تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: دین جدید |
در گفتوگو با رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور مطرح شد: 1 - تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند.
در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود. عنوان سؤال اول، بفرمایید که هوش مصنوعی در بخش تحقیق و پژوهش در حوزهی علوم اسلامی ـ انسانی چگونه میتواند مورد استفاده قرار گیرد و امروز این مسیر تا کجا طی شده است؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم. متشکّرم از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید. در رابطه با هوش مصنوعی و کد مطلب: 7281 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/16 2 - «شرح حال»؛ غزل جدیدی از حضرت آیتالله خامنهای در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب در فروردینماه ۱۴۰۳، حجتالاسلام انصارینژاد از شعرای برجسته کشور که به تازگی کتابی با عنوان «امین شعر انقلاب» تدوین و منتشر کرده، از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کرد تا غزل منتشر نشدهای از سرودههایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند. رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصارینژاد با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سرودههای معظمله در اختیار این شاعر قرار گرفت. حال»
گامی به راه و گامی در انتظار دارم
سرگشته روزگاری پَرگارـوار دارم
دلبستهی امیدی در سنگلاخ گیتی
رَه بیشکیب پویم، دل بیقرار دارم
یک عمر میزدم لاف از اختیار و اینک
چون شمع، اشک و آهی بیاختیار دارم
گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم
از غم چه باک کد مطلب: 6449 - تاریخ انتشار: 22:12 - 1403/06/17 3 - سهگانهی «پیامبری» یک کتابِ خوبِ فراموششده؛ تا جایی که ناشر هم انگیزهای برای توزیع و تجدید چاپش ندارد. سهگانهی «پیامبری» نوشتهی آقای جلالالدین فارسی. با خواندن مجموعهی سهجلدی «پیامبری» با یک تیر، سه هدف مهم زدهاید؛ هم یک دوره تاریخ صدر اسلام را مرور کردهاید، هم با ترجمه و مفاهیم آیات قرآن کریم و شأن نزول آیات آشنا شدهاید و هم مروری بر زندگی و سیرهی پیامبر گرامی اسلام از تولد تا رحلت ایشان داشتهاید. پیغمبر را میلیمتری باید مطالعه کرد. هر لحظهی این زندگی یک حادثه است، یک درس است، یک جلوهی عظیم انسانی است؛ تمام این ۲۳ سال همینجور است. جوانهای ما بروند تاریخ زندگی پیغمبر را از منابع محکم و مستند بخوانند و ببینند چه اتفاقی افتاده کد مطلب: 6403 - تاریخ انتشار: 21:35 - 1403/06/09 4 - استفتائات جدید (فروردین ماه) سرمایه و ابزار کار
سؤال۱: مقداری پول برای خرید ابزار کار پس انداز کرده ام اما اگر خمس آن را بپردازم، توانایی خرید را از دست خواهم داد؛ تکلیف چیست؟
جواب: اگر پول پس انداز شده از درآمد کسب باشد در فرض سوال مشمول خمس است اما اگر قبل از سررسید سال خمسی، ابزار کار را خریداری کد مطلب: 5690 - تاریخ انتشار: 20:55 - 1403/02/24 5 - امپراطوری رسانه غرب چگونه یک دین تازه را پدید آورد سیطره فرهنگ اومانیسم بر جهان قابل انکار نیست. جهان، مغلوب یک حاکمیت واحدرسانهای است و از همین طریق کلمات با این نظم بین المللی آمریکامدار پیدا کردهاند. این نظام مدعی شریعت تازه نیست اما در باطن با هیچ شریعت دیگری جمع نمیشود. نقل از خبرگزاری فارس، سیطره فرهنگ اومانیسم بر جهان امروز واقعیتی غیر قابل انکار است و بنابراین نباید انتظار داشت که زبانها و الفاظ توانسته باشند که خود را خارج از این سیطره عمومی نگاه دارند. جهان مغلوب یک حاکمیت واحد رسانهای است و از همین طریق است که کلمات در همه کد مطلب: 4485 - تاریخ انتشار: 21:34 - 1401/12/06 6 - کتاب جدید پناهیان برای کسانی که دغدغه تبلیغ و تعلیم دین دارند کتاب «حلقه مفقوده در تولید علم در حوزههای علمیّه» اثر جدید حجتالاسلام علیرضا پناهیان به عنوان یک کتاب کاربردی در مورد «جهاد تبیین»، برای کسانی که دغدغه تبلیغ و تعلیم دین دارند، منتشر شد. نقل از خبرگزاری فارس، کتاب «حلقه مفقوده در تولید علم در حوزههای علمیّه» اثر جدید حجتالاسلام علیرضا پناهیان به عنوان یک کتاب کاربردی در مورد «جهاد تبیین» برای کسانی که دغدغه تبلیغ و تعلیم دین دارند، منتشر شد.
موضوع این کتاب چیست؟
این کتاب درباره یک کد مطلب: 4197 - تاریخ انتشار: 16:47 - 1401/10/11 بحثی در روش تحقیق 7 - نقش علوم بشری در اجتهاد نـقش علوم بیرون دینی در اجتهاد فقهی، (بحثی نظری است که ثمرات بسیاری بر آنـ مـترتّب مـی شود. ولذا از این جهت می توان آن را از مباحث مهمّ علم اصول و یا به اصطلاح جدیدتر، فلسفه فـقه دانست. در کتاب معرفت دینی که در نقد قبض و بسط تئوریک شریعت نگاشته ام، بسیاری از مـسائل مربوط به (نقش عـلوم در اجـتهاد) را بحث کرده ام. ولی چون آن کتاب صبغه نقدی داشت، برخی از این مسائل که از اهمیت بسزایی هم برخوردار است، چندان برجسته نشده اند. امیدوارم در سلسله مباحثی این مسائل را تا حدّی مستقلّ از یکدیگر مورد بـحث قرار دهم. رابطه با (نقش علوم در اجتهاد فقهی)، مسائل متعددی قابل طرح است، که اشاره به آنها برای ورود در این سلسله مباحث، خالی از فایده نیست. برخی از این مسائل چنین اند:
1ـ روش تحقیق در ایـن مـسأله چیست؟ چه کسی می تواند قضاوت کند که علوم در اجتهاد نقش دارند یا نه؟ کد مطلب: 4126 - تاریخ انتشار: 09:35 - 1401/09/23 8 - ۵ سئوال از محسن کدیور و عبدالکریم سروش/ چه شد این ۲ نفر یقه هم را گرفتند؟ محمدعلی لیالی گفت: در موضوع روشنفکری دینی و تجدیدنظرطلبی اسلامی روشنفکران عقیده دارند همان اتفاقی که در مسیحیت افتاد و پروتستانتیسم را ایجاد کرد، باید رخ دهد و ما باید به همان روند بپیوندیم و به دنبال پروتستانتیسم اسلامی باشیم. نقل از خبرگزاری فارس، روشنفکری دینی قرار بود با پیرایش ساحت دین از خرافات و زوائد آن را با مقتضیات عصر جدید آشتی دهد. پس از گذشت چند دهه از عمر روشنفکری دینی در ایران، این جریان نه تنها در رسیدن به مطلوب خویش توفیقی نیافت، بلکه با تضعیف بنیانهای اصلی دینی کار را به کد مطلب: 2982 - تاریخ انتشار: 10:58 - 1401/05/24 |