تعداد نتایج: ۱۰۱ | عبارت جستجو: شناخت |
1 - در رثای امام بیانات سالیانه حضرت آیتالله خامنهای در مراسم سالگرد رحلت امام(ره) شامل مهمترین نظرات ایشان درباره شناخت امام خمینی رحمهالله و راه و هدف اوست. کد مطلب: 7860 - تاریخ انتشار: 17:15 - 1404/03/14 محورهای اصلی بیانات رهبر انقلاب در مراسم سالگرد رحلت حضرت امام در ۳۵ سال اخیر 2 - در رثای امام بیانات سالیانه حضرت آیتالله خامنهای در مراسم سالگرد رحلت امام(ره) شامل مهمترین نظرات ایشان درباره شناخت امام خمینی رحمهالله و راه و هدف اوست. کد مطلب: 7857 - تاریخ انتشار: 21:50 - 1404/03/13 إِنَّ أَوَّلَ بَيتٍ وُضِعَ لِلنّاسِ لَلَّذي بِبَكَّةَ مُبارَكًا وَهُدًى لِلعالَمينَ 3 - شناختن عظمت خداوند در حج با تأمل در پایهگذاری خانه مکه هدیهی حج معرفت و شناخت است. این معرفت، عبارت است از مجموعهیی از شناختها که شناخت عظمت و رحمت خدا از جملهی آنهاست.]
شناخت عظمت و رحمت خداوند در حج، به معنی تأمل در پایهگذاری این خانه است که درعینحال، هم خانهی خداست و هم خانهی مردم؛ إِنَّ أَوَّلَ کد مطلب: 7689 - تاریخ انتشار: 20:21 - 1404/02/10 4 - گنجینه بیپایان یکی از ویژگیهای ممتاز کتاب گنجینه بیپایان، ترکیب رویکرد تاریخی با تحلیلهای جامعه شناختی است. نویسنده با استناد به خطبههای امام علی علیهالسلام درباره حکومتداری نشان میدهد که چگونه این مفاهیم میتواند الگویی برای نظامهای سیاسی امروز باشد. نهجالبلاغه را شناخت همزمان اسلام، تاریخ زندگی امیرالمومنین و الگویی برای مدیریت جامعه میدانند. رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی در اولین روز از سال ۱۴۰۴ با توجه به تقارن سال جدید با ایام شهادت امیرالمؤمنین علیهالسلام خطاب به فعالان فرهنگی کد مطلب: 7529 - تاریخ انتشار: 22:46 - 1404/01/05 5 - گفتوگو با مهندس مهدی چمران ارتباط بین ملتهای ایران و لبنان، ریشهدار و قدیمی است، چرا که لبنان به عنوان سرزمین ابوذر غفاری، پایهگذار تشیع در آن منطقه، شناخته میشود.
این پیوند تاریخی، به ویژه پس از گسترش تشیع در ایران و در دوران صفویه، با رفت و آمد علما و دانشمندان، ادامه پیدا کرد. در دوره امام موسی صدر، این ارتباط عمیقتر و دوباره زنده شد، و ایشان نقش اساسی و مرکزی در این احیای رابطه داشتند.
قبل از انقلاب اسلامی، شهید چمران به عنوان بازوی راست امام موسی صدر، نقش مهمی در شکلگیری و ایجاد جنبشهای اساسی در لبنان ایفا نمود.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شهید دکتر چمران چند روز بعد وارد ایران شد و اولین جملهاش این بود که: "من از جانب جامعه شیعی لبنان آمدهام" و ظلم چند صد ساله وارد بر لبنان را به خوبی شرح میداد. مسائلی مانند عدم عدالت بین شیعیان و غیرشیعیان، و حتی بین مسلمانان و غیرمسلمانان در لبنان وجود داشت، بازگو میکرد. کد مطلب: 7389 - تاریخ انتشار: 17:25 - 1403/12/07 6 - پاسدار وجود انقلاب حضرت آیتالله خامنهای: «وقتی شما میگویید من پاسدار انقلابم، یکی از معانی پاسداری و یکی از ابعاد مفهومی پاسداری، این است که انقلاب مورد تهدید است؛ بله، اگر تهدید نباشد، پاسداری لازم نیست. آنجایی انسان پاسداری میکند که تهدید وجود دارد؛ پس شما هم وجود انقلاب را دارید با اسم خودتان تأیید میکنید، هم تهدیدهایی را که متوجّه انقلاب است دارید تبیین میکنید و از وجودشان خبر میدهید. خب اگر پاسدار انقلابیم باید این تهدیدها را بشناسیم. یکی از کارهای اساسی سپاه، رصد مسائل بینالمللی فقط برای شناخت تهدیدها است.»۱۳۹۴/۰۶/۲۵ کد مطلب: 7272 - تاریخ انتشار: 22:02 - 1403/11/14 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی درباره سیره فاطمی 7 - جایی که ولایت در خطر است باید جان را فدا کرد حضرت آیتالله خامنهای درباره لزوم سرمشق گرفتن از حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) میفرمایند: «در زندگی فاطمهی زهرا باید دقیق شد، با نگاهی نو آن زندگی را شناخت، فهمید و به معنای واقعی کلمه آن را الگو قرار داد.» ۱۳۹۳/۱/۳۰ را باید شناخت و فهمید. به نظر شما، دلیل این همه تأکید چیست؟
