تعداد نتایج: ۱۱ | عبارت جستجو: شهید بهشتی |
1 - مصاحبه با آقای دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئتعلمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی یه جایگاه و مفهوم «تنفیذ» بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. سؤال اول از این بحث شروع کنیم که بفرمایید جایگاه مقام ریاستجمهوری از لحاظ قانون اساسی و حقوقی در نظام جمهوری اسلامی چگونه است و نسبت آن با کلیت نظام و قوای دیگر و مقام رهبری چیست؟
با استناد به قانون اساسی مصوب سال ۱۳۶۸، یعنی قانون اساسی دوم جمهوری اسلامی، در کد مطلب: 6167 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/05/02 2 - دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه در آستانه ایام شهادت مظلومانه شهید دکتر آیتالله بهشتی و ۷۲ تن از یاران شهید ایشان به دست جلادان منافق و نیز روز قوه قضائیه، رئیس و مسئولان ارشد دستگاه قضا صبح امروز (شنبه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. کد مطلب: 5972 - تاریخ انتشار: 13:56 - 1403/04/02 3 - نقش حکومت در ایمان مردم چیست؟+فیلم حجتالاسلام احمد رهدار گفت: شهید بهشتی معتقد بود هر گونه آزادی، اگر موجب فساد در محیط میشود باید از بین برود. در ایمانِ مردم از منظر شهید بهشتی این گونه تبیین میشود که حکومتها با بهکار بستن قدرت در فراهم کردن زمینههای آزادیِ ایمان مردم ایفای نقش میکنند.
حجتالاسلام احمد رهدار، پژوهشگر مطالعات سیاسی و اسلامی در گفتاری که به تازگی و به مناسبت شهادت شهید کد مطلب: 5103 - تاریخ انتشار: 11:12 - 1402/04/18 بیانات در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه 4 - مبارزه با فساد در درون و بیرون قوه قضائیه اکثریت قاطع دستگاه قضا انسانهای شریفی هستند، اما سوءاستفاده اقلیتی کوچک چهره قوه را مخدوش میکند. کنیم از شهید بهشتی (رضوان الله علیه) که تعیین این روز به مناسبت یادبود آن شهید بزرگوار است. مرحوم بهشتی (رضوان الله تعالی علیه) علاوه بر مقامات علمی که معقولاً و منقولاً دارای رتبهی عالی علمی بود ــ ایشان هم در علوم معقول حوزوی، و هم در علوم منقول حوزوی کد مطلب: 5057 - تاریخ انتشار: 16:28 - 1402/04/06 5 - تعریف شهید بهشتی از جمهوری اسلامی چه بود؟/ دو رکن اساسی برای اقامه نظام اسلامی شهید بهشتی گفته بود: جمهوری اسلامی، حکومتی است که با پذیرش و انتخاب آزادانه اکثریت ملت به قدرت میرسد. ملت بیدار باشید، باید حکومتی را انتخاب کنید که در آن حکومت عامل زور و عامل تهدید مورد بهرهبرداری احدی قرار نگیرد، تلویزیونی را از شهید بهشتی میخوانید. این دانشمند انقلابی در تبیینی گویا و روشن، حقیقت جمهوری اسلامی را بیان میکند و بر اتکای این حکومت بر رأی و پشتیبانی مردمی صحه میگذارد. بخشهایی از سخنان این شهید مظلوم را میخوانید:
شعار تکاندهنده و سؤال کد مطلب: 3906 - تاریخ انتشار: 21:22 - 1401/09/03 6 - انتشار نظرات شهید بهشتی درباره میل جنسی در کتاب «رد پای یک جاذبه» کتاب «ردپای یک جاذبه» به گردآوری مهدی خطیبی، سید محمدرضا موسوی، محمدجواد شیرینآبادی و با همت نشر معارف چاپ و در بازار نشر عرضه شد. یک جاذبه» از گفتارهای شهید بهشتی گردآوری شده است که به بررسی گرایشی از حیات انسان، از جامعه جنسی تا جامعه الهی میپردازد. این اثر در ۵۹۶ صفحه، به شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به قیمت ۱۵۰ هزار تومان توسط انتشارات معارف، چاپ و به بازار نشر عرضه شد.
