تعداد نتایج: ۱۵ | عبارت جستجو: ادب پارسی |
1 - امین زبان و ادب پارسی اهمیت زبان فارسی و اهتمام ویژه به آن همیشه یکی از دغدغههای مهم رهبر انقلاب چه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه بعد از پیروزی آن بوده است. تا جایی که دلبستگی ایشان به زبان و ادبیات فارسی و تسلط رهبر انقلاب به شعر و ادب فارسی و سخن گفتن فصیح و بلیغ و نگارش شیوا و ادیبات ایشان بر کسی پوشیده نیست. ایشان گسترش زبان فارسی در دنیا را یکی از آرزوهای دیرین خود میدانند چرا که... از مهمترین و اصلیترین شاخصههای «هویت فرهنگی» یک ملت است که فرهنگ آن ملت در گرو آن است. زبان ملی یک کشور، رشتهی پیوند و رگ حیاتی یک ملت زنده است که تمام اقوام را با هر نوع لهجه و آداب و رسوم زیر چتر یگانگی و وحدت خود گردهم میآورد و از گسستگی جلوگیری کد مطلب: 7589 - تاریخ انتشار: 21:55 - 1404/01/18 2 - در تأثیر تربیت بودم که بزرگی را پرسیدم از بلوغ. گفت در مسطور آمده است که سه نشان دارد: یکی پانزده سالگی و دیگر احتلام و سیم بر آمدن موی پیش.
اما در حقیقت یک نشان دارد و بس، آن که در بند رضای حق جلّ و علا بیش از آن باشی که در بند حظّ نفس خویش و هر آن که در او این صفت موجود نیست به نزد محققان کد مطلب: 5653 - تاریخ انتشار: 09:15 - 1403/02/03 پیام به کنگرهی بزرگداشت مصلحالدین سعدی شیرازی
3 - سعدی یکی از پایههای بنای استوار ادب پارسی است از پایههای بنای استوار ادب پارسی و محصول شعر و نثر و تشکیلدهندهی یکی از برازندهترین اندامهای پیکرهی شکوهمند فرهنگ کنونی ماست. پند سعدی که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است همواره نقش زرین خاطر پندآموزان، و زبان فصیح و صریح او، رازگشای گنجینههای معانی کد مطلب: 5648 - تاریخ انتشار: 13:50 - 1403/02/01 4 - کار گیتی را نوائی مانده نیست
گیتی را نوائی مانده نیست
روز راحت را بقایی مانده نیست
زان بهار عافیت کایام داشت
یادگار اکنون گیایی مانده نیست
وحشتی دارم تمام از هرکه هست
روشنم شد کشنایی مانده نیست
دل ازین و آن گریزان میشود
زانکه داند با وفایی مانده نیست
زنگ انده گوهر کد مطلب: 5605 - تاریخ انتشار: 09:17 - 1402/12/23 5 - رویکرد شعر معاصر به مختصّات زبانی سبک هندی نقش ادبیات اروپا در تحولات شعر پارسی معاصر امری مسلم است. گذشته از آنکه بنیادگذاران شعرهای آزاد، سپید، موج نو و حجم، آثار خود را در کلّیت آن، با پیش چشم داشتن شعرهای اروپایی بهوجود آوردهاند، هم ایشان و هم دنبالهروانشان که سازندگان بدنۀ شعر معاصر ایراناند، در جزئیات زبانی و زیباییشناختی آثارشان نیز بیاعتنا به ادبیات اروپا نبودهاند. امیر عنصرالمعالی، در باب سیوپنجم قابوسنامه، فرزند خود را میآموزاند که «اگر شاعر باشی جهد کن تا سخن تو سهل ممتنع باشد. بپرهیز از سخن غامض و چیزی که تو دانی و دیگران را به شرح آن حاجت آید مگوی که شعر از بهر مردمان گویند نه از بهر خویش» (عنصرالمعالی، 1378: کد مطلب: 2069 - تاریخ انتشار: 08:20 - 1402/10/11 6 - رهبر انقلاب در دیدار شاعران: غربیها از زن ایرانی کینه دارند و به دروغ خود را طرفدار حقوق زن معرفی میکنند رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از شاعران و استادان زبان و ادب پارسی فرمودند: غربیها از زن ایرانی کینه دارند و به دروغ خود را طرفدار حقوق زن معرفی میکنند. جمعی از استادان زبان و ادب پارسی و شاعران جوان و پیشکسوت با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با ابراز خرسندی از گسترش قلمرو شعر در کشور، شعر را رسانهای تأثیرگذار و ماندگار خواندند و با اشاره به فراگیری و اهمیت بیبدیل کد مطلب: 4716 - تاریخ انتشار: 15:17 - 1402/01/18 دیدار شاعران و اساتید ادبیات فارسی با رهبر انقلاب 7 - نقاط آماج حمله دشمن را بشناسید و با آن مقابله کنید در شب ولادت با سعادت کریم اهلبیت حضرت امام حسن مجتبی (علیهالسلام) جمعی از استادان زبان و ادب پارسی و شاعران جوان و پیشکسوت با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند. الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
دلمان برای این جلسه و برای شما دوستان عزیز و شعرای عزیز تنگ شده بود. الحمدلله خدای متعال تفضّل کرد و توانستیم یک بار دیگر این جمع را در کد مطلب: 4681 - تاریخ انتشار: 14:10 - 1402/01/17 8 - استادی در قصر غرور ادب پارسی شگفت جایگاه ویژهای در ادب پارسی دارد و از این حیث او را در ردیف بزرگانی چون فردوسی، نظامی، سنایی، خاقانی، عطار، صائب، مولانا و بیدل قرار میدهد که مهندسان بزرگ سخن و ترکیب و استعاره و مجازند.
