تعداد نتایج: ۸۳ | عبارت جستجو: نیاز |
1 - گفتوگو با علیمحمد مؤدب درباره کتاب «روحالله» با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، بازخوانی سیره و شخصیت حضرت امام خمینی رحمهالله همچنان یکی از ضرورتهای فرهنگی و اجتماعی کشور است. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن اشاره به نیاز جوانان به خواندن کتاب و معرّفی شخصیّتها و خلأ موجود در این مسأله فرمودند «امام یک شخصیّت برجستهی کمنظیر در تاریخ است؛ ما دربارهی امام چقدر کتاب نوشتهایم؟ چه نوشتهایم؟ اینها خیلی مهم است. این کارها باید انجام بگیرد. ۱۴۰۳/۲/۲۴»
از این روی و با نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام راحل عظیمالشأن، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی قصد دارد تا چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی را به بازخوانی سیره و شخصیت امام خمینی اختصاص دهد و در جریان این رویداد، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» را منتشر کند.
کتاب «روحالله» روایت مستندی از زندگی حضرت امام خمینی است که آقای هادی حکیمیان، آن را در قالب داستانواره و بهصورت مستند به رشتهی تحریری در آورده است. بازخوانی این امام، واقعاً نیاز روز ماست. مخصوصاً الان که بعد از چند دهه از امام، دچار غفلت میشویم. بخشی از مردم اصلاً خبر ندارند و بهطور طبیعی در زندگی عادیشان، آدمهایی که تازه به دنیا آمدهاند، در دهههای اخیر، خیلی متوجه نشدند که چه سرمایهای از معنویت، کد مطلب: 7838 - تاریخ انتشار: 21:38 - 1404/03/09 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 2 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ تحول یابد و پاسخگوی نیازها باشد.
در هر ساختار علمی و پژوهشی، این انتظار وجود دارد که متناسب با تحولات جامعه، رشد و پویایی نیز وجود داشته باشد. اگر برای یک علم اهدافی در نظر گرفته میشود، طبعاً باید آن علم نیز بتواند متناسب با تحولات اجتماعی و فکری، پیشرفت کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید احمد فقیهی، استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم 3 - اخلاق توحیدی باید در همه مراحل و مقاطع حوزوی مبنا قرار گیرد تهذیب نفس و تربیت اخلاقی، پایههای اساسی تعالی علمی و معنوی در حوزههای علمیه هستند. رهبر معظم انقلاب همواره بر این امر تأکید داشتهاند که طلاب و فضلا، باید به تزکیه نفس و آراستگی اخلاقی بپردازند. در پیام حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «تهذیب، ضرورت دیگری در کنار تعلیم است. تهذیب به معنیِ منزویپروری نیست. بخش عمدهای از گسترهی فعّالیّت مجاهد فرهنگی، دعوت به تهذیب نفْس و اخلاق اسلامی است، و این بدون برخورداریِ دعوتکننده از آنچه بدان دعوت میکند، کاری بیاثر و بیبرکت است. حوزه نیازمند تحرّکی بیش از گذشته در تأکید بر توصیههای اخلاقی است.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت صدسالگی بازتأسیس حوزه علمیه، یکی از ابعاد حوزه علمیه «مرکز تربیت نیروی مهذّب و کارآمد برای هدایت دینی و اخلاقیِ جامعه» عنوان شده است. به نظر شما، اهمیت تزکیه نفس و تعلیم و تربیت اخلاقی طلاب در حوزه علمیه چیست و دلیل تأکید حضرت کد مطلب: 7750 - تاریخ انتشار: 17:32 - 1404/02/23 4 - حوزه پیشرو و سرآمد آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به همایش «یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، کد مطلب: 7736 - تاریخ انتشار: 23:46 - 1404/02/19 5 - ایران، همدل بندرعباس حضرت آیتالله خامنهای: «از مردمان پرگذشتی که در لحظهی نیاز آمادهی خون دادن به مصدومان شدند صمیمانه تشکر میکنم.» ۱۴۰۴/۰۲/۰۷ کد مطلب: 7696 - تاریخ انتشار: 22:27 - 1404/02/11 6 - مردمان پرگذشت ایران حضرت آیتالله خامنهای: «از مردمان پرگذشتی که در لحظهی نیاز آمادهی خون دادن به مصدومان شدند صمیمانه تشکر میکنم.» ۱۴۰۴/۰۲/۰۷ کد مطلب: 7687 - تاریخ انتشار: 18:24 - 1404/02/09 7 - دختران آفتاب کتاب مخاطب عام را هم درگیر میکند؛ چراکه بحثهای کتاب، جواب گفتوگوهای تربیتی و نقدهای اجتماعی و شوخی جمعهای خانوادگی و محفلهای مختلط زنانه و مردانه دربارهی مسائل زنان است. کتاب برای والدین رفعکنندهی برخی گرههای ذهنی در روابط عاطفیشان با همسرشان است و همچنین کلیدهای خوبی از نیازهای تربیتی فرزندان را در اختیارشان قرار میدهد و برای فرزندان و بهویژه دختران، آگاهی و ترسیم فضای آینده و پیشرو را به دست میدهد و همچنین کلیدهای خوبی از نیازهای تربیتی فرزندان را در اختیارشان قرار میدهد و برای فرزندان و بهویژه دختران، آگاهی و ترسیم فضای آینده و پیشرو را به دست میدهد.
