تعداد نتایج: ۶۶ | عبارت جستجو: جامعه اسلامی |
1 - مراسم عزاداری شام غریبان حسینی (علیهالسلام) در حسینیه امام خمینی که اگر جدی گرفته میشد جامعه اسلامی آن روز به حادثه کربلا نمیرسید.
همچنین جمعیت حاضر در حسینیه امام خمینی(ره) با مرثیهسرایی آقای سعید حدادیان به سوگواری در رثای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) کد مطلب: 8027 - تاریخ انتشار: 15:48 - 1404/04/16 وَأَطيعُوا اللَّهَ وَالرَّسولَ لَعَلَّكُم تُرحَمونَ 2 - اطاعت جمعی مردم از خداوند، لازمه تحقق جامعه اسلامی نظام اسلامی بر اطاعت از خداوند است؛ این آن مایز اصلی است؛ «اطیعوا اللَّه و اطیعوا الرّسول»،(۱) «ان کنتم تحبّون اللَّه فاتّبعونی یحببکم اللَّه».(۲) بنابراین اساس نظام اسلامی، اطاعت از خدای متعال است.
اطاعت از خدای متعال، چند مرتبه دارد، چند مرحله دارد: یک کد مطلب: 7961 - تاریخ انتشار: 22:13 - 1404/04/02 3 - ازدواج بهترینها حضرت آیتالله خامنهای: «حضرت زهرا (علیهاالسلام) دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله) بود؛ رئیس جامعه اسلامی. حاکم مطلق. امیرالمومنین (علیهالسلام) هم که سردار درجهی یک اسلام بود. ببینید چطوری ازدواج کردند! چه جور مِهریهی کم، چه جور جهیزیّهی کم. همه چیز با نام خدا و با یاد او. اینها برای ما الگو هستند.» خطبه عقد ۷۵/۰۲/۱۷ کد مطلب: 7829 - تاریخ انتشار: 17:39 - 1404/03/07 وَلتَكُن مِنكُم أُمَّةٌ يَدعونَ إِلَى الخَيرِ وَيَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَيَنهَونَ عَنِ المُنكَرِ ۚ وَأُولٰئِكَ هُمُ المُفلِحونَ 4 - لزوم پیشرو و مشعل بشریت بودن جامعه اسلامی در خیرات این عید و بعضی اعیاد دیگر اسلامی این است که مخصوص به مجموعهی خاصی از جامعهی عظیم اسلامی نیست. حقیقتاً ما مسلمین امروز باید به دنبال آن نقاطی باشیم که همهی آحاد مسلمان را در شرق و غرب دنیای اسلام، از هر ملیتی، با هر نژادی، با هر زبانی و با هر فرهنگی، گرد محور کد مطلب: 7807 - تاریخ انتشار: 21:17 - 1404/03/03 5 - صورت و سیرت انقلاب اسلامی حفظ صورت نظام و انقلاب در گفتمان رهبر انقلاب از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، اما مهمتر از آن حفظ سیرت و باطن انقلاب است. بههمین خاطر است که سخنرانیهای متعدد و پیامهای گوناگونی از ایشان به این موضوع اختصاص پیدا کرده است. رهبر انقلاب حفظ سیرت را عامل اقتدار و حل مشکلات جامعه میدانند و میفرمایند: «باید همه مراقب باشیم که نظام جمهوری اسلامی - که نظام اسلامی است، نظام دینی است، مفتخر به این است که در قالب احکام دین و اسلام و قرآن میخواهد حرکت کند - تبدیل نشود به یک نظام بیاعتقاد به دین؛ بهقول آقایان، یک نظام سکولار؛ باطن سکولار، ظاهر دینی؛ باطن مجذوب به فرهنگ غربی و قدرتهای مسلط بر آن فرهنگ، و ظاهر شعائر دینی و مسائل دینىِ دمدستی؛ اینجوری نشود. نظام اسلامی باید به معنای واقعی کلمه، اسلامی باشد و روزبهروز به مبانی اسلام نزدیکتر شود؛ این است که گرههای فروبسته را باز میکند، این است که مشکلات را حل میکند، این است که به جامعه عزت و اقتدار میدهد، این است که طرفداران نظام جمهوری اسلامی را در همه جای دنیا بیشتر خواهد کرد.» اسلامی و نظام اسلامی، مثل هر موجود زندهای کالبدی دارد و جان و روحی. وقتی که دشمنان انقلاب از اسقاط کالبد و پیکرهی ظاهری آن با استفاده از اقدامات سخت ناامید شدند، توطئهی جدیدی را آغاز کردند که به مراتب خطرش بیشتر بود و آن جنگ نرم با روح و جان جمهوری اسلامی کد مطلب: 7793 - تاریخ انتشار: 18:58 - 1404/02/31 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 6 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ مهمترین چالشهایی که جامعه اسلامی امروز با آن مواجه است و حوزه باید برای آنها پاسخ فراهم کند، چیست؟