وی در زبان و ساختار شعر معجزه میکند و علاوه بر استادی در قصیده که قصر کد مطلب: 4181 - تاریخ انتشار: 11:49 - 1401/10/11 9 - جنون در آثار شعرای ماندگار ادب پارسی
جنون واژه ای است که دارای اعتباری نسبی است و گفتمان فعلی آن هم چنان نیازمند اصلاح است مراد فردوسی از جنون و دیوانگی: فردوسی در بخشها و داستانهای ستایش خرد، منوچهر، سهراب، سیاوش، پادشاهی هرمزد، کسری، قباد، یزدگرد، بهرام گور، همای چهرزاد، رستم و شغاد، ستایش سلطان محمود، بیژن و منیژه، کی کاووس و کاموس کشانی به واژه دیوانه اشاره کرده است. برخلاف دیگر کد مطلب: 1891 - تاریخ انتشار: 10:04 - 1401/09/27 10 - تجلی فلسفه، عرفان و تصوف در ادب پارسی - بخش نخست بگویم که بخش مهمی از ادب پارسی پس از اسلام بر پایه ی این داستان ها است .
گذشته از قرآن، اخبار و روایت های بسیاری در این باب نقل شده است که بعدها به طور کامل در ادب عرب و به ویژه ادبیات فارسی جلوهگری کرده است.
در کتاب "قصه الادب فی العالم" آمده است : «ادب کد مطلب: 3605 - تاریخ انتشار: 09:07 - 1401/08/04 گفتوگو با نویسنده کتاب «امین زبان و ادب پارسی» 11 - زبان و ادب فارسی؛ همپای اسلام و ایران ۲۷ شهریور در تقویم رسمی کشور روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. حضرت آیتالله خامنهای همواره بر حفظ و پاسداری از زبان و ادبیات فارسی تأکید کردهاند. رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت به گفتوگو با آقای دکتر محمدحسن مقیسه نویسندهی کتاب «امین زبان و ادب پارسی» پرداخته است. این کتاب که از سوی انتشارات انقلاب اسلامی چاپ شده به راهکارهای علمی و عملی حضرت آیتالله خامنهای دربارهی پویش و گسترش زبان و ادبیات فارسی داشته است. کتاب «امین زبان و ادب پارسی» اثری است که به صورت مستقل به تشریح دیدگاههای رهبر معظم انقلاب در حوزه زبان و ادبیات فارسی میپردازد. چه ضرورتی باعث شد که این اثر را تألیف کنید؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم
هست کلید در گنج حکیم
فاتحهی فکرت و ختم سَخُن
نام کد مطلب: 3325 - تاریخ انتشار: 10:11 - 1401/07/06 12 - شاعران ایران و هند به محرم سلام دادند/ چرا «سلام فرمانده» موفق شد؟ گروه بین المللی هندیران در شامگاه جمعه و یک هفته مانده به آغاز ماه محرم، نشست «شعر آیینی در ادب پارسی» را در فضای مجازی برگزار کرد. نقل از خبرگزاری فارس، به منظور توجه دادن بیشتر قلوب دلداگان حسینی و گرامی داشت ایام محرم، کاروانی از ادیبان و اهالی هنر و فرهنگ کشورهای مختلف پارسی زبانی چون ایران، هند، افغانستان و تاجیکستان با ارائه آثار عاشورایی و آیینی خود در این ویژه برنامه به استقبال عزای کد مطلب: 2688 - تاریخ انتشار: 17:21 - 1401/05/01 یادداشت 13 - شروح کهن فارسی از «نهجالبلاغه» را به جهانیان معرفی کنیم علمای ایرانی بویژه از قرن دهم هجری به بعد شرح نهج البلاغه را در دستور کار داشتهاند. این شروح پارسی فارغ از محتوا از زیبایی ادبی خاصی برخوردارند و ضرورت دارد که به جهانیان معرفی شوند.
به نقل از خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه: علی معروفی آرانی، فعال فرهنگی و پژوهشگر و منتقد عرصه فرهنگ در تازهترین یادداشت خود به ضرورت معرفی شروح فارسی از متن شریف نهج البلاغه به جهانیان پرداخته است.
این یادداشت را که در اختیار مهر قرار کد مطلب: 2206 - تاریخ انتشار: 02:01 - 1401/02/01 14 - شهریار، شاعر حقپرست و صادق + تصویر در سالروز بزرگداشت شهریار و روز شعر و ادب پارسی، پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR طرحی از تصویر دیدار رهبر انقلاب اسلامی با استاد شهریار در تاریخ ۲۹ ام تیرماه ۱۳۶۶ را به همراه جملهای از رهبر انقلاب دربارهی استاد شهریار که در سال ۱۳۸۵ ایراده شده است، منتشر میکند. کد مطلب: 1087 - تاریخ انتشار: 09:36 - 1400/06/28 لیدیا لئونتوا، استادِ زبان و ادبِ پارسیِ دانشگاهِ تالین 15 - پارسی زیباترین زبانِ جهان است گفتگوی دکتر «لیدیا لئونتوا» (Lidia Leontjeva)؛ استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تالین استونی (Tallinn University) با سید عبدالمجید میردامادی، رایزن فرهنگی ایران در سوئد (در سال 96) لئونتوا! در ابتدا و برای ورود به بحث، جهت آشنایی مردم ایران، از پیشینه علمی خود بگویید و اینکه چگونه شد به سوی زبان فارسی و فرهنگ ایرانی کشیده شدید؟
من در شهر تالین پایتخت کشور استونی زندگی می کنم و در رشته ایران شناسی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه سنت کد مطلب: 1043 - تاریخ انتشار: 12:47 - 1400/06/02 |