تعداد نتایج: ۵ | عبارت جستجو: عبدالکریم سروش |
یادداشت 1 - آقای سروش دباغ! اکنون که زمانه کوچ و افول طالع نامیمون شما است، لختی در گذشته و حال و آینده نافرجامتان بیاندیشید. شاید فرجی حاصل شود! خطاب به عبدالکریم سروش: چرا تاکنون، حتی کلمهای، در تقبیح و محکومیت تحریمهای جنایتکارانه آمریکا و دولتهای غربی علیه زن، مرد، کودک، پیر و جوان این کشور سخنی نگفتهای؟! چرا آمریکا و اسرائیل را برای پناه دادن به تروریستهای خونخوار منافقی که ۱۷ هزار انسان بیگناه را به وحشیانهترین صورت ترور کردهاند، مورد خطاب و عتاب قرارد ندادهای؟! در پاسخ به یاوه گویی های عبدالکریم سروش در نامه اخیر او خطاب به مراجع عظام تقلید و علمای حوزه های علمیه، حرف های این مزدور را ناشی از آرمیدن چندین ساله در آغوش استکبار جهانی دانست.
مشروح این یادداشت را در ادامه می توانید بخوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله کد مطلب: 3588 - تاریخ انتشار: 10:32 - 1401/07/24 2 - کاشیزاده: روشنفکری فقط به غربیسازی ایران میاندیشد و جز استعمار، ارمغان دیگری ندارد یک عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه گفت: روشنفکران داعیه نفی مرارت و سختی مردم کشور را دارند، اما رویکرد غربگرایانه آنها و مبنا قرار دادن تفکرات غربی، نه تنها در ایجاد آسایش مادی و معنوی کمکی نکرد، بلکه موجب استبداد و استعمار در کشور شد. علیه هم، محسن کدیور، عبدالکریم سروش را بیمبنا خطاب میکند و عبدالکریم سروش هم کدیور را متهم به تکفیری بودن میکند.
اختلاف این دو البته ریشه در دهههای قبل دارد و باید از دهه ۷٠ ریشه این اختلافات را جستوجو کرد. تزلزل معرفتی روشفکران روز به روز بیشتر کد مطلب: 3084 - تاریخ انتشار: 16:13 - 1401/05/29 3 - 6 اشکال اساسی روشنفکران دینی که آنان را به انحراف میکشاند سهیل احمدی گفت: روشنفکری دینی به یکسری بنبستها رسیده که نتیجه آن، انحطاط فکری شده است. غرب در سیر خود با کنار گذاشتن دین، تکلیف خود را روشن کرد و مدرنیسم را محور فکر قرار داد. اما روشنفکران دینی در یک سردرگمی به سر میبرند. فارس، محسن کدیور و عبدالکریم سروش به عنوان دو نماینده برجسته روشنفکری دینی میشناسیم که اختلافشان نه قصه امروز و دیروز بلکه سابقهای دارد که باید در دهه ۷۰ جستوجویش کرد. خلق کتاب «پلورالیزم دینی»، محصول همین اختلافات بود. نزاع فکری این دو، در چند روز کد مطلب: 3044 - تاریخ انتشار: 12:23 - 1401/05/27 4 - ۵ سئوال از محسن کدیور و عبدالکریم سروش/ چه شد این ۲ نفر یقه هم را گرفتند؟ محمدعلی لیالی گفت: در موضوع روشنفکری دینی و تجدیدنظرطلبی اسلامی روشنفکران عقیده دارند همان اتفاقی که در مسیحیت افتاد و پروتستانتیسم را ایجاد کرد، باید رخ دهد و ما باید به همان روند بپیوندیم و به دنبال پروتستانتیسم اسلامی باشیم. بیاید.
محسن کدیور و عبدالکریم سروش به عنوان دو تن از فعالان این عرصه چندی پیش در فضای روشنفکری به نزاع پرداختند که موجب شد طرفداران و سایر روشنفکران دینی دیگر هم پا در این نزاع و میدان چالش بگذارند. کدیور به سروش خرده میگیرد که او با تضعیف و حداقلی کردن کد مطلب: 2982 - تاریخ انتشار: 10:58 - 1401/05/24 یادداشت 5 - نقد سخنی از عبدالکریم سروش/سیدالشهدا در مخمصه گرفتار نبود درستترین تحلیل نسبت به عاشوراء این است که بگوییم حرکت امام حسین حرکتی برای اصلاح وضع امت پیامبر و احیای دوباره دیانتی بود که گرفتار ظواهر شده و معنا را از دست داده بود. عاشورا و نقد یکی از سخنان عبدالکریم سروش پرداخته است.
مشروح این یادداشت را در ادامه میخوانیم:
گفتاری از آقای دکتر سروش میشنیدم درباره تحلیل عاشورای حسینی. دسته بندی جالبی داشت درباره تحلیلهای مختلفی که تاکنون از این واقعه عظیم تاریخی به دست داده شده. اما آنچه آن کد مطلب: 2873 - تاریخ انتشار: 11:26 - 1401/05/16 |