تعداد نتایج: ۱۰۶ | عبارت جستجو: امید |
1 - «ای ایران» بخوان حضرت آیتالله خامنهای: «ملّت ایران عزیز است و عزیز خواهد بود، پیروز است و پیروز خواهد بود به توفیق الهی. و امیدواریم خدای متعال این ملّت را در زیر سایهی الطاف خودش همیشه با عزّت و شرف محفوظ بدارد، درجات امام بزرگوار را عالی کند و حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) را از این ملّت، راضی و خشنود کند و کمک آن بزرگوار، پشتیبان این ملّت باشد.» ۱۴۰۴/۰۴/۰۵ کد مطلب: 8020 - تاریخ انتشار: 14:50 - 1404/04/15 گفتوگو با سردار نصرالله فتحیان 2 - روایتی از بازدید ۱۹ ساعته آیتالله خامنهای از بهداری رزمی و مجروحان حضرت آیتالله خامنهای در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای امدادگر (۱۴۰۴/۰۲/۲۴) از تشکیل این بزرگداشت به عنوان یک کار بزرگ تشکر کرده و ابراز امیدواری کردند این اقدام تأثیرات مطلوبی از جمله در ذکر فضائل امدادگران شهید به جای بگذارد. واقعاً فضایی پر از امید و شجاعت را در بیمارستان صحرایی، بیمارستان بقایی، نقاهتگاه سیدالشهدا و در میان مجروحین و مصدومین شیمیایی و کادر درمان ایجاد کردند. آقا خیلی قوی صحبت کردند و فرمودند که کار خوب یک بارش هم کافی نیست و باید استمرار داشته باشد. آقا توضیحات مفصلی کد مطلب: 7792 - تاریخ انتشار: 18:48 - 1404/02/31 3 - فردوسی حکیم حضرت آیتالله خامنهای: «فردوسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. به یک آدم داستانسرا، اگر صرفاً داستانسرا و حماسهسرا باشد، حکیم نمیگویند. این «حکیم» را هم ما نگفتیم؛ صاحبان فکر و اندیشه در طول زمان او را حکیم نامیدند. شاهنامهی فردوسی پر از حکمت است. او انسانی بوده از معارف ناب دینی از معارف ناب دینی.» ۱۳۹۰/۰۵/۲۴ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
این شعرِ معروفِ «توانا بود هر که دانا بود» حرف درستی است. «توانا بود هر که دانا بود»؛ دانش برای یک کشور توانایی میآورد، اقتدار میآورد.» ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
یک نکتهای وجود دارد در مورد شعر فارسی و آن اینکه جزو کد مطلب: 7766 - تاریخ انتشار: 20:30 - 1404/02/26 گفتوگو با امیر سرلشکر عطاءالله صالحی جانشین ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده سابق ارتش جمهوری اسلامی ایران 4 - شهید صیاد، از بسیج مردمی تا ارتش انقلابی در آستانهی روز ارتش جمهوری اسلامی، مراسم هشتمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهید سپهد علی صیادشیرازی و انتشار تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «در کمین گل سرخ» -کتاب زندگینامه این شهید- برگزار شد سؤال اول بفرمایید اولین آشنایی شما با شهید بزرگوار صیاد شیرازی به چه زمانی برمیگردد؟
عرض کنم که اولین آشناییام با شهید به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در مرکز آموزش توپخانهی اصفهان برمیگردد. ما بهعنوان دانشجوی دورهی عالی از دزفول که محل کد مطلب: 7601 - تاریخ انتشار: 17:30 - 1404/01/21 5 - این سخن خطاب به همه جوانان کشور است حضرت آیتالله خامنهای: «این سخن خطاب به همهی جوانان کشور است: امروز مسئولیّت شما حفظ این روحیه، تقویت این حرکت و پیشرفت در راه رسیدن به اهدافی است که انقلاب معیّن کرده. ما به جوانها امیدوار هستیم و انشاءالله در همهی بخشها این حرکت عظیم مردمی پیشرفت خواهد کرد.» ۱۴۰۳/۱۱/۲۹ کد مطلب: 7423 - تاریخ انتشار: 19:57 - 1403/12/14 گفتوگو با خانم قافلان کوهی، همسر شهید کسایی 6 - شهید غدیر حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
کتاب «آخرین فرصت» یکی از شش کتابی است که در هفته دفاع مقدس امسال بهعنوان تازهترین کتب تقریظی حضرتآیتالله خامنهای معرفی شده بودند. این کتاب، روایت زندگی شهید علی کسایی است که توسط خانم سمیرا اکبری به رشته تحریر درآمده است. نویسنده با انجام گفتگوهایی تفصیلی با همسر شهید، زندگی این رزمنده دفاع مقدس را به زیبایی روایت و ابعاد شخصیتی وی را با قلم هنرمندانه خود تصویر کرده است. فعالیتهای انقلابی و فرهنگی در مسجد نقطه آغاز آشنایی شما با شهید کسایی بوده. آشنایی که در نهایت منجر به ازدواج شد. گفتگو را از همین نقطه شروع کنیم.
