تعداد نتایج: ۲۴ | عبارت جستجو: حوزههای علمیه |
گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 1 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ پیشرو و سرآمد چگونه محقق میشود؟ به عبارت دیگر ضرورت به روز شدن برای این حوزه قویم و عریق که بیش از ۱۲ قرن تاریخچه دارد و از بازتأسیس حوزه علمیه قم یک سده میگذرد، چیست و چگونه باید تحول در حوزه علمیه رقم بخورد؟
یکی از عوامل اصلی پویایی و بقای هر دانشی ـ چه علوم کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید احمد فقیهی، استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم 2 - اخلاق توحیدی باید در همه مراحل و مقاطع حوزوی مبنا قرار گیرد تهذیب نفس و تربیت اخلاقی، پایههای اساسی تعالی علمی و معنوی در حوزههای علمیه هستند. رهبر معظم انقلاب همواره بر این امر تأکید داشتهاند که طلاب و فضلا، باید به تزکیه نفس و آراستگی اخلاقی بپردازند. در پیام حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «تهذیب، ضرورت دیگری در کنار تعلیم است. تهذیب به معنیِ منزویپروری نیست. بخش عمدهای از گسترهی فعّالیّت مجاهد فرهنگی، دعوت به تهذیب نفْس و اخلاق اسلامی است، و این بدون برخورداریِ دعوتکننده از آنچه بدان دعوت میکند، کاری بیاثر و بیبرکت است. حوزه نیازمند تحرّکی بیش از گذشته در تأکید بر توصیههای اخلاقی است.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت صدسالگی بازتأسیس حوزه علمیه، یکی از ابعاد حوزه علمیه «مرکز تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقیِ جامعه» عنوان شده است. به نظر شما، اهمیت تزکیه نفس و تعلیم و تربیت اخلاقی طلاب در حوزه علمیه چیست و دلیل تأکید حضرت کد مطلب: 7750 - تاریخ انتشار: 17:32 - 1404/02/23 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین اعرافی مدیر حوزههای علمیه: 3 - نفس تازه در کالبد حوزه با یک پیام افقگشا و راهبردی حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظلهالعالی) در پیام به همایش «یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه است، پرداختند. از هر چیز، از طرف همه حوزههای علمیه، کمال امتنان و تشکر را از رهبر معظم انقلاب اسلامی دارم. همچنین از مراجع عظام تقلید که با حضور و پیامهای خود این محفل نورانی را روشنتر کردند، قدردانی میکنم.
در متن سخنرانی پیشبینیشده، قم را به دو دوره تقسیم کرده بودم: کد مطلب: 7727 - تاریخ انتشار: 17:08 - 1404/02/18 گفتوگو با سرکار خانم دکتر نجمه نجم، مشاور طرح و برنامهی مدیر جامعه الزهراء سلاماللهعلیها 4 - حوزه علمیه خواهران؛ از چگونگی تحول تا امتدادبخشی فرهنگی اجتماعی حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، حوزههای علمیه را نیز همچون سایر مجموعهها نیازمند تحول دانستند و افزودند: «حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیشبُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به درحال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.» ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ سؤال اول بفرمایید که افزایش معرفت دینی جامعهی بانوان در شاخههای مختلف چه اهمیتی دارد؟ و درواقع امروز جامعة الزهراء سلاماللهعلیها تا چه اندازه توانسته این بار را بر دوش بکشد؟
ما طبق کد مطلب: 7148 - تاریخ انتشار: 18:29 - 1403/10/20 گفتوگو با سرکار خانم دکتر سیده زهره برقعی، مدیر جامعة الزهراء سلاماللهعلیها 5 - نخبگان نقشه راه تحول حوزه علمیه را ترسیم کنند رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۳۰، این مجموعه اثرگذار را از پدیدههای بینظیر برآمده از انقلاب اسلامی و موجب افزایش سطح معلومات دینی و اثرگذاری زنان دانستند و با اشاره به ضرورت تحول و روزآمدی حوزههای علمیه همپای تحولات جامعه، گفتند: حوزه های علمیه باید برای مسائل مهم جامعه از جمله مسائل اقتصادی، حکمرانی و خانواده نظر داشته باشد. ابتدا توصیفی از دیدار مدیران و اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها با رهبر انقلاب اسلامی داشته باشید تا در سؤالات بعدی، درباره برخی محورهای محتوایی به گفتوگو بپردازیم.
