تعداد نتایج: ۱۴ | عبارت جستجو: روشنفکر |
1 - فراگیر شدن موج اسلامخواهی در میان جوانان و روشنفکران در منطقه و بویژه در میان جوانان و روشنفکران؛ پیشرفت شگفتآور علمی و فناوری در ایران اسلامی به رغم تحریم و محاصرهی اقتصادی؛ شکست جنگافروزان در امریکا در عرصهی سیاسی و اقتصادی؛ احساس هویت و تشخص در اقلیتهای مسلمان در بیشتر کشورهای غربی؛ همه و همه نشانههای آشکار کد مطلب: 6672 - تاریخ انتشار: 18:52 - 1403/07/21 2 - استاد حوزه علمیه: برخی روشنفکران برای 11 سپتامبر گریه کردند اما در قبال غزه صدایشان درنیامد عباس نیکزاد گفت: این افراد روشنفکر و سلبریتی که امروزه درمورد غزه کوچکترین اظهار نظری نمیکنند همانهایی هستند که سر قضیه برجهای دوقلو در 11 سپتامبر به خیابان آمدند و اشک ریختند. در کشورمان ایران، جریانات روشنفکری و دانشگاهی و حتی برخی مذهبیون، برعکس ادعاهای آوانگاردی و پیشروانه خود سکوت اختیار کرده و موضع مشخصی ندارند. در مورد چرایی این موضوع حجتالاسلام عباس نیکزاد؛ استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه بابل گفتوگویی داشتیم.
عقیده دفاع از کد مطلب: 5400 - تاریخ انتشار: 18:08 - 1402/08/11 3 - جلال آلاحمد خطاب به امام خمینی: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ در کتاب «روشنفکر میهنی» آمده است: آلاحمد درباره دیدار با امام خمینی میگوید: به قم رفتم و در خانه ایشان کتاب «غربزدگی» خود را کنار دستشان دیدم. گفتم: شما هم این خزعبلات را میخوانید؟ با نگاهی به من پرسیدند: شما آقای آل احمد هستید؟ میپردازیم.
در کتاب «روشنفکر میهنی» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده درباره نحوه آشنایی جلال آل احمد با امام خمینی آمده است: با رحلت آیتالله بروجردی، جهان شیعه به استقبال مرجعی دیگر رفت و آیتالله خمینی که فقیهی شجاع و مبارز بود، پا به کد مطلب: 4298 - تاریخ انتشار: 08:45 - 1401/11/04 روز تاسوعای سال ۱۳۵۵ شمسی 4 - نشست سهجانبه تاسوعای ۱۳۵۵ شمسی در سرمای دیماه مهمان یکی از متدینین تهران بودند: سیدعلی خامنهای، مرتضی مطهری، علی شریعتی و چند نفر دیگر از انقلابیون. ساواک در گزارشش نوشته بود این حرفها مورد توجه طبقه روشنفکر است و مراقبت از این جلسات هم ضروری! که الان داریم در تلقی عموم روشنفکران دنیا مقایسهاش میکردند، آن وقت ارزش این نسبت به آن فلسفهی تاریخی بر اساس دیالکتیک ابزار تولید، بنا شده اختلافش معلوم بود که این فلسفهی تاریخ اسلامی از اول با خودآگاهی و مسئولیت خودآگاهانهی انسان بنا شده، آن فلسفهی جبر کد مطلب: 4190 - تاریخ انتشار: 11:43 - 1401/10/11 5 - کاشیزاده: روشنفکری فقط به غربیسازی ایران میاندیشد و جز استعمار، ارمغان دیگری ندارد یک عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه گفت: روشنفکران داعیه نفی مرارت و سختی مردم کشور را دارند، اما رویکرد غربگرایانه آنها و مبنا قرار دادن تفکرات غربی، نه تنها در ایجاد آسایش مادی و معنوی کمکی نکرد، بلکه موجب استبداد و استعمار در کشور شد. فارس، تشدید اختلافات روشنفکران دینی در چند ساله اخیر حاکی از تزلزل بنیانهای این طریقه معرفتی