تعداد نتایج: ۴۲۳ | عبارت جستجو: دانش |
1 - خط حزبالله ۵۰۰ | فتح قله دانش، توقف ناپذیر است حزبالله» با پاسداشت دانشمندان هستهای عزیز منتشر شد.
سرمقاله خط حزبالله، تاثیر ترورهای اخیر دانشمندان هستهای توسط رژیم صهیونی بر ادامه روند پیشرفت صنعت هستهای کشورمان را بررسی کرده است.
نیروهای مؤمن و انقلابی سراسر کشور میتوانند در چاپ و کد مطلب: 8007 - تاریخ انتشار: 21:29 - 1404/04/12 2 - پیروزی بر رژیم صهیونی، سیلی سخت به آمریکا و اتحاد و یکصدایی فوقالعاده ملت سومین پیام تلویزیونی خطاب به ملت ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی میدارم؛ سرداران شهید، دانشمندان شهید که حقّاً و انصافاً ارزشمند بودند برای جمهوری اسلامی و خدمت کردند و امروز در پیشگاه پروردگار، پاداش خدمات برجستهی خودشان را دریافت میکنند انشاءالله.
لازم میدانم به ملّت بزرگ ایران تبریک عرض بکنم. چند تبریک به ملّت عرض کد مطلب: 8004 - تاریخ انتشار: 19:28 - 1404/04/11 3 - «جوانها! به ایران افتخار کنید»گفتوگو با دانشمند شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی یک استاد تمام فاضل عالم دانشگاه است و انصافاً پر از صفا، پر از صمیمیت.
شهید شهریاری که توانسته بود به غنیسازی ۲۰درصد اورانیوم دست پیدا کند و چنین دستاورد استراتژیکی برای کشور داشته باشد چگونه زندگی میکرد؟
یادم هست آخرین روز قدس با هم دو نفری بودیم، بعد از کد مطلب: 8002 - تاریخ انتشار: 19:03 - 1404/04/11 4 - نماهنگ | به پاس شهدای اقتدار ایران نماهنگ ویژهای از مراسم تاریخی تشییع جمعی از فرماندهان، دانشمندان و هموطنان کشورمان که به دست رژیم جنایتکار صهیونی به شهادت رسیدند کد مطلب: 7999 - تاریخ انتشار: 11:19 - 1404/04/10 5 - اصحاب آخرالزمانی سیدالشهداء حضرت آیتالله خامنهای: «یاد شهیدان گرانقدر حوادث اخیر را گرامی میدارم؛ سرداران شهید، دانشمندان شهید که حقّاً و انصافاً ارزشمند بودند برای جمهوری اسلامی و خدمت کردند و امروز در پیشگاه پروردگار، پاداش خدمات برجستهی خودشان را دریافت میکنند انشاءالله.» ۱۴۰۴/۰۴/۰۵ کد مطلب: 7985 - تاریخ انتشار: 22:21 - 1404/04/07 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر سیفی مازندرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم 6 - افق مطلوب حوزه، تربیت فقیهان انقلابی و مجتهدان زمانآگاه است در پیام حضرت آیتالله خامنهای به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۰۲/۱۷ انقلاب اسلامی در پیام به همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزهی علمیهی قم، به بیان الزامات حوزهی علمیهی نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره کد مطلب: 7799 - تاریخ انتشار: 21:13 - 1404/03/01 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید محمد غروی، عضو شورای عالی حوزههای علمیه 7 - مأموریت حوزه پیشرو پاسخگویی به نیازهای نوپدید جامعه است رهبر انقلاب اسلامی همواره بر رشد و تحول و کارآمدی حوزههای علمیه در ابعاد گوناگون تأکید داشتهاند؛ در پیام رهبر انقلاب اسلامی به حوزه علمیه آمده است: «برنامههای درسی حوزه به گونهای نوشته شود که فقه روشنبین و پاسخگو و بهروز، و البتّه فنّی و متّکی به شیوهی اجتهادی، همراه با فلسفهی روشن و دارای امتداد اجتماعی و صاحبنظر در شاکلهی زندگی جامعه، در کنار دانش کلام رسا و استوار و دارای قدرت اقناع، به وسیلهی استادان ماهر تدریس شود و این هر سه در پرتو فهم قرآن و درسهای تفسیر، جلا و نورانیّت و عمق یابد.» ۱۴۰۴/۲/۱۷ اصلی پویایی و بقای هر دانشی ـ چه علوم حوزوی و چه غیرحوزوی ـ تحول است. تحول، امری پایانناپذیر است و همین پویایی، ضامن ماندگاری آن علم یا نظام دانشی میشود.
