تعداد نتایج: ۹۱ | عبارت جستجو: کتاب |
1 - تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روحالله» چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴) طی مراسمی در یک نشست پژوهشی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب و جمعی از کارشناسان و پژوهشگران، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» منتشر کد مطلب: 7846 - تاریخ انتشار: 21:56 - 1404/03/11 2 - چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی و رویداد «روحالله» برگزار شد چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی، طی یک نشست پژوهشی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب و جمعی از کارشناسان و پژوهشگران، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» منتشر شد.
در این برنامه که صبح امروز ۱۱ خرداد کد مطلب: 7845 - تاریخ انتشار: 21:53 - 1404/03/11 3 - تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روحالله» چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه ۱۱ خرداد ۱۴۰۴) طی مراسمی در یک نشست پژوهشی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب و جمعی از کارشناسان و پژوهشگران، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» منتشر کد مطلب: 7844 - تاریخ انتشار: 21:50 - 1404/03/11 4 - حماسه کلاهسبزها نقش قهرمانان ارتش در روزهای باشکوه دفاع مقدس، نقشی تاریخساز است که به قدر لیاقت در آثار هنری بازنمایی نشده است. حماسههای ارتش در دوران جنگ اما بدون روایت، ماندگار نمیشوند و برای همین است که لزوم پرداختن به کتابهایی مثل «تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر» و تلاش برای افزایش تعداد آثار هنری با محوریت نقش ارتش در روزهای جنگ، اهمیتی مضاعف پیدا میکند. این شهر کوچکِ مرزی، در سالهای دفاع مقدس خیلی چیزها به خودش دیده؛ از رنجهای بیپایان و مظلومیتی انکارناشدنی تا شکوه یک فتح تاریخی. در میان همهی آنچه این شهر با چشمان خود دیده اما «حماسه» از هرچیزی پررنگتر است. از شهری حرف میزنیم که به کد مطلب: 7806 - تاریخ انتشار: 20:48 - 1404/03/03 به بهانه سالگرد ارتحال احمد آرام مترجم و نویسنده معاصر 5 - مرد آرام واژهها «بنده با ترجمه آثار خارجی به هیچ وجه مخالفتی ندارم، البتّه آن اثر خارجی باید خوب باشد، جهتگیریاش درست باشد، گمراهکننده نباشد؛ امّا متقابلاً روی ترجمه کتابهای داخلی به زبانهای خارجی هم حتماً باید تأکید شود.»
این سخنان را حضرت آیتالله خامنهای درباره اهمیت مسألهی ترجمه، در روز بیستوچهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در پایان بازدید از سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران بیان کردهاند.
فروردین ۱۳۷۷ سالروز فوت احمد آرام مترجم و نویسنده معاصر است، مترجم تراز و پرکاری که در روز تشییعش، ۱۴۰ نوجوان، تابلوهایی که نام کتابهای او بر آن نقش بسته بود را پیشقراول پیکرش حمل کردند. زبان همکلاسهایش
در غدیر (۱۸ ذیالحجه) ۱۳۲۱ قمری کودکی متولد شد که قرار بود پنجرهای تازه به روی زبان و دانش بگشاید. احمد آرام، مترجم، نویسنده و پژوهشگر نامآشنای ایرانی، در ۱۵ اسفند ۱۲۸۲ شمسی در خانوادهای پرجمعیت در تهران به دنیا آمد. پدرش حاج کد مطلب: 7567 - تاریخ انتشار: 19:13 - 1404/01/13 گفتوگو با خانم قافلان کوهی، همسر شهید کسایی 6 - شهید غدیر حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
کتاب «آخرین فرصت» یکی از شش کتابی است که در هفته دفاع مقدس امسال بهعنوان تازهترین کتب تقریظی حضرتآیتالله خامنهای معرفی شده بودند. این کتاب، روایت زندگی شهید علی کسایی است که توسط خانم سمیرا اکبری به رشته تحریر درآمده است. نویسنده با انجام گفتگوهایی تفصیلی با همسر شهید، زندگی این رزمنده دفاع مقدس را به زیبایی روایت و ابعاد شخصیتی وی را با قلم هنرمندانه خود تصویر کرده است. فعالیتهای انقلابی و فرهنگی در مسجد نقطه آغاز آشنایی شما با شهید کسایی بوده. آشنایی که در نهایت منجر به ازدواج شد. گفتگو را از همین نقطه شروع کنیم.
