تعداد نتایج: ۲۲ | عبارت جستجو: کتاب خواندن |
1 - گفتوگو با علیمحمد مؤدب درباره کتاب «روحالله» با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، بازخوانی سیره و شخصیت حضرت امام خمینی رحمهالله همچنان یکی از ضرورتهای فرهنگی و اجتماعی کشور است. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن اشاره به نیاز جوانان به خواندن کتاب و معرّفی شخصیّتها و خلأ موجود در این مسأله فرمودند «امام یک شخصیّت برجستهی کمنظیر در تاریخ است؛ ما دربارهی امام چقدر کتاب نوشتهایم؟ چه نوشتهایم؟ اینها خیلی مهم است. این کارها باید انجام بگیرد. ۱۴۰۳/۲/۲۴»
از این روی و با نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام راحل عظیمالشأن، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی قصد دارد تا چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی را به بازخوانی سیره و شخصیت امام خمینی اختصاص دهد و در جریان این رویداد، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» را منتشر کند.
کتاب «روحالله» روایت مستندی از زندگی حضرت امام خمینی است که آقای هادی حکیمیان، آن را در قالب داستانواره و بهصورت مستند به رشتهی تحریری در آورده است. از اینکه درباره کتاب «روحالله» سؤال بپرسم، مقداری درباره خود امام بفرمایید، کدام بُعد از شخصیت امام برای شما برجستهتر است؟
برای ما که هستیمان و وجودمان در سایهی هستی امام تعریف شده، صحبت کردن از امام واقعاً سخت است. به نظر من، مهمترین شاخصهی کد مطلب: 7838 - تاریخ انتشار: 21:38 - 1404/03/09 2 - جشن حنابندان خاطرات مورد استفادهی نویسنده در این کتاب، اغلب کوتاه و با زبانی ساده و صمیمی بیان شده است بهطوری که خواننده از خواندن آن خسته نمیشود؛ چراکه هر موقعیت و لحظهای را دقیق و خلاصه مطرح کرده و از شرح جزئیات اضافی پرهیز نموده است. زبان دقیقی است برای بیان یک حادثه. در میان تمامی شیوههای معمول برای نگارش، استفاده کردن از گزارشنویسی، بهترین راه برای انتقال یک حادثه از محل وقوع آن تا دوردستهاست. یک گزارشگر سعی میکند با یاری جستن از جزئیترین اطلاعات موجود در محل حادثه، کد مطلب: 7339 - تاریخ انتشار: 17:32 - 1403/11/27 3 - سهگانهی «پیامبری» یک کتابِ خوبِ فراموششده؛ تا جایی که ناشر هم انگیزهای برای توزیع و تجدید چاپش ندارد. سهگانهی «پیامبری» نوشتهی آقای جلالالدین فارسی. با خواندن مجموعهی سهجلدی «پیامبری» با یک تیر، سه هدف مهم زدهاید؛ هم یک دوره تاریخ صدر اسلام را مرور کردهاید، هم با ترجمه و مفاهیم آیات قرآن کریم و شأن نزول آیات آشنا شدهاید و هم مروری بر زندگی و سیرهی پیامبر گرامی اسلام از تولد تا رحلت ایشان داشتهاید. پیغمبر را میلیمتری باید مطالعه کرد. هر لحظهی این زندگی یک حادثه است، یک درس است، یک جلوهی عظیم انسانی است؛ تمام این ۲۳ سال همینجور است. جوانهای ما بروند تاریخ زندگی پیغمبر را از منابع محکم و مستند بخوانند و ببینند چه اتفاقی افتاده کد مطلب: 6403 - تاریخ انتشار: 21:35 - 1403/06/09 سوگنامه یک مجتهد مظلوم 4 - حکایت پای دار در میانهی روایتهای مغشوش پیدا میشوند کتابهایی خواندنی که میکوشند مشروطه را درست روایت کنند. «حکایت پای دار» یکی از این آثار است. کتابی کمحجم که داستان زندگی شیخفضلالله را بازخوانی و آرای او درباره مشروطه را روایت میکند. این کتاب اثری دلنشین است که بدون اطناب و زیادهگویی، لُب کلام را درباره شیخ شهید مشروطه بیان میکند و در برابر موج تحریف و تنقیص او میایستد.
