تعداد نتایج: ۶۷ | عبارت جستجو: فقه |
1 - بر دستان مجاهدان بوسه میزنیم پیام آیت الله سیداحمد
حسینی خراسانی
عضو مجلس خبرگان رهبری
فقهای شورای نگهبان الله القاصم الجبّار القهّار العزیز، المتکبّر، المتعال
فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَٰكِنَّ ٱللَّهَ قَتَلَهُمْ ۚ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ ٱللَّهَ رَمَىٰ
اکنون که دشمن متجاوز و رژیم خبیث و شریر صهیونیستی، آتش جنگی گسترده را برافروخته است، شایسته است کد مطلب: 7925 - تاریخ انتشار: 15:06 - 1404/03/26 2 - گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید یدالله یزدانپناه رهبر انقلاب اسلامی در پیام به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، ضمن اشاره به اینکه «حوزه صرفاً یک مؤسّسهی تدریس و تدرّس نیست»، یکی از ابعاد عنوان «حوزه علمیه» را «مرکز تولید و تبیین اندیشهی اسلام در باب نظامات اجتماعی؛ از نظام سیاسی و شکل و محتوای آن، تا نظامات مربوط به ادارهی کشور، و تا نظام خانواده و روابط شخصی، بر اساس فقه و فلسفه و منظومهی ارزشی اسلام» ۱۴۰۴/۲/۱۷ دانستند. کد مطلب: 7831 - تاریخ انتشار: 17:27 - 1404/03/08 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 3 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ متون، قبل از اصول فقه بوده است؛ مانند «معالم» که بهمراتب سختتر از اصول فقه است.
اما نقص در شیوه تحصیل. روحیه مدرکگرایی و بسنده کردن به امتحان، سبب میشود طلاب، چند شب قبل از امتحان، نمونه سؤالها را زیر و رو کنند تا بتوانند کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 4 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ صرفاً به برخی از مسائل فقهی خاص پرداخته شود که گاه از مسائل کلان نظام فاصله دارند.
در فقه، مباحثی مانند مکاسب، انواع معاملات، عقود و امثال آن داریم، اما اینها غالباً مجزا از هم هستند و در قالب یک نظام منسجم مطرح نشدهاند. حال آنکه آنچه مورد نیاز جامعه اسلامی است، کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 5 - شرح حدیثی از امام صادق(ع)، درباره نماز شب حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۹۸/۱۱/۱۴ به شرح حدیثی از امام صادق علیهالسّلام پرداختند که در آن مردمی که از خواب برمیخیزند و روز خود را شروع میکنند به سه گروه تقسیم میشوند. در این حدیث خواندن نماز شب و ذکر خدا معیار گروهی است که خیر و سود دارند و معصیت الهی و گناه معیار گروهی است که شر و زیان دارند. کد مطلب: 7657 - تاریخ انتشار: 22:21 - 1404/02/03 گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن رحیمیان از شاگردان شهید صدر 6 - پرونده «متفکر نابغه» حضرت آیتالله خامنهای دربارهی شهادت شهید صدر در دیدار خانوادهی این شهید فرمودند: «اول انقلاب وقتی خبر شهادت آیتالله صدر به ما رسید، ضربهی بسیار سنگینی بود. ایشان برای نظام اسلامی و جامعهی اسلامی واقعاً عمود فکری بودند. از قبل از انقلاب، ما از کتابها و فعالیتهای بسیار باارزشی که ایشان داشتند، مطلع بودیم. بعد هم که انقلاب پیروز شد، ایشان پیامهای بسیار خوبی دادند.» ۱۳۸۳/۰۳/۱۹ بود. در مباحث فقهی حرفهای نویی داشت. در مجموع مرحوم شهید صدر به دلیل نکات لطیف و ظریفی داشت و همینطور آن بیان شیوایی که داشت برای ما جذابیت خاصی را ایجاد میکرد که درس ایشان را انتخاب بکنیم.
