تعداد نتایج: ۱۰ | عبارت جستجو: کتاب و کتابخوانی |
1 - کتاب، ماندگارترین اثر هنری حضرت آیتالله خامنهای: «من مایل هستم که کتابخوانی هر چه بیشتر رواج پیدا کند، چون اعتقادم بر این است که ما محتاج کتاب هستیم؛ همهی آحاد در بخشهای مختلف، طبقات مختلف سنّی و علمی، احتیاج دارند به اینکه کتاب بخوانند و به معنای واقعی کلمه، هیچ چیزی جای کتاب را نمیگیرد... کتاب ماندگارترین اثر هنری است؛ یعنی بقیّهی چیزها گذرا است، [امّا] کتاب میماند و صد سال، دویست سال از کتاب میشود استفاده کرد. اگر کتاب را خوب تدوین کنیم، خیلی مهم است. کتاب است که فرهنگ را منتقل میکند از یک نسل به نسل دیگر و به نظر من، روی کتاب خیلی باید تکیه کرد.» ۱۴۰۳/۰۵/۲۹ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد. این که کسی تصور کند با پدید آمدن وسائل ارتباط جمعىِ جدید و نوظهور، کتاب منزوی خواهد شد، خطاست... جای کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد... لذاست که به کتاب بایستی اهتمام ورزید.
اهتمام به کد مطلب: 6859 - تاریخ انتشار: 17:18 - 1403/08/24 2 - بهتر نوشتن با مطالعه عمیق من میخواهم این اصل اساسی را پیشنهاد کنم که: هر مرحلهای که در کتابخوانی به آن رسیده باشیم، در نویسندگی همیشه یک پله از آن عقبتریم. تا به حال نشده یک نویسندهٔ خوب ببینم که یک خوانندهٔ عالی نباشد. هر چقدر بادقتتر و عمیقتر بخوانیم، همان قدر با شکلهای بیشمار نویسندگی آشناتر میشویم و الگوهایی برای خوب نوشتن پیدا میکنیم. به عبارت سادهتر، کتابخواندن دریچهایست برای بهتر نوشتن.
این را راحت یاد نگرفتم. سال ۱۹۹۱ بود... که تصمیم گرفتم بزرگترین رمان آمریکا را بنویسم. اما در عوض به نوشتن بدترین رمان در تاریخ ادبیات آمریکا نائل شدم. بدون معطلی دست به کار نوشتن رمان جدیدی شدم که از هر لحاظ بی اندازه بهتر از قبلی بود، که یعنی این بار فقط افتضاح بود. هر کد مطلب: 5533 - تاریخ انتشار: 06:30 - 1402/11/18 3 - سطوح مختلف کتابخوانی فرانسیس بیکن، فیلسوف انگلیسی، میگوید: «برخی کتابها را باید چشید، برخی را بلعید و برخی را باید جوید و هضم کرد». لذت کتابخوانی برای کتابدوستان توصیفپذیر نیست. اما آیا میتوان این لذت را سودمندتر هم کرد؟ آیا برای کتابخواندن هم باید روشمند و خلاق بود؟ پاسخ مثبت است. کتابخواندن هنر است. «کرمکتاب» هم که باشیم، هرگز بهصرف روخوانی کتابهای بیشمار آدم متفکری نمیشویم. شما چطور کتاب میخوانید؟ برای خواندان داستان و ناداستان چه روشهایی بهکار میگیرید؟ نوشته حاضر با مروری به کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» نوشته مورتیمر آدلر تهیه شده. بعد از خواندن، به این فکر کنید که آیا کتابهای داستانی را هم میشود به روش تحلیل و تطبیق مطالعه کرد؟
مختلف خواندن
در کتاب «چگونه کتاب بخوانیم» کتاب مورتیمر جی. آدلر و چارلز ون دورن ، خواندن چهار سطح دارد:
1. روخوانی
2. خواندن همراه با بررسی
3. خواندن تحلیلی
4. خواندن تلفیقی