سال ۵۸ بود و من معلم بودم و تازه استخدام شده بودم. بعد از انقلاب، در مدارس پایین شهر شیراز، در محلههای کد مطلب: 7408 - تاریخ انتشار: 21:30 - 1403/12/11 گفتوگو با خانم سمیرا اکبری نویسنده کتاب آخرین فرصت 7 - شهیدی که دقیقهای از عمرش را بیهوده تلف نمیکرد! حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
«آخرین فرصت» گذری بر زندگی شهید علی کسایی به روایت همسر ایشان است که با نثری روان و زیبا به رشته تحریر درآمده است. شهید کسایی، معلم و مفسر نهجالبلاغه و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز پیاده ارتش شیراز بود. وی در ۲۱ مردادماه ۱۳۶۶ در منطقه سومار به شهادت میرسد. توجه به سوژه خاص کتاب و ویژگیهای شخصیتی شهید کسایی از اینجا شروع کنیم که چگونه با این شهید آشنا شدید و مراحل نوشتن و تدوین این کتاب چگونه پیش رفت؟
من در شهرم شیراز، عضو یک مؤسسهی مردمنهاد به نام «مؤسسهی نشر فرهنگ شهادت» هستم. یکی از فعالیتهای این کد مطلب: 7403 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1403/12/10 8 - تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، همراه با گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «آخرین فرصت»؛ گذری بر زندگی شهید علی کسایی به روایت خانم رفعت قافلان کوهی، همسر شهید و به قلم سمیرا اکبری، کد مطلب: 7400 - تاریخ انتشار: 16:50 - 1403/12/10 9 - سیمرغ سیمرغ «سیمرغ سیمرغ» بیش و پیش از هرچیز یک روایت شخصیست، روایتِ شخصیِ آقای نویسنده از زندگی و زمانهی امامخمینی. کتاب از کودکی امام آغاز میکند و تا رحلت ایشان پیش میآید و از این منظر، یکی از معدود کتابهای بازار نشر است که ابتدا تا انتهای زندگی امام خمینی (ره) را روایت میکند.
محمدصالح سلطانی و زمانه امام خمینی (ره) پر از مایههای داستانی است و فرصتهایی درخشان برای خلق «روایت». از کودکی ایشان در خمین و شهادت پدر امام (ره) در جریان مبارزه با خوانین ستمگر محلی، تا نوجوانی و ورود ایشان به حوزه علمیه و بعد جوانی و حشر و نشر امام(ره) با شهید مدرس و کد مطلب: 7279 - تاریخ انتشار: 21:49 - 1403/11/15 10 - تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «معبد زیرزمینی» هجدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با محوریت حماسه مجاهدت مقنّیهای یزدی، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «معبد زیرزمینی»، رمانی برگرفته از زندگی شهید «غلامحسین رعیت رکنآبادی» صبح امروز (پنجشنبه) با حضور دکتر محمدباقر کد مطلب: 7257 - تاریخ انتشار: 09:05 - 1403/11/12 یازدهم بهمنماه در روستای رکنآباد میبد استان یزد برگزار میشود؛ 11 - پاسداشت مجاهدت مقنّیهای هنرمند یزدی دوران دفاع مقدس همراه با انتشار تقریظ رهبرانقلاب بر کتاب«معبد زیرزمینی» پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با محوریت حماسه مجاهدت مقنّیهای یزدی و با انتشار تقریظ حضرت آیتاللهالعظمیخامنهای بر رمان «معبد زیرزمینی»، یازدهم بهمنماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
یکی از زوایای کمتر دیدهشده دفاع مقدس، کد مطلب: 7234 - تاریخ انتشار: 22:17 - 1403/11/07 12 - نماهنگ | تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «بیست سال و سه روز» در «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت در فرهنگسرای بهمن تهران، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «بیست سال و سه روز»، روایت زندگی جوانترین شهید مدافع حرم سیّدمصطفی موسوی، صبح امروز چهارشنبه ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ منتشر شد.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است: نام خدا