در یک کلام، این کتاب هم مانند کتاب «دکتر و پیر» شهید هاشمینژاد و «دیدار اول از سه دیدار» کد مطلب: 7685 - تاریخ انتشار: 18:09 - 1404/02/09 8 - راه روشن مدیران کتاب «نهج البلاغه (راه روشن مدیران)» با ارائه چارچوبی جامع و کاربردی برای مدیریت، همگان را دعوت میکند تا با بازنگری در ارزشهای بنیادین و در نظر گرفتن اصول اخلاقی، به سوی مدیریتی نوین و موفق حرکت کنند. این اثر همواره برای کسانی که به دنبال ایجاد تعادل میان ارزشهای دینی و نیازهای مدیریتی هستند، منبعی الهامبخش به شمار خواهد رفت و راهگشای راههای نوین برای تحول در سازمانها محسوب میشود با توجه به نوع مخاطب و نیاز او، معمولا فقراتی انتخاب شده است که به کار دولتمردان و کارگزاران نظام بیاید.
کتاب راه روشن مدیران در بردارندهی محتوای این جلسات از سال ۱۳۷۲ تا ۳۹۵ است. نوع مخاطب و زمانهی تشکیل این جلسات، باعث شده است که معظمله کد مطلب: 7645 - تاریخ انتشار: 20:05 - 1404/01/31 در آستانه برگزاری جشن گلریزان ستاد دیه کشور انجام شد 9 - کمک چهار میلیارد تومانی رهبر انقلاب برای آزادی زندانیان نیازمند امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند با حضور جمعی از مسئولان و خیّرین نیکوکار در تهران و شهرهای مختلف کشور برگزار کد مطلب: 7422 - تاریخ انتشار: 19:54 - 1403/12/14 در گفتوگو با رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور مطرح شد: 10 - تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند.
در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود. بهشدّت به این خدمات نیاز داریم و باید این ظرفیّت را ایجاد کنیم و حمایت لازم را از آنها و از تلاشهایشان به جا بیاوریم.
در بحث زیرساختها هم درست است که امروز فنّاوریاش را نداریم، امّا باید در گردآوری و به دست آوردن این زیرساختها تلاش بکنیم. انشاءالله کد مطلب: 7281 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/16 گفتوگو با سرکار خانم دکتر نجمه نجم، مشاور طرح و برنامهی مدیر جامعه الزهراء سلاماللهعلیها 11 - حوزه علمیه خواهران؛ از چگونگی تحول تا امتدادبخشی فرهنگی اجتماعی حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از اعضای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، حوزههای علمیه را نیز همچون سایر مجموعهها نیازمند تحول دانستند و افزودند: «حوزه علمیه برای مردم و تبلیغ و پیشبُرد دین و ایجاد حاکمیت دینی است که با توجه به درحال تحول بودن جامعه، حوزه علمیه هم باید برای انجام صحیح وظایف خود روزآمد شود.» ۱۴۰۳/۰۸/۳۰ در حالی که ما دقیقاً نیاز داریم به یک مدلهایی که آرمانگرایی واقعگرایانه را تصویر بکند. لذا امیدواریم با توجه به این دقت نظرها انشاءالله بتوانیم در این عرصه کارهای بهتری را انجام بدهیم.