امروز جامعه با مسائل گوناگون، بهویژه در عرصههای اقتصادی و حقوقی مواجه است. ما با نظامهایی روبهرو هستیم که باید اسلامی باشند؛ از نظام اقتصادی گرفته کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 7 - پیام حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه است، پرداختند و تأکید کردند: مهمترین وظیفه حوزه «بلاغ مبین» است که از برترین مصادیق آن ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی و تبیین و ترویج و فرهنگسازی آن در جامعه است. کد مطلب: 7728 - تاریخ انتشار: 17:13 - 1404/02/18 8 - حوزه پیشرو و سرآمد حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به همایش «یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه است، پرداختند. کد مطلب: 7725 - تاریخ انتشار: 13:49 - 1404/02/17 گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان از شاگردان شهید صدر 9 - پرونده «متفکر نابغه» حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شهادت شهید صدر در دیدار خانوادهی این شهید فرمودند: «اول انقلاب وقتی خبر شهادت آیتالله صدر به ما رسید، ضربهی بسیار سنگینی بود. ایشان برای نظام اسلامی و جامعهی اسلامی واقعاً عمود فکری بودند. از قبل از انقلاب، ما از کتابها و فعالیتهای بسیار باارزشی که ایشان داشتند، مطلع بودیم. بعد هم که انقلاب پیروز شد، ایشان پیامهای بسیار خوبی دادند.» ۱۳۸۳/۰۳/۱۹ شهید صدر از دستپخت طلبگی
بنده در اوایل دههی چهل شمسی و بعد از اینکه حضرت امام از ترکیه به نجف منتقل شدند، با اینکه سنی در حدود ۱۵، ۱۶ سال داشتم، در آن شرایط سخت و با وجود اینکه گذرنامه نداشتیم، پنهانی و مخفیانهی خودم را به نجف اشرف رساندم. در همان کد مطلب: 7598 - تاریخ انتشار: 21:00 - 1404/01/20 قُل إِن كُنتُم تُحِبّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعوني يُحبِبكُمُ اللَّهُ وَيَغفِر لَكُم ذُنوبَكُم ۗ وَاللَّهُ غَفورٌ رَحيمٌ 10 - محبت و عشق؛ از خصوصیات اصلی جامعه اسلامی این هم از خصوصیّات اصلی جامعه اسلامی است؛ عشق به خدا، عشق خدا به مردم؛ «یحبّهم و یحبّونه»(۱)، «ان اللَّه یحبّ التّوابین و یحبّ المتطهّرین»(۲)، «قل ان کنتم تحبّون اللَّه فاتّبعونی یحببکم اللَّه»(۳). محبت، عشق، محبت به همسر، محبّت به فرزند، که مستحبّ است کد مطلب: 7573 - تاریخ انتشار: 23:17 - 1404/01/14 11 - گفتوگو با مهندس مهدی چمران ارتباط بین ملتهای ایران و لبنان، ریشهدار و قدیمی است، چرا که لبنان به عنوان سرزمین ابوذر غفاری، پایهگذار تشیع در آن منطقه، شناخته میشود.
این پیوند تاریخی، به ویژه پس از گسترش تشیع در ایران و در دوران صفویه، با رفت و آمد علما و دانشمندان، ادامه پیدا کرد. در دوره امام موسی صدر، این ارتباط عمیقتر و دوباره زنده شد، و ایشان نقش اساسی و مرکزی در این احیای رابطه داشتند.
