تعداد نتایج: ۳ | عبارت جستجو: فلسفه زبان |
1 - دلمشغولی حکیمان فارس و عرب به فلسفۀ زبان الکساندر کی، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه استنفورد، با مطالعۀ استعاره در ادبیات عرب قرون وسطی، چنین نتیجهگیری میکند که جهان فارس و عرب زبان در خصوص فهم چگونگی کارکرد زبان نسبت به غرب جلوتر بوده است. — مشغلۀ ذهنی فارسها و اعراب نسبت به سازوکارهای زبان، سابقهای طولانی دارد. بیش از یک هزار سال پیش در منطقۀ ایران کنونی، محققان دربارۀ چگونگی عملکرد استعاره مطالعه میکردند، میاندیشیدند و کتاب مینوشتند.
دو عالم جامعالاطراف قرن یازدهم، کد مطلب: 2153 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/10/04 2 - فلسفه تحلیلی و فلسفه قارهای فلسفه تحلیلی و فلسفه قارهای دو مجموعهی متضاد و جدا از هم نیستند؛ بلکه با هم اندربرش و برهم¬کنش دارند. در این بین، به گرایشها و جنبه¬های تحلیلیِ فلسفهی قارهای اشاره میشود. افزوده میشود که از حدود 1970 و سپستر، فلسفهی تحلیلی، که در آغاز بخشی چونان منطق ریاضیِ نوین با مدلهای زبانی بود، اکنون چنان گسترش یافته که دیگر گویای گرایش ویژهای نیست؛ و کیستی ندارد. تحلیلی و فلسفه قارهای دو مجموعهی متضاد و جدا از هم نیستند؛ بلکه با هم اندربرش و برهم¬کنش دارند. در این بین، به گرایشها و جنبه¬های تحلیلیِ فلسفهی قارهای اشاره میشود. افزوده میشود که از حدود 1970 و سپستر، فلسفهی تحلیلی، که در آغاز بخشی چونان کد مطلب: 4005 - تاریخ انتشار: 09:05 - 1401/09/12 پیرامون اهمیت مراقبت از زبان فارسی 3 - تظاهر به زبانهای خارجی و جهل مرکب سخنان دکتر کریم مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه، پیرامون اهمیت مراقبت از زبان فارسی در برنامه شوکران (آبان ۱۳۹۸)
سرازیر شدن لغتهای خارجی در زبان فارسی برای تظاهر و اثبات خود و خودنمایی است.
در همین تلویزیون، افراد به جای اینکه بگویند «زمان» میگویند «تایم»! در حالی که لفظ زمان و وقت را در فارسی داریم، اما چرا تایم میگویند؟ چون میخواهند خودنمایی کد مطلب: 1187 - تاریخ انتشار: 12:35 - 1400/07/26 |