تعداد نتایج: ۶ | عبارت جستجو: ارزش ادبیات |
1 -
پوستر دهمین کنگره ملی ادبیات پایداری و مقاومت رونمایی شد
جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در آیین رونمایی از پوستر دهمین کنگره ملی ادبیات پایداری و مقاومت، گفت: سردار سلیمانی به بحث مقاومت و مانایی این فرهنگ، بسیار اهمیت میداد و نگاه ملّی و فرهنگی به جوانان داشت. نقل از خبرگزاری حوزه از تهران، آیین رونمایی از پوستر دهمین کنگره ملی ادبیات پایداری و مقاومت با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس امروز هفتم آذر برگزار شد.
در ابتدای جلسه امیر سهرابی اظهار کرد: امام(ره) محور اصلی مقاومت کد مطلب: 3964 - تاریخ انتشار: 22:16 - 1401/09/07 درآمدی بر ادبیاتشناسی 2 - اثر ادبی، سرمایۀ فرهنگی یک جامعه ادبیات با ارزشهای یک جامعه دو گونه نسبت دارد: نخست این که ادبیات، سازنده و شکل دهندۀ ارزشها و هنجارهای یک جامعه است. به تبع آن اثر ادبی، سرمایۀ فرهنگی یک جامعه است که هر چه زمان میگذرد ارزش افزوده با خود میآورد؛ دوم این که آثار ادبی ناقل و حامل ارزشهای یک اجتماع از نسلی به نسل دیگرند. پس ادبیات هم سازندۀ ارزشها و شکل دهندۀ به هویت ملت است و هم حامل ارزشها و نگاهدارندۀ هویت ایشان. بهطور کلی نسبت ادبیات با ارزشها در هر فرهنگی از دو منظر قابل طرح است:یکی ارزشها در ادبیات و دیگری ارزشِ خود ادبیات.
عبارت است از آنچه مُفید و شایستۀ نگهداری است یا آنچه خوب و خیر است. ارزشهای اجتماعی، عبارت است از خیرِ مطلوبِ اجتماع انسانی یا آنچه برای انسانِ اجتماعی مفید و نافع است. آثار ادبیِ حاوی و حاملِ چیزهایی بودهاند که برای مردمانی در زمانها و کد مطلب: 3618 - تاریخ انتشار: 09:52 - 1401/08/07 3 - پیرنگ در داستان نبرد رستم با دیو سپید شاهنامة فردوسی، شاهکار هنری زبان و ادبیات فارسی است. تحقیق در متن این اثر ارزشمند از دیدگاه های مختلف میتواند مقام و جایگاه این اثر ارزشمند را برجستهتر سازد. بررسی عناصر داستانی در این اثر، پژوهشی نوین در عرصة زبان و ادبیات فارسی است. داستان نبرد رستم با دیو سپید، شیوههای برخورد شخصیتها در موقعیتهای مختلف و دشوار، روابط بین شخصیتها، تضادهای بین آنها و ویژگیهای درونی شخصیتها بررسی میشود. در این داستان، نبرد رستم با دیو سپید، پیروزی رستم در جنگ با دیو سپید و کشتن او و بینا کد مطلب: 1888 - تاریخ انتشار: 10:50 - 1400/12/05 به قلم استاد محمدرضا شفیعی کدکنی 4 - مَلِکُالشُّعَراءبهار، ادیبی گرانمایه و شاعری توانا محمدتقی بهار استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، شاعر، ادیب، نویسنده، روزنامهنگار، تاریخنگار و سیاستمداران خوشنام معاصر ایرانی است. از فعالیتهای ارزشمند محمدتقی بهار ملقب به ملکالشعرا و متخلص به «بهار»، میتوان به نمایندگی حوزههای سرخس، بجنورد و تبریز در مجلسهای سوم، چهارم و پنجم شورای ملی، وزارت فرهنگ بعد از روی کار آمدن کابینه قوامالسلطنه در بهمن ۱۳۲۴، انتشار هفته نامه تازه بهار از سال ۱۳۲۸ و تدریس در دارالمعلمین عالی اشاره کرد. یکی از پرفروغترین شعلههای قصیدهسرایی در طول تاریخ ادبی ماست و بیهیچ گمان از قرن ششم بدین سوی، چکامهسرایی به عظمت او نداشتهایم.
در میان قصیدهسرایان درجهٔ اوّل زبان فارسی -که از شمارهٔ انگشتان دو دست تجاوز نمیکند- به دشواری میتوان کسانی کد مطلب: 1070 - تاریخ انتشار: 12:33 - 1400/06/20 درآمدی بر ادبیاتشناسی 5 - اثر ادبی، سرمایۀ فرهنگی یک جامعه ادبیات با ارزشهای یک جامعه دو گونه نسبت دارد: نخست این که ادبیات، سازنده و شکل دهندۀ ارزشها و هنجارهای یک جامعه است. به تبع آن اثر ادبی، سرمایۀ فرهنگی یک جامعه است که هر چه زمان میگذرد ارزش افزوده با خود میآورد؛ دوم این که آثار ادبی ناقل و حامل ارزشهای یک اجتماع از نسلی به نسل دیگرند. پس ادبیات هم سازندۀ ارزشها و شکل دهندۀ به هویت ملت است و هم حامل ارزشها و نگاهدارندۀ هویت ایشان. بهطور کلی نسبت ادبیات با ارزشها در هر فرهنگی از دو منظر قابل طرح است:یکی ارزشها در ادبیات و دیگری ارزشِ خود ادبیات.
عبارت است از آنچه مُفید و شایستۀ نگهداری است یا آنچه خوب و خیر است. ارزشهای اجتماعی، عبارت است از خیرِ مطلوبِ اجتماع انسانی یا آنچه برای انسانِ اجتماعی مفید و نافع است. آثار ادبیِ حاوی و حاملِ چیزهایی بودهاند که برای مردمانی در زمانها و کد مطلب: 1045 - تاریخ انتشار: 11:57 - 1400/06/03 در نگاه شهید مرتضی مطهری 6 - ارزش و جایگاه ادبیات در جهان کنونی استاد شهید مرتضی مطهری، در مقدمه و تعلیقات بر هر یک از مقالات کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم اثر علامه سید محمد حسین طباطبایی، با بیانی شیوا و دقت نظر مثال زدنی همراه با سویههای انتقادی، قرائتی روشمند از نظام فلسفی ملاصدرای شیرازی را ارائه میدهد. سمرقندی، در باب جایگاه و ارزش ادبیات در جهان کنونی بیان میکنند:
«در تاریخ همه ملل از این قبیل داستانها که معرف ارزش ادبیات است زیاد اسـت. تأثیر ادبیات در روحیه و اخلاق و اوضاع زندگانى بشر و در تحولات تـاریخى کـه در مجتمع بشرى رخ داده اگر بیشتر از تأثیر عقل و کد مطلب: 1004 - تاریخ انتشار: 10:45 - 1400/05/18 |