تعداد نتایج: ۸۱ | عبارت جستجو: سرود |
1 - یادداشتی به قلم دکتر محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبی ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی نامگذاری شده است. حضرت آیتالله خامنهای «حکیم» بودن را به عنوان یکی از ویژگیهای برجسته فردوسی دانستهاند و سرودههای او را قلّه شعر فارسی خواندهاند: «[فردوسی] قلّهی شعر است. فردوسی، «حکیم فردوسی» است؛ شما توجّه کنید، در بین شعرای ما «حکیم فردوسی» [مطرح] است؛ حکمت فردوسی حکمت الهی است. در عمق داستانهای فردوسی، حکمت گنجانده شده؛ تقریباً در همهی داستانها یا بسیاری از داستانهای فردوسی، حکمت هست؛ لذا به فردوسی میگویند «حکیم فردوسی»؛ ما به کمتر شاعری در طول تاریخ حکیم میگوییم امّا اسم او حکیم فردوسی است.» ۱۳۸۱/۱۱/۰۸
فردوسی آن را با خونِ دل سرود و به نسلهای آینده سپرد.
ما حماسههای فراوانی در قلمرو ادب فارسی داریم. بعضی از این حماسهها، حماسههای پهلوانی و ملی هستند، برخی حماسههای دینی هستند مثل خاوراننامه و حملهی حیدری و بعضی حماسههای قومی کد مطلب: 7772 - تاریخ انتشار: 17:53 - 1404/02/27 2 - سرود نصر و ترجمه این سرود که به زبان عربی و فارسی سروده شده است:
ضوءٌ جلیلٌ تجلّى هیبةً و صدى
شعر نوری فروزان تجلی کرد باشکوه و پرطنین
و وجهُهُ الفاطمیُّ فی الظلامِ بدا
و رخسار فاطمیاش، در میان تیرگی سر برآورد
تنسابُ سورةُ نصرٍ من مهابتهِ
آیات فتح و پیروزی از عظمت کد مطلب: 6854 - تاریخ انتشار: 16:42 - 1403/08/23 3 - «شرح حال»؛ غزل جدیدی از حضرت آیتالله خامنهای در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب در فروردینماه ۱۴۰۳، حجتالاسلام انصارینژاد از شعرای برجسته کشور که به تازگی کتابی با عنوان «امین شعر انقلاب» تدوین و منتشر کرده، از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کرد تا غزل منتشر نشدهای از سرودههایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند. رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصارینژاد با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سرودههای معظمله در اختیار این شاعر قرار گرفت. حال»
گامی به راه و گامی در انتظار دارم
سرگشته روزگاری پَرگارـوار دارم
دلبستهی امیدی در سنگلاخ گیتی
رَه بیشکیب پویم، دل بیقرار دارم
یک عمر میزدم لاف از اختیار و اینک
چون شمع، اشک و آهی بیاختیار دارم
گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم
از غم چه باک کد مطلب: 6449 - تاریخ انتشار: 22:12 - 1403/06/17 شعرخوانی در مراسم اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر شهید هنیه 4 - سرود خونخواهی هنیه عزیز حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنجشنبه (۱۴۰۳/۰۵/۱۱) با حضور در دانشگاه تهران بر پیکر شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و شهید وسیم ابوشعبان همراه شهید هنیه، اقامه نماز کردند.
در ابتدای این مراسم آقای محمد رسولی از شعرای کشورمان شعری درباره شهید هنیه خواند خون است و لبریز است از داغ پریشانی
که ابراهیم در آتش، که اسماعیل قربانی
دوباره در همین جا، پیکری در بین تابوتی
دوباره میشود تکرار آن صبح زمستانی
کجایی حاج محمود این جماعت سخت دلتنگاند
بخوان یک بار دیگر نوحهی قاسم سلیمانی
به خونخواهی مهمان عزیزی آمدیم کد مطلب: 6242 - تاریخ انتشار: 21:32 - 1403/05/12 5 - جامی ز خمخانهی دل این کتاب شامل گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام جانباز و نیز اشعار بیش از شصت شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد عرفانپور، علیرضا قزوه، ولی الله کلامی زنجانی، مصطفی محدثی خراسانی است که در پاسخ به مطروحهی رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده است. از قصیده رهبر انقلاب سروده شده در قالب کتابی مستقل در آستانه روز بزرگداشت مقام جانباز چاپ و روانه بازار شد.
