تعداد نتایج: ۴۷ | عبارت جستجو: فهم |
1 - صهبای حج حج؛ میدان مبارزه درونی و بیرونی
«صهبای حج» فقط به دنبال آن نیست که کلیتی درباره مقاصد حج و معنای آن بیان کند؛ در واقع این کتاب «درآمدی بر حج» نیست. بلکه حاجّ و معتمر را تا فهم ابعاد ظاهری و باطنی جزئیترین مناسک حج از نیّت تا عمل همراهی کرده است.
حمیدرضا میررکنی بنادکی بلکه حاجّ و معتمر را تا فهم ابعاد ظاهری و باطنی جزئیترین مناسک حج از نیّت تا عمل همراهی کرده است. بخشبندی کلی کتاب گویای این جامعیت است؛ در بخش نخست که عنوانش «ابعاد حج» است، خواننده با ابعاد مختلف اعتقادی، سیاسی و تاریخی حج آشنا میشود. در قدم بعدی یعنی فصل کد مطلب: 7933 - تاریخ انتشار: 20:15 - 1404/03/27 2 - انقلابیگری فقط سروصدا کردن نیست حضرت آیتالله خامنهای: «مجلس مشی انقلابی باید داشته باشد... منتها در فهم «انقلابیگری» مراقب باشید خطا صورت نگیرد. انقلابیگری فقط سروصدا کردن نیست؛ «انقلابیگری» یعنی حرکت در سمت آرمانها؛» ۱۴۰۴/۰۳/۲۱ کد مطلب: 7903 - تاریخ انتشار: 12:29 - 1404/03/22 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا لا تَتَّخِذوا بِطانَةً مِن دونِكُم لا يَألونَكُم خَبالًا وَدّوا ما عَنِتُّم قَد بَدَتِ البَغضاءُ مِن أَفواهِهِم وَما تُخفي صُدورُهُم أَكبَرُ ۚ قَد بَيَّنّا لَكُمُ الآياتِ ۖ إِن كُنتُم تَعقِلونَ 3 - فهم دشمنی عمیق استکبار از سخنانشان دشمنی دشمن نباید غفلت كرد. به قول سعدی: «دشمن چون از همه حیلتی فرومانَد، سلسلهی دوستی بجنبانَد»، آنگاه در دوستی كاری كند كه هیچ دشمنی نكرده باشد؛ این را نباید فراموش كنیم؛ این واقعیتی است؛ دشمن ما هستند، دشمن اسلامند، دشمن استقلال ملی ما هستند و دشمن ملت ما هستند کد مطلب: 7875 - تاریخ انتشار: 10:45 - 1404/03/16 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 4 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ و... بدانند. به هر میزان که فهم طلاب از کتاب و سنت عمیقتر باشد، بهتر و بیشتر میتوانند نظام و حکومت را به سمت هدف پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و اهلبیت علیهمالسلام که همان اقامه دین الهی است، سوق دهند.
بهعنوان مثال، وقتی فضلای جوان که کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 5 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ کنیم که برای آنها قابل فهم و پذیرش باشد؛ بیآنکه از محتوا کاسته شود. اسلام ناب، بهویژه در چارچوب اهداف اولیه شریعت، هیچ کمبودی ندارد. کمبود، در تبیین ماست. اگر حوزه بخواهد نقش خود را بهدرستی ایفا کند، باید بتواند اسلام ناب را بهروشنی و با زبانی گویا برای همگان کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 گفتوگو با حجّتالاسلام والمسلمین سعید جوادیآملی 6 - سخنان رهبر انقلاب افق جدیدی در معرفی تفسیر تسنیم باز کرد حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم فرمودند: «راجع به آیتالله آقای جوادی، به نظر من حوزه واقعاً وامدار ایشان است؛ ایشان کار بزرگی انجام دادند. اینکه انسان از یک جای کوچکی شروع کند تفسیر قرآن را و چهل سال آن را ادامه بدهد، این کار آسانی نیست؛ یعنی انسان وقتی فکر کند، خواهد دید کار خیلی بزرگی است استقامت بر این کار، خسته نشدن در این کار، تردید پیدا نکردن در ادامهی این کار، بلکه شاید ــ من البتّه توفیق پیدا نکردم این را نگاه کنم بفهمم ــ احتمالاً شوق و ذوق مفسّر محترم نسبت به آیات در گذشت زمان بیشتر هم شده باشد؛ احتمالاً باید اینجور باشد.» ۱۴۰۳/۱۲/۰۴ شود و در خدمت قرآن درآید و فهم تفسیری پیدا کند، باید این مراحل را طی کند.