دلیل این تأکید آن است که حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فداه میفرماید فاطمه الگوی من است. تأکید رهبر انقلاب اسلامی در پی تأکید حضرت بقیةالله الاعظم است که باید زندگی دختر پیغمبر از آغاز کد مطلب: 6972 - تاریخ انتشار: 20:04 - 1403/09/15 گاهی به آیهی ۶۰ سورهی مبارکهی احزاب با موضوع «امنیّت روانی» بر اساس بیانات حضرت آیتاللّه خامنهای 8 - مرجفون؛ لرزهاندازان بر امنیّت روانی جامعه امنیّت مهمترین نیاز یک جامعه است. از میان انواع آن، امنیّت روانی نقش بسزایی در پیشرفت جامعه دارد. «امنیّت روانی جامعه یعنی دچار اضطراب نکردن مردم، دچار ترس و تردید نکردن مردم.» (۱۴۰۳/۸/۶) یکی از مهمترین آیات قرآن کریم که بهصراحت دربارهی این موضوع سخن میگوید، آیهی ۶۰ سورهی مبارکهی احزاب است. خداوند در این آیه به سه جریان «منافقان»، «بیماردلان» و «شایعهافکنان» اشاره کرده و میفرماید: «لَئِن لَم یَنتَهِ المُنافِقونَ وَ الَّذینَ فی قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَةِ لَنُغرِیَنَّکَ بِهِم ثُمَّ لا یُجاوِرونَکَ فیها اِلّا قَلیلًا»؛ اگر منافقان و بیماردلان و آنها که اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش میکنند دست از کار خود برندارند، تو را بر ضدّ آنان میشورانیم، سپس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند.از میان این سه گروه، جریان «مرجفون» ناشناختهتر بوده و کمتر مورد بحث قرار گرفته است. از آنجا که شناخت این جریان ارتباط مستقیمی با امنیّت روانی جامعه دارد، در این یادداشت، ابعاد مهمّ این آیه را با توجّه به همین موضوع بررسی میکنیم. جریان «مرجفون»
جریان «مرجفون»، از صدر اسلام و حکومت نبوی تا کنون، دارای یک ماهیّت بوده است. در ادامه، این جریان را از ابعاد مختلف بررسی میکنیم.
الف) تشکیلات ترسوهای بیکاره
«مرجفون» از نظر شخصیّتی افرادی هستند که «در هنگام سختیها، وقتی کد مطلب: 6833 - تاریخ انتشار: 18:28 - 1403/08/19 روایت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا 9 - ایستگاه خیابان روزوِلت از مهمترین نقاط قوت کتاب ایستگاه روزوِلت، استفاده از مدارک مستند خارجی و داخلی است که برای اولینبار در این کتاب رونمایی میشوند؛ اسنادی از وزارت امور خارجه آمریکا، وزارت دفاع آمریکا، نخست وزیری بریتانیا و وزارت امور خارجه آن و حتی اسناد دولتی کانادا، استرالیا و کشورهای مشترکالمنافع؛ مستنداتی که پیش از این دیده و شناخته نشدهاند
حنانه سالمی که پیش از این دیده و شناخته نشدهاند اما در این کتاب، ابعاد جدیدی از اتفاق پرشور تسخیر لانه جاسوسی را برای مخاطب، ضمن شرح دادن آن، بیان و منتقل میکند؛ تا جایی که شما در حین مطالعه کتاب ایستگاه روزوِلت با خودتان میگویید «که اینطور!» «به این کد مطلب: 6805 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/08/13 10 - مجتهد شجاع و همراه امام (ره) ضرت آیتالله خامنهای: «مرحوم آقای حاج آقا مصطفیٰ (رضواناللهتعالیعلیه) دو جا حقیقتاً درخشید... کاملاً از نزدیک من ایشان را میشناختم. اوّلاً ایشان از لحاظ ذهن و استعداد علمی، جزو افراد کمنظیر بود... پسر کسی مثل امام خمینی [بود] -خب ایشان در قم معروف بودند؛ چه قبل از مرجعیّت، چه زمان مرجعیّت- [امّا] یکذرّه نشانههای آقازادگی در حاجآقا مصطفیٰ نبود... و جنبهی دیگر حاجآقا مصطفیٰ، شجاعت او بود؛ یعنی واقعاً اینکه امام فرمودند که امید آیندهی اسلام بود، این بهخاطر جامعیّت این آدم بود.» من با مرحوم آقای حاج آقا مصطفی آقای خمینی رحمةاللهعلیه از خیلی دیروقت هست... اهل معنویت و عبادت بود. اهل نماز شب بود... از لحاظ سیاسی، مرحوم حاج آقا مصطفی یک فرد فوقالعاده بااستعدادی بود... ایشان عالم بود، فاضل بود، مجتهد بود یقیناً و مدرّس بود، درس هم ایشان کد مطلب: 6736 - تاریخ انتشار: 10:03 - 1403/08/02 تبدیل حماسه عاشورا به نهضت حسینی 11 - حماسهی امام سجّاد (علیه السلام) از رهگذر دورهی سخت امامت حضرت سیّدالسّاجدین (علیه السّلام)، عاشورا در تاریخ ماندگار شد و حماسه و حرکت حسینی که در کربلا به خاک و خون کشیده شد، به نهضت حسینی تبدیل گردید. امّا متأسّفانه این حرکت سیاسی از سوی جامعهی اسلامی به درستی شناخته نشد. جامعهی اسلامی به درستی شناخته نشد.
