تعداد نتایج: ۱۹۶ | عبارت جستجو: اندیشه |
1 - گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید یدالله یزدانپناه رهبر انقلاب اسلامی در پیام به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، ضمن اشاره به اینکه «حوزه صرفاً یک مؤسّسهی تدریس و تدرّس نیست»، یکی از ابعاد عنوان «حوزه علمیه» را «مرکز تولید و تبیین اندیشهی اسلام در باب نظامات اجتماعی؛ از نظام سیاسی و شکل و محتوای آن، تا نظامات مربوط به ادارهی کشور، و تا نظام خانواده و روابط شخصی، بر اساس فقه و فلسفه و منظومهی ارزشی اسلام» ۱۴۰۴/۲/۱۷ دانستند. کد مطلب: 7831 - تاریخ انتشار: 17:27 - 1404/03/08 2 - فردوسی حکیم حضرت آیتالله خامنهای: «فردوسی، حکیم ابوالقاسم فردوسی است. به یک آدم داستانسرا، اگر صرفاً داستانسرا و حماسهسرا باشد، حکیم نمیگویند. این «حکیم» را هم ما نگفتیم؛ صاحبان فکر و اندیشه در طول زمان او را حکیم نامیدند. شاهنامهی فردوسی پر از حکمت است. او انسانی بوده از معارف ناب دینی از معارف ناب دینی.» ۱۳۹۰/۰۵/۲۴ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
این شعرِ معروفِ «توانا بود هر که دانا بود» حرف درستی است. «توانا بود هر که دانا بود»؛ دانش برای یک کشور توانایی میآورد، اقتدار میآورد.» ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
یک نکتهای وجود دارد در مورد شعر فارسی و آن اینکه جزو کد مطلب: 7766 - تاریخ انتشار: 20:30 - 1404/02/26 3 - تمدن رضوی کتاب تمدن رضوی ماجرای مبارزه سیاسی پیچیدهای است که توسط امام رضا(علیهالسلام) شکل گرفته است. در کتاب «تمدن رضوی» ابتدا مفاهیمی همچون (چیستی تمدن)، (عناصر اصلی تمدن) و (تمدن اصیل اسلامی) را مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه کتاب پس از توضیح مختصری درباره مفاهیمی همچون «مکتب سیاسی»، «اندیشه سیاسی» و «فرهنگ شیعی» به دل ماجرای ولایتعهدی امام رضا(علیهالسلام) رفته و آن را مورد بررسی قرار داده است. «مکتب سیاسی»، «اندیشه سیاسی» و «فرهنگ شیعی» به دل ماجرای ولایتعهدی امام رضا علیهالسلام رفته و آن را مورد بررسی قرار داده است.
هدف نویسنده اما صرفاً بیان شیوه مبارزاتی خاص امام رضا علیهالسلام با مامون و بررسی اوج سیاستورزی و کد مطلب: 7729 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1404/02/18 4 - آغازی بر یک پایان سید مرتضی آوینی و آثارش را همۀ کسانی که به انقلاب اسلامی و اندیشه در خصوص آن علاقمند هستند میشناسند. کمتر کسی است که حداقل یکی از نوشتههای او را نخوانده و صدای دلنشینش را به هنگام «روایت فتح» نشنیده باشد.
کتاب «آغازی بر یک پایان» اثر شهید سید مرتضی آوینی از یک چشمانداز تمدنی به تحلیل انقلاب اسلامی پرداخته است. که به انقلاب اسلامی و اندیشه در خصوص آن علاقمند هستند میشناسند. کمتر کسی است که حداقل یکی از نوشتههای او را نخوانده و صدای دلنشینش را به هنگام «روایت فتح» نشنیده باشد. آثار مکتوبی که از وی باقی مانده عمدتاً به شکل مقالاتی است که در نشریات مختلف به چاپ رسیده کد مطلب: 7566 - تاریخ انتشار: 19:09 - 1404/01/13 6 - مهیا ساختن محیط زندگی برای تحقق حاکمیت دین حضرت آیتالله خامنهای: «جاذبهها برای زاویه ایجاد کردن از این صراط مستقیم کم نیست. همیشه این زاویهها بوده، و امروز بیشتر از همیشه است. ارادهی قوی لازم است تا در مقابل این جاذبههای شیطانی بتوانید مقاومت کنید. اگر مقاومت کردید، آن وقت قلّه را فتح خواهید کرد؛ و به قلّهی حاکمیّت دین خدا، حاکمیّت حق، حاکمیّت عدل، به قلّهی رسیدن به مقصود و غرض از خلقت انسانی که عبارت از تکامل انسان و کمال بشری باشد خواهید رسید.» ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
در این مطلب، حجتالاسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ابعاد و نکات مهم آیات سوره حشر را براساس تفسیر حضرت آیتالله خامنهای بررسی کرده است. مطلب خلاصهای از درسگفتار برنامه «بیان قرآن» است که در سالهای اخیر به مناسبت ماه رمضان توسط مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شده است.