درواقع تشنگی معرفتی که منجر میشود به حرکت به سمت دریای بیپایان معارف قرآن، از انس با کلام و حکمت حاصل میشود؟
بله، دانشهای علوم عقلی و علوم شهودی که به عنوان کلام، حکمت و عرفان یاد کد مطلب: 7456 - تاریخ انتشار: 20:54 - 1403/12/21 گفتوگو با دکتر فؤاد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا 7 - انتظار برای تغییر وضعیت از طریق مذاکره، توهم است حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در روز نوزدهم بهمن ماه تصریح کردند: «چند وقت است میشنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکرهی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحثکنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکرهی با آمریکا است. اسم مذاکره را میآورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! امروز وزارت خارجهی جمهوری اسلامی ایران یکی از پُرکارترین وزارتخارجهها است. کارش همین است دیگر؛ با کشورهای دنیا ــ شرقی، غربی، همهجور ــ مذاکره میکنند، رفتوآمد میکنند، حرف میزنند، قرارداد میبندند؛ استثنائی که وجود دارد آمریکا است» و بعد در ادامه تصریح کردند: «مذاکرهی با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ این را باید ما درست بفهمیم. اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود؛ نخیر، از مذاکرهی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل: تجربه.» ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ توافق، معاهده و معامله را بفهمد و کلمات را جابجا کند، مشکلاتی در حوزه رسانه و تبلیغات به وجود میآید.
برای خبرنگاران نیز نیاز است که مدیران خبرگزاریها جلسات توجیهی برگزار کنند تا خط خبری دشمن را شناسایی کنند. اگر رسانهای مانند اینترنشنال ادعا کند که ترامپ آماده کد مطلب: 7436 - تاریخ انتشار: 14:23 - 1403/12/16 گفتوگو با دکتر علیرضا کوهکن عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی 8 - آمریکاییها به دنبال توافق نیستند حضرت آیتالله خامنهای در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در روز نوزدهم بهمن ماه تصریح کردند: «چند وقت است میشنوید در روزنامه، در فضای مجازی، در سخنان این و آن، بحث میشود از مذاکرهی دولت. خب، آنچه مورد بحث این بحثکنندگان است ــ چه در داخل، چه در خارج ــ مذاکرهی با آمریکا است. اسم مذاکره را میآورند که «آقا! مذاکره چیز خوبی است»، انگار کسی مخالف با خوب بودن مذاکره است! امروز وزارت خارجهی جمهوری اسلامی ایران یکی از پُرکارترین وزارتخارجهها است. کارش همین است دیگر؛ با کشورهای دنیا ــ شرقی، غربی، همهجور ــ مذاکره میکنند، رفتوآمد میکنند، حرف میزنند، قرارداد میبندند؛ استثنائی که وجود دارد آمریکا است» و بعد در ادامه تصریح کردند: «مذاکرهی با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ این را باید ما درست بفهمیم. اینجور به ما وانمود نکنند که اگر نشستیم پشت میز مذاکره با آن دولت، فلان مشکل یا فلان مشکل حل میشود؛ نخیر، از مذاکرهی با آمریکا هیچ مشکلی حل نمیشود. دلیل: تجربه.» ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ انقلاب در دیدار اخیر همافران ارتش تصریح کردند که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد. دلیل آن را هم تجربههای تاریخی دانستند. لطفاً دو یا سه مصداق از این تجربیات را بیان کنید و اینکه با در نظرگرفتن تجربیات آیا مذاکره تاثیری در رفع مسائل کشور کد مطلب: 7425 - تاریخ انتشار: 20:13 - 1403/12/14 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علی ذوعلم 9 - عقلانیت از نظر رهبر انقلاب، یک آرمان انقلابی است حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی به مناسبت سالروز مبعث پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) بارها بر جایگاه عقل تأکید فرمودند و بیان داشتند: «همهی پیغمبران، از جمله پیغمبر عظیمالشّأن اسلام وقتی میخواهند این تحوّل را انجام بدهند، ابزارشان چیست؟ آن عاملی که این تحوّل را به وجود میآورد چیست؟ دو چیز است: «عقل» و «ایمان». عقل یک قوّهی ویژهای است که خدای متعال در همهی انسانها به ودیعت گذاشته که بعضی از انسانها آن را فعّال میکنند، از آن استفاده میکنند، بسیاری هم آن را فعّال نمیکنند.» همچنین بیان داشتند: «کارکرد عقل را امروز ما در دنیا مشاهده کنیم و عقل را به کار بیندازیم؛ اگر عقل را به کار بیندازیم، میتوانیم خیلی از مفاهیم عالم را بفهمیم.» ۱۴۰۳/۱۱/۹ در منظومه فکری رهبر انقلاب اسلامی دارای چه مشخصهها، وجوه و ابعادی است و بروز و ظهورش چگونه است؟ این عقل و عقلانیت چه آثاری و پیامدهایی دارد؟
دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای، همان دیدگاه حکما و متفکران مسلمان در باب عقل است، یعنی جایگاه عقل و ارزش عقل در اسلام کد مطلب: 7312 - تاریخ انتشار: 21:34 - 1403/11/22 10 - نوزدهم دی؛ روز شکست محاسبه آمریکا حضرت آیتالله خامنهای: «انقلاب اسلامی از دل مهمترین سنگر استکبار بیرون آمد؛ این خطای محاسباتی آمریکا است؛ آنها فکر نمیکردند... مثل حضرت موسیٰ؛ حرکت موسوی در دل خانهی فرعون و کاخ فرعون آغاز شد که به نابودی کاخ فرعون و فرعونیان انجامید. اینجا ایرانِ دوران پهلوی، قلعهی مستحکمِ منافعِ آمریکایی بود؛ از دل این قلعه بود که انقلاب بیرون آمد و جوشید؛ و آمریکاییها نفهمیدند و آمریکاییها فریب خوردند و آمریکاییها خواب ماندند و آمریکاییها غافل شدند؛ خطای محاسباتی آمریکا یعنی این.»۱۴۰۳/۱۰/۱۹ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
در حادثهی نوزدهم دی سال ۵۶، در این قیام خودجوش مردمی در شهر قم، نکات متعدّدی وجود دارد... امروز غزّه را ملاحظه کنید... آمریکای با آن عظمت را و رژیم صهیونیستی آویزان به آمریکا را عاجز کردهاند؛ قدرت حضور مردم یعنی این. خب، کد مطلب: 7151 - تاریخ انتشار: 18:44 - 1403/10/20 11 - مدافعان حرم؛ مدافعان وطن حضرت آیتالله خامنهای: «نیروهای ما، هم در عراق، هم در سوریه حضور پیدا کردند به دو علّت: یک علّت «حفظ حرمت اعتاب مقدّسه» بود... در سامرّا مشاهده کردید؛ بعدها به کمک آمریکاییها، گنبد مطهّر سامرّا را از بین بردند و تخریب کردند. این کار را میخواستند در نجف بکنند، در کربلا بکنند، در کاظمین بکنند، در دمشق بکنند... یک علّت دیگر، «مسئلهی امنیّت» بود. مسئولین خیلی زود و بوقت فهمیدند که اگر چنانچه جلوی این ناامنی در آن