محمدصالح سلطانی در میانه تابستان سال ۱۲۸۸، یعنی صد و پانزده سال پیش؛ تهران یکی از تلخترین روزهای خود را تجربه کرد. روزی که یکی از غریبترین و هراسانگیزترین صحنههای تاریخ اسلام آن هم در پایتخت کشوری مسلمان و شیعه رقم خورد. عصر روز نهم مرداد ۱۲۸۸، تهران با چشم خود دید که یک کد مطلب: 6254 - تاریخ انتشار: 20:58 - 1403/05/14 5 - بهتر نوشتن با مطالعه عمیق من میخواهم این اصل اساسی را پیشنهاد کنم که: هر مرحلهای که در کتابخوانی به آن رسیده باشیم، در نویسندگی همیشه یک پله از آن عقبتریم. تا به حال نشده یک نویسندهٔ خوب ببینم که یک خوانندهٔ عالی نباشد. هر چقدر بادقتتر و عمیقتر بخوانیم، همان قدر با شکلهای بیشمار نویسندگی آشناتر میشویم و الگوهایی برای خوب نوشتن پیدا میکنیم. به عبارت سادهتر، کتابخواندن دریچهایست برای بهتر نوشتن.
این را راحت یاد نگرفتم. سال ۱۹۹۱ بود... که تصمیم گرفتم بزرگترین رمان آمریکا را بنویسم. اما در عوض به نوشتن بدترین رمان در تاریخ ادبیات آمریکا نائل شدم. بدون معطلی دست به کار نوشتن رمان جدیدی شدم که از هر لحاظ بی اندازه بهتر از قبلی بود، که یعنی این بار فقط افتضاح بود. هر کد مطلب: 5533 - تاریخ انتشار: 06:30 - 1402/11/18 6 - ناکتابخانه؛ تلنبار کردن کتابها بدون خواندن ما کتابهای زیادی در قفسه داریم که سالهای سال است که آنجاست. شاید هر روز ببینیمشان، شاید مقدمه یا صفحاتی از هر کدام را هم خواندهایم، اما هنوز فرصتی برای خواندن کاملشان پیدا نکردهایم. هر کدام از این کتابها برای خودشان تاریخی شخصی هم دارند. یکی را دوستی کد مطلب: 5002 - تاریخ انتشار: 07:50 - 1402/03/22 7 - هنر کتاب نخواندن قول ابوالفضل بیهقی نقل کردهاند که: هیچ کتابی نیست که به یک بار خواندن نیارزد؛ یا: هر کتابی به یک بار خواندن میارزد. حال آنکه این قول از مشهورات بیاساس است. همهٔ ما به تجربه دریافتهایم که بسیاری کتابها به یکبار خواندن نمیارزند، و بسیاری کد مطلب: 4584 - تاریخ انتشار: 10:23 - 1402/01/05 8 - سطوح مختلف کتابخوانی فرانسیس بیکن، فیلسوف انگلیسی، میگوید: «برخی کتابها را باید چشید، برخی را بلعید و برخی را باید جوید و هضم کرد». لذت کتابخوانی برای کتابدوستان توصیفپذیر نیست. اما آیا میتوان این لذت را سودمندتر هم کرد؟ آیا برای کتابخواندن هم باید روشمند و خلاق بود؟ پاسخ مثبت است. کتابخواندن هنر است. «کرمکتاب» هم که باشیم، هرگز بهصرف روخوانی کتابهای بیشمار آدم متفکری نمیشویم. شما چطور کتاب میخوانید؟ برای خواندان داستان و ناداستان چه روشهایی بهکار میگیرید؟ نوشته حاضر با مروری به کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» نوشته مورتیمر آدلر تهیه شده. بعد از خواندن، به این فکر کنید که آیا کتابهای داستانی را هم میشود به روش تحلیل و تطبیق مطالعه کرد؟
مختلف خواندن
در کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» کتاب مورتیمر جی. آدلر و چارلز ون دورن ، خواندن چهار سطح دارد:
1. روخوانی
2. خواندن همراه با بررسی
3. خواندن تحلیلی
4. خواندن تلفیقی
سطح مطالعه شما احتمالاً بر نحوه جذب و پردازش استدلالها و ماده موضوعی کتاب کد مطلب: 3786 - تاریخ انتشار: 13:30 - 1401/08/23 9 - متون فلسفی را چگونه بخوانیم؟ نگذارید خواندن کتاب شما را به حالت خاموشی و سکوت بیاورد. هرگاه خود را مرعوب کتاب یافتید، خود، سخن بگویید. یادداشتی از اینا پرتوریوس که توسط سید مجید کمالی ترجمه شده است: پیش یکی از دوستانم مرا قانع کرد که «وجود و زمان» هایدگر اثری بزرگ و دورانساز است؛ پس از آن بود که این کتاب را خریدم. این درحالی بود که در کتابخانه شخصیام، مجموعه آثار کانت و یا آثاری همچون پدیدارشناسی روح هگل به چشم میخورد. راستش را بخواهید، هیچگاه کد مطلب: 3608 - تاریخ انتشار: 11:12 - 1401/08/05 10 - «فرمانده گندم خوار» کتابی درباره یکی از بدبختترین شخصیتهای عاشورا کتاب فرمانده گندم خوار تقریباً سه بخش دارد، پیش از حادثه عاشورا، در زمان حادثه عاشورا و پس از آن. ماجرای قسمت اول و سوم را کمتر شنیدهایم و به همین خاطر خواندنش علاوه بر جذابیت، اطلاعات جدیدی هم دارد. گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس کتاب «فرمانده گندمخوار» نوشته سیدسعید هاشمی است که نویسنده در آن به حادثه عاشورا از قبل و بعد از وقوع آن پرداخته است.
مریم رحیمیپور منتقد ادبی در یادداشتی به شرح این کتاب پرداخته که در ادامه تقدیم میشود.
«ای کد مطلب: 3003 - تاریخ انتشار: 10:50 - 1401/05/26 11 - غرق شدن در کتابها چه بر سر مغزتان میآورد؟ هرکس میخواهد ما را به کتابخواندن ترغیب کند، معمولاً چند حرف کلیشهای برای گفتن دارد: کتاب دیدت را وسیع میکند یا تجربۀ دیگران را در اختیارت میگذارد. اما واقعیت این است که این حرفها فایدهای ندارد، مگر آنکه یکبار، هنگام خواندن یک کتاب، آن صاعقه به عمق جانتان بنشیند. به پنجاه دوست مینگرم. کتاب خواندن مانند این بود که از این سوی آینه به آن سویش گام بگذارم. میشد جای دیگری بروم». و بیشک در بُعد ارتباطی خواندن، این نویسندگان شاهدی هستند بر اینکه رهاکردن خود برای ورود به آرامش مطلوب جمع دیگران در هر سنی چه معنایی دارد، حالا چه این کد مطلب: 2525 - تاریخ انتشار: 11:06 - 1401/03/22 12 - کتابخواندن در چهلسالگی چه فرقی با بیستسالگی دارد؟ وقتی پا به سن میگذاریم، وقتی به قفسۀ کتابفروشیها نگاه میکنیم، حسرتی شیرین و غمی سنگین بر دلمان مینشیند. کتابهایی را میبینیم که قبلاً خواندهایم، کتابهایی که میدانیم دیگر هرگز نخواهیم خواند و آیندهای که دیگر در آن اتفاق عجیبی نخواهد افتاد. ادواردز، لیترریهاب — وقتی بیستساله بودم، هیچوقت از خودم نمیپرسیدم که «چه میخواهم بخوانم؟» بلکه بیشتر سؤالم این بود که «چه چیزی میخواهم بشوم؟» و کتابفروشیها برایم حکم معابدی را داشت که به زیارتشان میشتافتم، تا به پاسخ کد مطلب: 2352 - تاریخ انتشار: 08:35 - 1401/02/25 13 - کتابخواندن در چهلسالگی چه فرقی با بیستسالگی دارد؟ وقتی پا به سن میگذاریم، وقتی به قفسۀ کتابفروشیها نگاه میکنیم، حسرتی شیرین و غمی سنگین بر دلمان مینشیند. کتابهایی را میبینیم که قبلاً خواندهایم، کتابهایی که میدانیم دیگر هرگز نخواهیم خواند و آیندهای که دیگر در آن اتفاق عجیبی نخواهد افتاد. ادواردز، لیترریهاب — وقتی بیستساله بودم، هیچوقت از خودم نمیپرسیدم که «چه میخواهم بخوانم؟» بلکه بیشتر سؤالم این بود که «چه چیزی میخواهم بشوم؟» و کتابفروشیها برایم حکم معابدی را داشت که به زیارتشان میشتافتم، تا به پاسخ کد مطلب: 2250 - تاریخ انتشار: 13:10 - 1401/02/06 14 - نویسندگان بزرگ چطور با مرگ زندگی کردند؟ کیتی رویف، نویسندۀ کتاب «ساعت بنفش: نویسندگان بزرگ در پایان»، اولینبار در دوازده سالگی تا پای مرگ رفت. او در طول ذاتالریۀ علاجناپذیرش، به خواندن دربارۀ نسلکشیهای تاریخ روی آورد. گویا خواندن دربارۀ مرگ دیگران باعث میشد تا وحشتش از مرگ تسلی بیابد. رویف، گاردین — یادم میرود چطور باید نفس بکشم. دارم کشیده میشوم زیر آب. رانندۀ تاکسی بغلم میکند و به اتاق اورژانس میبرد، چون از حال رفتهام و مادرم نمیتواند یک آدم دوازده ساله را بلند کند.
جراح و پزشک آمریکایی، شروین تولاند، در کتاب چگونه کد مطلب: 2164 - تاریخ انتشار: 13:59 - 1401/01/28 15 - چرا باید کتاب جدید بخوانیم؟ چرا باید بهسراغ نوشتهها و نویسندگان معاصر رفت؟ ویرجینیا وولف که در مقام منتقد، بیشترِ کتابها را به باد انتقاد سخت خود میگرفت، معتقد است یکی از لذتهای خواندنِ داستانهای تازه این است که شما را مجبور میکند «قضاوت» خود را محک بزنید. پارکس، نیویورک ریویو آو بوکز — آیا پیشتر چنین اثری خلق نشده است؟ آثاری که حتی شاید از نمونههای امروزی نیز بهتر باشند؟ اگر پاسخ مثبت است، پس چرا بهدنبال رمانها و کتابهای معاصر هستیم و آنها را میخوانیم؛ درصورتیکه بسیاری از نوشتههای کلاسیک کد مطلب: 2128 - تاریخ انتشار: 12:26 - 1401/01/25 دوستی برای شبهای تاریک روح 16 - در ستایش عشقِ شورمندانه به آثار ادبی آنها که در کتابخواندن شور و لذتی مییابند معمولاً اولین باری را به یاد میآورند که یک کتاب مثل صاعقه به جانشان خورده است. اولین کتابهایی که عاشقشان میشویم معمولاً حس شگفتآوری از آشنایی و صمیمیت برایمان ایجاد میکنند. احساس میکنیم شخصیتِ آن کتاب خودِ ماست، اما جسورتر و زبانآورتر، و آنچه بر او میگذرد همان چیزهایی است که بر ما گذشته است. بااینحال، وقتی بزرگتر میشویم، احساسمان به کتابها هم عوض میشود و آن عشقهای آتشین جایش را به گفتوگو و همدمی عمیق میدهد.