قبل از انقلاب اسلامی، شهید چمران به عنوان بازوی راست امام موسی صدر، نقش مهمی در شکلگیری و ایجاد جنبشهای اساسی در لبنان ایفا نمود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید دکتر چمران چند روز بعد وارد ایران شد و اولین جملهاش این بود که: "من از جانب جامعه شیعی لبنان آمدهام" و ظلم چند صد ساله وارد بر لبنان را به خوبی شرح میداد. مسائلی مانند عدم عدالت بین شیعیان و غیرشیعیان، و حتی بین مسلمانان و غیرمسلمانان در لبنان وجود داشت، بازگو میکرد. کد مطلب: 7389 - تاریخ انتشار: 17:25 - 1403/12/07 وَيَسأَلونَكَ عَنِ المَحيضِ ۖ قُل هُوَ أَذًى فَاعتَزِلُوا النِّساءَ فِي المَحيضِ ۖ وَلا تَقرَبوهُنَّ حَتّىٰ يَطهُرنَ ۖ فَإِذا تَطَهَّرنَ فَأتوهُنَّ مِن حَيثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوّابينَ وَيُحِبُّ المُتَطَهِّرينَ 12 - محبت و عشق؛ از خصوصیات اصلی جامعه اسلامی این هم از خصوصیّات اصلی جامعه اسلامی است؛ عشق به خدا، عشق خدا به مردم؛ «یحبّهم و یحبّونه»(۱)، «ان اللَّه یحبّ التّوابین و یحبّ المتطهّرین»(۲)، «قل ان کنتم تحبّون اللَّه فاتّبعونی یحببکم اللَّه»(۳). محبت، عشق، محبت به همسر، محبّت به فرزند، که مستحبّ است کد مطلب: 7268 - تاریخ انتشار: 21:46 - 1403/11/13 گفتوگو با سرکار خانم دکتر نجمه نجم، مشاور طرح و برنامهی مدیر جامعه الزهراء سلاماللهعلیها 13 - حوزه علمیه خواهران؛ از چگونگی تحول تا امتدادبخشی فرهنگی اجتماعی حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، حوزههای علمیه را نیز همچون سایر مجموعهها نیازمند تحول دانستند و افزودند: «حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیشبُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به درحال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.» ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ سؤال اول بفرمایید که افزایش معرفت دینی جامعهی بانوان در شاخههای مختلف چه اهمیتی دارد؟ و درواقع امروز جامعة الزهراء سلاماللهعلیها تا چه اندازه توانسته این بار را بر دوش بکشد؟
ما طبق کد مطلب: 7148 - تاریخ انتشار: 18:29 - 1403/10/20 گفتوگو با سرکار خانم دکتر سیده زهره برقعی، مدیر جامعة الزهراء سلاماللهعلیها 14 - نخبگان نقشه راه تحول حوزه علمیه را ترسیم کنند رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۳۰، این مجموعه اثرگذار را از پدیدههای بینظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزههای علمیه همپای تحولات جامعه، گفتند: حوزه های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد. ابتدا توصیفی از دیدار مدیران و اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها با رهبر انقلاب اسلامی داشته باشید تا در سؤالات بعدی، درباره برخی محورهای محتوایی به گفتوگو بپردازیم.
این دیداری بود که همهی خواهران مشتاق آن بودند. سالها بود که ما در انتظار چنین کد مطلب: 7145 - تاریخ انتشار: 17:11 - 1403/10/19 وَلَنَبلُوَنَّكُم بِشَيءٍ مِنَ الخَوفِ وَالجوعِ وَنَقصٍ مِنَ الأَموالِ وَالأَنفُسِ وَالثَّمَراتِ ۗ وَبَشِّرِ الصّابِرينَ 15 - حفظ امنیت اسلامی در محیط جامعه؛ اساسیترین کار نیروی انتظامی از تفکیک مسؤولیتها و مأموریتها و جدایی بین بخشهای مختلف، مأموریتی هست که آن مأموریت، مسألهی اساسی است. برای انجام آن مأموریت، نیروی انتظامی و روحانیون محترمی که در این نیرو مشغول انجام خدمتند، همه باید مجتمعاً و مشترکاً کار کنند. آن مأموریت، عبارت است از حفظ امنیت کد مطلب: 7000 - تاریخ انتشار: 19:21 - 1403/09/20 16 - حضرت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها)بهترین الگوی بانوان حضرت آیتالله خامنهای: «به نظر من، زن مسلمان الگویی بهتر از فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) نمیتواند پیدا کند، [بلکه] هیچ زنی در دنیا نمیتواند الگویی بهتر از او پیدا کند. چه در دوران کودکیاش، چه در دوران نوجوانیاش، چه در دوران جوانیاش، چه در خانواده، چه رفتارش با پدر، با