رهبر معظم انقلاب نیز همین انتظار را از حوزه دارند که حوزه نباید دچار رکود و ایستایی شود، بلکه باید در مسیر کد مطلب: 7777 - تاریخ انتشار: 21:44 - 1404/02/28 8 - یادداشتی به قلم دکتر محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبی ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی نامگذاری شده است. حضرت آیتالله خامنهای «حکیم» بودن را به عنوان یکی از ویژگیهای برجسته فردوسی دانستهاند و سرودههای او را قلّه شعر فارسی خواندهاند: «[فردوسی] قلّهی شعر است. فردوسی، «حکیم فردوسی» است؛ شما توجّه کنید، در بین شعرای ما «حکیم فردوسی» [مطرح] است؛ حکمت فردوسی حکمت الهی است. در عمق داستانهای فردوسی، حکمت گنجانده شده؛ تقریباً در همهی داستانها یا بسیاری از داستانهای فردوسی، حکمت هست؛ لذا به فردوسی میگویند «حکیم فردوسی»؛ ما به کمتر شاعری در طول تاریخ حکیم میگوییم امّا اسم او حکیم فردوسی است.» ۱۳۸۱/۱۱/۰۸
دکتر محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبی، با نگاهی دوباره به جایگاه زبان، فرهنگ و حکمت ایرانی در آیینهی شاهنامه؛ آنچنانکه فردوسی آن را با خونِ دل سرود و به نسلهای آینده سپرد.
ما حماسههای فراوانی در قلمرو ادب فارسی داریم. بعضی از این حماسهها، کد مطلب: 7772 - تاریخ انتشار: 17:53 - 1404/02/27 9 - حاج محمد یک داستان متفاوت از زندگی یک معلم شهید
با شروع جنگ تحمیلی، فضای مدارس هم برای معلمان تغییر کرد و هم برای دانشآموزان. مثل روزهای منتهی به انقلاب شکوهمند که هم معلمان و هم دانشآموزان نقش بهسزایی در رقمخوردن این اتفاقات بزرگ داشتند. حالا وقت انجام یک تکلیف بزرگ دیگر بود. بود؛ باعث ایجاد انگیزه در دانشآموزان و همچنین تبدیل شدن به الگویی عملی از آموزههای مذهبی و اجتماعی و گسترش و تداوم تحصیل و تدریس تا خطهای مقدم جبهه را در پی داشت.
وقتی تعداد معلمان شهید را در فضای مجازی جستوجو کردم، به نکات جالبی برخوردم. اینکه بیش از کد مطلب: 7699 - تاریخ انتشار: 22:10 - 1404/02/12 10 - ماهیها به دریا برمیگردند این اثر روایتی صمیمانه و در قالب یادداشتهای روزانه است که... خود را همسایه یک خانواده فلسطینی ساکن ایران میبیند و از زاویه دید عاطفه، دانشجوی ایرانی، در روزهای غیبت همسرش سهیل و همراهیاش با خانوادهای اهل غزه شکل میگیرد. که از زاویه دید عاطفه، دانشجوی ایرانی، در روزهای غیبت همسرش سهیل و همراهیاش با خانوادهای اهل غزه شکل میگیرد.
شخصیت محوری در ارتباط با این خانواده فلسطینی ریحان، همسایه عاطفه در خوابگاه دانشجویی است. در غیاب سهیل، این ریحان و خانوادهاش هستند که مرهمی بر کد مطلب: 7632 - تاریخ انتشار: 18:05 - 1404/01/28 واکاوی نقش سیاستهای کلّی در پیشرفت اقتصادی کشور 11 - گفتوگو با دکتر داود دانشجعفری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق اقتصاد رهبر انقلاب، در سخنرانی نوروزی (۱۴۰۴/۱/۱)، ضمن توصیه به افراد مطّلع از مسائل اقتصادی و مسئول مبنی بر توجیه مردم، تبیین راهها و کارها، توجیه دولت و کمک به آن، فرمودند: «بعضیها راهکارهایی دارند، به بنده نامه مینویسند و به من پیشنهاد میکنند. خب رهبری در برنامهریزیهای اقتصادی دخالتی نمیکند؛ یعنی حقّ دخالت هم ندارد، این جزو وظایف دولت است، دولت باید این کار را بکند، ما هم میفرستیم برای دولت. عمده این است که مسئولین دولتی بدانند که چه وظایفی بر عهدهی آنها است، چه توقّعاتی از آنها هست و آنها را انشاءالله انجام بدهند.» رسانهها. به اعتقاد من، دانشگاهها و مجموعههای مختلف مطالعات راهبردی و عموم مردم باید بیشتر با وظایف رهبری آشنایی پیدا کنند. «سیاست کلّی» بههیچوجه مفهوم اجرایی ندارد و جهتگیری نظام را در یک موضوع خاص نشان میدهد. این سیاستها همهی کسانی که کد مطلب: 7631 - تاریخ انتشار: 17:54 - 1404/01/28 وَرَسولًا إِلىٰ بَني إِسرائيلَ أَنّي