سطح مطالعه شما احتمالاً بر نحوه جذب و پردازش استدلالها و ماده موضوعی کتاب کد مطلب: 3786 - تاریخ انتشار: 13:30 - 1401/08/23 4 - دربارۀ کتابهای ناخوانده اومبرتو اکو هیولای کتابخوانی بود. این عشق بیمرز به کتاب حتی در رمانهایش هم کاملاً مشهود است. معلوم نیست اگر برای چنین آدمی توضیح بدهید که چرا نباید کتاب خواند، چه عواقبی منتظرتان خواهد بود. بااینحال، گویا پییر بایار چنین کاری کرده است. اکو، پاریس ریویو — یک مقالۀ عالی از جورجیو مانگانللی در خاطرم مانده است، گرچه شاید حافظهام خطا کند، که توضیح میداد یک خوانندۀ خُبره حتی پیش از بازکردن یک کتاب میتواند بفهمد آیا ارزش خواندن دارد یا نه. منظورش آن ظرفیتی نیست که یک خوانندۀ حرفهای، یا کد مطلب: 2185 - تاریخ انتشار: 13:40 - 1401/01/30 به مناسبت ایام دهه فجر انجام میشود؛ 5 - اجرای برنامه کتابخوانی در کتابخانههای عمومی تهران سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران گفت: بیش از ۵۰۰ برنامه شاخص ویژه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در کتابخانه های عمومی استان تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زندوکیلی سرپرست اداره کل کتابخانههای عمومی استان تهران به تشریح برنامههای این اداره کل در ایام بزرگداشت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران در راستای کد مطلب: 1732 - تاریخ انتشار: 18:25 - 1400/11/11 مقالهای از چاک سامبوچینو 6 - کتابخواندن به روش نویسندهها
من میخواهم این اصل اساسی را پیشنهاد کنم که: هر مرحلهای که در کتابخوانی به آن رسیده باشیم، در نویسندگی همیشه یک پله از آن عقبتریم. تا به حال نشده یک نویسندهٔ خوب ببینم که یک خوانندهٔ عالی نباشد. هر چقدر بادقتتر و عمیقتر بخوانیم، همان قدر با شکلهای بیشمار نویسندگی آشناتر میشویم و الگوهایی برای خوب نوشتن پیدا میکنیم. به عبارت سادهتر، کتابخواندن دریچهایست برای بهتر نوشتن.
این را راحت یاد نگرفتم. سال ۱۹۹۱ بود... که تصمیم گرفتم بزرگترین رمان آمریکا را بنویسم. اما در عوض به نوشتن بدترین رمان در تاریخ ادبیات آمریکا نائل شدم. بدون معطلی دست به کار نوشتن رمان جدیدی شدم که از هر لحاظ بی اندازه بهتر از قبلی بود، که یعنی این بار فقط افتضاح بود. هر کد مطلب: 1461 - تاریخ انتشار: 12:37 - 1400/09/29 7 - رسم کتابخوانی
یازده توصیهی حضرت آیتالله خامنهای برای ترویج فرهنگ کتابخوانی
پ
کد مطلب: 1296 - تاریخ انتشار: 15:39 - 1400/08/24 به مناسبت آغاز هفته کتابخوانی 8 - دروازه دانش
کتاب، دروازهای به سوی گسترهی دانش و معرفت است و کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است.» ۱۳۷۲/۱۰/۰۴ کد مطلب: 1294 - تاریخ انتشار: 15:20 - 1400/08/24 هفته کتابخوانی 9 - در منزل من، همه افراد، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد انقلاب: من این را مىخواهم عرض کنم که در منزل خودِ من، همه افراد، بدون استثنا، هرشب در حال مطالعه خوابشان مىبرد. خود من هم همینطورم. نه اینکه حالا وسط مطالعه خوابم ببرد. مطالعه مىکنم؛ تا خوابم مىآید، کتاب را مىگذارم و مىخوابم. همه افراد خانه ما، کد مطلب: 1293 - تاریخ انتشار: 15:14 - 1400/08/24 10 - کتاب " باید هلو باشد " توصیههایی برای کتابخوانی و کتابنخوانی
عنوان و نام پديدآور
:
کتاب باید هلو باشد [کتاب] : توصیههایی برای کتابخوانی و کتابنخوانی/محسن حدادی.
مشخصات نشر
:
تهران: نهاد کتابخانههای عمومی کشور، موسسه انتشارات کتاب نشر، ۱۳۹۲.
کد مطلب: 378 - تاریخ انتشار: 19:28 - 1399/02/03 |