تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: مرجعیت |
در گفتوگو با رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور مطرح شد: 1 - تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند.
در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود. عنوان سؤال اول، بفرمایید که هوش مصنوعی در بخش تحقیق و پژوهش در حوزهی علوم اسلامی ـ انسانی چگونه میتواند مورد استفاده قرار گیرد و امروز این مسیر تا کجا طی شده است؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم. متشکّرم از فرصتی که در اختیار بنده قرار دادید. در رابطه با هوش مصنوعی و کد مطلب: 7281 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/16 2 - مرجعیت علمی حضرت عبدالعظیم(ع) پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیهمالسلام، سخن نگاشت «مرجعیت علمی حضرت عبدالعظیم(ع)» را منتشر کرد. آیتالله خامنهای:«یک روایت از حضرت هادی علیهالصّلاةوالسّلام است که هم جنبهی علمی حضرت عبدالعظیم و هم جنبهی معنوی آن بزرگوار را نشان میدهد.
کسی خدمت امام هادی علیهالسّلام رسید. حضرت به او فرمودند: تو در کجا هستی؟
گفت: در ری.
فرمودند: هر مشکلی در کد مطلب: 3631 - تاریخ انتشار: 16:49 - 1401/08/08 3 - مرجعیت علمی حضرت عبدالعظیم(ع) پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیهمالسلام، سخن نگاشت «مرجعیت علمی حضرت عبدالعظیم(ع)» را منتشر کرد. آیتالله خامنهای:«یک روایت از حضرت هادی علیهالصّلاةوالسّلام است که هم جنبهی علمی حضرت عبدالعظیم و هم جنبهی معنوی آن بزرگوار را نشان میدهد.
کسی خدمت امام هادی علیهالسّلام رسید. حضرت به او فرمودند: تو در کجا هستی؟
گفت: در ری.
فرمودند: هر مشکلی در کد مطلب: 3630 - تاریخ انتشار: 16:47 - 1401/08/08 4 - نگاهی به نقش جوانان بنیهاشم در قیام امام حسین علیه السلام
یکی از موضوعاتی که در جهت تبیین حقیقت، در رجزخوانی جوانان بنیهاشم دیده میشود، حقّ«مرجعیت» و «ولایت» اهلبیت(علیهمالسلام) و نامشروع بودن حکومت بنیامیه است. حضرت علیاکبر(ع) این حقیقت را اینگونه در رجزخوانیاش انعکاس داده است: «منم علی، فرزند حسینبنعلی؛ به خانه خدا (کعبه) سوگند ما به جانشینی پیامبر(ص) سزاوار هستیم. به خدا سوگند، حرامزاده (ابنزیاد) بر ما حکومت نخواهد کرد». دیده میشود، حقّ«مرجعیت» و «ولایت» اهلبیت(علیهمالسلام) و ناشمروع بودن حکومت بنیامیه است. حضرت علیاکبر(ع) بزرگترین پسر امامحسین(ع)، شبیهترین جوان به رسولخدا(ص) در صورت و گفتار و کردار، و نخستین شهید از بنیهاشم، در نبرد کد مطلب: 3246 - تاریخ انتشار: 10:47 - 1401/06/14 5 - آیتالله حائری به علت بیماری از مرجعیت کنارهگیری کرد/ توصیه به تبعیت از آیتالله خامنهای آیتالله سیدکاظم حائری از مراجع تقلید امروز طی بیانیهای از مرجعیت کنارهگیری و از عموم مقلدانش خواست تا از آیتالله خامنهای اطاعت کنند. امروز طی بیانیهای از مرجعیت کنارهگیری و از عموم مقلدانش خواست تا از آیتالله خامنهای اطاعت کنند.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
واضح است که از لوازم عمل به این مسئولیت بزرگ، سلامت جسمی و توان پیگیری مسائل مربوط به امت مسلمان است اما امروزه وضع سلامت من به کد مطلب: 3173 - تاریخ انتشار: 13:10 - 1401/06/07 6 - حسن انصاری: اسلام مانع نابودی خاک ایران بوده/ براندازان کمی تاریخ بخوانند استاد مدرسه مطالعات تاریخی پرینستون نوشت: عامل پایداری ایران در برابر حمله مغولان اسلام بود و عامل پایداری ایران در برابر سلطنت عثمانی، عناصر ملی و دینی حاکم بر دولت صفوی. مشروطیت ایران هم بدون فتوای مرجعیت شیعه سامان نمیگرفت. ایران هم بدون فتوا و حمایت مرجعیت شیعه سامان نمیگرفت. دوران دفاع مقدس در برابر تجاوز صدام جنایتکار هم با رشادتهایی که ریشه در حس ملی و دینی و مذهبی داشت شکل گرفت و مانع از دست رفتن بخشی از خاک میهن شد.
بروید کمی تاریخ بخوانید!
نه عزیز؛ اسلام و تشیع از جمله عوامل مهم کد مطلب: 2712 - تاریخ انتشار: 19:29 - 1401/05/03 7 - نسبت بین «ولایت» و «مرجعیت» چیست؟ بین «ولایت» و «مرجعیت» چیست؟
پاسخ اجمالی
«مرجعیت» در فرهنگ شیعى، آمیزهاى از شأن «افتا» و «ولایت» بوده است و مراجع عظام، هم در احکام کلى الهى مردم را ارشاد میکردند و هم در مسائل جزئى اجتماعى زعامت آنها را بر عهده داشتند؛ گاه حتى کد مطلب: 1872 - تاریخ انتشار: 10:45 - 1400/12/03 8 - نسبت بین «ولایت» و «مرجعیت» چیست؟ بین «ولایت» و «مرجعیت» چیست؟
پاسخ اجمالی
«مرجعیت» در فرهنگ شیعى، آمیزهاى از شأن «افتا» و «ولایت» بوده است و مراجع عظام، هم در احکام کلى الهى مردم را ارشاد میکردند و هم در مسائل جزئى اجتماعى زعامت آنها را بر عهده داشتند؛ کد مطلب: 1153 - تاریخ انتشار: 11:56 - 1400/07/16 |