سوره حشر در مدینه نازل شده و همین دلیل این است که با مسائل پس از پیروزی انقلاب اسلامی هماهنگ است و از مطالب آن در کد مطلب: 7477 - تاریخ انتشار: 19:21 - 1403/12/24 7 - قاعدهای قرآنی برای در امان ماندن از انحرافات در این مطلب، حجتالاسلام و المسلمین علی ذوعلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی، ابعاد و نکات مهم آیه ۱۰۵ سوره مائده را براساس تفسیر حضرت آیتالله خامنهای بررسی کرده است. از برجستهترین آیات قرآن کریم که حاوی معارف بسیار عمیقی است، آیه ۱۰۵ سوره مائده(۱) است. مفسران مختلفی درباره این آیه سخن گفتهاند، مفسر برجسته زمان ما حضرت آیتالله خامنهای نیز در مواقف مختلف نکاتی را پیرامون این آیه مطرح کردهاند. این آیه به مؤمنان توصیه کد مطلب: 7438 - تاریخ انتشار: 16:00 - 1403/12/17 بازخوانی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن؛ 8 - مجموعه «به رسم آیهها» این کتاب، سلسله جلسات تفسیری حضرت آیتالله خامنهای در ماه رمضان سال ۱۳۵۳ شمسی در مسجد امام حسن مجتبی علیهالسلام مشهد مقدس است. کد مطلب: 7424 - تاریخ انتشار: 20:08 - 1403/12/14 فرمان رهبر انقلاب به صاحبان فکر و هنر و دانش و رسانه و جوانان و مسئولان: 9 - در مقابل تهدید نرم افزاری دشمن تولید محتوا و اندیشه کنید تولید محتوا کنند؛ صاحبان اندیشه تولید فکر و اندیشه کنند و با این کار خودشان در مقابل دشمن بِایستند؛ امروز این [کار] از دفاع سختافزاری مهمتر است. در دفاع سختافزاری اگر نقصی ایجاد بشود، با حرکت نرمافزاری میشود آن نقص را جبران کرد، آن ضعف را برطرف کرد ــ که بارها کد مطلب: 7346 - تاریخ انتشار: 16:58 - 1403/11/29 10 - نشست آغازین همایش «ما و غرب» همایش «ما و غرب؛ در آراء و اندیشهی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای» طی نشستی رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. در این نشست تبینی-تحلیلی که صبح دوشنبه چهاردهم آبانماه ۱۴۰۳در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، علاوه بر رونمایی از پوستر رسمی، محورها، اهداف و سامانه اطلاعرسانی همایش «ما و غرب» نیز معرفی شدند. کد مطلب: 6812 - تاریخ انتشار: 17:34 - 1403/08/15 وَإِذ قالَ رَبُّكَ لِلمَلائِكَةِ إِنّي جاعِلٌ فِي الأَرضِ خَليفَةً ۖ قالوا أَتَجعَلُ فيها مَن يُفسِدُ فيها وَيَسفِكُ الدِّماءَ وَنَحنُ نُسَبِّحُ بِحَمدِكَ وَنُقَدِّسُ لَكَ ۖ قالَ إِنّي أَعلَمُ ما لا تَعلَمونَ 11 - نمونه هایی از اندیشه اسلامی بشر. ریشهی استوار و اندیشهی زیربنائی این انقلاب جهانبینی توحیدی اسلام است. تفسیر انسان، تفسیر تاریخ، تحلیل حوادث حال و گذشته و آینده، تفسیر طبیعت، تبیین همهی علائقی که انسان را با دنیای بیرون از وجود او - جهان، انسانها، اشیاء - مرتبط میکند، و نیز فهم و درک کد مطلب: 6657 - تاریخ انتشار: 20:12 - 1403/07/18 مولفههای تمدنساز در مکتب سیاسی امام رضا(ع) 12 - تمدن رضوی کتاب تمدن رضوی ماجرای مبارزه سیاسی پیچیدهای است که توسط امام رضا(علیهالسلام) شکل گرفته است. در کتاب «تمدن رضوی» ابتدا مفاهیمی همچون (چیستی تمدن)، (عناصر اصلی تمدن) و (تمدن اصیل اسلامی) را مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه کتاب پس از توضیح مختصری درباره مفاهیمی همچون «مکتب سیاسی»، «اندیشه سیاسی» و «فرهنگ شیعی» به دل ماجرای ولایتعهدی امام رضا(علیهالسلام) رفته و آن را مورد بررسی قرار داده است. «مکتب سیاسی»، «اندیشه سیاسی» و «فرهنگ شیعی» به دل ماجرای ولایتعهدی امام رضا علیهالسلام رفته و آن را مورد بررسی قرار داده است.
