تعداد نتایج: ۱۱ | عبارت جستجو: شورای نگهبان |
1 - بر دستان مجاهدان بوسه میزنیم پیام آیت الله سیداحمد
حسینی خراسانی
عضو مجلس خبرگان رهبری
فقهای شورای نگهبان الله القاصم الجبّار القهّار العزیز، المتکبّر، المتعال
فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰكِنَّ ٱللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ ٱللَّهَ رَمَىٰ
اکنون که دشمن متجاوز و رژیم خبیث و شریر صهیونیستی، آتش جنگی گسترده را برافروخته است، شایسته است کد مطلب: 7925 - تاریخ انتشار: 15:06 - 1404/03/26 یادداشتی به قلم دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو حقوقدان شورای نگهبان 2 - نقض آشکار حاکمیت سوریه توسط رژیم صهیونیستی و حقوق بینالملل حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اخیر اقشار مختلف مردم، حوادث اخیر سوریه را محصول مشترک یک نقشه آمریکایی و صهیونیستی دانستند و سکوت آمریکا و دولتهای اروپایی در مقابل تجاوز زمینی رژیم صهیونی به خاک سوریه را یکی از قرائن این طراحی مشترک خواندند: «چرا رژیم صهیونیستی و آمریکا در این قضیّه وارد شدند و شدند یک طرف جنگ و شروع کردند کشور را بمباران کردن؟ سیصد چهارصد نقطه را بمباران کردن چیز کوچکی نیست. رژیم صهیونیستی، علاوهی بر این [کار]، سرزمینهای سوریه را تصرّف کرد؛ تانکهای او تا نزدیک دمشق آمدند. منطقهی جولان که متعلّق به دمشق بود، سالها دستشان بود، حالا شروع کردند مناطق دیگر را هم گرفتن. آمریکا و اروپا و دولتهایی که روی این چیزها در سایر کشورهای دنیا حسّاسند، روی یک متر و ده مترش حسّاسند، نهفقط سکوت میکنند و اعتراض نمیکنند، بلکه کمک هم میکنند. کار، کار آنها است.» کشورها از نگاه حقوق بینالملل همچنان یک رکن اساسی است و لذا بند ۱ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد، همه کشورها را صرفنظر از نظام سیاسی، قدرت اقتصادی یا ثبات داخلی آنها، واجد جایگاه حقوقی متمایز در جامعه بینالملل میداند.
این اصل تضمینی است بر اینکه حاکمیت کد مطلب: 7062 - تاریخ انتشار: 19:31 - 1403/10/03 گفتوگو با دکتر سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان 3 - اعمال حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند اذن ولیفقیه است بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. مردم هستند، از سوی فقهای شورای نگهبان که منصوب ولیفقیه هستند با شرع تطبیق داده میشود. بنابراین مشروعیتبخشی به مصوبات مجلس شورای اسلامی به صورت غیرمستقیم از سوی ولیفقیه صورت میگیرد. لذا در تمامی شؤون نظام جمهوری اسلامی ایران، هم «جمهوریت» و هم کد مطلب: 6205 - تاریخ انتشار: 00:05 - 1403/05/08 پرونده «تنفیذ چهاردهم» 4 - حقیقت تنفیذ؛ فرایندی حقوقی و شرعی بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» به قلم دکتر خیرالله پروین، استاد دانشکده حقوق دانشگاه تهران و عضو حقوقدان شورای نگهبان صحت انتخابات بهوسیله شورای نگهبان را روز شروع ریاستجمهوری خود نمیدانند و اعتقاد دارند از روز تنفیذ، ریاستجمهوری ایشان آغاز شده است. نیمی از معنای تنفیذ، همین است. یعنی نصب فرد منتخب ملت، به مقام ریاستجمهوری و صدور حکم برای او و شروع رسمی مسئولیت و کار. ولی کد مطلب: 6184 - تاریخ انتشار: 20:19 - 1403/05/04 دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان و استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران 5 - چیستی و چگونگی تنفیذ بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. قوه قوه قضائیه و اعضای شورای نگهبان در مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۱۲۱ قانون اساسی از جمله تشریفات بیان شده در قانون اساسی برای آغاز دوره ریاستجمهوری است.
در خصوص موضوع صلاحیت رهبری در امضای حکم ریاستجمهوری تحلیلهای مختلفی در مجامع علمی و دانشگاهی بیان کد مطلب: 6176 - تاریخ انتشار: 18:11 - 1403/05/03 6 - گفتوگو با دکتر هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان دکتر هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، به بررسی و تشریح روند احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری پرداخته است. دکتر طحاننظیف میگوید مبنای تشخیص صلاحیت فقط یک خطکش دارد و آن ضوابط قانونی است. احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان به طور رسمی اعلام کد مطلب: 5921 - تاریخ انتشار: 15:05 - 1403/03/24 7 - شورای نگهبان مستقل است و فراجناحی عمل میکند «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.» این دستور در پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت رئیس جمهور ایران و همراهان گرامی ایشان آمده بود.
در این فاصله پنجاهروزه نهادهای مسئول در نظام جمهوری اسلامی سازوکار لازم برای برپایی یک انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را تدارک میبینند و روز یکشنبه بیست خرداد اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان به طور رسمی اعلام شد. چه فرایندی طی شد تا شورای نگهبان صلاحیتهای داوطلبان نامزدی در این دوره از انتخابات را بررسی کند؟
همه هشتاد نفری که داوطلب نامزدی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بودند، در صحن شورا پروندهشان طرح و بررسی شد.
ابتدا گزارشی درباره سوابق و خصوصیات هریک کد مطلب: 5915 - تاریخ انتشار: 16:25 - 1403/03/23 8 - حکم مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی به طور کلی مخالفت با قوانین و مقررات و دستورات دولت اسلامی که به طور مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفتهاند و یا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شدهاند، برای هیچ کس جایز نیست. کد مطلب: 5535 - تاریخ انتشار: 08:31 - 1402/11/21 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با فقها و حقوقدانان شورای نگهبان: 9 - همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخابات پر شور در اسفندماه را فراهم کنند فقها و حقوقدانان شورای نگهبان با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. را درخصوص وظایف قانونی شورای نگهبان بیان و تاکید کردند: همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کد مطلب: 5422 - تاریخ انتشار: 17:06 - 1402/08/25 10 - انتصاب ۳ تن از فقهای شورای نگهبان برای یک دوره جدید با حکم رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای در حکمی ۳ تن از فقهای شورای نگهبان را برای یک دوره جدید منصوب کردند. آنان را به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کردند.
انتهای کد مطلب: 2666 - تاریخ انتشار: 14:25 - 1401/04/25 11 - انتصاب حجتالاسلام والمسلمین حسینیخراسانی به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام والمسلمین حسینیخراسانی را به عضویت شورای نگهبان منصوب کردند. دامتبرکاته از عضویت شورای نگهبان و با تشکر از خدمات علمی ایشان در آن شورا، جنابعالی را به عضویت آن شورای معظم منصوب میکنم و مزید توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنهای
۱۳ شهریور کد مطلب: 1059 - تاریخ انتشار: 01:36 - 1400/06/14 |