این دیداری بود که همهی خواهران مشتاق آن بودند. سالها بود که ما در انتظار چنین کد مطلب: 7145 - تاریخ انتشار: 17:11 - 1403/10/19 6 - بیانیه مرکز مدیریت حوزه به مناسبت ۱۴ و ۱۵ خرداد / تجدید میثاق مرکز مدیریت حوزههای علمیه به مناسبت فرارسیدن سالروز ارتحال امام خمینی(ره) و گرامیداشت شهدای ۱۵ خرداد، بیانیهای صادر و بر لزوم حضور باشکوه و آگاهانه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ تأکید کرد. بیانیه مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور بدین شرح است:
بسم ٱللَّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِیم
«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ کد مطلب: 5860 - تاریخ انتشار: 00:36 - 1403/03/15 7 - شناخت مخاطب در تبلیغ مروری بر آیات استفاده شده در در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور (۱۴۰۲/۰۴/۲۱) را بشناسید. اگر چنانچه ما موادّ تبلیغیمان و شیوهی تبلیغمان متناسب با وضعیّت مخاطب نباشد، ناموفّق خواهیم بود... احتمال دارد که یکی از مصادیق یا یکی از معانی این آیهی شریفهی «وَ ما اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا بِلِسانِ قَومِه»(۱۱) همین باشد. کد مطلب: 5124 - تاریخ انتشار: 08:47 - 1402/04/28 8 - تأکید قرآن بر مسئله تبلیغ مروری بر آیات استفاده شده در در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور (۱۴۰۲/۰۴/۲۱) در قرآن میبینید روی مسئلهی تبلیغ تکیه شده... کلمهی «بلاغ» یا «بلاغ مبین» در قرآن حدود دوازده سیزده جا آمده. «بلاغ مبین» یعنی آن رساندنی که جای شبههای باقی نگذارد: وَ ما عَلَینا اِلَّا البَلاغُ المُبین؛(۴) باید جای شبهه باقی نگذارد. کد مطلب: 5123 - تاریخ انتشار: 08:14 - 1402/04/26 9 - تبلیغ؛ وسیله رسیدن به اهداف دین مروری بر آیات استفاده شده در در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور (۱۴۰۲/۰۴/۲۱) نگاه رایج در حوزههای علمیّه این است که تبلیغ در مرتبهی دوّم قرار دارد... ما از این نگاه باید عبور کنیم. تبلیغ، مرتبهی اوّل است... چرا این را میگوییم؟ برای اینکه ما هدف دین را چه میدانیم؟ دین خدا آمده است با ما انسانها چه بکند؟ خب یک هدف نهایی داریم که عبارت کد مطلب: 5116 - تاریخ انتشار: 09:06 - 1402/04/25 10 - تبلیغ، ادامه راه پیامبران مروری بر حدیث استفاده شده در بیانات حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور. ۱۴۰۲/۴/۲۱ کد مطلب: 5112 - تاریخ انتشار: 08:54 - 1402/04/24 بیانات در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور 11 - عبور از نگاه رایج در حوزه علمیه؛ تبلیغ، اولویت اول در تبلیغ به مبانی فکری جبهه مقابل حمله کنید. الله الرّحمن الرّحیم(۱)
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفیٰ محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
برای بنده خیلی شیرین و لذّتبخش است، بودن در بین این جمع محترم و کد مطلب: 5109 - تاریخ انتشار: 17:08 - 1402/04/21 12 - ثبتنام برای دریافت بن تخفیف نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد توزیع یارانه دانشجویان، طلاب و اساتید هیأت علمی دانشگاهها و حوزههای علمیه از هفدهم اردیبهشتماه آغاز و تا بیستم اردیبهشتماه ادامه دارد. نقل از خبرگزاری فارس، توزیع یارانه دانشجویان، طلاب و اساتید هیأت علمی دانشگاهها و حوزههای علمیه از ۱۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