پایان کد مطلب: 3801 - تاریخ انتشار: 19:18 - 1401/08/23 7 - بهشتی که شهید حسن طهرانیمقدم قبل از شهادتش دیده بود در میان وسایل شخصی شهید طهرانیمقدم، یک دستمال مشکی پیدا شد که این شهید با چسباندن کاغذی روی آن خواسته بود این دستمال همراهش دفن شده و در قبرش قرار گیرد. نقل از خبرگزاری فارس، شهید حسن طهرانی مقدم در ۶ آبانماه سال ۱۳۳۸ در محله سرچشمه تهران متولد شد. او پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع شد. این شهید که در آغازین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت آن درآمده بود، در دوران جنگ کد مطلب: 3752 - تاریخ انتشار: 22:17 - 1401/08/21 بازخوانی اسناد ترور ناموفق رهبر انقلاب در تیرماه ۱۳۶۰ 8 - چه کسانی آیتالله خامنهای را ترور کردند؟ هفتم تیرماه، هنوز خبر ترور روز گذشتهی آیتالله خامنهای داغ بود که ساختمان حزب جمهوری در خیابان سرچشمهی تهران منفجر شد و شهید بهشتی به همراه ۷۲ نفر از اعضای حزب جمهوری به شهادت رسیدند. یک روز بعد محمد کچوئی رئیس زندان اوین به دست یکی از زندانیان به ظاهر تواب منافقین شهید شد. منافقین که از ۳۰ خرداد وارد فاز تقابل مسلحانه با جمهوری اسلامی شده بودند کمی بعد «واحد ویژه»ای برای ترورهای خود راهاندازی میکنند که دست به ترورهای موفق و ناموفق زیادی میزند. ترورِ ششم تیر آیتالله خامنهای در همین ایام و انفجار دفتر حزب جمهوری یک روز پس از آن از سویی، و انتشار جزوهی برعهدهگرفتن ترور به نام بقایای گروهک فرقان از سوی دیگر باعث شکلگیری تحلیلهای مختلفی دربارهی عوامل این ترور میشود. برخی کارشناسان تاریخی «سازمان منافقین» و برخی دیگر «رهروان فرقان» را عامل ترور میدانند. اما آیتالله خامنهای توسط چه کسی یا گروهی ترور شد؟ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سی و چهارمین سالگرد ترور رهبر انقلاب اسلامی، به بازخوانی اسناد ترور ایشان و جزئیات آن بر اساس اعترافات اعضای باقیماندهی گروهک فرقان میپردازد. تهران منفجر شد و شهید بهشتی به همراه ۷۲ نفر از اعضای حزب جمهوری به شهادت رسیدند. یک روز بعد محمد کچوئی رئیس زندان اوین به دست یکی از زندانیان به ظاهر تواب منافقین شهید شد. منافقین که از ۳۰ خرداد وارد فاز تقابل مسلحانه با جمهوری اسلامی شده بودند کمی بعد «واحد کد مطلب: 2613 - تاریخ انتشار: 18:23 - 1401/04/06 9 - بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه حقّ بزرگ شهید بهشتی بر گردن کشور و ملّت قرار بگیرد.
حقّ بزرگ شهید بهشتی بر گردن کشور و ملّت
یک حقّ بزرگی شهید بزرگوارمان، شهید بهشتی بر گردن کشور و ملّت دارند و آن پایهگذاری دادگستری اسلامی است.
کار، کار آسانی نبود و کار دشواری بود. ایشان یک حرکت جدیدی را برای قوّهی قضائیّه شروع کرده بود که کد مطلب: 998 - تاریخ انتشار: 13:06 - 1400/05/03 سلسله وبینارهای معاونت آموزش و پژوهش به مناسبت ایام الله دهه فجر سال ۱۳۹۹ 10 - نشست چهارم - رسالت جامعه زنان در گام دوم انقلاب اسلامی چهارمین نشست، از سلسله نشستهای دهه فجر، با موضوع رسالت جامعه زنان در گام دوم انقلاب اسلامی و به همت معاونت پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای) در تاریخ پانزدهم بهمن 1399 برگزار شد. این نشست با دبیری دکتر محمد اسحاقی (معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی) و با حضور خانم دکتر قوی (عضو هیئت¬علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی) با محوریت گزارشی از پیشرفت¬ها و جایگاه زنان در پس از انقلاب اسلامی، خانم دکتر علاسوند (عضو هیئت¬علمی پژوهشکده-ی زن و خانواده) با محوریت بحث تجربه زیستی زنان مسلمان انقلابی در دوران انقلاب و خانم دکتر خسروی (عضو هیئت-علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) با محوریت بحث جایگاه زنان در گام دوم انقلاب با تأکید بر علم و فناوری برگزار شد. ابتدای نشست خانم دکتر قوی به نگاه منطقی و واقعی به زن پرداختند و اشاره داشتند که نظام جمهوری اسلامی ایران در زمانه و در عصر جدیدی و در بین گفتمانهای مختلف متولد میشود که نگاه به زن شاید بتوان بگوییم که یک نگاه متحجرانه هست که او در یک محدوده به اسم خانه میخواهد محدود کند کد مطلب: 732 - تاریخ انتشار: 11:08 - 1400/01/23 سلسله وبینارهای معاونت آموزش و پژوهش به مناسبت ایام الله دهه فجر سال ۱۳۹۹ 11 - نشست چهارم - رسالت جامعه زنان در گام دوم انقلاب اسلامی چهارمین نشست، از سلسله نشستهای دهه فجر، با موضوع رسالت جامعه زنان در گام دوم انقلاب اسلامی و به همت معاونت پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی (دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای) در تاریخ پانزدهم بهمن 1399 برگزار شد. این نشست با دبیری دکتر محمد اسحاقی (معاون پژوهش و آموزش موسسه پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی) و با حضور خانم دکتر قوی (عضو هیئت¬علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی) با محوریت گزارشی از پیشرفت¬ها و جایگاه زنان در پس از انقلاب اسلامی، خانم دکتر علاسوند (عضو هیئت¬علمی پژوهشکده-ی زن و خانواده) با محوریت بحث تجربه زیستی زنان مسلمان انقلابی در دوران انقلاب و خانم دکتر خسروی (عضو هیئت-علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) با محوریت بحث جایگاه زنان در گام دوم انقلاب با تأکید بر علم و فناوری برگزار شد. ابتدای نشست خانم دکتر قوی به نگاه منطقی و واقعی به زن پرداختند و اشاره داشتند که نظام جمهوری اسلامی ایران در زمانه و در عصر جدیدی و در بین گفتمانهای مختلف متولد میشود که نگاه به زن شاید بتوان بگوییم که یک نگاه متحجرانه هست که او در یک محدوده به اسم خانه میخواهد محدود کند کد مطلب: 719 - تاریخ انتشار: 09:45 - 1400/01/23 |