تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: علم کلام |
گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 1 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ بر اصل را پیدا کنیم.
در علم کلام هم باید بگویم، در این علم، هم قواعد توقیفی داریم و هم قواعد عقلی. قواعد عقلی محض ـ که بند به روایات نیست ـ مانند اثبات صانع، توحید، صفات جلال و جمال و اثبات مبدأ و معاد. گرچه ائمه علیهمالسلام روایات بیشماری در این قواعد ـ مثلاً کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 2 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ پیشرو و سرآمد چگونه محقق میشود؟ به عبارت دیگر ضرورت به روز شدن برای این حوزه قویم و عریق که بیش از ۱۲ قرن تاریخچه دارد و از بازتأسیس حوزه علمیه قم یک سده میگذرد، چیست و چگونه باید تحول در حوزه علمیه رقم بخورد؟
یکی از عوامل اصلی پویایی و بقای هر دانشی ـ چه علوم کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 3 - شهسوار تاویل پیشانی تاریخ عرفان را نام هایی پر کرده اند که از این دریا گذشته اند و یکی از این نام ها که با قلم زرین جاودانگی نوشته شده نامی است یادآور سخاوت حاتم طلایی و علم عمیق حکمای الهی اندلس، دمشق و مکه و در یک کلام تمام بلاد اسلامی، ابوبکر محمد بن علی مشهور به شیخ اکبر محی الدین ابن عربی متولد ۱۷ رمضان المبارک ۵۶۰ هجری قمری. از بزرگان فقه و حدیث بود و مادرش (نور) از قبیله (خولان) به انصار انتساب داشته است.
زیست نوجوانانه محی الدین ابن عربی معاصر با حیات فیلسوف شهیر اندلس ابن رشد بود و در ملاقاتی که بین او و ابن رشد اتفاق افتاد، ابن رشد بر قدرت معنوی و اشراقی محی الدین صحه گذاشت و این عنقای کد مطلب: 4822 - تاریخ انتشار: 11:51 - 1402/02/13 4 - شیخ مفید طلایه دار فقه مقارن «شیخ مفید» از عالمان و دانشمندان جهان اسلام است که با پایهگذاری اندیشه کلام شیعه در عرصههای علمی، فکری و فرهنگی مسلمانان تأثیر بسیار شگرفی نهاد و راهگشای دانشپژوهان و اندیشمندان بسیاری شد. بن مُحمّد بن نُعمان ملقب به شیخ مُفید و معروف به ابن المعلّم، فقیه و متکلم و از علمای برجسته شیعه سده ۴ هجری قمری است که مکتب کلامی شیعه را توسعه داده است.
برخی چون ابن شهرآشوب بر این باورند که لقب مفید از جانب امام غائب به وی داده شده و امام غائب شیعیان در کد مطلب: 4556 - تاریخ انتشار: 08:32 - 1401/12/27 5 - پیوند فلسفه و اصول فقه انصاری با تأکید بر نقاط پیوند فلسفه و اصول فقه قائل به تأثیر فلسفه بر تکوین و اعتلای علم اصول است اما سبحانی معتقد است علم کلام میتواند خلأ وجود مسائل فلسفی در علم اصول را جبران کند. معارف که در حقیقت تدریس علم کلام و رد مطالب فلسفى و عرفانى بود» نامیدند. با این حساب آنان که معتقدند میرزاى اصفهانى مبانى کلامى دانش اصول را قبول نداشته است، باید نشان دهند که منظورشان دقیقا چه چیزى بوده است؟
٣- در مخالفت میرزا با اصول فلسفه و عرفان مصطلح هیچ جاى کد مطلب: 4109 - تاریخ انتشار: 09:24 - 1401/09/21 6 - وجه تسمیه علم کلام از وجه تسمیه حقیقی آن به علم کلام واضح می گردد. زیرا اگر کسی در یکی از مسائل اعتقادی از قبیل فعل انسان یا مرتکب کبیره بحث می کرد می گفتند «تَکَلَّمَ فی...» { ... = درباره فلان موضوع سخن گفت و بحث کرد}، و چون بیشتر بحث در برابر کسی بود که با عقیده گوینده مخالف بود، کار به کد مطلب: 4085 - تاریخ انتشار: 08:54 - 1401/09/19 7 - معیار مسائل کلامى چیست؟ کرد.[۳]
۳. در روششناسى علم کلام گفته میشود که این دانش از دو شیوهی عقلى و نقلى بهره میجوید. با توجه به این مطلب، این سؤال که آیا هر مسئلهی کلامى، عقلى است؟ اهمیّت بیشترى پیدا میکند و این سخن که مهمترین ویژگى مسئلهی کلامى، عقلىبودن آن است، مورد کد مطلب: 2148 - تاریخ انتشار: 19:03 - 1401/01/21 8 - کتاب «منشور معلمی در کلام مقام معظم رهبری» این کتاب در شش فصل تنظیم شده است. ۱: ویژگی و اهمیت محیط کار
فصل ۲: جایگاه دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم
فصل ۳: ویژگی های معلم
فصل ۴: شأن و جایگاه معلم
فصل ۵: نقش های چندگانه معلم
فصل ۶: معلم، تحول و نوآوری
سرشناسه
:
خامنهای، سیدعلی، ۱۳۱۸ -
کد مطلب: 176 - تاریخ انتشار: 16:50 - 1399/02/12 |