هدف نویسنده اما صرفاً بیان شیوه مبارزاتی خاص امام رضا علیهالسلام با مامون و بررسی اوج سیاستورزی و کد مطلب: 6429 - تاریخ انتشار: 17:44 - 1403/06/13 مروری بر اندیشههای امام خمینی در مورد فلسطین 13 - فلسطین همیشه برای امام مسئله بود حضرت آیتالله خامنهای در دیداری با سران و کارگزاران جمهوری اسلامی با تأکید بر این مسئله میفرمایند: «امام بزرگوار ما، حقیقت مسئله را خوب شناخته و دیده بود. از شروع این نهضت از سال ۱۳۴۱ آن وقتی که هنوز در ایران مسئله فلسطین حتّی در بین خواص هم منتشر نشده بود، حرف امام این بود که در مقابل سلطه اسرائیل باید همه احساس خطر کنند؛ همه باید بایستند و مقابله کنند. بعد هم همین راه را ادامه داد و این یکی از شعارهای بزرگ آن مرد الهی و آسمانی بود. یک مسئله کاملاً اسلامی و انسانی برای انقلابیون و شخصیتهای مشهور انقلاب اسلامی از ابتدای آغاز اشغالگری صهیونیستها بوده است. یکی از اصول امام خمینی رحمهالله در مسئله فلسطین، داشتن نگاهی مستمر به این مسئله از ابتدای آغاز دوران مبارزاتیشان علیه رژیم کد مطلب: 5959 - تاریخ انتشار: 20:46 - 1403/03/30 یاد امام باید در رگهای جمهوری اسلامی جاری باشد 14 - گفتوگو با آقای عبدالله گنجی تطابق نظرات رهبر معظم انقلاب با امام خمینی رحمهالله در حوزههای مختلف و به خصوص در حوزه رهبری جامعه، یکی از موضوعاتی است که همواره مورد بحث اندیشمندان و متفکران قرار گرفته است. موضوعی که نشئت گرفته از شناخت کامل رهبر انقلاب از سیره و منظومه فکری امام خمینی رحمهالله است و ایشان را به بهترین ترسیم کننده و تبیینگر اندیشههای امام مبدل کرده است.
گفتوگو با آقای عبدالله گنجی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی و نویسنده کتاب «مو به مو»، که به واکاوی سیره حضرت امام خمینی و حضرت آیتالله خامنهای در موضوع امامت و رهبری جامعه پرداخته است. تطابق نظرات رهبر انقلاب با اندیشههای امام خمینی موضوع بسیار شگفتانگیزی است. یعنی در عالم سیاست هیچ جانشینی بعد از رهبر بنیانگذار یک حکومت نداریم که اینطور صددرصدی بر راه آن رهبر تأکید داشته باشد. بعضیها اصلاً ایراد و نقدشان به رهبر انقلاب این است که ایشان بر کد مطلب: 5895 - تاریخ انتشار: 18:30 - 1403/03/20 15 - نظریه بیداری اسلامی بر اساس اندیشه سیاسی حضرت آیتالله خامنهای این کتاب که در واقع مقاله مبسوط دکتر موسی نجفی در خصوص بیداری اسلامی است، یکی از تازهترین محصولات موسسه انقلاب اسلامی محسوب میشود که توسط انتشارات «نهضت نرمافزاری» روانه بازار شده است. نویسنده کتاب در مقدمه کتاب نوشته است: بیداری اسلامی به شکل یک نظریه منسجم و علمی در اندیشهی سیاسی آیت الله خامنهای موضوع این تحقیق است. بیداری اسلامی بر اساس اندیشه سیاسی حضرت آیت الله خامنهای» به مناسبت برگزاری همایش نظریه بیداری اسلامی در اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنهای منتشر شده است.
