تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: ادبیات عرب |
1 - ادبیات عرب ؛ مسائل دخیل دراجتهاد چه مقدار از شناخت علوم ادبی در اجتهاد دخیل است؟
تمییز شرط لازم در تحصیل ادبیات عرب است اما در کافی بودن مجال بسیار است.
این سوال که به طور سربسته در کتابهایی نظیر الذریعه و انیس المجتهدین و الهدایه فی الاصول آمده قلمرو احتیاج ادبیات عرب را به هر آنچه در فهم مراد کتاب و سنت کمک کند ، پاسخ داده شده است.
فاضل مقدار کد مطلب: 5603 - تاریخ انتشار: 08:24 - 1402/12/23 2 - دلمشغولی حکیمان فارس و عرب به فلسفۀ زبان الکساندر کی، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه استنفورد، با مطالعۀ استعاره در ادبیات عرب قرون وسطی، چنین نتیجهگیری میکند که جهان فارس و عرب زبان در خصوص فهم چگونگی کارکرد زبان نسبت به غرب جلوتر بوده است. — مشغلۀ ذهنی فارسها و اعراب نسبت به سازوکارهای زبان، سابقهای طولانی دارد. بیش از یک هزار سال پیش در منطقۀ ایران کنونی، محققان دربارۀ چگونگی عملکرد استعاره مطالعه میکردند، میاندیشیدند و کتاب مینوشتند.
دو عالم جامعالاطراف قرن یازدهم، کد مطلب: 2153 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/10/04 3 - نگاهی تازه به دیرینگی زبان فارسی تاثیر زبان فارسی بر ادبیات عربی دوره ی جاهلیت نویس مقاله ی مهم و روشنگرانه ی زیر را استاد تُردیبانو بردییوا در سال ۱۳۷۴ به من سپرد تا پس از برگردان به فارسی در ایران منتشر کنم. من نیز آن را در نخستین شماره ی «مجموعه مقالههای پژوهشهای ایرانی» (سال ۱۳۸۰، برگ های ۵۳ تا ۵۹) منتشر کردم. از آن جا که کد مطلب: 3596 - تاریخ انتشار: 06:35 - 1402/03/30 4 - نزار قبانی؛ شاعری که عشق را در بین واژهاها به دام انداخت عرب مسحورکنندهترین و روحنوازترین اشعار را دارد. کسی نیست که با خواندن اشعار عربی احساس و اصالت شعر را لمس نکند. یکی از بهترین شاعران ادبیات عرب نزار قبانی است. شاعری که عشق را به خوبی در بین واژهها به دام میاندازد.
او روح مُرده را با عشق زنده میکند و کد مطلب: 4720 - تاریخ انتشار: 13:36 - 1402/01/19 5 - مقامات حریری و ترجمۀ آن مقامه نوعی از ادب منثور در عرصۀ ادبیات عرب و فارسی است. نویسندگان متعددی از این نوعِ ادبی استقبال و اقتباس کردهاند که ازجملۀ آنان میتوان به ابوالقاسم محمد حریری اشاره کرد.
و فرازبانیِ درخور توجه در ادبیات عربی و فارسی است و مقامات حریری یکی از این متون است.
«ابومحمد قاسم بن محمد بن عثمان حریری حرامی از ادبا و لغویان مشهور ایرانینژاد قرن پنجم است که به سال 446 در قریة «المشان» نزدیک بصره به دنیا آمد. حریری پس از آموختن علوم دینی و کد مطلب: 2328 - تاریخ انتشار: 10:53 - 1401/08/10 6 - دراسات سامیة مقارنة شاهد ظهور جریانات جدیدی در ادبیات عرب هستیم که غالبا متأثر از پژوهش های مستشرقین ( علی الخصوص آلمانی)، زبانشناسی زایشی گشتاری چامسکیایی، رویکرد هایی مانند ساختارگرایی اروپایی سوسور و یا ساختارگرایی امریکایی بلومفیلد بوده اند. یکی از این شاخه های نوین پژوهشی، بررسی زبان کد مطلب: 2483 - تاریخ انتشار: 08:43 - 1401/03/16 7 - ادبیات عرب ؛ مسائل دخیل دراجتهاد چه مقدار از شناخت علوم ادبی در اجتهاد دخیل است؟
تمییز شرط لازم در تحصیل ادبیات عرب است اما در کافی بودن مجال بسیار است.
این سوال که به طور سربسته در کتابهایی نظیر الذریعه و انیس المجتهدین و الهدایه فی الاصول آمده قلمرو احتیاج ادبیات عرب را به هر آنچه در فهم مراد کتاب و سنت کمک کند ، پاسخ داده شده است.
فاضل مقدار کد مطلب: 2464 - تاریخ انتشار: 12:43 - 1401/03/12 گزیدهای از مقالهی ارزشمند استاد محمّد رضا شفیعی کدکنی 8 - حافظه تاریخی و فقر آرشیو ملّی محمدرضا شفیعی کَدْکَنی چهرهی ممتاز ادبیات ایران، در عرصه تالیف و تصحیح و ترجمه و نقد و تحقیق، زادهٔ ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در روستای کدکن نیشابور است. استاد کدکنی، زبان و ادبیات عرب را نزد ادیب نیشابوری، فقه، کلام و اصول را نزد شیخ هاشم قزوینی و سید محمدهادی میلانی و تحصیلات تکمیلی در زمینه ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران نزد بدیعالزمان فروزانفر به انجام رساند. ایشان علاوه بر سمت استادی در دانشگاه تهران، مدتی را بنا به دعوت دانشگاههای آکسفورد انگلستان و پرینستون آمریکا و ژاپن به عنوان استاد به تدریس و تحقیق اشتغال داشت.
از سقوط سلطنت، در همین چند سال اخیر، روشنفکران و کتابخوانان ایران تازه به این فکر افتادهاند که «ما حافظه تاریخی نداریم.» راست است و این حقیقت قابل کتمان نیست. در کجای جهان، در قرن بیستم، اگر فرّخی یزدی (غرض شخص او نیست، بلکه منظور شاعری آزاده و میهن دوست و شجاع کد مطلب: 1026 - تاریخ انتشار: 13:22 - 1400/05/23 |