تعداد نتایج: ۶ | عبارت جستجو: فلسفه دین |
1 - بیایید ادبیات را با عینک ریاضیات ببینیم جیمز جویس نویسندۀ «شبزندهداری فینیگنها» میگوید این کتاب را نوشته است «تا منتقدان را برای سیصد سال مشغول کند». وی دربارۀ رمانش به هریت ویور گفت: «من اگر بزرگترین مهندس جهان نباشم، واقعاً یکی از مهندسان بسیار بزرگم. بماند که آهنگساز، فلسفهدان و چندین کارۀ دیگر هم هستم. من دارم موتوری میسازم که تنها یک چرخ دارد. البته پرّه هم ندارد. چرخ این موتور یک مربع کامل است.» — کتاب جیمز جویس، با عنوان شبزندهداری فینیگنها، را با صفات گوناگون وصف کردهاند. گاه «شاهکار» خوانده شده است و گاه «چرندی نخواندنی». اما بنابر نظر دانشمندان مؤسسۀ فیزیک هستهای در لهستان، این اثر در ساختار خود تقریباً تمایز چندانی کد مطلب: 2166 - تاریخ انتشار: 07:24 - 1402/10/06 2 - جایگاه رفیع خواجه نصیرالدین طوسی در فلسفه فوقالعادهٔ خواجه نیاز به یادآوری ندارد. میتوان خواجه را در کنار ابن سینا قرار داد. خواجه از لحاظ بیان نه تنها کمنظیر، بلکه بینظیر است. همانطور که در اساس الاقتباس، اشارات و کتابهای دیگر ایشان مشهود است که وی دقت فراوانی در عبارتپردازی داشته است. کد مطلب: 5311 - تاریخ انتشار: 07:24 - 1402/07/17 3 - انتقاد فیلسوفان مبتنی بر آزمون از مسئله شر در فلسفه دین
دین مبتنی بر آزمون، درباره سوگیریهای شناختی، روانی و حتی عادتهای رفتاری ما صحبت میکند لذا بر تعهدات پیشین فیلسوف دین در هنگام فلسفهورزی در باب دین تصریح دارد بنابراین اگر سوال پیش بیاید که عنوان این نشست به چه معناست، علت بررسی این نکته است که آیا کد مطلب: 4206 - تاریخ انتشار: 12:40 - 1401/10/13 بحثی در روش تحقیق 4 - نقش علوم بشری در اجتهاد نـقش علوم بیرون دینی در اجتهاد فقهی، (بحثی نظری است که ثمرات بسیاری بر آنـ مـترتّب مـی شود. ولذا از این جهت می توان آن را از مباحث مهمّ علم اصول و یا به اصطلاح جدیدتر، فلسفه فـقه دانست. در کتاب معرفت دینی که در نقد قبض و بسط تئوریک شریعت نگاشته ام، بسیاری از مـسائل مربوط به (نقش عـلوم در اجـتهاد) را بحث کرده ام. ولی چون آن کتاب صبغه نقدی داشت، برخی از این مسائل که از اهمیت بسزایی هم برخوردار است، چندان برجسته نشده اند. امیدوارم در سلسله مباحثی این مسائل را تا حدّی مستقلّ از یکدیگر مورد بـحث قرار دهم. رابطه با (نقش علوم در اجتهاد فقهی)، مسائل متعددی قابل طرح است، که اشاره به آنها برای ورود در این سلسله مباحث، خالی از فایده نیست. برخی از این مسائل چنین اند:
1ـ روش تحقیق در ایـن مـسأله چیست؟ چه کسی می تواند قضاوت کند که علوم در اجتهاد نقش دارند یا نه؟ کد مطلب: 4126 - تاریخ انتشار: 09:35 - 1401/09/23 در نشست «روز جهانی فلسفه» مطرح شد؛ 5 - جدال در دین حرام و اساس دین بر محبت است همایش بزرگداشت «روز جهانی فلسفه» با عنوان «فلسفه و اخلاق اجتماعی» به همت «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» برگزار شد. نقل از خبرنگار مهر، همایش بزرگداشت «روز جهانی فلسفه» با عنوان «فلسفه و اخلاق اجتماعی» به همت «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران» جمعی از اساتید و فرهیختگان حوزه فلسفه دیروز سه شنبه سی ام آبان ماه همزمان با روز جهانی فلسفه در سالن اجتماعات مؤسسه کد مطلب: 3893 - تاریخ انتشار: 21:48 - 1401/09/01 6 - کتاب بیهوده “کتاب بیهوده” اثر کریستین بوبن، با پرداختن به آثار و اندیشه های هفت نویسنده و شاعر برجسته ی جهان ادبیات، می کوشد تا ماهیت و فلسفه ی ادبیات را بیان کند.”پل کلودل”، “فرانسیس پونز”، “گوستاو رو”، “شارل فردینان رامو”، “ساموئل بکت”، “گیوم آپولینز” و “فرانسیس کافکا”، هفت شخصیتی هستند که بوبن در این اثر خود به آنها می پردازد. کتاب بیهوده چگونه کتابی است؟
+ کتابی است که جز از کتاب ها سخن نمی گوید، مانند همین کتاب.
- پس نگاشتن آن چه ثمر دارد؟
+ کتاب ها جعبه های موسیقی لبالب از مرکب اند. خواستم چند نت لطیف را، چند نغمه لالایی را درست پیش از آن که به خاموشی گرایند، گرد آورم.
- آیا کد مطلب: 1614 - تاریخ انتشار: 11:09 - 1400/10/28 |