یکی از مطالباتی که رهبر انقلاب سالهاست مطرح کردهاند بحث کد مطلب: 7148 - تاریخ انتشار: 18:29 - 1403/10/20 گفتوگو با دکتر محمدهادی همایون درباره پویش کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه 12 - «ایران همدل» نیازمند ثبت، ضبط و الگوگیری است در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنه هایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشه ها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ در این دوره به آن نیاز داشته و داریم. صحنههای بزرگی که دشمن برای ما ایجاد میکند، به همدلی اقتصادی نهفقط در سطح کشور خودمان، بلکه در میان جریان مقاومت و وضعیتی که در منطقه داریم ایجاد شده است، کاملاً برای ما این توصیه را جدی میکند که به عرصه بسیار مهمی از کد مطلب: 6986 - تاریخ انتشار: 19:48 - 1403/09/17 13 - الگوی فاطمی نیاز امروز ما حضرت آیتالله خامنهای: «امروز دستگاه های تبلیغاتی دنیا برای گمراه کردن انسانها دائم الگو جلوی چشم نسلهای بشر در همهی دنیا می آورند... آنها از همهی امکانات استفاده می کنند برای الگوسازی، ملتها هم دستشان خالی است و الگو و نمونهیی که بتوانند در مقابلهی با آنچه که آنها می آورند، از خودشان نشان بدهند، ندارند. ما دستمان پُر است، ما زنان بزرگی داریم؛ اگر حالا بخواهیم وارد وادی مسألهی زن بشویم. زنان باعظمتی در تاریخ اسلام هستند که اوج و قلهی این عظمت ها، فاطمهی زهرا، صدیقهی کبری (سلامالله علیها)، است.» ۱۳۸۳/۰۵/۱۷ رهبر انقلاب که در این کلیپ صوتی میشنوید:
«در زندگی فاطمهی زهرا باید دقیق شد، با نگاهی نو آن زندگی را شناخت، فهمید و به معنای واقعی کلمه آن را الگو قرار داد.» ۱۳۹۳/۰۱/۳۰
«مقامات صدیقهی طاهره (سلامالله علیها) زبان و گفتار ما یارای بیان ندارد؛ کد مطلب: 6961 - تاریخ انتشار: 21:05 - 1403/09/13 گاهی به آیهی ۶۰ سورهی مبارکهی احزاب با موضوع «امنیّت روانی» بر اساس بیانات حضرت آیتاللّه خامنهای 14 - مرجفون؛ لرزهاندازان بر امنیّت روانی جامعه امنیّت مهمترین نیاز یک جامعه است. از میان انواع آن، امنیّت روانی نقش بسزایی در پیشرفت جامعه دارد. «امنیّت روانی جامعه یعنی دچار اضطراب نکردن مردم، دچار ترس و تردید نکردن مردم.» (۱۴۰۳/۸/۶) یکی از مهمترین آیات قرآن کریم که بهصراحت دربارهی این موضوع سخن میگوید، آیهی ۶۰ سورهی مبارکهی احزاب است. خداوند در این آیه به سه جریان «منافقان»، «بیماردلان» و «شایعهافکنان» اشاره کرده و میفرماید: «لَئِن لَم یَنتَهِ المُنافِقونَ وَ الَّذینَ فی قُلوبِهِم مَرَضٌ وَ المُرجِفونَ فِی المَدینَةِ لَنُغرِیَنَّکَ بِهِم ثُمَّ لا یُجاوِرونَکَ فیها اِلّا قَلیلًا»؛ اگر منافقان و بیماردلان و آنها که اخبار دروغ و شایعات بیاساس در مدینه پخش میکنند دست از کار خود برندارند، تو را بر ضدّ آنان میشورانیم، سپس جز مدّت کوتاهی نمیتوانند در کنار تو در این شهر بمانند.از میان این سه گروه، جریان «مرجفون» ناشناختهتر بوده و کمتر مورد بحث قرار گرفته است. از آنجا که شناخت این جریان ارتباط مستقیمی با امنیّت روانی جامعه دارد، در این یادداشت، ابعاد مهمّ این آیه را با توجّه به همین موضوع بررسی میکنیم. جریان «مرجفون»
جریان «مرجفون»، از صدر اسلام و حکومت نبوی تا کنون، دارای یک ماهیّت بوده است. در ادامه، این جریان را از ابعاد مختلف بررسی میکنیم.