است. در جدیدترین موضعگیریهای روشنفکران علیه هم، محسن کدیور، عبدالکریم سروش را بیمبنا خطاب میکند و عبدالکریم سروش هم کدیور را متهم به تکفیری بودن کد مطلب: 3084 - تاریخ انتشار: 16:13 - 1401/05/29 6 - 6 اشکال اساسی روشنفکران دینی که آنان را به انحراف میکشاند سهیل احمدی گفت: روشنفکری دینی به یکسری بنبستها رسیده که نتیجه آن، انحطاط فکری شده است. غرب در سیر خود با کنار گذاشتن دین، تکلیف خود را روشن کرد و مدرنیسم را محور فکر قرار داد. اما روشنفکران دینی در یک سردرگمی به سر میبرند. عنوان دو نماینده برجسته روشنفکری دینی میشناسیم که اختلافشان نه قصه امروز و دیروز بلکه سابقهای دارد که باید در دهه ۷۰ جستوجویش کرد. خلق کتاب «پلورالیزم دینی»، محصول همین اختلافات بود. نزاع فکری این دو، در چند روز گذشته بار دیگر هم نَقل محافل اندیشهای کد مطلب: 3044 - تاریخ انتشار: 12:23 - 1401/05/27 7 - ۵ سئوال از محسن کدیور و عبدالکریم سروش/ چه شد این ۲ نفر یقه هم را گرفتند؟ محمدعلی لیالی گفت: در موضوع روشنفکری دینی و تجدیدنظرطلبی اسلامی روشنفکران عقیده دارند همان اتفاقی که در مسیحیت افتاد و پروتستانتیسم را ایجاد کرد، باید رخ دهد و ما باید به همان روند بپیوندیم و به دنبال پروتستانتیسم اسلامی باشیم. نقل از خبرگزاری فارس، روشنفکری دینی قرار بود با پیرایش ساحت دین از خرافات و زوائد آن را با مقتضیات عصر جدید آشتی دهد. پس از گذشت چند دهه از عمر روشنفکری دینی در ایران، این جریان نه تنها در رسیدن به مطلوب خویش توفیقی نیافت، بلکه با تضعیف بنیانهای اصلی دینی کار را به کد مطلب: 2982 - تاریخ انتشار: 10:58 - 1401/05/24 8 - احمد شاکری: کلیشهزدایی توسط جریان روشنفکری بر ادبیات تحمیل شده است منتقد ادبی با اشاره به هدفمند بودن کلیشهزدایی گفت: در سالهای گذشته شاهد شکلگیری جریانی در تولید آثار داستانی درباره پیامبر(ص) بودهایم که برخی کلیشهزداییها نتیجه بدفهمیها بوده و مخاطراتی را برای ادبیات دینی در پی دارد. مییابند.
جریان ادبی روشنفکری در تلاش بازیابی جایگاه خود
بعضاً معنایی فراتر از معنای لغوی خود دارند. اطلاع و اشراف از بطن و متن اصطلاحات برای استعمال کنندگان آن ضروری است. چرا که ناخودآگاه در استعمال اصطلاحی خاص و بدون توجه به پیشینه آن، از ادبیات گفتمان مقابل یا کد مطلب: 2848 - تاریخ انتشار: 11:06 - 1401/05/13 9 - پژوهشگر تاریخ معاصر: رژیم پهلوی در ۱۵ خرداد میخواست امام خمینی را اعدام کند رژیم پهلوی تصمیم گرفت همان کاری که روشنفکران و غربزدگان در عصر مشروطه با شیخ فضلالله نوری انجام دادند با امام راحل انجام دهند و ایشان را اعدام و روحانیت را منزوی کنند اما اجماع مراجع و علما سبب شد نتوانند امام را اعدام کنند. تصمیم گرفتند همان کاری که روشنفکران و غربزدگان در عصر مشروطه با شیخ فضلالله نوری انجام دادند با امام راحل انجام دهند و ایشان را اعدام و روحانیت را منزوی کنند بنابراین حکم اعدام امام راحل را صادر کردند، به دنبال این تصمیم تمام علما و مراجع از تهران، یزد، اصفهان، کد مطلب: 2477 - تاریخ انتشار: 17:21 - 1401/03/15 10 - پژوهشگر تاریخ معاصر: رژیم پهلوی