تنفیذ چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند.
رهبر انقلاب در حکم تنفیذ برگزاری توأم با آرامش چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری را از افتخارات ملت و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور و رئیس جمهور منتخب ملت را شخصی فرزانه، کد مطلب: 6202 - تاریخ انتشار: 23:53 - 1403/05/07 10 - مراسم تنفیذ حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند.
رهبر انقلاب در حکم تنفیذ برگزاری توأم با آرامش چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری را از افتخارات ملت و حاکی از عقلانیت و متانت فضای سیاسی کشور و رئیس جمهور منتخب ملت را شخصی فرزانه، کد مطلب: 6201 - تاریخ انتشار: 23:51 - 1403/05/07 11 - رهبر انقلاب: دولت برای مردم، با مردم، در میان مردم، از ظرفیت مردم استفاده کند بیانات در مراسم تنفیذ حکم چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران
مراسم اعطای حکم تنفیذ ریاست جمهوری به آقای مسعود پزشکیان الله فی الارضین.
روز تنفیذ و مراسم تنفیذ، آخرین برگ از کتاب قطور و پُرمضمونی است که ملّت عزیز ایران و دستاندرکاران به وسیلهی این انتخابات پُرانگیزه تدوین کردند و آن را در قفسهی افتخارات کشور ایران ماندگار کردند. خدا را شاکر هستیم که انتخابات ریاست جمهوری کد مطلب: 6200 - تاریخ انتشار: 23:41 - 1403/05/07 12 - آغاز به کار رسمی دولت چهاردهم، فردا ۷ مرداد ۱۴۰۳ با تنفیذ و اعطای حکم رئیسجمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی تنفیذ و اعطای حکم چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری اسلامی ایران و آغاز بهکار رسمی رئیس جمهور منتخب، یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ با حضور رهبر انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام در حسینیهی امام خمینی(ره) برگزار و حکم منتخب ملّت برای ریاست جمهوری بر اساس بند ۹ کد مطلب: 6194 - تاریخ انتشار: 21:04 - 1403/05/06 13 - گفتوگو با دکتر مسعود پزشکیان رئیسجمهور منتخب آقای دکتر مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۳ در گفتگوی تفصیلی با رسانه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای (KHAMENEI.IR)، به تشریح رویکرد دولت خود درباره تعامل با بخشهای مختلف کشور، معیارها و شاخصههای انتخاب اعضای کابینه، سیاستها و رویکردهای کلی دولت در ۴ سال آینده برای حفظ آرامش کشور و پرهیز از تنش و التهاب در فضای عمومی برای حل مسائل مردم و اولویتهای فرهنگی و اقتصادی دولت چهاردهم پرداخت. رئیسجمهور منتخب ضمن تشریح معیارها و ضوابط کلی انتخاب وزرا و اعضای هیات دولت، اعلام کرد پس از مراسم تنفیذ و تحلیف حدأکثر سعی به کار گرفته میشود تا کابینه در سریعترین زمان ممکن برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی شود. کد مطلب: 6192 - تاریخ انتشار: 18:17 - 1403/05/05 دکتر سیداحمد حبیبنژاد، دانشیار حقوق دانشگاه تهران 14 - مادامی که پایبند هستید... جمهوری اسلامی ایران به «تنفیذ» یاد میشود. اگرچه تنفیذ از نظر فقهی، اصطلاحی باسابقه و شناختهشده است، اما پس از انقلاب اسلامی وارد ادبیات سیاسی و حقوقی کشور ما گردید.
تنفیذ از منظر حقوقی
تنفیذ مانند برخی مفاهیم دیگر از حقوق خصوصی و فقه معاملات (مانند تنفیذ کد مطلب: 6185 - تاریخ انتشار: 20:22 - 1403/05/04 پرونده «تنفیذ چهاردهم» 15 - حقیقت تنفیذ؛ فرایندی حقوقی و شرعی بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» به قلم دکتر خیرالله پروین، استاد دانشکده حقوق دانشگاه تهران و عضو حقوقدان شورای نگهبان تنفیذ، یک امر تشریفاتی، تبلیغاتی یا سیاسی نیست، افتتاح یک مراسم نیست، حقیقت تنفیذ، چیزی فراتر از برداشتهای ظاهری از این امر است. این وضعیت دارای مفهومی حقوقی و شرعی است.
در این بحث به طور اختصار به تبیین و جایگاه حقوقی و شرعی تنفیذ حکم ریاستجمهوری کد مطلب: 6184 - تاریخ انتشار: 20:19 - 1403/05/04 پرونده «تنفیذ چهاردهم» 16 - تنفیذ بهمثابه یکپارچگی ارکان نظام جایگاه و مفهوم «تنفیذ»به قلم دکتر جواد منصوری، مدرس دانشگاه و مشاور اسبق وزیر امور خارجه کلمهی "تنفیذ" یاد میشود.
مسئله تنفیذ پس از انتخابات، نهتنها در ایران، بلکه در کشورهای دیگر نیز موردتوجه قرار میگیرد. پس از انجام انتخابات، مراحلی برای تنفیذ نتایج انتخابات و آغاز فعالیتهای رئیسجمهور به کار گرفته میشود. این مراحل کد مطلب: 6183 - تاریخ انتشار: 20:14 - 1403/05/04 دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان و استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران 17 - چیستی و چگونگی تنفیذ بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. رهبری که از آن به تنفیذ حکم ریاستجمهوری نیز تعبیر شده است بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی و برگزاری مراسم سوگند و یا تحلیف رئیسجمهور با حضور رئیس قوه قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی از جمله تشریفات بیان شده در کد مطلب: 6176 - تاریخ انتشار: 18:11 - 1403/05/03 گفتوگو با آقای دکتر مصطفی ملکوتیان، عضو هیئتعلمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران 18 - تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. سوال اول، مفهوم و فلسفه تنفیذ حکم ریاستجمهوری را توضیح دهید. اساساً پس از آن که شورای نگهبان که متشکل از فقها و حقوقدانان هستند نامزدهای ریاستجمهوری را بررسی و احراز صلاحیت میکنند، چرا نیاز به تنفیذ وجود دارد؟
تنفیذ یعنی دارای نفوذ نمودن و اجراییکردن کد مطلب: 6173 - تاریخ انتشار: 18:36 - 1403/05/02 19 - مصاحبه با آقای دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئتعلمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی یه جایگاه و مفهوم «تنفیذ» بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. برسد که اصطلاحاً به آن تنفیذ میگویند. اصلاً تنفیذ چیست و چه معنیای دارد و از لحاظ قانونی چه اتفاقی در فرایند تنفیذ میافتد؟
کلمه «تنفیذ» در لغت یعنی نافذ کردن و به مفاهیم مختلفی اشاره دارد که آن را بررسی میکنیم:
۱. اجرا کردن: یکی از معانی اصلی کد مطلب: 6167 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/05/02 |