این کتاب شامل گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام جانباز و نیز اشعار بیش از شصت شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد کد مطلب: 5976 - تاریخ انتشار: 14:21 - 1403/04/02 6 - انسجام دستوری در شعر قیصر امینپور قیصر امینپور، از شاعران نامآور معاصر، اشعار بسیاری را در قالبهای مختلف شعری سروده است. اشعار امینپور به واسطۀ تسلّط شاعر بر زبان فارسی و آشنایی او با واژگان و ظرفیتهای دستوری و واژگانی ادبیات فارسی، از شگردهای انسجامی به نحو مطلوبی بهرهمند است. روابط عناصرِ تشکیلدهندۀ اثر با یکدیگر و ارتباط ذاتی میان همۀ عناصر اثر ادبی و هنری که تمامیّت و کلیّت آن اثر را دربرمیگیرد و به آن انسجام و یکپارچگی میبخشد، ساختار اثر نامیده میشود (علویمقدّم، 1377: 186). آنچه موجب انسجام یک اثر ادبی و ساختار آن میشود، کد مطلب: 2035 - تاریخ انتشار: 07:12 - 1403/01/25 7 - خلق و بازسازی جزئیات زندگی حافظ به رغم شهرت و اهمیّت حافظ، اطّلاع چندانی از جزئیات زندگی وی یا چگونگی سرودن اشعارش نداریم. محقّقان برای جبران کمبود منابع، یا به گفتارهای کلیشهای تذکرهنویسان اعتماد کردهاند و به تطبیق اشعار و تعابیر حافظ با آن موارد پرداختهاند یا آنکه به غزلهای حافظ همچون سند بازگو کنندۀ زندگی و مسائل عصر تکیه کردهاند. در آستانة باباکوهی و سبب سرودن غزل « دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند...» (فخرالزمانی قزوینی،1363: 87-85) یا قصة سفر هند که در تذکرهها بر اساس غزل151 ساختهاند، از سوی محقّقان تاریخنگر نیز رد شده است (ر.ک. معین،1369: 158-157). تعبیر شاخ نبات نیز، خلاف افسانهپردازی کد مطلب: 1791 - تاریخ انتشار: 07:18 - 1402/09/06 8 - نوسرودهای برای این روزهای فلسطین؛ «راویانند در این معرکه آوینیها» حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد شاعر آیینی و انقلابی کشورمان سروده جدیدی را درباره این روزهای فلسطین سروده و در آن، تزویر و فریبکاری صهیونیستها را به نظم درآورده است. آیینی و انقلابی کشورمان سروده جدیدی را درباره این روزهای فلسطین سروده است و در آن به تزویر و فریبکاری صهیونیستها را به نظم درآورده است. نوسروده او از قرار ذیل است:
و کلاغان سَرشان گرمِ خبرچینیها
سنگ در دست مبادا که فلسطینیها...
کاهنانند بر این رودِ کد مطلب: 5402 - تاریخ انتشار: 11:48 - 1402/08/12 9 - مثنوی محمود ژولیده علیه اسرائیل: تاکنون در شهر، گورستانِ جمعی دیدهاید؟ محمود ژولیده شاعر آئینی در رثای تهاجم وحشیانه رژیم ظالم و دیوصف صهیونیستی به بیمارستانها، مدارس، مساجد، کنیسه، پناهگاهها و کودکان مظلوم و بیدفاع غزه شعری به سبک مثنوی سرود. غزه شعری به سبک مثنوی سرود. متن این شعر به شرح زیر است:
آی مردم، قتلِ بیمارانِ جمعی دیدهاید؟
تاکنون در شهر، گورستانِ جمعی دیدهاید؟
تاکنون دیدید بمبارانِ بیماران هنوز؟
با هجومی بیامان، حمله به تبداران هنوز؟
زیرِ این آوار، جمعی که بخون آغشتهاند
یا کد مطلب: 5359 - تاریخ انتشار: 16:32 - 1402/08/02 10 - «غزه میخندد» تازهترین سروده علیرضا قزوه علیرضا قزوه شاعر و نویسنده کشورمان برای مردم غزه شعری نو با عنوان «غزه میخندد» سرود. دفتر شعر، موسیقی و سرود صداوسیما برای مظلومیت مردم غزه و عملیات گروههای مقاومت فلسطین به سرزمینهای اشغالی موسوم به «طوفان الاقصی» که از هفتههای گذشته آغاز شده است، شعری نو با عنوان «غزه میخندد» سرود.