همسر، با فرزندان، با کارگر داخل خانهاش، چه رفتارش در عرصهی اجتماع، در مسئلهی سیاست، در مسئلهی خلافت؛ یعنی همهی اینها الگو است... دختران ما، زنان ما، بانوان عزیز جامعهی اسلامی ما سعی کنند با همین روحیه، با همین انگیزه دنبال فاطمهی زهرا حرکت کنند؛ هم در امر خانهداری، هم در امر فعّالیّت اجتماعی و سیاسی، هم در حکمت و دانش ــ که البتّه در مورد آن بزرگوار الهام الهی بود، در مورد ما و شما کسبکردنی است؛ شما که تلاش بکنید، البتّه الهام الهی هم کمک خواهد کرد ــ در همهی بخشها آن بزرگوار را الگو قرار بدهید و قرار بدهیم و دنبال کنیم.» ۱۴۰۲/۱۰/۰۶ رهبر انقلاب که در این صوت میشنوید:
«در زندگی فاطمهی زهرا باید دقیق شد، با نگاهی نو آن زندگی را شناخت، فهمید و به معنای واقعی کلمه آن را الگو قرار کد مطلب: 6860 - تاریخ انتشار: 17:24 - 1403/08/24 بررسی نقش «عدالت» در تحقّق «توحید» در جامعه از نگاه حضرت آیتالله خامنهای 17 - سهگانهی «توحید»، «معنویّت» و «عدالت» در جامعهسازی رابطهی «توحید»، «عدالت» و «معنویّت» یکی از مباحث بنیادی در جامعهسازی اسلامی است. حضرت آیتاللّه خامنهای، در دیدار اخیر خود با اعضای مجلس خبرگان رهبری، گزارهی مهمّی را بیان فرمودند: «هدف انقلاب اسلامی ... عبارت است از محقّق کردن "توحید" در زندگی مردم در کشور.» (۱۴۰۳/۸/۱۷) از طرفی، ایشان معتقدند: «توحید یک امر واقعى و یک نظام و یک دستورالعمل زندگى است.» (۱۳۷۷/۴/۲۱) در کنار این گزاره، ایشان معتقدند: «بدون عدالت، بدون استقرار عدل و انصاف، توحید معنایى ندارد.» (۱۳۷۸/۹/۳) نیز معتقدند: «بدون عدالت، پیشرفت مفهومى ندارد.» (۱۳۸۷/۶/۲) از طرفی دیگر، دربارهی رابطهی «معنویّت» و «عدالت» میفرمایند: «اگر معنویّت نشد، عدالت تبدیل مىشود به ظاهرسازى و ریاکارى.» (۱۳۸۷/۶/۲) اینها گزارههای بنیادینی هستند که همه حکایت از پیوند ناگسستنی «توحید»، «معنویّت» و «عدالت» با یکدیگر دارند؛ به گونهای که میتوان گفت جامعهی اسلامی جامعهای است که «استقرار عدالت در آن باشد، توحید باشد، معنویّت باشد.» (۱۳۹۰/۴/۱۳)
در این یادداشت، ابتدا ابعاد تحقّق «توحید» در زندگی را شمرده، سپس به جایگاه «عدالت» در تحقّق «توحید» پرداخته و به نقش «معنویّت» در اجرای «عدالت» اشاره میکنیم. هدف انقلاب اسلامی
انقلابها در دنیا برای اهدافی به وجود میآیند. در این میان، قرآن کریم هدف انقلاب اسلامی را تنها «توحید» میداند. به عنوان نمونه، «عبارت "اِیّاکَ نَعبُدُ" اشاره به توحید کامل است که بهوجودآورندهى حکومت و مقرّرات، و نیز کد مطلب: 6838 - تاریخ انتشار: 18:39 - 1403/08/20 فَقُلنَا اضرِبوهُ بِبَعضِها ۚ كَذٰلِكَ يُحيِي اللَّهُ المَوتىٰ وَيُريكُم آياتِهِ لَعَلَّكُم تَعقِلونَ 18 - انسان مطلوب جامعه اسلامی باید عقل را به کار گیرد میخواهیم خروجی این دستگاه عظیم، این ماشین بزرگ، یک خروجیای باشد منطبق بر تفکّر اسلامی.خب حالا آن انسان مطلوب جامعهی اسلامی و انقلاب اسلامی و نظام اسلامی چه خصوصیّاتی دارد؟ در این مورد هم البتّه خیلی صحبت شده -همه صحبت کردهاند، بنده هم مطالبی همیشه عرض کردهام، کد مطلب: 6750 - تاریخ انتشار: 17:49 - 1403/08/04 19 - هدف عمدهی ائمّه (علیهمالسّلام) ایجاد جامعهی اسلامی بوده است آیتالله خامنهای: «دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علىّبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی که در روایت دارد که میگفتند: وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما؛ خون میچکد از شمشیر هارون... بعد از این نوزده سال یا کد مطلب: 6423 - تاریخ انتشار: 17:02 - 1403/06/13 20 - جامعه اسلامی, بانکداری اسلامی انقلاب: وظیفه ی جمعی ما به عنوان یك جامعه و یك نظام و یك دولت و یك حكومت، این است كه احكام الهی قانون بر اساس دین خدا را در سطح جامعه، معیار و ملاك عمل عمومی قرار بدهیم؛ همچنان كه مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان ما، بحمد اللّه این مسئولیت را داشتهاند و همیشه هم رعایت کد مطلب: 6407 - تاریخ انتشار: 14:46 - 1403/06/10 |