روش و هدایت امام زینالعابدین(علیهالسّلام) در دوران دهشتبار و اختناقآمیز بنیامیّه موجب شد جمعیّت کم و جریان ضربهدیدهی تشیّع و نیروهای انقلابی در اندکزمانی به جمعیّتی انبوه و کارآمد بدل شود و کار به جایی رسد کد مطلب: 6164 - تاریخ انتشار: 18:26 - 1403/05/01 مروری بر اندیشههای امام خمینی در مورد فلسطین 12 - فلسطین همیشه برای امام مسئله بود حضرت آیتالله خامنهای در دیداری با سران و کارگزاران جمهوری اسلامی با تأکید بر این مسئله میفرمایند: «امام بزرگوار ما، حقیقت مسئله را خوب شناخته و دیده بود. از شروع این نهضت از سال ۱۳۴۱ آن وقتی که هنوز در ایران مسئله فلسطین حتّی در بین خواص هم منتشر نشده بود، حرف امام این بود که در مقابل سلطه اسرائیل باید همه احساس خطر کنند؛ همه باید بایستند و مقابله کنند. بعد هم همین راه را ادامه داد و این یکی از شعارهای بزرگ آن مرد الهی و آسمانی بود. ضد رژیم پهلوی در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی در نامه به عرفات (۱۳۵۶)، سرزنش سران اسلامی در خصوص جنگ جنوب لبنان (فروردین ۵۷)، نامه به عرفات و اعلام حمایت از فلسطین (شهریور ۵۷) همگی بخشی از موضعگیریهای علنی و ثبتشده امام خمینی (ره) پیش از وقوع انقلاب اسلامی در کد مطلب: 5959 - تاریخ انتشار: 20:46 - 1403/03/30 13 - برای خانه ما برای ایران حضرت آیتالله خامنهای: «در این قضیّهی انتخابات، شما بانوان و خانمهای عزیز میتوانید نقش ایفا کنید. مهمترین نقش شما هم در داخل خانه است؛ وادار کنند فرزندان را و همسر را برای اینکه در زمینهی انتخابات فعّال باشند و درست تحقیق کنند... در شناخت نامزدهای انتخاباتی، در حضور در پای صندوقها، هم در داخل خانه و هم در خارج خانه میتوانید نقش ایفا کنید.» کد مطلب: 5893 - تاریخ انتشار: 23:07 - 1403/03/20 یاد امام باید در رگهای جمهوری اسلامی جاری باشد 14 - گفتوگو با آقای عبدالله گنجی تطابق نظرات رهبر معظم انقلاب با امام خمینی رحمهالله در حوزههای مختلف و به خصوص در حوزه رهبری جامعه، یکی از موضوعاتی است که همواره مورد بحث اندیشمندان و متفکران قرار گرفته است. موضوعی که نشئت گرفته از شناخت کامل رهبر انقلاب از سیره و منظومه فکری امام خمینی رحمهالله است و ایشان را به بهترین ترسیم کننده و تبیینگر اندیشههای امام مبدل کرده است.
گفتوگو با آقای عبدالله گنجی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و نویسنده کتاب «مو به مو»، که به واکاوی سیره حضرت امام خمینی و حضرت آیتالله خامنهای در موضوع امامت و رهبری جامعه پرداخته است. ما در جمهوری اسلامی کسی با شناختتر از رهبر انقلاب و ارادتمندتر از ایشان نسبت به امام نداریم. این شناخت باعث میشود که بهترین تبیینگر و ترسیمکننده خطفکری و اعتقادی امام، ایشان باشند.
