تعداد نتایج: ۴ | عبارت جستجو: تکیه گاه |
در گفتوگو با رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور مطرح شد: 1 - تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند.
در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود. عنوان سؤال اول، بفرمایید که هوش مصنوعی در بخش تحقیق و پژوهش در حوزهی علوم اسلامی ـ انسانی چگونه میتواند مورد استفاده قرار گیرد و امروز این مسیر تا کجا طی شده است؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم. متشکّرم از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید. در رابطه با هوش مصنوعی و کد مطلب: 7281 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/16 گفتگوی سه جانبه آیت الله خامنهای، شهید مطهری و مرحوم شریعتی پیرامون قیام و انقلاب امام حسین«علیهالسلام» 2 - خون آورد آنچه در حادثهی عاشورا سال ۶۱ قمری بازتاب بیشتری در منابع عاشوراپژوهی داشته است، پرداختن به قیام حضرت امام حسین(علیهالسلام)، با تکیه بر خود واقعه و منفک از سیر تاریخی حادثه بودهاست و به همین دلیل طبعا کاستیهایی را در خود داشته است. با عنایت به همین مسئله آیتالله خامنهای با نگاهی نو بر تاریخ صدر اسلام و براساس بررسی سیر تاریخی حوادث، واقعهی عاشورا را واکاوی نموده و هدف قیام سیدالشهدا(علیهالسلام) را در راستای نهضت نبوی تبیین مینماید دیماه سال ۱۳۵۵، مصادف با روز تاسوعا جلسهای در منزل یکی از تجار و بازرگانان متدین تهران با حضور تعدادی از چهرههای دینی و انقلابی از جمله آقایان سید ابوالفضل موسوی زنجانی، مرتضی مطهری، صادق (شغل خیاط) سیدعلی آقا خامنهای، دکتر علی شریعتی و دکتر مفتح برگزار کد مطلب: 6073 - تاریخ انتشار: 18:23 - 1403/04/19 3 - معرفی تکایا و حسینیههای تهران در «تکیه گاه» مستند گزارشی «تکیه گاه» با محوریت به تصویر کشیدن تکایا و حسینیههای قدیمی استان تهران برای ماه محرم شبکه پنج سیما تهیه و تولید میشود. و کارگردان برنامه «تکیه گاه» گفت: این برنامه با به تصویر کشیدن تکایا و حسینیههای استان تهران سعی دارد به معرفی هر چه بیشتر این اماکن، جایگاه و خاستگاه ویژه آنها در جامعه و اقشار مختلف مردم بپردازد.
وی افزود: در این برنامه تاریخچه اماکن و برپایی مراسم کد مطلب: 2641 - تاریخ انتشار: 16:32 - 1401/04/18 4 - کتاب «اصلاحات و اصلاح طلبی انقلابی و آمریکایی» این کتاب با استناد و تکیه بر دیدگاههای امام خمینی و امام خامنه ای تهیه گردیده است و ۱۱ فصل دارد. این کتاب ۱۱ فصل دارد و موضوعاتی چون: آشنایی با اصطلاحات اصلاح و اصلاحات و کاربرد آنها در بیانات دو رهبر انقلاب اسلامی، اصلاحات در آموزه های دین، اصلاح نفس نقطه اصلی و محوری اصلاح عالم، موارد اصلاحی که در جامعه و کشور وجود دارد، لوازم و ضروریات اصلاحات اسلامی انقلابی، کد مطلب: 270 - تاریخ انتشار: 17:02 - 1399/02/12 |