سال ۵۸ بود و من معلم بودم و تازه استخدام شده بودم. بعد از انقلاب، در مدارس پایین شهر شیراز، در محلههای کد مطلب: 7408 - تاریخ انتشار: 21:30 - 1403/12/11 گفتوگو با خانم سمیرا اکبری نویسنده کتاب آخرین فرصت 7 - شهیدی که دقیقهای از عمرش را بیهوده تلف نمیکرد! حضرت آیتالله خامنهای در تقریظ بر کتاب «آخرین فرصت»: « ــ این شهید عزیز از سرآمدانِ شهدا است. زندگی پرهیزگارانه، رفتار فداکارانه، و سرانجام غبطهانگیز: شهادت دلاورانه و آگاهانه. گوارا باد این همه بر این بندهی مخلص.. و درود خدا بر امام خمینی که انقلابش توانست چنین گوهرهای نفیسی را استخراج و تربیت کند. نگارش خوب نویسنده و اظهارات صریح و سادهی راویِ رنجکشیده، از امتیازات کتاب است. تیر ماه ۴۰۲»
نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
«آخرین فرصت» گذری بر زندگی شهید علی کسایی به روایت همسر ایشان است که با نثری روان و زیبا به رشته تحریر درآمده است. شهید کسایی، معلم و مفسر نهجالبلاغه و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز پیاده ارتش شیراز بود. وی در ۲۱ مردادماه ۱۳۶۶ در منطقه سومار به شهادت میرسد. توجه به سوژه خاص کتاب و ویژگیهای شخصیتی شهید کسایی از اینجا شروع کنیم که چگونه با این شهید آشنا شدید و مراحل نوشتن و تدوین این کتاب چگونه پیش رفت؟
من در شهرم شیراز، عضو یک مؤسسهی مردمنهاد به نام «مؤسسهی نشر فرهنگ شهادت» هستم. یکی از فعالیتهای این کد مطلب: 7403 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1403/12/10 با انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» برگزار شد؛ 8 - نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری خانوادههای ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهماالسلام شیراز برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از خانوادههای شهدا و ایثارگران ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور کد مطلب: 7401 - تاریخ انتشار: 16:58 - 1403/12/10 9 - امید ما به جوان هاست حضرت آیتالله خامنهای: «این سخن خطاب به همهی جوانان کشور است: امروز مسئولیّت شما حفظ این روحیه، تقویت این حرکت و پیشرفت در راه رسیدن به اهدافی است که انقلاب معیّن کرده. ما به جوانها امیدوار هستیم و انشاءالله در همهی بخشها این حرکت عظیم مردمی پیشرفت خواهد کرد. خداوند شما را حفظ کند، خداوند انشاءالله برکات خودش را بر شما مردم عزیز، بر مردم تبریز و مردم آذربایجان نازل کند.» ۱۴۰۳/۱۱/۲۹ کد مطلب: 7355 - تاریخ انتشار: 21:03 - 1403/11/30 گفتوگویی با دکتر کاظم فولادی قلعه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و سرپرست آزمایشگاه فضای سایبر دانشگاه تهران 10 - تدوین سند ملی دکترین هوش مصنوعی، گامی اساسی پیش از تشکیل آژانس جهانی حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند. از چیزهایی که امروز خیلی امیدآفرین است برای اینکه محاسبات پیشرفته بتواند در آینده رقم بخورد، محاسبات کوانتومی است؛ یعنی سیستمهای کوانتومی که مبتنی بر فیزیک کوانتوم طرّاحی میشوند. پس ما اینجا تابع علم فیزیک هستیم و در کنارش تابع علم ریاضی. از آن عمیقتر، کد مطلب: 7353 - تاریخ انتشار: 20:06 - 1403/11/30 11 - مژده منجی حضرت آیتالله خامنهای: «تبریک عرض میکنم ولادت باسعادت حضرت بقیّةاللهالاعظم (سلام الله علیه) را که حقیقتاً یک عید جهانی و بشری است. مژدهی عدالت، امید به استقرار عدالت، یکی از خواستهها و دلخوشیهای همیشهی بشر در طول تاریخ بوده. هیچ زمانی را شما در تاریخ بشر پیدا نمیکنید که انسانها در آنجا منتظر عدالت نباشند.» ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ موالید ائمّه و موالید نبیّ اکرم و عید مبعث پیغمبر و بقیّهی اعیادی که ما داریم، یک فرق اساسی و جوهری با این عید دارد؛ در آن اعیاد، همهی نگاه به گذشته است؛ در این عید، همهی نگاه به آینده کد مطلب: 7331 - تاریخ انتشار: 21:40 - 1403/11/26 یادداشتی از تولیت مسجد مقدس جمکران 12 - جمهوری اسلامی بر مدار «تا انقلاب مهدی(عج)» حضرت آیتالله خامنهای: «نیمهی شعبان، مظهر امید به آینده است؛ بقیه امیدها ممکن است بشود، ممکن است نشود؛ امّا امید به اصلاح نهایی بهوسیلهی حضرت صاحبالزّمان امید غیر قابل تخلّف است. السَّلامُ عَلَیکَ یا وَعدَ اللهِ الَّذی ضَمِنَه.» ۹۷/۲/۱۰ عقب افتادگی را جبران کنند. امید است که جشنهای سراسری و علیالخصوص اجتماع عظیم مهدوی در آستان مقدس مسجد جمکران به همگان یادآوری کند که بیش از گذشته نیازمند کار و تلاش علمی و فرهنگی برای امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف و فرهنگ انتظار پویا کد مطلب: 7328 - تاریخ انتشار: 21:45 - 1403/11/25 13 - روز شکوفایی آرزوها حضرت آیتالله خامنهای: «تبریک عرض میکنم اعیاد شعبانیّه را، بخصوص عید نیمهی شعبان را که روز شکوفایی آرزوهای همهی بشریّت در طول تاریخ است، که امیدواریم انشاءالله خدای متعال آن روز را، روز فرج را، روز ظهور را به ما نشان بدهد و هر چه زودتر انشاءالله اتّفاق بیفتد.» ۱۴۰۰/۱۲/۱۹ کد مطلب: 7324 - تاریخ انتشار: 19:19 - 1403/11/24 14 - راهپیمایی بیستودوم بهمن مظهر اتحاد ملی حضرت آیتالله خامنهای: «ما البتّه مشکلاتی در داخل داریم؛ کسی منکر وجود مشکلات نیست. در معیشت مردم، مشکلات فراوانی هست و تقریباً اغلب قشرهای مردم ابتلائاتی دارند، مشکلاتی دارند؛ لکن آن چیزی که این مشکلات را برطرف میکند، عامل داخلی است. عامل داخلی عبارت است از همّت مسئولان متعهّد و همراهی ملّت متّحد؛ یعنی همین چیزی که در راهپیمایی انشاءاللّه ملاحظه خواهید کرد: اتّحاد مردم. راهپیمایی بیستودوّم بهمن، هر سال، مظهر اتّحاد ملّی در کشور ما است. ملّت بصیر و مسئولان خستگیناپذیر؛ این [عامل] است که مشکلات ما را برطرف میکند. مسئولان مشغولند، بحمداللّه کارهایی دارند میکنند و بنده بسیار امیدوار هستم که همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را لااقل کم کند و سختیها را برطرف کند.» ۱۴۰۳/۱۱/۱۹ کد مطلب: 7314 - تاریخ انتشار: 21:50 - 1403/11/22 گفتوگو با دبیر ستاد توسعهی فنّاوریهای هوش مصنوعی و رباتیک 15 - هوش مصنوعی کیفیت حکمرانی را افزایش خواهد داد حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند. توجّه به بیانات رهبر معظّم انقلاب در یک سال گذشته و تأکید ایشان بر مسئلهی هوش مصنوعی، مزاحمتان شدیم تا گفتوگویی در این زمینه با جنابعالی داشته باشیم. شما به عنوان دبیر ستاد توسعهی فنّاوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، بفرمایید که این ستاد چه مأموریّتهایی کد مطلب: 7297 - تاریخ انتشار: 18:15 - 1403/11/19 در گفتوگو با رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور مطرح شد: 16 - تعلل در مسیر پیشرفت هوش مصنوعی، چالشهای جدی برای مرجعیت دینی و ملی ایجاد میکند حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند.