علت شهادت شهید صدر روحیهی انقلابی او بود
رابطهی کد مطلب: 7598 - تاریخ انتشار: 21:00 - 1404/01/20 به بهانه سالگرد شهادت آیتالله سید محمدباقر صدر و خواهرش بنتالهدی توسط حکومت بعث عراق 7 - استاد نسلساز نجف حضرت آیتالله خامنهای: «من سال ۱۳۳۶ به عراق رفتم و آقای سید محمدباقر صدر را آنجا دیدم. ایشان خیلی جوان بود؛ حدود بیستوپنج سالش بود. ایشان همان وقت هم معروف به فضل بود... مرحوم آقای صدر به معنای واقعی کلمه یک نابغه بود. ما در زمینهی مسائل فکری و اسلامی و در زمینهی فقه و اصول و بقیهی چیزها آدمهای پیشرفته زیاد داریم؛ منتها نابغه خیلی نادر است. ایشان جزو نادرهایی بود که حقیقتاً نابغه بود. ذهن و فکر ایشان فراتر از کارهایی که دیگران میکنند، حرکت میکرد.» ۱۳۸۳/۰۳/۱۹ خوئی، به تحصیل اصول و فقه عالی پرداخت. در فلسفه نیز در محضر آیتالله شیخ صدرا بادکوبهای، درسی خصوصی را گذراند. در این مدت با شخصیتهایی چون آیتالله سید محمد روحانی، آیتالله سید موسی صدر و آیتالله شیخ عباس رمیثی دروس و مباحث مختلف علمی را مباحثه کد مطلب: 7596 - تاریخ انتشار: 20:53 - 1404/01/20 گفتوگوی سال ۱۳۹۴ با عضو ستاد استهلال دفتر رهبری 8 - همه چیز دربارهی فرآیند استهلال هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، یکی از موضوعات مهم، اعلام روز اول ماه مبارک و همینطور روز عید سعید فطر است. بر این اساس، ستاد استهلال مقام معظم رهبری وظیفه دارد تا با بهرهگیری از ۱۵۰ تیم خبره و متخصص، گزارشات دقیق خود را برای رهبر انقلاب ارسال کنند. رهبر انقلاب نیز پس از مطالعهی دقیق گزارشها و نظرات تخصصی این تیمها است که نظر فقهی خود را اعلام میکنند. در این باره، با حجتالاسلام و المسلمین علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری به گفتوگو نشستیم.
این گفتوگو در تیرماه ۱۳۹۴ اخذ و منتشر شد که امروز به مناسبت فراررسیدن عیدسعید فطر و اهمیت مسألهی استهلال بازنشر میشود. موضوع ندارد.
مبنای فقهی رهبر معظم انقلاب در اثبات رؤیت هلال ماه چیست و چرا گاهی اوقات شاهد بروز اختلاف در میان برخی مراجع تقلید هستیم؟
الحمدلله در سالهای اخیر، روند کار بسیار مثبت است و گزارشهایی که به دفاتر مراجع میرسد و اعلامهایی که میکنند، اساس کد مطلب: 7562 - تاریخ انتشار: 22:45 - 1404/01/12 شرح حدیث اخلاق در ابتدای جلسه درس خارج فقه 9 - حدیث زندگی ۶کد مطلب: 7418 - تاریخ انتشار: 13:33 - 1403/12/13 شرح حدیث اخلاق در ابتدای جلسه درس خارج فقه 10 - حدیث زندگی ۳کد مطلب: 6837 - تاریخ انتشار: 19:02 - 1403/08/19 11 - شرح حدیثی از امام صادق(ع)، درباره نماز شب حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۹۸/۱۱/۱۴ به شرح حدیثی از امام صادق علیهالسّلام پرداختند که در آن مردمی که از خواب برمیخیزند و روز خود را شروع میکنند به سه گروه تقسیم میشوند. در این حدیث خواندن نماز شب و ذکر خدا معیار گروهی است که خیر و سود دارند و معصیت الهی و گناه معیار گروهی است که شر و زیان دارند. کد مطلب: 6534 - تاریخ انتشار: 20:53 - 1403/06/31 12 - خدمت به مردم حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسات درس خارج فقه خود، به شرح یک حدیث اخلاقی میپردازند. «خدمت به مردم» موضوع شرح حدیثی اخلاقی از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله و سلّم است الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین
و عَن النَّبیّ صلّی الله علیه و آله و سلّم أَنَّهُ قال سَیِّدُ القَومِ خادِمُهُم (۱)
[روایت شده است از پیامبر گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم که حضرت فرمودند پیشوا و رئیس هر کد مطلب: 6427 - تاریخ انتشار: 17:26 - 1403/06/13 13 - سیره مردمی پیامبر اعظم(ص) حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز سهشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۰۳ ضمن شرح حدیثی درباره سیرهی پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم به بیان اهمیت مردمی بودن و انس گرفتن با طبقات مختلف مردم پرداختند. الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین
أَخبَرَنَا ابنُ مَخلَدٍ قَالَ: أَخبَرَنَا الخَلَدِیُّ قَالَ: حَدَّثَنَا الحَسَنُ بنُ عَلِیٍّ القَطَّانُ قَالَ: حَدَّثَنَا عَبَّادُ بنُ کد مطلب: 6424 - تاریخ انتشار: 17:15 - 1403/06/13 14 - شرح حدیثی درباره آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س) حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز دوشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۰۹ به بیان و شرح حدیثی درباره آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله وسلم و حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها پرداختند. الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
عَن عائِشَةَ بِنتِ طَلحَةَ عَن عائِشَةَ قالَت ما رَأَیتُ مِنَ النّاسِ اَحَداً اَشبَهَ کَلاماً وَ حَدیثاً بِرَسولِ اللهِ (صَلَّی اللهُ کد مطلب: 6420 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/06/12 15 - آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم(ص) و حضرت فاطمه زهرا(س) حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه روز دوشنبه ۱۳۹۸/۱۰/۰۹ به بیان و شرح حدیثی درباره آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله وسلم و حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها پرداختند. الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
عَن عائِشَةَ بِنتِ طَلحَةَ عَن عائِشَةَ قالَت ما رَأَیتُ مِنَ النّاسِ اَحَداً اَشبَهَ کَلاماً وَ حَدیثاً بِرَسولِ اللهِ (صَلَّی اللهُ کد مطلب: 6418 - تاریخ انتشار: 17:53 - 1403/06/12 16 - مصاحبه با آقای دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئتعلمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی یه جایگاه و مفهوم «تنفیذ» بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. سؤال اول از این بحث شروع کنیم که بفرمایید جایگاه مقام ریاستجمهوری از لحاظ قانون اساسی و حقوقی در نظام جمهوری اسلامی چگونه است و نسبت آن با کلیت نظام و قوای دیگر و مقام رهبری چیست؟
با استناد به قانون اساسی مصوب سال ۱۳۶۸، یعنی قانون اساسی دوم جمهوری اسلامی، در کد مطلب: 6167 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/05/02 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با فقها و حقوقدانان شورای نگهبان: 17 - همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخابات پر شور در اسفندماه را فراهم کنند فقها و حقوقدانان شورای نگهبان با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش ایسنا، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، ضمن تشکر و قدردانی از زحمات و تلاشهای این شورا، نکاتی را درخصوص وظایف قانونی شورای نگهبان بیان و تاکید کردند: همه وظیفه دارند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور را در اسفند ماه امسال فراهم کد مطلب: 5422 - تاریخ انتشار: 17:06 - 1402/08/25 18 - نفقه پدر و مادر اگر پدر یا مادر درآمد کافی داشته باشد، مخارج زندگی او بر عهده کسی نیست، در غیر این صورت بر عهده فرزندان ـ دختر و پسر ـ است و ترجیحی بین فرزندان وجود ندارد و باید به گونهای رفتار نمود که موجب ایذاء یا هتک حرمت آنها نشود. کد مطلب: 5330 - تاریخ انتشار: 07:43 - 1402/07/24 19 - گرجیان: انقلاب اسلامی برگرفته از فلسفه ملاصدرا است مدرس دانشگاه بیان کرد: حکومتی که امام خمینی به پا کرد، براساس فقه حداقلیاش نبود. ظرفیت ملاصدرا بود که امام را تشجیع کرد برای اینکه حاکمیت دینی راه بیندازد. خمینی به پا کرد، براساس فقه حداقلیاش نبود. ظرفیت ملاصدرا بود که امام را تشجیع کرد برای اینکه حاکمیت دینی راه بیندازد.
در ادامه فیلم اظهارات او را میبینید.
پایان کد مطلب: 4997 - تاریخ انتشار: 10:19 - 1402/03/20 20 - درباره تاریخ علم اصول فقه تاریخ علم اصول فقه تا کنون چیز جامع و کاملی نوشته نشده است، و آنچه نوشته شده (علیرغم این که تعدادش هم زیاد نیست) تاریخ علمای اصولی است و ردیف کردن کتابهای اصولی آنها بر اساس تاریخ، و نه تاریخ علم اصول.
به هر حال، در تاریخ علم اصول این امور باید مورد توجه قرار گیرد:
۱. کد مطلب: 4763 - تاریخ انتشار: 14:19 - 1402/01/29 |