در ۱۵ خرداد میخواست امام خمینی را اعدام کند رژیم پهلوی تصمیم گرفت همان کاری که روشنفکران و غربزدگان در عصر مشروطه با شیخ فضلالله نوری انجام دادند با امام راحل انجام دهند و ایشان را اعدام و روحانیت را منزوی کنند اما اجماع مراجع و علما سبب شد نتوانند امام را اعدام کنند. تصمیم گرفتند همان کاری که روشنفکران و غربزدگان در عصر مشروطه با شیخ فضلالله نوری انجام دادند با امام راحل انجام دهند و ایشان را اعدام و روحانیت را منزوی کنند بنابراین حکم اعدام امام راحل را صادر کردند، به دنبال این تصمیم تمام علما و مراجع از تهران، یزد، اصفهان، کد مطلب: 2476 - تاریخ انتشار: 17:13 - 1401/03/15 11 - ردادی: شهید مطهری را مخالفان اسلام هم دوست داشتند استاد مطالعات انقلاب اسلامی گفت: شهید مطهری فقط محبوب مذهبیها نبود. جوانان روشنفکر و حتی افرادی که میانه خوبی با مذهب نداشتند به ایشان علاقه داشتند. حرفهای بیربط از ایشان صادر نمیشد و به همین دلیل مورد احترام مخالفان اسلام بود. مذهبیها نبود. جوانان روشنفکر و حتی افرادی که میانه خوبی با مذهب نداشتند به ایشان احترام میگذاشتند. علت را میتوان در چند چیز جستجو کرد. ۱ـ باسواد و عمیق بودن: شهید مطهری عالم و دانشمند بود و همه اذعان داشتند که ایشان مطالعه عمیق دارد. حرفهای بیربط، احساساتی کد مطلب: 2313 - تاریخ انتشار: 12:28 - 1401/02/13 12 - شاکری: پس از قطعنامه 598 شاهد رواج نوع خطرناکی از روشنفکری در ادبیات ایران هستیم یک استاد ادبیات فارسی گفت: آنچه از دهه 70 و خاصه با قبول قطعنامه ۵۹۸ و پایان 8 سال دفاع مقدس شاهد شکل گیری آن بودهایم، ورود به «روشنفکری ظلّی» است. روشنفکری شبحوار که پیچیدهتر، پنهانکارتر،خطرناکتر و فتنهانگیزتر است. فارس، یکی از ابزارهای روشنفکران برای بسط اندیشههای خود «داستان نویسی» است، در مورد این موضوع بر آن شدیم تا با احمد شاکری، استاد ادبیات فارسی گپی بزنیم که در ادامه بخشهایی از آن را خواهید خواند.
داستان نویسی نوین راهی برای نفوذ انگارههای روشنفکری
شاکری کد مطلب: 2112 - تاریخ انتشار: 10:58 - 1401/01/20 13 - کتاب «نکته های ناب جلدچهارم» این مجموعه با عنوان «نکته های ناب» گلچینی دلنشین و جذاب از بیانات رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای است که در طول سال های 83-68 در جمع دانشجویان، استادان و مسئولین شورای عالی انقلاب فرهنگی ایراد گردیده است.
شامل موضوعات زیر است:
روشنفکری ، مسائل سیاسی و اجتماعی ، ارزش های دینی و اسلامی ، فرهنگ و تهاجم فرهنگی.
سرشناسه
:
خامنهای، سیدعلی، ۱۳۱۸ -
کد مطلب: 175 - تاریخ انتشار: 16:50 - 1399/02/12 14 - کتاب جریان روشنفکری اسلامی در ایران مقارنه دو سخنرانی از آیتالله خامنهای در سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی سال ۱۳۵۹ :
جریان روشنفکری اسلامی در ایران: مقارنه دو سخنرانی از آیتالله خامنهای در سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی سال ۱۳۵۹/ تنظیم کمیته موضوعی [ موسسه فرهنگی هنری ایمان جهادی ].
مشخصات نشر
:
تهران: موسسه فرهنگی هنری ایمان کد مطلب: 331 - تاریخ انتشار: 14:29 - 1399/01/25 |