در عصر فناوری و پیشرفتهای سریع علمی، حوزههای علوم اسلامی و انسانی نیز از تأثیرات هوش مصنوعی بینصیب نماندهاند. بسیاری از مؤسسات پژوهشی با محوریت محتوای شیعی و زبان فارسی، در حال تولید ابزارهایی هوشمند هستند که میتوانند نیازهای دینی و مذهبی کاربران را پاسخ دهند. این تحولات نه تنها فرصتهای جدیدی برای تقویت مرجعیت دینی فراهم میآورد، بلکه چالشهای جدی نیز به همراه دارد. در این شرایط، ضرورت تولید ابزارهای مشابه در داخل کشور برای حفظ و ارتقاء جایگاه مرجعیت دینی بیش از پیش احساس میشود. تلاش بکنیم. انشاءالله امیدواریم با تلاش شرکتهای دانشبنیان خودمان، در آیندهی نهچنداندور، صاحب فنّاوریای بشویم که بتوانیم این زیرساختها را تهیّه و تولید بکنیم.
چالشی که اینجا وجود دارد این است که وقتی کسی بیاید متناسب با نیاز جامعه ابزاری را کد مطلب: 7281 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1403/11/16 گفتوگوی تفصیلی با معاون علمی رئیسجمهور 17 - در آستانه پیوستن به باشگاه هوش مصنوعی دنیا هستیم حضرت آیتالله خامنهای در طول سالهای اخیر در چندین نوبت به مسئولان کشور، توجه ویژه به مسأله «هوش مصنوعی» را یادآور شدهاند. ایشان با اشاره به شتاب بیسابقه پیشرفتهای فناوری در حوزه هوش مصنوعی، تأکید دارند که این فناوری در اداره آینده جهان نقشی تعیینکننده خواهد داشت. ایشان معتقدند که «هوش مصنوعی با شتابی حیرتانگیز در حال پیشرفت است، بهگونهای که انسان از سرعت این فناوری متحیر میشود. از این رو، یکی از مسائل اساسی که باید مورد تأمل، تکیه و تعمیق قرار گیرد، هوش مصنوعی است.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار درباره خطرات بهرهبردار بودن صرف از این فناوری، بر ضرورت تسلط بر لایههای عمیق و متنوع هوش مصنوعی تأکید میکنند و میگویند:
«بهرهبردار بودن در مسئله هوش مصنوعی امتیاز محسوب نمیشود. این فناوری لایههای عمیق و متنوعی دارد که در اختیار دیگران است. اگر نتوانیم بر این لایهها مسلط شویم، در آینده ممکن است ساختارهایی مشابه آژانسهای بینالمللی ایجاد شود که برای استفاده از بخشهای مختلف هوش مصنوعی، اجازه یا محدودیت اعمال کنند. قدرتطلبان و فرصتطلبان دنیا به دنبال چنین اقداماتی هستند.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
حضرت آیتالله خامنهای تأکید میکنند که کشور باید حداقل در میان ده کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد و به دولت چهاردهم توصیه کردهاند که «در زمان دولت سیزدهم، سازمانی به نام "سازمان ملی هوش مصنوعی" زیر نظر رئیسجمهور تشکیل شد. اگر این سازمان همچنان با نظارت مستقیم رئیسجمهور به فعالیت خود ادامه دهد، امیدواری زیادی برای دستیابی به اهداف متصور در این حوزه وجود خواهد داشت.»
