تعداد نتایج: ۲۲۹ | عبارت جستجو: مطالعه |
1 - آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸ کشور ایران شخصیتی را از دست داد که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، معلم، متفکر و دین شناسِ مؤمنِ بااخلاص و پُرکار بود. حضرت آیتالله خامنهای در توصیههای متعددی جوانان را دعوت به مطالعهی آثار این متفکر دینشناس کردهاند. اما یک سؤال: آثار شاخص شهید مطهری را چگونه بخوانیم؟ نویسنده میشناسیم که آثارشان برای همهجور مخاطبی مناسب باشد و از نوجوان تا کهنسال، همه از خواندنِ کتابهایشان لذت ببرند؟ حالا بین این نویسندگانِ کمشمارِ همهپسند، چند نفرشان هستند که حوزهی تخصصیِ آثارشان، اسلام و معارف اسلامی باشد؟ شهید کد مطلب: 7702 - تاریخ انتشار: 21:27 - 1404/02/13 2 - نگاهی به تاریخ جهان ۳ ویژگی اصلی کتاب عبارتند از اینکه اولا تاریخی بومی است. دوم اینکه تحلیلی و توضیحی است و سوم آنکه به زبان ساده و برای جوانان و نوجوانان نوشته شده است. گو اینکه هیچ کتاب بدون اشکال در برداشت و نوشتار نیست اما تمام آنچه ذکر شد از این کتاب یک پیشنهاد خوب برای مطالعه تاریخ ساخته است. کتاب یک پیشنهاد خوب برای مطالعه تاریخ ساخته است.
حضرت آیت الله خامنهای در دیدار اخیر خود با فرماندهان سپاه پاسداران ذیل بحث استحکام ساخت درونی فرمودند:
این کتاب جواهر لعل نهرو -نگاهی به تاریخ جهان- را بخوانید؛ در بخشی که دخالت و نفوذ انگلیسها در هند را کد مطلب: 7671 - تاریخ انتشار: 23:25 - 1404/02/06 بازخوانی تأکیدات و توصیههای رهبر انقلاب درباره «نهجالبلاغه» 3 - بازگشت به نهجالبلاغه حضرت آیتالله خامنهای در مناسبتهای گوناگون دربارهی جایگاه نهجالبلاغه و اهمیت مطالعه و اُنس با این کتاب ارزشمند سخن گفتهاند و در سخنرانی نوروزی سال ۱۴۰۴، فعالان فرهنگی را به مطالعه و آموزش نهجالبلاغه توصیه کردند عرصهی فرهنگی به مطالعهی نهجالبلاغه و آموزش نهجالبلاغه توجّه ویژهای داشته باشند. ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
جوانها نهجالبلاغه را یاد بگیرند
اُنس بگیرید با نهجالبلاغه؛ من به جوانها مخصوصاً تأکید میکنم؛ نهجالبلاغه را یاد بگیرید. خوشبختانه کد مطلب: 7652 - تاریخ انتشار: 22:09 - 1404/02/02 گفتوگوی سال ۱۳۹۴ با عضو ستاد استهلال دفتر رهبری 4 - همه چیز دربارهی فرآیند استهلال هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، یکی از موضوعات مهم، اعلام روز اول ماه مبارک و همینطور روز عید سعید فطر است. بر این اساس، ستاد استهلال مقام معظم رهبری وظیفه دارد تا با بهرهگیری از ۱۵۰ تیم خبره و متخصص، گزارشات دقیق خود را برای رهبر انقلاب ارسال کنند. رهبر انقلاب نیز پس از مطالعهی دقیق گزارشها و نظرات تخصصی این تیمها است که نظر فقهی خود را اعلام میکنند. در این باره، با حجتالاسلام و المسلمین علیرضا موحدنژاد، عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری به گفتوگو نشستیم.