الف) تشکیلات ترسوهای بیکاره
«مرجفون» از نظر شخصیّتی افرادی هستند که «در هنگام سختیها، وقتی کد مطلب: 6833 - تاریخ انتشار: 18:28 - 1403/08/19 معرفی کتاب «پاییز آمد» 15 - یک عاشقانهی دلنشین پاییز آمد راوی یک چنین زندگیای است؛ ساده و بیآلایش و عاشقانه. زندگی بانو فخرالسّادات موسوی و سردار شهید احمد یوسفی را خانم گلستان جعفریان، با کلمههای دلکش و فکرشدهاش، در پاییز آمد قاب گرفته. ماجرا از تکاپوی فخرالسّاداتخانم در روزهای نخستِ پس از پیروزی انقلاب آغاز میشود؛ روزهایی که نهضت به حضور همهی دلسپردگان خود در صحنه نیاز داشت و در این «حضور» تفاوتی میان زن و مرد نبود. دلسپردگان خود در صحنه نیاز داشت و در این «حضور» تفاوتی میان زن و مرد نبود. بنابراین، زنان هم باید به میدان میآمدند، کاری را دست میگرفتند و حتّی در صورت نیاز، آموزش رزم میدیدند. در میان همین دوندگیهای اوایل انقلاب بود که احمدآقا، در سپاه، با کد مطلب: 6728 - تاریخ انتشار: 16:40 - 1403/07/30 رهبر انقلاب: 16 - امروز نیازمند تشکیل امت اسلامی هستیم اگر متفرّق نبودیم، این نیاز احساس نمیشد. ما میتوانستیم پشت در پشت هم، دست در دست هم از امکانات یکدیگر استفاده کنیم، به هم کمک کنیم، یک «واحد» را تشکیل بدهیم؛ این واحد از همهی قدرتهای امروز دنیا میتوانست قویتر باشد. کمااینکه یک روز اینجوری بود؛ با همهی کد مطلب: 6530 - تاریخ انتشار: 20:31 - 1403/06/31 گفتوگو با حجتالاسلام و المسلمین دکتر مسعود آذربایجانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه 17 - هویتسازی نوشتافزار نیازمند ارزنده سازی است مسئله نوشتافزار و جایگاه آن در فرهنگسازی و هویتسازی دانشآموزان به قدری است که رهبر معظّم انقلاب از آن به عنوان یک کالای حیاتی یاد می کنند. همچنین ایشان در جای دیگری با اشاره به ضرورت تولید نوشتافزار در داخل بر بار فرهنگی نوشتافزارهای وارداتی در جامعه تاکید می کنند:«کسانی در داخل کشور هستند که یک حرکت اقتصادی را شروع میکنند؛ باید به اینها کمک بشود. حالا اینکه گفتم مال این روزها است، همین مسئلهی نوشتافزار است؛ چند جوان باهمّت پیدا شدهاند و نوشتافزار داخلی دارند تولید میکنند؛ نوشتافزار یک رقم مهمّی است؛ شما ببینید مصرف نوشتافزار -مداد و کاغذ و دفتر و بقیّهی وسایل- چه حجم عظیمی دارد که ما در بسیاری از اینها داریم از واردات استفاده میکنیم که هم بارِ فرهنگی دارد، هم بارِ اقتصادی دارد.» ۱۳۹۷/۰۶/۰۷ موضوع شخصیتپردازی و نیاز آن در بحث نوشتافزار است. در این باره توضیح دهید و بگویید اگر امکان شخصیتپردازی وجود داشته باشد، چقدر زمان میبرد تا بهطور واقعی بتواند شکل بگیرد و جا بیفتد؟
یکی از چیزهایی که محیط تربیت را میسازد الگوها یا اُسوههایی کد مطلب: 6491 - تاریخ انتشار: 14:37 - 1403/06/25 18 - نیاز بشریت به منجی عالَم، به قدر امروز احساس نیاز به یک منجی داشته باشند -چه نخبگان که آگاهانه این نیاز را احساس میکنند، چه بسیاری از مردم که احساس نیاز میکنند ولی در ناخودآگاهِ خودشان- احساس نیاز به یک منجی، احساس نیاز به مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی، احساس نیاز به یک امامت معصوم، کد مطلب: 6483 - تاریخ انتشار: 14:06 - 1403/06/23 گفتوگویی با حجّتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی حضرت رضا (علیهالسلام) 19 - اهمیت ارائه معارف اهلبیت(ع) به زبان روز و پاسخگویی به نیازهای امروز جهان و تعامل آنها با مردم، نیازهای مردم، مشکلات مردم، راهنمایی و هدایت مردم و دستگیری از مردم، همه آن چیزی که یک انسان در زندگی اجتماعی و در روابط اجتماعی به آن نیاز دارد ما آن را در سیره نورانی ائمه اطهار کاملا مشاهده میکنیم و میبینیم این بعد دوم است.
بعد سوم بعد کد مطلب: 6421 - تاریخ انتشار: 16:53 - 1403/06/13 گفتوگو با دکتر سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان 20 - اعمال حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند اذن ولیفقیه است بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. اختیار رئیسجمهور است، نیازمند دو جهت میباشد. یک جهت «جمهوریت» که با رای مردم احراز میشود و جهت دوم «اسلامیت» که از طریق امضا و تنفیذ از سوی ولیفقیه صورت میگیرد.
رعایت جنبه مشروعیت در مصوبات مجلس شورای اسلامی نیز سازوکارهای مشابهی دارد. مصوبات کد مطلب: 6205 - تاریخ انتشار: 00:05 - 1403/05/08 |