تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: منتقد ادبی |
1 - احمد شاکری: نیت فتنهجویان فقط پاره پاره شدن ایران است احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی گفت: مشخص شد که خواسته آنها نه مسأله حجاب یا راهکارهای اعمال قانون درباره هنجارشکنان که سوق دادن جامعه به سمت اغتشاش، جنگ داخلی و در نهایت، پاره پاره شدن ایران اسلامی است. احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی که از آثار او میتوان به «انجمن مخفی» و «عریان در برابر باد» اشاره کرد، نظراتش را با فارس در میان گذاشت.
حامیان فتنه خیلی زود، نقاب از چهره انداختند
احمد شاکری درخصوص وقایع گذشته که زمینه فعالیت تجزیه طلبان را کد مطلب: 3383 - تاریخ انتشار: 20:53 - 1401/07/10 2 - پارسینژاد: هیچ نویسندهای وارد جلد ابن ملجم نشده تا رمان روانشناختی بنویسد یک منتقد ادبی گفت: ما در ادبیات دینی موضوعاتی داریم که از منظر روانشناختی مطرح شود. مثلا شهادت امیرالمؤمنین را فقط به عنوان حادثه تاریخی مطرح کردهاند، اما آیا کسی وارد روح و روان ابن ملجم شده تا رمان روانشناختی بنویسد؟ با کامران پارسینژاد منتقد ادبی و نویسنده آثاری چون «هویت شناسی ادبیات و نحلههای ادبی معاصر» به گفتگو نشستیم.
به نظر شما علت اینکه در ادبیات دینی از کلیشههایی چون گلنرگس استفاده میشود و در آثار کمتر به سمت خلق ترکیبهای ماندگار میرویم، کد مطلب: 2890 - تاریخ انتشار: 16:15 - 1401/05/18 3 - احمد شاکری: کلیشهزدایی توسط جریان روشنفکری بر ادبیات تحمیل شده است منتقد ادبی با اشاره به هدفمند بودن کلیشهزدایی گفت: در سالهای گذشته شاهد شکلگیری جریانی در تولید آثار داستانی درباره پیامبر(ص) بودهایم که برخی کلیشهزداییها نتیجه بدفهمیها بوده و مخاطراتی را برای ادبیات دینی در پی دارد. همین راستا با احمد شاکری منتقد ادبی، مدرس داستاننویسی و نویسنده آثاری چون «انجمن مخفی» به گفتوگو نشستیم.
اصطلاحات کلیشه زده و کلیشه گرای ادبیات داستانی از کجا نشأت میگیرد؟
اصطلاح کلیشه زدگی و کلیشه گرایی در ادبیات خاصه ادبیات داستانی در دوره پس از کد مطلب: 2848 - تاریخ انتشار: 11:06 - 1401/05/13 4 - «پسری از خیابان اروس» رونمایی شد/ داداشی: قهرمان کتاب را از روی خودم ننوشتم! حسن احمدی نویسنده کودک و نوجوان و منتقد ادبیات داستانی در خصوص تعدد موضوعات در کتاب «پسری از خیابان اروس» گفت: نیاز نبود این همه مسأله را نویسنده کنارهم بچیند. مخاطب واقعا نمیداند کدام خط داستانی را دنبال کند. نقل از خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از کتاب «پسری از خبایان اروس» با حضور حمیدرضا داداشی نویسنده اثر، حسن احمدی و علی مهر به عنوان منتقدان اثر، حامد محقق، بهروز رضایی، سیدمهدی هاشمی و سیدمهدی موسوی به عنوان مهمانان برنامه در خبرگزاری فارس برگزار شد.
حمید کد مطلب: 2801 - تاریخ انتشار: 10:23 - 1401/05/10 5 - مریم بصیری: اثری که در ارتباط با توده مردم نباشد، در حاشیه است منتقد ادبی در خصوص رسالت نقد اجتماعی آثار ادبی گفت: هواداران نقد اجتماعی، رسالتی اجتماعی برای ادبیات قائل هستند و بر این باور که کتاب و یا هر اثر هنری دیگر در ارتباط با توده مردم باید باشد. چون «دخیل عشق» و منتقد ادبی در این باره به گفتوگو نشستیم.
بصیری در خصوص ویژگیهای نقدادبی گفت: «نقد باید چنان فراگیر و قابل فهم باشد که بتواند تمام اقشاری که کتاب را میبینند؛ از خواننده و نویسنده حرفهای گرفته، تا عامترین مخاطب را هم در بر بگیرد. کد مطلب: 2739 - تاریخ انتشار: 11:15 - 1401/05/05 6 - حسن ذوالفقاری، استاد زبان و ادبیات فارسی درگذشت شامگاه گذشته، حسن ذوالفقاری، پژوهشگر ادبیات عامه، منتقد ادبی و از استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی در56 سالگی درگذشت. ادبیات عامه، منتقد ادبی و از استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی، شامگاه ۱۷ تیر در۵۶ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت.
ذوالفقاری پژوهشگر ادبیات داستانی و فرهنگ عامه بود که در حوزه زبانشناسی و تدریس زبان فارسی به غیر فارسیزبانان نیز فعالیت داشت. وی کد مطلب: 2644 - تاریخ انتشار: 10:42 - 1401/04/18 7 - فواید خواندن ادیسه در دنیایی که آثار کلاسیک را بیفایده میداند دنیل مندلسون، استاد برجستۀ ادبیاتِ یونان و روم باستان، زندگینامهنویس و منتقد ادبی است. ادیسه حماسۀ هومر است و مندلسون یکی از عمیقترین آثار روزگار ما را دربارۀ این حماسه نوشته است، به نام دربارۀ ادیسه . این اثر آمیزهای است از زندگینامۀ شخصی، تحلیل ادبی و تاریخ فرهنگی. زندگینامهنویس و منتقد ادبی است. ادیسه حماسۀ هومر است و کتاب دربارۀ ادیسه۱، نوشتۀ مندلسون، یکی از متأثرکنندهترین و از لحاظ روانشناختی عمیقترین آثار روزگار ما دربارۀ این حماسه است. این اثر آمیزهای است از زندگینامۀ شخصی، تحلیل ادبی و تاریخ فرهنگی. کد مطلب: 2125 - تاریخ انتشار: 13:03 - 1401/01/23 سالگرد درگذشت دکتر عبدالحسین زرینکوب 8 - سلوک مولانا طریقت را از شریعت جدا نمیساخت ۲۴ شهریور ماه مصادف با سالگرد درگذشت دکتر عبدالحسین زرینکوب ادیب، منتقد و تاریخنگار معاصر و برجسنه ایرانی است. شخصی که برگهای مکتوب تاریخ ادبیات، تصوف و عرفان به او مدیون خواهد ماند. مولانا طریقت را از شریعت جدا نمیساخت، و بدون التزام شریعت نیل به حقیقت را که هدف سلوک است ممکن نمیشمرد. در عین حال وی شریعت را همچون شمع میدانست که راه پرپیچ و خم و تاریک و باریک طریقت را جز به نور آن نمیتوان طی کرد، اما اگر انسان قدم در این راه نمینهاد و به کد مطلب: 1081 - تاریخ انتشار: 12:29 - 1400/06/24 |