این کتاب که در واقع مقاله مبسوط دکتر موسی نجفی در خصوص بیداری اسلامی است، یکی از کد مطلب: 5885 - تاریخ انتشار: 13:55 - 1403/03/18 16 - سیری در اندیشه سعدی افکار مدد می جوید و این اندیشه را چه در ذهن خود چه در ذهن مخاطب پرورش نمی دهد که آیا الزاما روییدن گل از خاک و میوه از درخت می تواند به تنهایی مبیّن مفاهیم الهی باشد؟.در مواعظ سعدی نمونه های فراوانی یافت می شود :
که تواند که دهد میوه الوان از چوب یا که کد مطلب: 5640 - تاریخ انتشار: 07:47 - 1403/01/29 17 - رابطۀ زبان و تفسیرمان از جهان «عالم را در امتداد خطوط ارایه شدۀ زبانهای مادری خویش تحلیل میکنیم.» زبانشناسان این ایده را به یاد بنیامین وورف، زبانشناس آمریکایی، «وورفیانیسم» مینامند. مکورتر ضمن نقد استدلال وورفی از دیدگاه زبانشناختی، نشان میدهد که شواهد موجود تا چه حد این اندیشه را تایید میکنندکه زبانها مانند لنزهایی روی جهان تعبیه شدهاند. شواهد موجود تا چه حد این اندیشه را تایید میکنند که زبانها مانند لنزهایی روی جهان تعبیه شدهاند. اینکه بگوییم زبان و فرهنگ با هم پیوند خوردهاند و بکوشیم چنین پیوندی را تبیینکنیم یک مطلب است و این فرض که زبان شخص تعیینکنندهٔ تجربهٔ او از جهان است مطلب کد مطلب: 2127 - تاریخ انتشار: 09:23 - 1403/01/06 18 - الگوهای ساخت ماضی نقلی در فارسی باستان زبان بارزترین تجلّیگاه اندیشه و فرهنگ هر قومی است که با ضربآهنگ تاریخ و دگرگونیهای اجتماعی، قوام مییابد، میبالد، میگسترد و گاه نیز میپژمرد. امّا برخلاف بعضی نهادهای اجتماعی، سیر تحوّلات و تغییرات زبانی معمولاً با آهنگی کند و سنگین پیش میرود و چه بسا در کوتاهمدت محسوس نباشد، نقلی در ایرانی باستان
فارسی باستان و اوستایی از شاخة زبانهای ایرانی باستاناند و همچون زبانهای دیگر ایرانی باستان، حالتی ترکیبی دارند. در زبانهای ایرانی باستان در افعال نیز زمانهای مرکّب (مانند ماضی نقلی و ماضی بعید در فارسی امروز) وجود نداشته و زمانها و وجوه و کد مطلب: 1991 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1403/01/03 19 - پذیرش صلح از سوی امام حسن(ع) مبنای قرآنی دارد
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: امام حسن(ع) در شرایطی تن به صلح دادند که خطر نابودی شیعیان، طمع کشورهای بیگانه و بالا گرفتن جنگ داخلی وجود داشت و ایشان به تأسی از قرآن کریم و بر مبنای آیاتی چون نفی سبیل و نیز برتری جامعه اسلامی و مؤمنان بر دیگران صلح کردند.
هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گفتوگو کرده است که در ادامه میخوانید.
ایکنا ـ بنا بر باور شیعیان، ائمه(ع) مفسران قرآن کریم هستند و آیاتی در شأن آن بزرگواران نازل شده است. حال چگونه میتوانیم شخصیت امام مجتبی(ع) را در پرتو آیات قرآن بشناسیم و معرفی کد مطلب: 5261 - تاریخ انتشار: 10:33 - 1402/06/22 20 - سیری در اندیشه سعدی افکار مدد می جوید و این اندیشه را چه در ذهن خود چه در ذهن مخاطب پرورش نمی دهد که آیا الزاما روییدن گل از خاک و میوه از درخت می تواند به تنهایی مبیّن مفاهیم الهی باشد؟.در مواعظ سعدی نمونه های فراوانی یافت می شود :
که تواند که دهد میوه الوان از چوب یا که کد مطلب: 4929 - تاریخ انتشار: 07:55 - 1402/03/10 |