رهبر انقلاب از مسئولان خواستهاند تا با برنامهریزی دقیق، فناوری هوش مصنوعی را بهعنوان یکی از ارکان اصلی پیشرفت کشور در اولویت قرار دهند و زمینههای رشد آن را در همه سطوح فراهم کنند. از موضوعاتی که رهبر انقلاب از اوّل سال چند مرتبه دربارهی آن صحبت کردهاند بحث هوش مصنوعی است و این نشان از اهمّیّت موضوع دارد. همچنین، یکی از اهدافی که در سند ملّی هوش مصنوعی آمده ارتقاء کیفیّت حکمرانی با بهرهمندی از قابلیّتهای هوش مصنوعی است؛ به عنوان کد مطلب: 7217 - تاریخ انتشار: 18:38 - 1403/11/04 گفتوگو با آقای دکتر علی فکری، کارشناس ارشد روابط بینالملل و دیپلمات حوزه روابط اقتصادی خارجی 18 - با مدلهای جدید روابط اقتصادی میتوان علیرغم تحریمها به رشد اقتصادی رسید حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۳ فرمودند: «امروز در همین مسئلهی اقتصادی هم ــ که حالا ما مشکلات اقتصادی داریم ــ آن کسانی که واردند، مطّلعند، کارشناسند، اینها افق را امیدوار میبینند. وقتی مثلاً فرض کنید در سیاستها گفته میشود، [رسیدن به] رشد هشتدرصدی اقتصاد کشور، یک عدّهای حرفهایی میزنند که معنایش این است که این ممکن نیست. در نمایشگاه فعّالان اقتصادی که رئیسجمهور رفت آنجا، فعّالان اقتصادی گفتند و ثابت کردند و رئیسجمهور حرف آنها را تکرار کرد، گفتند ما رشد هشتدرصدی را میتوانیم تأمین کنیم، بدون احتیاج به خارج.» حرکت در این بخش کند بوده. امیدواریم از این به بعد بتوانیم با سرعت بیشتری به شرکای واقعی خود نزدیک شویم و با تعریف زنجیرههای ارزش، مدلهای جدیدی از روابط پایدار اقتصادی را تعریف کنیم که حتی تحریم نتواند هزینههای چنین رابطهای را افزایش دهد، چه برسد به اینکه کد مطلب: 7213 - تاریخ انتشار: 18:56 - 1403/11/03 گفتوگو با دکتر سیدعلی مدنیزاده، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف 19 - ظرفیتهای خروج از «تله درآمد متوسط» حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۳ فرمودند: «امروز در همین مسئلهی اقتصادی هم ــ که حالا ما مشکلات اقتصادی داریم ــ آن کسانی که واردند، مطّلعند، کارشناسند، اینها افق را امیدوار میبینند. وقتی مثلاً فرض کنید در سیاستها گفته میشود، [رسیدن به] رشد هشتدرصدی اقتصاد کشور، یک عدّهای حرفهایی میزنند که معنایش این است که این ممکن نیست. در نمایشگاه فعّالان اقتصادی که رئیسجمهور رفت آنجا، فعّالان اقتصادی گفتند و ثابت کردند و رئیسجمهور حرف آنها را تکرار کرد، گفتند ما رشد هشتدرصدی را میتوانیم تأمین کنیم، بدون احتیاج به خارج.» توسط رهبر انقلاب، یک پنجره امید ایجاد شد. کشور به این جمعبندی رسید که اقتصاد ایران باید از تصدی افراطی دولت در فعالیتهای اقتصادی بنگاهها به سمت استفاده از ظرفیتهای مردمی و بخش خصوصی تغییر جهت دهد. اما اتفاقی که طی دو دهه گذشته در عمل افتاده این است که به جای باز کد مطلب: 7181 - تاریخ انتشار: 19:14 - 1403/10/26 گفتوگو با دکتر طغیانی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی 20 - رسیدن به رشد ۸ درصد اقتصادی با تأمین مالی و رفع ناترازیها حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۳ فرمودند: «امروز در همین مسئلهی اقتصادی هم ــ که حالا ما مشکلات اقتصادی داریم ــ آن کسانی که واردند، مطّلعند، کارشناسند، اینها افق را امیدوار میبینند. وقتی مثلاً فرض کنید در سیاستها گفته میشود، [رسیدن به] رشد هشتدرصدی اقتصاد کشور، یک عدّهای حرفهایی میزنند که معنایش این است که این ممکن نیست. در نمایشگاه فعّالان اقتصادی که رئیسجمهور رفت آنجا، فعّالان اقتصادی گفتند و ثابت کردند و رئیسجمهور حرف آنها را تکرار کرد، گفتند ما رشد هشتدرصدی را میتوانیم تأمین کنیم، بدون احتیاج به خارج.» دادههای مرکز آمار ایران، در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ رشد اقتصادی بهطور میانگین به ۴ درصد رسید. همچنین در آمار شش ماهه سال ۱۴۰۳ نیز شاهد رشد اقتصادی ۴ درصد بودیم. با توجه به این روند، تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد در سالهای برنامهی هفتم پیشرفت را چقدر در دسترس کد مطلب: 7168 - تاریخ انتشار: 20:12 - 1403/10/23 |