من همهی اینها را در کتاب آوردهام و توصیه میکنم که هرکسی که کد مطلب: 5895 - تاریخ انتشار: 18:30 - 1403/03/20 15 - رئیسی عزیز خستگی نمی شناخت پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان شد.
رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و کد مطلب: 5738 - تاریخ انتشار: 12:22 - 1403/02/31 16 - رابطۀ زبان و تفسیرمان از جهان «عالم را در امتداد خطوط ارایه شدۀ زبانهای مادری خویش تحلیل میکنیم.» زبانشناسان این ایده را به یاد بنیامین وورف، زبانشناس آمریکایی، «وورفیانیسم» مینامند. مکورتر ضمن نقد استدلال وورفی از دیدگاه زبانشناختی، نشان میدهد که شواهد موجود تا چه حد این اندیشه را تایید میکنندکه زبانها مانند لنزهایی روی جهان تعبیه شدهاند. آزمونهای روانشناختی نشان میدهد که روسی زبانها سریعتر از انگلیسی زبانها قادر به شناسایی اختلافات جزئی رنگها در طیف آبی هستند. اگرچه اختلاف در زمان پاسخگویی بین روسها و انگلیسیها به کمتر از یکدهم ثانیه کد مطلب: 2127 - تاریخ انتشار: 09:23 - 1403/01/06 17 - ادبیات عرب ؛ مسائل دخیل دراجتهاد چه مقدار از شناخت علوم ادبی در اجتهاد دخیل است؟
در کتاب التنقیح الرائع شناخت به مقداری که استدلال های کتاب و سنت را فهمید را کافی دانسته است.
شهید ثانی در الروضه البهیه میزان معرفتی که درک اختلاف معانی به سبب آن قواعد کارساز است را کافی دانسته است و بررسی همه جانبه را اصلا نیاز ندانسته بلکه میزان متوسط یا پائین تر کد مطلب: 5603 - تاریخ انتشار: 08:24 - 1402/12/23 18 - فرق میان مجاز و کنایه
علم بلاغت از دیر باز مورد توجه ادیبان و دانشمندان قرار گرفته است و از چنان اهمیتی برخوردار بوده که در مورد آن نوشتهاند: «بالاترین و لازم ترین دانشها پس از شناخت خدای متعال، علم بلاغت است و آگاهی از فصاحت» (عسکری، 9:1998). «فرق مابین مجاز و کنایه بنا بر معروف این است که در مجاز استعمال لفظ است در غیر معنی موضوعٌ له با قرینه صارفه و چون قرینه صارفه با مجاز است، ارادة معنی حقیقی ممتنع میباشد؛ امّا در کنایه قرینه صارفهای نیست و از این جهت ارادة معنی حقیقی جایز است و بالجمله فرق کنایه و کد مطلب: 5598 - تاریخ انتشار: 07:50 - 1402/12/21 انواع فهم هرمنوتیک، اگزیستانس، پدیدارشناسی و...
19 - روشهای شناخت و فهم بشری آنچه مربوط به شناخت هستی و آغاز و انجام آن است در آغاز توام با اعتقادات مذهبی بوده است و از این روی میتوان گفت قدیمترین افکار فلسفی را باید از میان افکار مذهبی شرقی جستجو کرد .
مورخین فلسفه معتقدند که کهنترین مجموعههایی که صرفا جنبه فلسفی داشته یا جنبه فلسفی کد مطلب: 5525 - تاریخ انتشار: 11:48 - 1402/11/14 20 - رویکرد شعر معاصر به مختصّات زبانی سبک هندی نقش ادبیات اروپا در تحولات شعر پارسی معاصر امری مسلم است. گذشته از آنکه بنیادگذاران شعرهای آزاد، سپید، موج نو و حجم، آثار خود را در کلّیت آن، با پیش چشم داشتن شعرهای اروپایی بهوجود آوردهاند، هم ایشان و هم دنبالهروانشان که سازندگان بدنۀ شعر معاصر ایراناند، در جزئیات زبانی و زیباییشناختی آثارشان نیز بیاعتنا به ادبیات اروپا نبودهاند. و مختصّات زبانی و زیباییشناختی آن تمایل نشان میدهند و پیچیدگی و تعقید آن را بر سرش نمیکوبند و نگاههای ستایشآمیزی به آن دارند، ریشه در تلقی نوپدیدی دارد که در نخستین دهههای دوره معاصر از شعر شده و به تبع آن سبک هندی اعتبار ازدسترفته خود را به دست آورده کد مطلب: 2069 - تاریخ انتشار: 08:20 - 1402/10/11 |