- ب ب +

جمهوری اسلامی بر مدار «تا انقلاب مهدی(عج)»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «نیمه‌ی شعبان، مظهر امید به آینده است؛ بقیه امیدها ممکن است بشود، ممکن است نشود؛ امّا امید به اصلاح نهایی به‌وسیله‌ی حضرت صاحب‌‌‌‌الزّمان امید غیر قابل تخلّف است. السَّلامُ عَلَیکَ یا وَعدَ اللهِ الَّذی ضَمِنَه.» ۹۷/۲/۱۰

از ۱۳ تیرماه ۵۷، که حضرت امام خمینی رحمه‌الله به علت جنایات رژیم پهلوی برپایی هرگونه جشن و چراغانی را در نیمه شعبان آن سال تحریم اعلام کردند، ۴۶ سال می‌گذرد. بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در بخشی از پیام اعلام تحریم جشن‌های نیمه شعبان ۵۷ فرمودند: «ملت ایران بداند که دست پلید دولت در فعالیت است که مسیر نهضت اصیل و شکل گرفته و عمومی ایران را تغییر دهد؛ و یکی از شاهکارها همین دامن زدن به لزوم جشن است که در پرتو آن خون پاک ملت اسلام را لوث کند و نهضت عظیم اسلامی را به سستی بکشد یا خدای نخواسته محو کند. ملت ایران بیدار است و راه خود را یافته و با هوشمندی می‌داند که هر نغمه با هر اسم، او را از مسیر خود که قیام ضد شاهی است منحرف کند شیطانی است، اگر چه با اسم قرآن مجید و یا ولی‌الله‌ اعظم ـ عجل‌الله‌ فرجه ـ باشد. ما روزی را عید می‌گیریم که بنیان ظلم و ظالم را منهدم کنیم و دست دودمان ستمکار پهلوی را از کشور قطع نماییم...»

این رویداد سیاسی و مذهبی مهم قبل از انقلاب به خوبی نشان داد که حضرت امام رحمه‌الله چه قرائتی از انتظار دارند و همچنین از مهمترین عناصر مرکزی اندیشه ایشان در حوزه مهدویت، مقابله با ظلم است. از همین اطلاعیه تاریخی ایشان به خوبی می‌توان دریافت که جشن واقعی در نیمه شعبان زمانی خواهد بود که بتوانیم ریشه ظلم را منهدم کنیم. همچنان‌که از این اطلاعیه دریافت می‌شود که قبل از انقلاب «مبارزه با رژیم شاهنشاهی» را ایشان یکی از ملزومات اعتقاد عملی برای انتظار امام غائب می‌دانستند و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ایشان در ابعاد جهانی مبارزه با ظلم مستکبرین و در رأس آنها اسرائیل و آمریکا را توسعه دادند و معرفت حقیقی مهدوی را به ملّت ایران و دیگر ملت‌ها تعلیم دادند.

تشکیل محور مقاومت و توسعه موفق آمیز و کم نظیر آن توسط رهبر معظم انقلاب، که این روزها آثار و نقش منطقه‌ای و جهانی آن در برابر نظام استکباری جهان بیش از هر زمان دیگری متبلور است، یکی از برکاتی است که ریشه در قرائت ظلم‌ستیزی حضرت امام خمینی رحمه‌الله و رهبر معظم نقلاب ذیل اندیشه فرهنگ انتظار پویا دارد.

اما ۴۶ سال پس از روزهای تلخی که امام رحمه‌الله جشن‌های نیمه شعبان را تحریم کردند، اینک هر سال پس از انقلاب اسلامی جشن‌های نیمه شعبان باشکوه تر از قبل برگزار شده و کار به جایی رسیده است که مهمترین اجتماع مهدوی جهان را در آستان مسجد مقدس جمکران هر ساله در ایام ولادت امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف شاهد هستیم. این اجتماع عظیم و جشن‌های متعدد در تمامی نقاط ایران اسلامی نشان می‌دهد که به برکت جمهوری اسلامی تا چه میزان جشن‌های این ایام توسعه یافته است.

اما در کنار این شور، جمهوری اسلامی چهار دهه شعور مهدوی را نیز در کشور عمیق تر کرده است. راهپیمایی اخیر ۲۲ بهمن که در اوج خط و نشان کشیدن‌های رئیس جمهور جدید آمریکا باشکوه‌تر از گذشته برگزار شد، نشان می‌دهد که تفکر نفی سلطه‌پذیری و ظلم‌ستیزی در ملت ایران تا چه حد ریشه دوانیده است. رفتار ملت ایران در واکنش به ۱۵ ماه جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم قهرمان فلسطین و مردم عزیز لبنان به خوبی درستی این ادعا را تأیید می‌کند. حمایت جمعی مردم ایران از پویش ایران همدل و همچنین حمایت از عملیات‌های وعده صادق یک و دو نشانه‌های دیگر درستی این ادعا است.

از سوی دیگر در سال‌های اخیر جشن‌های نیمه شعبان در ایران نیز معنادارتر از قبل برگزار می‌شود و نشان داده که انتظار پویا عمیق‌تر از هر زمانی در جامعه ایرانی نمود دارد. انتخاب شعار خودجوش «تا انقلاب مهدی(عج)» برای ایام دهه فجر انقلاب و جشن‌های نیمه شعبان امسال و استقبال و ارتباط معنایی که مردم با این آرمان مرکزی انقلاب اسلامی برقرار کردند، یکی دیگر از این نشانه‌ها هست.

با این وجود این روزها به علت نزدیکی ایام دهه فجر با نیمه شعبان بیشتر از قبل به ما پیوند مبنایی انقلاب و مهدویت را یادآوری می کند. کارنامه انقلاب اسلامی در حوزه مبارزه با ظالمین عالم در چهل و پنج ساله گذشته کارنامه موفقی بوده و همین کارنامه موفق گویای این مطلب است که جمهوری اسلامی بر مدار «تا انقلاب مهدی(عج)» بوده است. با این وجود در حوزه نشر و تبلیغ معارف مهدوی و فرهنگ انتظار پویا، برآیند عملکرد مجموعه‌های علمی، فرهنگی و رسانه‌ای کشور با نقطه مطلوب فاصله دارد و باید این عقب افتادگی جبران شود. شتاب در اجرایی‌تر شدن «سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار» شاید به نوعی مهمترین نقطه اجماعی است که همه مجموعه‌های اجرایی، علمی، فرهنگی، مردمی و رسانه‌ای کشور می‌توانند این عقب افتادگی را جبران کنند. امید است که جشن‌های سراسری و علی‌الخصوص اجتماع عظیم مهدوی در آستان مقدس مسجد جمکران به همگان یادآوری کند که بیش از گذشته نیازمند کار و تلاش علمی و فرهنگی برای امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف و فرهنگ انتظار پویا هستیم.

برچسب ها: جمکران