تعداد نتایج: ۵ | عبارت جستجو: سفرنامه ناصرخسرو |
1 - هدف ناصرخسرو از واژهسازی در زاد المسافر در میان آثار نثر ناصرخسرو، زاد المسافر از نظر موضوع و شیوه نگارش، از ارزش ویژهای برخوردار است. ناصرخسرو در این کتاب که آن را بعد از سفرنامه نوشتهاست، برای تبیین مباحث فلسفی و پاسخگویی به حکیمان ایران و فیلسوفان یونان، برای اصطلاحات فلسفی، برابرهای زیبا قرار میدهد. با توجه به آنچه گفته شد به جرئت میتوان گفت ناصرخسرو، زبان را میشناختهاست و با آگاهی از ظرفیت آن، به اقتضای موضوع اثر خود، برای بیان اندیشه و عقاید مذهبی و فلسفی خود از آن بهره جستهاست. فرایند واژهسازیهای او و گوناگونی بالای واژههای ساختهشده در این کد مطلب: 5571 - تاریخ انتشار: 07:35 - 1402/12/07 2 - مینا: لغتی از سفرنامهٔ ناصرخسرو سفرنامهٔ منسوب به ناصر خسرو چند لغت کماستعمال هست که گویا بعضی را نویسنده از مردم محلی میشنیده. مهندم به معنای تراشیده و باندام، که کلمهای است عربیشده از هندام فارسی، و مینا را این جا یاد میکنیم.
مینا به معنای بندرگاه و اسکله را نویسنده در وصف شهر کد مطلب: 5253 - تاریخ انتشار: 07:23 - 1402/06/20 3 - چند تصحیف در سفرنامه ناصرخسرو ناصر خسرو، کهنترین و مهمترین سفرنامه فارسی است و درباره اهمیت آن، نیازی به سخن گفتن بیش از این نیست. پس از انتشار نخست سفرنامه به تصحیح شارل شفر، خاورشناس فرانسوی، شماری از پژوهشگران ایرانی همچون محمود غنیزاده، محمد دبیرسیاقی و نادر وزینپور، عمدتاً کد مطلب: 4404 - تاریخ انتشار: 10:24 - 1401/11/24 4 - هدف ناصرخسرو از واژهسازی در زاد المسافر در میان آثار نثر ناصرخسرو، زاد المسافر از نظر موضوع و شیوه نگارش، از ارزش ویژهای برخوردار است. ناصرخسرو در این کتاب که آن را بعد از سفرنامه نوشتهاست، برای تبیین مباحث فلسفی و پاسخگویی به حکیمان ایران و فیلسوفان یونان، برای اصطلاحات فلسفی، برابرهای زیبا قرار میدهد. با توجه به آنچه گفته شد به جرئت میتوان گفت ناصرخسرو، زبان را میشناختهاست و با آگاهی از ظرفیت آن، به اقتضای موضوع اثر خود، برای بیان اندیشه و عقاید مذهبی و فلسفی خود از آن بهره جستهاست. فرایند واژهسازیهای او و گوناگونی بالای واژههای ساختهشده در این کد مطلب: 1890 - تاریخ انتشار: 09:06 - 1400/12/07 توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی؛ 5 - گزیده موسوی گرمارودی از سفرنامه ناصرخسرو به کتابفروشیها آمد گزیدهای از سفرنامه ناصرخسرو در ۱۰۴ صفحه به قلم سیدعلی موسوی گرمارودی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دفتر نشر فرهنگ اسلامی، گزیدهای از سفرنامه، شاهکار ادبی ناصرخسرو قبادیانی مروزی، حکیم، شاعر، نویسنده، فیلسوف و جهانگرد ایرانی قرن چهارم و پنجم هجری به قلم سیدعلی موسوی گرمارودی در ۱۰۴ صفحه و بهای ۴۲ کد مطلب: 1825 - تاریخ انتشار: 16:43 - 1400/11/25 |