غزه میخندد
جنازهها کد مطلب: 5358 - تاریخ انتشار: 16:29 - 1402/08/02 11 - ۲ شعر از سعید نسیمی و فاطمه معصومی درباره جنایات رژیم صهیونیستی سعید نسیمی شاعر آئینی و مداح اهل بیت(ع) به مناسبت جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و کشتار مظلومانه زنان و کودکان شعری با عنوان «تکبیر ذوالفقار» سرود. همچنین فاطمه معصومی، در این باره غزل کوتاهی برای فارس ارسال کرده است. «تکبیر ذوالفقار» سرود. متن این شعر به شرح زیر است:
باز هم شب شکست بغض قلم
حال دفتر چو غزه شد ناخوش
اشک شد رنگ خون و زد فریاد
مرگ بر این رژیم کودک کش
مرگ بر جانیان صهیونیسم
مرگ بر بانیان اسرائیل
مرگ بر این حقوق ضد بشر
مرگ بر حامیان اسرائیل
ننگ بر هر که چشم وجدان کد مطلب: 5350 - تاریخ انتشار: 11:03 - 1402/07/29 12 - ۲ غزل مناجاتی مصطفی کارگر برای محرم مصطفی کارگر شاعر به مناسبت فرا رسیدن محرم و عزای حسینی ۲ غزل بلند و کوتاه سروده است. حسینی 2 غزل بلند و کوتاه سروده است که در ادامه میخوانیم.
مناجات با امام حسین(ع)
خالی مباد کاسه مجذوبِ مُستجیر
از شربت ولایت تو تا تهِ مسیر
پیر و جوان به محضر فیض میرسند
در بزم عشق فرق ندارد جوان و پیر
دلدادهها تبسمتان را چشیدهاند
آزادگیاست در دل کد مطلب: 5135 - تاریخ انتشار: 10:44 - 1402/04/29 13 - بررسی سرودههای فارسی تاریخ بیهقی در بیش از یکچهارم سرودههای فارسیِ تاریخ بیهقی اختلافاتی در ضبط ابیات در دو تصحیح فیّاض و یاحقّی ـ سیّدی دیده میشود که به اختلاف معنی انجامیده است. با 249 بیت، بیش از 77 درصد سرودههای فارسی تاریخ بیهقی را تشکیل میدهد. اسکافی دو قصیده را به درخواست بیهقی و دو قصیدۀ دیگر را به درخواست سلطان ابراهیم غزنوی سروده است و هر چهار قصیده ناظر به جریانات تاریخی مندرج در تاریخ بیهقی است؛ ازاینرو در محور افقی (بیت) و کد مطلب: 2529 - تاریخ انتشار: 06:27 - 1402/04/04 تمجید پروفسور ایلبر اورتایلی از شاعران ایرانی : 14 - مورخ برجسته ترکیه: زمانی که ایرانیها شعر میسرودند، ملتهای دیگر روی درخت زندگی میکردند!+ فیلم
در این مطلب ویدئویی از تمجید پروفسور ایلبر اورتایلی، مورخ برجسته اهل ترکیه از شاعران ایرانی را ببینید. که ایرانیها شعر میسرودند، ملتهای دیگر روی درخت زندگی کد مطلب: 4901 - تاریخ انتشار: 17:14 - 1402/02/27 تمجید پروفسور ایلبر اورتایلی از شاعران ایرانی : 15 - مورخ برجسته ترکیه: زمانی که ایرانیها شعر میسرودند، ملتهای دیگر روی درخت زندگی میکردند!+ فیلم
در این مطلب ویدئویی از تمجید پروفسور ایلبر اورتایلی، مورخ برجسته اهل ترکیه از شاعران ایرانی را ببینید. که ایرانیها شعر میسرودند، ملتهای دیگر روی درخت زندگی کد مطلب: 4900 - تاریخ انتشار: 17:11 - 1402/02/27 16 - ماجرای سرودن 2 نوحه «گلی گم کردهام میجویم او را» و «مکن ای صبح طلوع» حجتالاسلام میرزامحمدی گفت: برای شعر نوشتن نباید هرچه آمد، گفت و نوشت و رسانهای کرد. بسیاری از بزرگان ما شعر مینوشتند و پاره میکردند. شعر «مکن ای صبح طلوع» که پدر آیتاللهالعظمی بهجت سروده است، ایشان آن را در رود انداخته بود. این فرد ساده است.