«خانه کتاب و ادبیات ایران» به نمایندگی از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای سیاستهای ترویج کد مطلب: 4861 - تاریخ انتشار: 10:25 - 1402/02/18 در آئین اختتامیه هفتمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت مطرح شد؛ 13 - برای نفوذ در جریان حکمت و اندیشه نیازمند عقلانیت متکامل هستیم رئیس حوزههای علمیه کشور گفت: جایگاه عقلانیت در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب بیان شده است و برای نفوذ در جریان حکمت و اندیشه نیازمند عقلانیت متکامل و انقلابی هستیم. نقل از خبرنگار مهر، آیت الله اعرافی رئیس حوزههای علمیه کشور در آئین اختتامیه مجمع جهانی اهل بیت که شنبه ۱۲ شهریور ماه در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: همه ما باید قدردان رهنمودهای رهبری باشیم که با بیانات راهبردی خود عالمان این مجمع و پیروان اهل بیت را کد مطلب: 3238 - تاریخ انتشار: 11:07 - 1401/06/13 به همت مؤسسه بوستان کتاب؛ 14 - کتاب «مدیریت حوزههای علمیه و مراکز آموزشی» منتشر شد کتاب «مدیریت حوزههای علمیه و مراکز آموزشی» اثر حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی به همت مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد. نقل از خبرگزاری حوزه، کتاب «مدیریت حوزه های علمیه و مراکز آموزشی» اثر حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۲۶۴ صفحه به چاپ رسید.
امروز به دلیل فراوانی و رشد مراکز آموزشی به خصوص حوزه های علمیه موضوع مدیریت مدارس علمیه و مراکز آموزشی کد مطلب: 2954 - تاریخ انتشار: 17:54 - 1401/05/22 15 - پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به پاپ ابلاغ شد
مدیر حوزههای علمیه دردیدار با رهبر مسیحیان کاتولیک، پیام شفاهی رهبر معظم انقلاب را به پاپ ابلاغ کرد. گزارش عصر سه شنبه مرکز خبر حوزه ، آیت الله علیرضا اعرافی در این دیدار گفت: پس از اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی از سفر بنده مطلع شدند به شما سلام رساندند و پیشینه شما و ارتباطتان با آمریکای لاتین را ستوده و برخی از مواضعی که در تلطیف روابط بین اسلام و مسیحیت و دفاع از کد مطلب: 2448 - تاریخ انتشار: 21:39 - 1401/03/10 16 - دیدار آیت الله اعرافی با پاپ فرانسیس در واتیکان در ادامه سفر مدیر حوزههای علمیه به ایتالیا، آیتالله اعرافی و پاپ در واتیکان دیدار کردند.
آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه و پاپ فرانسیس رهبر مسیحیان کاتولیک در واتیکان دیدار کردند.
در این دیدار بر اهمیت تعامل و هم افزایی ادیان و همچنین محکومیت ظلم و جنایت علیه مردم مظلوم جهان تاکید شد.
سفر آیتالله اعرافی نخستین رابطه رسمی بین حوزه علمیه کد مطلب: 2441 - تاریخ انتشار: 10:13 - 1401/03/10 17 - ملکزاده: ولایت مطلقه، قیاس فقیه با امام معصوم نیست استاد حوزههای علمیه گفت: ولایت مطلقه فقیه به معنای مقایسه فقیه با امام معصوم نیست؛ بحث بر سر این است که اگر خواهان ادامه نظام اجتماعی اسلام، هستیم چارهای نداریم جز، در اختیار گرفتن برخی وظایف از سوی ولی فقیه.