ــ این شرح حال نیز برای امثال من غبطهانگیز و حسرتزا است. نور این جوان و امثال او چشم امثال مرا خیره میکند و ما را متوجّه تاریکیهائی که در آن گرفتاریم میسازد. آفرین به آن انگیزهی نجاتبخش که سیدمصطفیها را به چنین اوجی میرساند و مرحبا به صبر و توکلی که کد مطلب: 6905 - تاریخ انتشار: 14:17 - 1403/09/03 13 - کتاب، ماندگارترین اثر هنری حضرت آیتالله خامنهای: «من مایل هستم که کتابخوانی هر چه بیشتر رواج پیدا کند، چون اعتقادم بر این است که ما محتاج کتاب هستیم؛ همهی آحاد در بخشهای مختلف، طبقات مختلف سنّی و علمی، احتیاج دارند به اینکه کتاب بخوانند و به معنای واقعی کلمه، هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد... کتاب ماندگارترین اثر هنری است؛ یعنی بقیّهی چیزها گذرا است، [امّا] کتاب میماند و صد سال، دویست سال از کتاب میشود استفاده کرد. اگر کتاب را خوب تدوین کنیم، خیلی مهم است. کتاب است که فرهنگ را منتقل میکند از یک نسل به نسل دیگر و به نظر من، روی کتاب خیلی باید تکیه کرد.» ۱۴۰۳/۰۵/۲۹ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد. این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعىِ جدید و نوظهور، کتاب منزوی خواهد شد، خطاست... جای کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد... لذاست که به کتاب بایستی اهتمام ورزید.
اهتمام به کد مطلب: 6859 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1403/08/24 چهل سال تلاش برای زدن اسرائیل 14 - مرد ابدی چرا باید «مرد ابدی» را خواند؟
هرچند حسن طهرانیمقدّم پیش از این با آثار دیگری مانند «مردی با آرزوهای دوربرد» و «خطّ مقدم» به ویترین کتابفروشیها راه پیدا کرده و مورد استقبال کتابخوانان هم قرار گرفته بود، امّا «مرد ابدی» را میتوان مفصّلترین، کاملترین، جزئیترین و البتّه مستندترین روایت از تولّد تا شهادت مردی دانست که وصیّت کرده بود روی سنگ مزارش بنویسند «اینجا مدفن کسی است که میخواست اسرائیل را نابود کند». نظر فنّی، ایرانیها برای ما دشمن مهلکی هستند ولی من مهندس هستم و نمیتوانم یک کار مهندسی خوب را تحسین نکنم. موشک کروز سومار کار مهندسی بسیار هوشمندانه و یک دستاورد بومی است. نمیتوان این موشک را یک کپی تلقّی کرد. من کلاهم را به احترام آدمهایی که از نظر فنّی این کد مطلب: 6844 - تاریخ انتشار: 19:11 - 1403/08/21 ۳۰ آبان، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت 15 - تقریظ رهبر انقلاب بر سه کتاب «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» منتشر میشود با ۳۰ آبان، روز «قهرمان ملّی» و سالگرد پیروزی جبهه مقاومت و پایان سیطرهی داعش، مؤسسهی پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی، «رویداد ملّی قهرمان» و هفدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت را همراه با انتشار تقریظهای حضرت آیتالله العظمیخامنهای بر کد مطلب: 6843 - تاریخ انتشار: 19:03 - 1403/08/21 گفتوگو با نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» 16 - تاریخ تسخیر لانه جاسوسی، منطقه محروم تاریخنگاری است حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که، صبح امروز (چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳) طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، منتشر شد: « ـ این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثهی مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانهی جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب پُرکنندهی یکی از خلأهای رسانهئی و تبلیغاتی ما است. ما به جنگ روایتها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکردهایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان دادهاند.
