تعداد نتایج: ۳ | عبارت جستجو: جغرافیای فارسی |
یادآوری ایران به بهای فراموشی جغرافیای فارسی 1 - بازنگاری تاریخ ادبیات فارسی از 1000 تا 1850 میلادی خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی هندی، یا بازرگانی اهل سمرقند، یا حتی امپراطوری بر کرسی سلطنت دهلی، به احتمال زیاد از زبان پارسی بهرهای داشتید.
دورهای طولانی، از ۱۰۰۰ تا ۱۸۵۰ میلادی، زبان پارسی در بخشهای وسیعی از خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوبی غالب بود و یکی از زبانهای اصلیِ ادبیات و فرهنگِ فاخر، ارتباطاتِ بین امپراطوریها، مسافرت، معنویت و شعر بود. خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی کد مطلب: 1334 - تاریخ انتشار: 08:11 - 1403/01/20 یادآوری ایران به بهای فراموشی جغرافیای فارسی 2 - بازنگاری تاریخ ادبیات فارسی از 1000 تا 1850 میلادی خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی هندی، یا بازرگانی اهل سمرقند، یا حتی امپراطوری بر کرسی سلطنت دهلی، به احتمال زیاد از زبان پارسی بهرهای داشتید.
دورهای طولانی، از ۱۰۰۰ تا ۱۸۵۰ میلادی، زبان پارسی در بخشهای وسیعی از خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوبی غالب بود و یکی از زبانهای اصلیِ ادبیات و فرهنگِ فاخر، ارتباطاتِ بین امپراطوریها، مسافرت، معنویت و شعر بود. خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی کد مطلب: 3553 - تاریخ انتشار: 07:39 - 1402/04/03 بیانات مقام معظم رهبری درباب جایگاه زبان فارسی 3 - زبان فارسی یک زبان زنده، شیرین، گسترده و برخوردار از خصوصیات برجسته زبانشناسی زبان فارسی یکی از کهنترین زبانهای زنده دنیا، زبان ارتباط فرهنگی و تمدنی ایرانیان با تعدادی از همسایگان امروزی است. زبانی که به فرموده مقم معظم رهبری پرظرفیت، شیرین، رسا و زیبا که توانسته بخش عظیمی از مناطق جغرافیایی جهان را تحت تسلط و سیطره معنوی خود درآورد، با نفوذ معنوی، کارآیی، شیوایی و قدرت بلاغت خود در دل ملتها جا باز کند و برای آنان فرهنگ، دین، معرفت و تمدن به ارمغان آورد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی زبان فارسی را یکی از ارکان هویت ملی میدانند که بهترین حامل و رسانه برای معارف، افکار، نوآوری و تمدن عمیق اسلامی محسوب میشود و بر این اساس وظیفه ما در قبال زبان فارسی بسیار سنگین است.
ایشان بارها متذکر شدهاند ارتباط و تبادل فرهنگها با یکدیگر برای ملتهای صاحب فرهنگ، بسیار ارزشمند و گرانبهاست و این همه ایجاب میکند که فارسیزبانان و همه کسانی که ارزش و اهمیت تاریخی و فرهنگی زبان فارسی را میدانند، برای ترویج و گسترش آن تلاش کنند.
در ادامه مطلب قصد داریم برخی از رهنمودهای ایشان، طی سالهای متمادی را یادآوری کنیم، بلکه توجهی به این مهم حاصل شود.
فارسی یک زبان زنده، شیرین، گسترده و برخوردار از خصوصیات برجسته زبانشناسی است که هیچ محدودیتی ندارد و تمامی مفاهیم مهم، ظریف، دقیق و جدید را میتوان با آن بیان کرد. زبان فارسی کد مطلب: 1002 - تاریخ انتشار: 17:52 - 1400/05/16 |