اِدموندسون، لیتراری هاب— دوستداشتن یک کتاب به چه معناست؟ دقیقتر بگویم، دوستداشتن اثری ادبی، یک رمان، یک شعر یا نمایشنامه به چه معناست؟ آیا عشق به اثری ادبی تفاوت بارزی با عشق به یک شیء یا، آنطور که مارکس یادمان داده است، یک کالا دارد؟ وجه مشترک عشق به کد مطلب: 1483 - تاریخ انتشار: 11:22 - 1400/10/05 مقالهای از چاک سامبوچینو 17 - کتابخواندن به روش نویسندهها
من میخواهم این اصل اساسی را پیشنهاد کنم که: هر مرحلهای که در کتابخوانی به آن رسیده باشیم، در نویسندگی همیشه یک پله از آن عقبتریم. تا به حال نشده یک نویسندهٔ خوب ببینم که یک خوانندهٔ عالی نباشد. هر چقدر بادقتتر و عمیقتر بخوانیم، همان قدر با شکلهای بیشمار نویسندگی آشناتر میشویم و الگوهایی برای خوب نوشتن پیدا میکنیم. به عبارت سادهتر، کتابخواندن دریچهایست برای بهتر نوشتن.
این را راحت یاد نگرفتم. سال ۱۹۹۱ بود... که تصمیم گرفتم بزرگترین رمان آمریکا را بنویسم. اما در عوض به نوشتن بدترین رمان در تاریخ ادبیات آمریکا نائل شدم. بدون معطلی دست به کار نوشتن رمان جدیدی شدم که از هر لحاظ بی اندازه بهتر از قبلی بود، که یعنی این بار فقط افتضاح بود. هر کد مطلب: 1461 - تاریخ انتشار: 12:37 - 1400/09/29 18 - متون فلسفی را چگونه بخوانیم؟ نگذارید خواندن کتاب شما را به حالت خاموشی و سکوت بیاورد. هرگاه خود را مرعوب کتاب یافتید، خود، سخن بگویید. یادداشتی از اینا پرتوریوس که توسط سید مجید کمالی ترجمه شده است: پیش یکی از دوستانم مرا قانع کرد که «وجود و زمان» هایدگر اثری بزرگ و دورانساز است؛ پس از آن بود که این کتاب را خریدم. این درحالی بود که در کتابخانه شخصیام، مجموعه آثار کانت و یا آثاری همچون پدیدارشناسی روح هگل به چشم میخورد. راستش را بخواهید، هیچگاه کد مطلب: 1419 - تاریخ انتشار: 10:59 - 1400/09/22 19 - کتاب «پندهای قصه چشم لالهای» چشم لاله ای کتابی جدید و متفاوت درباره «حضرت یوسف(ع)» که به قرائتی جذاب و خواندنی به روایت امام خمینی(س) و مقام معظم رهبری(حفظه الله) پرداخته است.
سرشناسه
:
گنجیان مقدم، محمدمهدی، ۱۳۵۹ -
عنوان و نام پديدآور
:
پندهای قصه «چشم لالهای» [کتاب]: آیات سوره مبارکه یوسف (ع) و یوسفانهها به روایت امام خمینی (س) و امام خامنهای (حفظهالله)/ محمدمهدی کد مطلب: 283 - تاریخ انتشار: 17:05 - 1399/02/12 20 - کتاب " بهار کتاب " مجموعه بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله سیدعلی خامنه ای در بازدیدهای سالیانه از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
سرشناسه
:
خامنهای، علی، رهبر جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۱۸ -
عنوان و نام پديدآور
:
بهار کتاب [کتاب]: مجموعه بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیتالعظمی سیدعلی خامنهای در بازدیدهای سالیانه از نمایشگاههای کد مطلب: 423 - تاریخ انتشار: 23:28 - 1399/02/09 |