قَد جِئتُكُم بِآيَةٍ مِن رَبِّكُم ۖ أَنّي أَخلُقُ لَكُم مِنَ الطّينِ كَهَيئَةِ الطَّيرِ فَأَنفُخُ فيهِ فَيَكونُ طَيرًا بِإِذنِ اللَّهِ ۖ وَأُبرِئُ الأَكمَهَ وَالأَبرَصَ وَأُحيِي المَوتىٰ بِإِذنِ اللَّهِ ۖ وَأُنَبِّئُكُم بِما تَأكُلونَ وَما تَدَّخِرونَ في بُيوتِكُم ۚ إِنَّ في ذٰلِكَ لَآيَةً لَكُم إِن كُنتُم مُؤمِنينَ 12 - ازبین نرفتن اعجاز معجزات در صورت کشف اسرار آن توسط دانش بشر که گفته شد اگر روزی مثلاً دانش بشر به جایی برسد که آن علت ناشناختهی تأثیرگزاری که با زدن عصای حضرت موسی (ع) به سنگ آب را از آن جاری کرد، بشناسد. آیا معجزه بودن آن کار از بین میرود یا نه؟
پاسخ این است که از بین نمیرود، زیرا چه معجزی از این بالاتر که انسان ]فیالمثال کد مطلب: 7599 - تاریخ انتشار: 21:05 - 1404/01/20 روایتی از یک رابطه ۶۰ ساله 13 - برای آینده ایران السّلام). بچّهها عموماً دانشجو بودند. از وقتی توی دانشگاه صحبت جلسات سیّد پیچیده بود، کمکم بعضی کلاسهای دانشگاه خلوت شد؛ بچّهها از کلاسهای درسشان میزدند و به جایش میآمدند مینشستند پای صحبتهای سیّد که منظومهای بود از همهی نیازهای روح کد مطلب: 7533 - تاریخ انتشار: 22:06 - 1404/01/06 14 - روایت یک خبرنگار | از رهبر انقلاب به دانشجویان... کد مطلب: 7480 - تاریخ انتشار: 19:11 - 1403/12/25 15 - اکسیری که باکری را ساخت حضرت آیتالله خامنهای: «شهید باکری در آغاز جنگ یک جوان دانشجو است که تازه فارغالتّحصیل شده... شما نگاه کنید در عملیّات بیتالمقدّس، در عملیّات خیبر، قبل آن در عملیّات فتحالمبین، این جوان یک فرماندهی زبدهی نظامی است که میتواند یک لشکر را، در بعضی جاها یک قرارگاه را حرکت بدهد و هدایت کند و کار کند.» ۱۳۹۲/۰۹/۲۵ کد مطلب: 7479 - تاریخ انتشار: 19:05 - 1403/12/25 17 - آداب ظاهری و باطنی تلاوت قرآن چیست؟ حضرت آیتالله خامنهای: «هر چه میتوانید با قرآن مأنوس بشوید؛ همه چیز در قرآن هست، که با تدبّر در قرآن [به دست میآید]؛ البتّه این تدبّر با راهنمایی باید همراه باشد.» ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
در این مطلب، دکتر حسن زرنوشه فراهانی، حافظ کل قرآن کریم و استاد دانشگاه، آداب تلاوت قرآن کریم از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی را بررسی کرده است. باید قاری خودش به آن سطح از دانش و آگاهی برسد تا بداند کجا وقف کند و از کجا وصل کند. پس رعایت وقف و وصل مناسب، اولین ادبِ ظاهری تلاوت قرآن است که باید رعایت بشود.
تکیه بر روی برخی کلمات و عبارات و تکرار آنها
یک مقوله تکیه بر روی کلمات و عبارات و یک مقوله هم تکرار کد مطلب: 7472 - تاریخ انتشار: 17:55 - 1403/12/23 18 - پاسخ رهبر انقلاب به شبهه یک دانشجو درباره مسئولان نظامی و امنیتی چه بود؟ «پنجره» متفاوتی به پاسخ امروز رهبر انقلاب به سوال جوان دانشجو: «ما بیم داریم که ایده حل شدن در نظم جهانی یا همان ایده نرمالسازی، در میان مسئولان امنیتی و نظامی ما نفوذ کند و آنها در میانه یک جنگ وجودی با رژیم منحوس صهیونیستی به دیپلمات و بیانیه نویس تبدیل سازد». کد مطلب: 7470 - تاریخ انتشار: 17:49 - 1403/12/23 19 - پنجره | «نه! درست نیست...» «پنجره» متفاوتی به پاسخ امروز رهبر انقلاب به سوال یک دانشجو: «برآورد ما این است که ادبیات جوانگرایی چند وقتی است در کلام شما کمرنگ شده آیا برآورد ما درست است؟». کد مطلب: 7469 - تاریخ انتشار: 17:46 - 1403/12/23 رهبر انقلاب با فریبکارانه دانستن دعوت رئیس جمهور آمریکا به مذاکره تاکید کرد: 20 - مذاکره با دولت آمریکا گره تحریم ها را کورتر خواهد کرد در دیدار رمضانی دانشجویان
در یازدهمین روز از ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶(۱)
بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
جلسهی کد مطلب: 7468 - تاریخ انتشار: 17:39 - 1403/12/23 |