جاها گرفته نشود، سرایت میکند میآید اینجا، سرتاسر کشور بزرگ ما را ناامنی خواهد گرفت. ناامنی فتنهی داعش هم یک چیز معمولی نبود؛ شما یکایک نمونههایی که پیش آمد، یادتان هست؛ در حادثهی شاهچراغ، حادثهی کرمان، حادثهی مجلس و امثال اینها.» ۱۴۰۳/۰۹/۲۱ کد مطلب: 7079 - تاریخ انتشار: 20:52 - 1403/10/06 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی درباره سیره فاطمی 12 - جایی که ولایت در خطر است باید جان را فدا کرد حضرت آیتالله خامنهای درباره لزوم سرمشق گرفتن از حضرت فاطمه(سلاماللهعلیها) میفرمایند: «در زندگی فاطمهی زهرا باید دقیق شد، با نگاهی نو آن زندگی را شناخت، فهمید و به معنای واقعی کلمه آن را الگو قرار داد.» ۱۳۹۳/۱/۳۰ را باید شناخت و فهمید. به نظر شما، دلیل این همه تأکید چیست؟
دلیل این تأکید آن است که حضرت بقیةالله الاعظم ارواحنا فداه میفرماید فاطمه الگوی من است. تأکید رهبر انقلاب اسلامی در پی تأکید حضرت بقیةالله الاعظم است که باید زندگی دختر پیغمبر از آغاز تا کد مطلب: 6972 - تاریخ انتشار: 20:04 - 1403/09/15 13 - لزوم نزدیک شدن به فهم مفاهیم قرآن در حفظ قرآن کودکان اینها را حفظ کنند. اینها در فهم معانی آیات تأثیر میگذارد. ببینند در آیاتِ مثلاً اوّلِ این سوره تا آخر سوره، چند بار کلمه وحی آمده است. مثلاً در چند آیه به پیامبر اشاره شده است که این قرآن بهسوی تو وحی میشود. مثلاً نکات مکرّر در سوره - هر سورهای را که میخواهد کد مطلب: 6855 - تاریخ انتشار: 16:51 - 1403/08/23 رهبر انقلاب اسلامی: 14 - باید قدرت ابتکار و اراده ملت را به رژیم صهیونی بفهمانیم امنیّت» را چه جور میشود فهمید؟ از اهمّیّت و ارزش «امنیّت» میشود فهمید. وقتی ما تشخیص دادیم و فهمیدیم که امنیّت چقدر برای کشور مهم است، آن وقت برای حافظ امنیّت ــ چه از سازمان انتظامی باشد، چه از بسیج باشد، چه از دستگاههای اطّلاعاتی باشد؛ از هر جا ــ برای کسی که در کد مطلب: 6792 - تاریخ انتشار: 18:18 - 1403/08/11 رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حرکت شرورانه اخیر رژیم صهیونی: 15 - باید قدرت ابتکار و اراده ملت را به رژیم صهیونی بفهمانیم امنیّت» را چه جور میشود فهمید؟ از اهمّیّت و ارزش «امنیّت» میشود فهمید. وقتی ما تشخیص دادیم و فهمیدیم که امنیّت چقدر برای کشور مهم است، آن وقت برای حافظ امنیّت ــ چه از سازمان انتظامی باشد، چه از بسیج باشد، چه از دستگاههای اطّلاعاتی باشد؛ از هر جا ــ برای کسی که در کد مطلب: 6766 - تاریخ انتشار: 16:57 - 1403/08/07 16 - تمسک به ولایت امیرالمؤمنین حضرت آیتالله خامنهای: «یک عدهای خیال میکنند ولایت ائمه، یعنی فقط ائمه را دوست بداریم و چقدر اشتباه میکنند؛ چقدر اشتباه میکنند! فقط دوست داشتن نیست و الا مگر در عالَم اسلام کسی پیدا میشود که ائمه معصومینِ خاندان پیغمبر را دوست ندارد؟ پس همه ولایت دارند؟ ... نه آقا! ولایت غیر از این حرفهاست. ولایت بالاتر از اینهاست، که ولایت علیبنابیطالب و ولایت ائمه را اگر فهمیدیم چیست، آنوقت حق داریم به خودمان برگردیم، ببینیم آیا ما ولایت داریم یا نه؟ آنوقت اگر دیدیم نداریم، از خدا بخواهیم و بکوشیم که ولایت ائمه را به دست بیاوریم...
