تعداد نتایج: ۵ | عبارت جستجو: ایران باستان |
1 - منابع آشنایی با اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. با باورها و اندیشههای ایران باستان روبهرو شد و از آنجا که این متن بر تفسیرهای نویسندگان متأخر نیز مشتمل است، باید بتوان این دو را از یکدیگر تشخیص داد. مطالب اوستا در متن دیگری به نام «دینکرد» خلاصه شدهاند و دینکرد نهتنها اعتقادها، امیدها و هراسهای کد مطلب: 5534 - تاریخ انتشار: 07:16 - 1402/11/18 2 - چین و ماچین مورد نظر فردوسی کجاست؟
شاهنامه فردوسی یکی از منابع مهم برای درک روابط بین ایران باستان و چین و تاثیر این روابط است اما به رغم افزونی مناسبات فرهنگی و اقتصادی و سیاسی ایران با چین در قرون نخستین اسلامی، آگاهی های فردوسی از چین و موقعیت جغرافیایی اش و جلوه های گوناگون فرهنگ و تمدن این کشور ناصحیح است. های چین و ماچین به ترتیب بیش از 412 و 18 بار در شاهنامه به کار رفتهاند. به رغم این که نام چین به طور مکرر در این کتاب استفاده شده است اما هیچ ذکری از ماچین در دوره اساطیری نشده است. این امر به دلیل ماهیت این کتاب، به عنوان حماسه ملی است تا چین در کنار توران به کل شرق کد مطلب: 1865 - تاریخ انتشار: 08:56 - 1401/08/18 3 - منابع شناخت اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. با باورها و اندیشههای ایران باستان روبهرو شد و از آنجا که این متن بر تفسیرهای نویسندگان متأخر نیز مشتمل است، باید بتوان این دو را از یکدیگر تشخیص داد. مطالب اوستا در متن دیگری به نام «دینکرد» خلاصه شدهاند و دینکرد نهتنها اعتقادها، امیدها و هراسهای کد مطلب: 3623 - تاریخ انتشار: 10:42 - 1401/08/08 4 - بازتاب فرهنگ باستانی ایران در ادب فارسی در روزگار باستان، پدیدآورندگان ِ فرهنگ و ادبی گسترده و گران مایه بودند که امروز بخشی از داده های آن را در دست داریم و از بخش های ناپدیدشده ی آن نیز نشانه ها و اشاره ها و نام ها و گاه گُزینه هایی به ما رسیده است.
مجموعه ی نام بُردار به اوستا، بزرگ ترین و کهن ترین کد مطلب: 3158 - تاریخ انتشار: 10:11 - 1401/06/07 5 - منابع آگاهی به اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. با باورها و اندیشههای ایران باستان روبهرو شد و از آنجا که این متن بر تفسیرهای نویسندگان متأخر نیز مشتمل است، باید بتوان این دو را از یکدیگر تشخیص داد. مطالب اوستا در متن دیگری به نام «دینکرد» خلاصه شدهاند و دینکرد نهتنها اعتقادها، امیدها و هراسهای کد مطلب: 1458 - تاریخ انتشار: 11:55 - 1400/09/28 |