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، چیستی ولایت مطلقه فقیه از ابتدای انقلاب سؤالاتی را مطرح کرده است که بعضاً جریانها مثل تشیع انگلیسی و اسلام آمریکایی با باطل دانستن آن سعی در زیر سؤال بردن نظام سیاسی ایران دارند. در این راستا با کد مطلب: 2211 - تاریخ انتشار: 02:19 - 1401/01/31 مدیر حوزههای علمیه در جمع دانشجویان اندونزی:
18 - نشانههای ظهور تمدن نوین اسلامی در انقلاب اسلامی ایران نمایان است
آیتالله اعرافی در تبیین اندیشه مقام معظم رهبری در زمینه تمدن نوین اسلامی خاطرنشان کرد: ما افراط نکرده و نمیگوییم که تمام تئوریهای علمی در قرآن و سنت و معارف اسلامی وجود دارد، اما تاکید میکنیم که اسلام و قرآن در این سطح از یک سو مشوق کاروان علم هستند و از سوی دیگر رویکردهای اسلامی در جهت دهی به علوم تاثیرگذار است و این نشانه تمدنی بودن اسلام است. جهان اسلام و دانشگاهها و حوزههای علمیه و عالمان دینی و متفکران باید نقش مهم و نخست را ایفا کنند و من در لحظاتی که در خدمت شما هستم به چند نکته پیرامون تمدن اسلامی اشاره خواهم کرد.
اسلام در تراز یک دین تمدنی است
اولین نکته این سؤال است که آیا اسلام در تراز یک دین تمدنی است؟ کد مطلب: 884 - تاریخ انتشار: 05:48 - 1400/02/17 آیتالله اعرافی در آیین رونمایی شرح نهجالبلاغه : 19 - خلق کتاب شرح نهج البلاغه به قیمت زندان رفتن رهبر معظم انقلاب تمام شد مدیر حوزههای علمیه افزود: کتاب شرح نهج البلاغه به قیمت زندان رفتن رهبر معظم انقلاب خلق شد و ایشان پس از برگزاری جلسات شرح نهج البلاغه در دوران رژیم پهلوی زندان افتادند، نهج البلاغه میتواند موج مقاومت، انقلاب و مبارزه با ظالمان را پیش ببرد. از میراث نهجالبلاغهی حوزههای علمیهی تشیع
آیتالله اعرافی پس از تشکر از دست اندرکاران تدوین و تنظیم و انتشار مجموعهی سهجلدیِ شرح نهجالبلاغه رهبر معظم انقلاب و همچنین همایش رونمایی، بیان داشت که شکوه و زیبایی و عمق و نفوذ فوقالعادهی نهجالبلاغه، کد مطلب: 872 - تاریخ انتشار: 05:42 - 1400/02/17 آیتالله اعرافی در آیین رونمایی شرح نهجالبلاغه : 20 - خلق کتاب شرح نهج البلاغه به قیمت زندان رفتن رهبر معظم انقلاب تمام شد مدیر حوزههای علمیه افزود: کتاب شرح نهج البلاغه به قیمت زندان رفتن رهبر معظم انقلاب خلق شد و ایشان پس از برگزاری جلسات شرح نهج البلاغه در دوران رژیم پهلوی زندان افتادند، نهج البلاغه میتواند موج مقاومت، انقلاب و مبارزه با ظالمان را پیش ببرد. از میراث نهجالبلاغهی حوزههای علمیهی تشیع
آیتالله اعرافی پس از تشکر از دست اندرکاران تدوین و تنظیم و انتشار مجموعهی سهجلدیِ شرح نهجالبلاغه رهبر معظم انقلاب و همچنین همایش رونمایی، بیان داشت که شکوه و زیبایی و عمق و نفوذ فوقالعادهی نهجالبلاغه، کد مطلب: 871 - تاریخ انتشار: 05:42 - 1400/02/17 |