این گفتوگو در تیرماه ۱۳۹۴ اخذ و منتشر شد که امروز به مناسبت فراررسیدن عیدسعید فطر و اهمیت مسألهی استهلال بازنشر میشود. رؤیت هلال ماه شوال در زمان معصومین علیهمالسلام به چه ترتیبی بوده است و آیا در زمان حضور ایشان نیز مشکلی در این مسئله به وجود آمده است؟
زمانی که به روایات نگاه میاندازیم، درمییابیم که گاهی اوقات این مسئله موجب بروز اختلاف میشد و برخی افراد اعلام کد مطلب: 7562 - تاریخ انتشار: 22:45 - 1404/01/12 5 - گنجینه بیپایان نهجالبلاغه حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانی نوروزی سال ۱۴۰۴، فعالان فرهنگی را به مطالعه و آموزش نهجالبلاغه توصیه کردند. کد مطلب: 7516 - تاریخ انتشار: 22:05 - 1404/01/02 سالروز انتصاب آیتالله خامنهای به امامت جمعه تهران 6 - خطبه نماز جمعه هفت-هشت ساعت مطالعه میخواهد شاید به طور متوسط سه ساعت مطالعه میکنم و همیشه هم ناراضیم؛ به خاطر اینکه واقعاً سه ساعت وقت کمی است. به دلیل اشتغالات زیادی که همیشه داشتم، قبل از روز جمعهیی که میخواهم به نماز بروم، فرصت نمیکنم مطالعه کنم. روز جمعه از ساعت هشت صبح تا وقتی که به نماز میروم، مینشینم کد مطلب: 7167 - تاریخ انتشار: 20:08 - 1403/10/23 7 - بسیج باید روز به روز تقویت بشود حضرت آیتالله خامنهای: «بسیج در کشور باید روزبهروز تقویت بشود؛ بسیج را باید تقویت کرد... چه جوری تقویت کنیم؟ عمقسازی، کیفیسازی. عمق بدهیم. معارف بسیجی در ذهن جوان بسیجی عمق پیدا کند، کیفیسازی بشود؛ سطحی به مسائل نگاه نشود. کتاب لازم است، مطالعه لازم است، مباحثه لازم است، حلقات درسی لازم است، حلقات تحقیقی لازم است؛ اینها باید انجام بگیرد. ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ کد مطلب: 6967 - تاریخ انتشار: 21:54 - 1403/09/14 8 - شکست فرعونیّت آمریکایی حضرت آیتالله خامنهای پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی بر آن نوشتند. دانشجویان ۱۳۸۹/۰۸/۱۲
مطالعه اسناد لانه جاسوسی درسآموز است
جوانهای عزیز! اسناد لانهی جاسوسی را بگیرید بخوانید، درسآموز است. دانشجویانی که سفارت را تسخیر کردند و فهمیدند اینجا لانهی جاسوسی است، با زحمت زیاد این اسناد را -که سعی کرده بودند در کد مطلب: 6835 - تاریخ انتشار: 18:39 - 1403/08/19 گفتوگو با نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» 9 - تاریخ تسخیر لانه جاسوسی، منطقه محروم تاریخنگاری است حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که، صبح امروز (چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳) طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، منتشر شد: « ـ این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثهی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانهی جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب پُرکنندهی یکی از خلأهای رسانهئی و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند.
باید از نویسندهی این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانهاش در این عرصهی مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است.
ـ نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.» مهر ماه ۱۴۰۳ عنوان سؤال اول، میخواستم از شما بپرسم که چرا سراغ نوشتن موضوع تسخیر لانه جاسوسی رفتید؟ چه دغدغهای باعث شد این سوژه را انتخاب کنید و از نظر شما، اهمیت آن چیست؟ در این باره کمی برای ما توضیح دهید.
موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران در سال ۵۸ یکی از مسائلی است که منابع کد مطلب: 6783 - تاریخ انتشار: 11:27 - 1403/08/10 گفتوگوی تفصیلی با آقای حسن بهشتیپور، تحلیلگر مسائل سیاسی 10 - تسخیرکنندگان لانه، نگران تکرار ۲۸مرداد بودند حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که روز چهارشنبه و در آستانهی سالگرد ۱۳ آبان منتشر خواهد شد. «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتابهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است. این کتاب با اشاره به فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگانها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است چارچوب میتوانید بروید مطالعه کنید یا به هر حال مذاکره کنید با آمریکا برای آزادی گروگانها. یا مثلاً آن بحث بیانیهی الجزایر که خیلی مفصل است.
در هر حال این طولانی شدن ماجرا اصلاً دست دانشجوها نبوده است. البته دانشجوها گروگانها را تا آخرین روزها در اختیار داشتند. کد مطلب: 6777 - تاریخ انتشار: 13:15 - 1403/08/09 محمدمهدی اسلامی، معاون پژوهشی سابق مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی 11 - روایتی از چگونگی نگارش کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که روز چهارشنبه و در آستانهی سالگرد ۱۳ آبان منتشر خواهد شد. «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتابهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است. این کتاب با اشاره به فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگانها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است نخواهد شد. خاصه آنکه مطالعه آن مرا به یاد روش رهبر معظم انقلاب در روز استیضاح بنیصدر انداخت. (۴) پرهیز از بهتان به دشمنان و حتی تبرئه کردن آنها در برخی اتهامات مشهور، در کنار بیان استدلال محکم و متکی بر اسناد برای اثبات حرف مبنایی انقلاب اسلامی.
۱) جوانهای عزیز! کد مطلب: 6773 - تاریخ انتشار: 13:22 - 1403/08/08 12 - انقلاب اسلامی در مقایسه با انقلابهای فرانسه و روسیه دکتر منوچهر محمدی در این کتاب شیوهای کلاسیک را در بررسی پدیدههای اجتماعی و بهویژه در مطالعهی انقلابها را انتخاب کرده است. او میگوید این کتاب را در سال 1365 و به توصیهی حضرت امام خمینی رضواناللهعلیه نوشته است. اجتماعی و بهویژه در مطالعهی انقلابها را انتخاب کرده است. او میگوید این کتاب را در سال 1365 و به توصیهی حضرت امام خمینی رضواناللهعلیه نوشته است. کتابی که یک مقدمه و سه فصل اصلی دارد و در انتها با یک جمعبندی به پایان میرسد.
نویسنده در فصل کد مطلب: 6674 - تاریخ انتشار: 19:02 - 1403/07/21 چرا باید زندگی شهدا را نوشت و منتشر کرد؟ و چرا باید مطالعه کرد؟ 13 - نسخهای برای چالشهای زندگی امروزی لزوم ثبتوضبط، نشر و مطالعهی خاطرات و زندگی شهدا است. امّا چرا ایشان دراینباره اینقدر تأکید دارند و این موضوع چه آثار و نتایجی دارد؟ این پرسش را میتوان از منظرهای مختلفی مورد بحث و بررسی قرار داد که در ادامه به برخی از نکات مربوط پرداخته کد مطلب: 6486 - تاریخ انتشار: 18:05 - 1403/06/24 پیشنهادی برای مطالعه سیره اهل بیت(ع) 14 - «پیشوایان هدایت» گفتن اینکه تاریخ ۲۵۰ سالهی اهل بیت(ع) حکایت درخشش نوری واحد است، به زبان، ساده است اما نشاندادن آن با جزئیات و در قالب بیش از چهار هزار صفحه کتاب و ذیل سرفصلهای مختلف و با بهرهگیری از منابع متعدد، کار دشواری است که مجموعهی ۱۴ جلدی اعلامالهدایة از عهدهی آن برآمده است. را میلیمتری باید مطالعه کرد. هر لحظهی این زندگی یک حادثه است، یک درس است، یک جلوهی عظیم انسانی است؛ تمام این ۲۳ سال همینجور است. جوانهای ما بروند تاریخ زندگی پیغمبر را از منابع محکم و مستند بخوانند و ببینند چه اتفاقی افتاده است.» (بیانات در دیدار کد مطلب: 5970 - تاریخ انتشار: 23:20 - 1403/04/01 15 - مطالعه متن گزارش آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در بخشی از سخنانشان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو ذیل سه عنوان: مشارکت در انتخابات، ویژگیهای رئیسجمهور و رعایت اخلاق انتخاباتی به این موضوع پرداختند: کد مطلب: 5908 - تاریخ انتشار: 10:32 - 1403/03/22 16 - یازده گفتار پیرامون بیداری اسلامی مطالعه این بیانات که تنها بخش کوچکی از تحلیلها و نظرات معظم له در سالهای مختلف است به خوبی نشاندهندهی اصالت بیداری اسلامی، نقش انقلاب اسلامی در آن و تحقق وعدههای تخلفناپذیر الهی است این کتاب آمده است: «مطالعه این بیانات که تنها بخش کوچکی از تحلیلها و نظرات معظم له در سالهای مختلف است به خوبی نشاندهندهی اصالت بیداری اسلامی، نقش انقلاب اسلامی در آن و تحقق وعدههای تخلفناپذیر الهی است»
در همین مقدمه اشاره شده است که بزودی کد مطلب: 5868 - تاریخ انتشار: 00:13 - 1403/03/16 17 - بهتر نوشتن با مطالعه عمیق من میخواهم این اصل اساسی را پیشنهاد کنم که: هر مرحلهای که در کتابخوانی به آن رسیده باشیم، در نویسندگی همیشه یک پله از آن عقبتریم. تا به حال نشده یک نویسندهٔ خوب ببینم که یک خوانندهٔ عالی نباشد. هر چقدر بادقتتر و عمیقتر بخوانیم، همان قدر با شکلهای بیشمار نویسندگی آشناتر میشویم و الگوهایی برای خوب نوشتن پیدا میکنیم. به عبارت سادهتر، کتابخواندن دریچهایست برای بهتر نوشتن.
کشف کردم که برای آن که از مطالعه نهایت استفاده را بکنم، به یک برنامه نیاز دارم، به یک استراتژی برای فهمیدن نقشهٔ بنیادی داستانی که میخوانم. و برای این مقصود یک روش طراحی کردم که در این مایههاست:
۱. یک داستان را انتخاب کنید و چند بار بخوانید.
یک داستان را کد مطلب: 5533 - تاریخ انتشار: 06:30 - 1402/11/18 18 - مطالعه طبیعیات دوره اسلامی، چه دستاورد معرفتی برای ما دارد؟ علاقمندان می توانند برای مطالعه آن به اصل اثر مراجعه نمایند- در حقیقت این سؤال ذهن هر پژوهشگر تاریخ فلسفه و علم را به خود جلب می کند. واقعا مطالعه طبیعیات دوره میانه و از جمله دوره اسلامی چه دستاورد معرفتی را برای ما می تواند داشته باشد؟
می دانیم پیشرفت های علمی در زمینه کد مطلب: 5484 - تاریخ انتشار: 08:22 - 1402/10/25 19 - کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر میکرد «مشغول چه کار بیهودهای هستم!» امروزه خیلی از آدمها وقتی مجبور میشوند متنی بنویسند که طولانیتر از کد مطلب: 5405 - تاریخ انتشار: 07:20 - 1402/08/13 20 - «در کمین گل سرخ» روایتی داستانی از شهید صیاد به چاپ سی و یکم رسید چاپ سی و یکم کتاب تحسینشده «در کمین گل سرخ» اثر محسن مؤمنی شریف از نشر سوره مهر راهی بازار شد. نقل از خبرگزاری فارس، «در کمین گل سرخ» زندگینامه داستانی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی است که به قلم محسن مؤمنی شریف به رشته تحریر درآمده است.
«در کمین گل سرخ» روایت داستانی زندگی سپهبد شهید علی صیاد شیرازی است که از نخستین روزهای حضور وی در ارتش تا شهادت را کد مطلب: 5397 - تاریخ انتشار: 17:50 - 1402/08/11 |