ماجرای سرودن دو نوحه معروف هیأت
میرزامحمدی گفت: برای شعر نوشتن نباید هرچه آمد را گفت و نوشت و رسانهای کرد. بسیاری از بزرگان ما شعر مینوشتند و آن را پاره میکردند. آیتالله فاطمینیا تعریف میکرد که شاعر شعر «گلی گم کردهام میجویم کد مطلب: 4846 - تاریخ انتشار: 10:27 - 1402/02/16 17 - انتشار «معبدی برای عاشقان جهان» جدیدترین اثر ترجمه شده از «نزار قبانی» «معبدی برای عاشقان جهان» نام کتابی از سرودههای نزار توفیق القبانی، شاعر نامدار عرب است که توسط یدالله گودرزی ترجمه و از طرف خانه فرهنگ و هنر گویا بزودی در بازار کتاب و نمایشگاه بینالمللی کتاب عرضه میشود. جهان» نام کتابی از سرودههای نزار توفیق القبانی، که توسط یدالله گودرزی ترجمه و از طرف خانه فرهنگ و هنر گویا بزودی در بازار و نمایشگاه بینالمللی کتاب امسال عرضه میشود.
گودرزی میگوید: «نزار توفیق القبانی» شاعری است نامدار و جهانی که آثارش به بیش از کد مطلب: 4829 - تاریخ انتشار: 10:42 - 1402/02/12 18 - امیر عباسی برای شهدای امر به معروف شعر سرود/ خدا کند نکشند از سر کسی معجر امیر عباسی مداح سرشناس کشورمان و از شعرای آئینی به مناسبت شهادت «حمیدرضا الداغی» که در سبزوار برای دفاع از یک دختر در مقابل تعرض چند جوان با ضربات چاقوی آنان به شهادت رسید، شعری برای شهدای امر به معروف و نهی از منکر سرود. امر به معروف و نهی از منکر سرود. متن این شعر به شرح زیر است:
پس از ثنای خدا و ستایش داور
پس از سلام به احمد وَ آلِ پیغمبر
کنیم عرض ارادت به شاهدانِ شهید
به پیروان شهِ نیزه خورده بی سر
سلام ما به شهیدان امرِ بر معروف
درود ما به شهیدان نهیِ از منکَر
شهیدهای غریبی که بهر یاری کد مطلب: 4827 - تاریخ انتشار: 10:37 - 1402/02/12 19 - اشعاری از ۶ شاعر برای سالروز تخریب بقیع/ نه صحن مانده، نه ایوان، نه آینه، نه رواق هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه در قبرستان بقیع است. به مناسبت این روز، شاعران آئینی کشورمان سرودههایی دارند تا این واقعه را در اذهان زنده نگه دارند و برای بازسازی مجدد این قبور زمینهسازی کنند. برای واقعه تخریب بقیع سرودند تا این ماجرا را از اذهان زنده نگه دارند و برای بازسازی مجدد آن زمینهسازی کنند. در ادامه ۶ سروده شاعران ارائه میشود:
غزل ـ زیارتگاه آفتاب ـ غلامرضا سازگار
صحنهای بس جانفزا و دلنشین دارد بقیع
رنگوبو از لالههای باغ دین کد مطلب: 4812 - تاریخ انتشار: 17:00 - 1402/02/09 20 - اشعاری از ۶ شاعر برای سالروز تخریب بقیع/ نه صحن مانده، نه ایوان، نه آینه، نه رواق هشتم شوال، سالروز تخریب قبور ائمه در قبرستان بقیع است. به مناسبت این روز، شاعران آئینی کشورمان سرودههایی دارند تا این واقعه را در اذهان زنده نگه دارند و برای بازسازی مجدد این قبور زمینهسازی کنند. برای واقعه تخریب بقیع سرودند تا این ماجرا را از اذهان زنده نگه دارند و برای بازسازی مجدد آن زمینهسازی کنند. در ادامه ۶ سروده شاعران ارائه میشود:
غزل ـ زیارتگاه آفتاب ـ غلامرضا سازگار
صحنهای بس جانفزا و دلنشین دارد بقیع
رنگوبو از لالههای باغ دین کد مطلب: 4811 - تاریخ انتشار: 16:58 - 1402/02/09 |