باید از نویسندهی این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود بخاطر اقدام هشیارانهاش در این عرصهی مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیلهای آن منطقی و صادقانه و قانعکننده است.
ـ نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.» مهر ماه ۱۴۰۳ عنوان سؤال اول، میخواستم از شما بپرسم که چرا سراغ نوشتن موضوع تسخیر لانه جاسوسی رفتید؟ چه دغدغهای باعث شد این سوژه را انتخاب کنید و از نظر شما، اهمیت آن چیست؟ در این باره کمی برای ما توضیح دهید.
موضوع تسخیر سفارت آمریکا در تهران در سال ۵۸ یکی از مسائلی است که منابع کد مطلب: 6783 - تاریخ انتشار: 11:27 - 1403/08/10 گفتوگوی تفصیلی با آقای حسن بهشتیپور، تحلیلگر مسائل سیاسی 17 - تسخیرکنندگان لانه، نگران تکرار ۲۸مرداد بودند حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که روز چهارشنبه و در آستانهی سالگرد ۱۳ آبان منتشر خواهد شد. «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتابهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است. این کتاب با اشاره به فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگانها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است بهشتیپور، با توجه به سابقهای که دربارهی نفوذ و مداخلات آمریکا در ایران از سالهای قبل از انقلاب داریم، آیا میتوانید توضیح دهید که این نفوذ چگونه شروع شد و چه تأثیری بر جامعهی ایرانی داشت؟ این مداخلات چه تأثیری بر دستگاه تصمیمگیری رژیم پهلوی کد مطلب: 6777 - تاریخ انتشار: 13:15 - 1403/08/09 18 - تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»، صبح امروز (چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳) طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی با حضور نویسنده کتاب، کارشناسان و پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و جمعی از فعالان حادثهی تسخیر لانهی جاسوسی کد مطلب: 6776 - تاریخ انتشار: 13:13 - 1403/08/09 محمدمهدی اسلامی، معاون پژوهشی سابق مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی 19 - روایتی از چگونگی نگارش کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» حضرت آیتالله خامنهای اخیراً پس از مطالعهی کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» که روایتی از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا با استفاده از اسناد به دست آمده از سفارت است، تقریظی نگاشتهاند که روز چهارشنبه و در آستانهی سالگرد ۱۳ آبان منتشر خواهد شد. «ایستگاه خیابان روزوِلت» از کتابهای مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی است که زمستان ۱۴۰۲ روانه بازار نشر شده و به روایتی مستند از تسخیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته است. این کتاب با اشاره به فعالیتهای اطلاعاتی و عملیاتی آمریکا در ایران پس از انقلاب، شرح جامعی از روابط ایران و آمریکا از روز تسخیر سفارت در آبان ۱۳۵۸ تا آزادی گروگانها در دی ۱۳۵۹ ارائه داده و همچنین شماری از اسناد منتشرنشده سرویس اطلاعاتی آمریکا را برای نخستین بار منتشر کرده است چند ماهی بود که در مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی مشغول به فعالیت شده بودم که رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با دانشآموزان از اینکه تاریخ شروع اختلافات ایران و آمریکا را برخی تحریف میکنند گله کردند و با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت مصدق گفتند: کد مطلب: 6773 - تاریخ انتشار: 13:22 - 1403/08/08 20 - نماهنگ/ یادبود حضور رئیسجمهور شهید رئیسی در پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همزمان با سالگرد سفر رهبر معظّم انقلاب به استان زنجان، مراسم «شانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» همراه با انتشار تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «پاییز آمد» توسط مؤسسهی پژوهشی-فرهنگی انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه ۲۹ مهر ماه در مصلّی حضرت خاتمالانبیاء زنجان برگزار شد.
در این مراسم لحظاتی از حضور رئیسجمهور شهید حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در مراسم قبلی پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت که از تقریظ رهبر انقلاب بر کتابهای «سرباز روز نهم» و «اسم تو مصطفاست» رونمایی شده بود در نماهنگی مرور شد. کد مطلب: 6732 - تاریخ انتشار: 12:28 - 1403/08/01 |