همیشه در ایام عید غدیر، معمول است این را میخوانند مردم: «اَلحَمدُ لِلهِ الَّذی جَعَلنا مِنَ المُتمَسِّکین بِوِلایَةِ عَلیِّ بنِ اَبی طالِبٍ عَلَیهِ السَّلام» بنده به دوستانم غالباً اینجور میگویم، میگویم نگویید «اَلحَمدُ لِلهِ الَّذی جَعَلنا»، میترسم دروغ باشد، بگویید: «اَللّهُمَّ اجعَلنا مِنَ المُتمَسِّکین بِوِلایَةِ عَلیِّ بنِ اَبی طالِبٍ عَلَیهِ السَّلام» خدایا ما را از متمسکین به ولایت قرار بده.» کد مطلب: 5988 - تاریخ انتشار: 15:32 - 1403/04/04 17 - ژرار ژنت و نظریة ترامتنیت ترامتنیت یک اصطلاح نقدی در نظریة ادبی معاصر است. این نظریه بر آن تأکید دارد که یک اثر ادبی تنها در ارتباط با سایر آثار ادبی تعریف و فهمیده میشود؛ زیرا خالق یک اثر ادبی با تصمیم آفرینش یک اثر، به دنیایی از ارتباطهای میانمتنی در ذهن خود وارد میشود؛ نویسنده یا شاعر از افکار بسیاری از آثار پیش از خود و یا معاصر با خود تأثیر میپذیرد و این افکار در آفرینش اثر او نقش دارند. ژنت، زبانشناس ساختارگرای فرانسوی، باتکیهبر نظرهای باختین و تفسیرهای کریستوا، مفهوم روابط بین یک متن با متنهای دیگر را بهطور کامل گسترش داد و آن را از حالت نظری به حالت کاربردی رساند. وی آشکارا گفت: «من امروز ترجیح میدهم بگویم موضوع بوطیقا، کد مطلب: 5613 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1403/01/01 انواع فهم هرمنوتیک، اگزیستانس، پدیدارشناسی و...
18 - روشهای شناخت و فهم این لقب می خواست به آنها بفهماند شما که برای مقاصد مادی و سیاسی به بحث و مناظره و تعلیم و تعلم میپردازید سزاوار نام حکیم نیستید و حتی من که با دلایل محکم پندارهای شما را رد میکنم خود را سزاوار این لقب نمیدانم و خود را فقط دوستدار حکمت میخوانم .
بعد از سقراط شاگردش افلاطون که کد مطلب: 5525 - تاریخ انتشار: 11:48 - 1402/11/14 19 - فهم فلسفه و خواندن منطق قدیم و منطق ریاضی خوانده برای فهم فلسفه نیازی به خواندن منطق قدیم دارد؟»
پاسخ به سوال مثبت است هم برای خواندن فلسفه و هم برای خواندن کلام،نیاز به خواندن منطق قدیم داریم زیرا مطالبی که در این دو علم (فلسفه و کلام) آمده، همه با زبان منطق قدیم مطرح شده اند یعنی نویسنده در ذهنش کد مطلب: 5496 - تاریخ انتشار: 06:36 - 1402/11/02 20 - دلمشغولی حکیمان فارس و عرب به فلسفۀ زبان الکساندر کی، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه استنفورد، با مطالعۀ استعاره در ادبیات عرب قرون وسطی، چنین نتیجهگیری میکند که جهان فارس و عرب زبان در خصوص فهم چگونگی کارکرد زبان نسبت به غرب جلوتر بوده است. و عبدالقاهر جرجانی در پی فهم و توضیح این مسئله بودند که وقتی شعری نور صاعقه را به کتابی تشبیه میکند که در حال باز و بستهشدن است، خواننده چه تجربهای را از سر میگذراند.
این دو عالم نظریات پیچیدهای را به رشته تحریر درآوردند که به تفصیل شرح میداد چطور کد مطلب: 2153 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/10/04 |