تعداد نتایج: ۵ | عبارت جستجو: دیوان حافظ |
1 - در قلمروِ نقدِ ادبی نقشِ تاریخی اهمیّت دارد سنایی و عطار.
دیوان حافظ که آخرین شاهکار بزرگ فرهنگ ملی ماست تبلور تمام آثار برجستهٔ شعری زبان فارسی است، از رودکی تا سعدی و حتی اوحدی مراغی و سلمان ساوجی و عماد فقیه کرمانی، یعنی اکثر معاصران حافظ وامدار یکیک شاعران قبل از خویش است، چه قدما و چه معاصرانش. این کد مطلب: 5121 - تاریخ انتشار: 07:27 - 1402/04/28 2 - نسخه خطی نفیس و قدیمی دیوان حافظ رونمایی شد آئین گرامیداشت روز حافظ و رونمایی از نسخه خطی نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ، متعلق به سه قرن پیش در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد. نسخه خطی نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ، متعلق به سه قرن گذشته، در آستانه روز بزرگداشت خواجه شمسالدین محمد بن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی با حضور عصمت مؤمنی معاون کتابخانه ملی، حسن انوری استاد برجسته و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در تالار فرهنگ مرکز کد مطلب: 3500 - تاریخ انتشار: 21:49 - 1401/07/19 3 - رونمایی از نسخه خطی نفیس و قدیمی دیوان حافظ آیین بزرگداشت روز حافظ و رونمایی از نسخه خطی نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ، متعلق به سه قرن گذشته که به تازگی از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی خریداری شده است، برگزار میشود. از نسخه نفیس و هنری قدیمی دیوان حافظ که به تازگی خریداری شده رونمایی میشود.
این کتاب متعلق به سه قرن گذشته بوده و تذهیبهای هنری و ۹۴ نگاره مرتبط با ابیات در هر صفحه، از جمله ویژگیهای این نسخه قدیمی است.
این رونمایی سهشنبه آینده ۱۹ مهرماه درحاشیه مراسم بزرگداشت کد مطلب: 3469 - تاریخ انتشار: 17:05 - 1401/07/17 پنجشنبه ۲۶ خرداد؛ 4 - کارگاه علمی «شخصیتهای مثبت و منفی دیوان حافظ» برگزار میشود کارگاه علمی «شخصیت های مثبت و منفی دیوان حافظ» توسط بنیاد فرهنگی مقبره الشعرا شهریار برگزار می شود. «شخصیت های مثبت و منفی دیوان حافظ» با موضوع «سیر تحول شعر معاصر ترکی، چالشها و جریانهای شعری» با حضور مهدی رضایی توسط بنیاد فرهنگی مقبره الشعرا شهریار برگزار میشود.
وی افزود: این کارگاه در روز پنجشنبه ۲۶ خردادماه در تهران سالن همایشهای بنیاد کد مطلب: 2461 - تاریخ انتشار: 10:32 - 1401/03/12 5 - دیوان حافظ؛ بازتاب مجموعیّت روح ایرانی "دیوان حافظ" تاریخِ مقطرّ ایران است. از حافظ هرجا حرفی به میان آید خود به خود کنجکاوی برانگیخته میشود، یکی شاهنامه و دیگری دیوان حافظ. ایرانی، از شاهنامه و دیوان، یکی را به این دست و یکی را به دستِ دیگر داشته و با همهی فرسودگی، دلشکستگی و ناسرانجامی، از هر دو تسلّیٰ و نیرو میگرفته است.
در نزد شاعر شیراز سه تیره اصلی فکر تشخیص داده میشود: کد مطلب: 1178 - تاریخ انتشار: 14:10 - 1400/07/21 |