مثبت ۱۰۰ ثانیه | بازاری برای ایران
حضرت آیتالله خامنهای: «یک روز زورگویانی در دنیا بودند، قلدرهایی بودند ــ و الان هم هستند ــ که [وقتی] ما به توان دفاعی نیاز داشتیم و حاضر بودیم پولش را هم دو برابر یا چند برابر بدهیم، صریح میگفتند: «نمیفروشیم»! اجازه هم نمیدادند افرادی که مایل به فروش هستند بفروشند. میگفتند: «به ایران نمیفروشیم». امروز همان زورگویان به ایران میگویند: «نفروشید»! از آن مرحلهی «نمیفروشیم» تا این مرحلهی «نفروشید»، فاصله خیلی زیاد است.» ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
شصت و پنجمین شماره «مثبت۱۰۰ثانیه» گزارشی است از روزگاری که زورگویان دنیا به ایران میگفتند سلاح نمیفروشیم و تسلیحات ایران فتوشاپ است تا امروز که به ایران میگویند سلاح نفروشید!
«امیدوارم همه جهان این را بفهمد که اجازه دادن به ایران برای خرید و فروش جنگافزار اقدامی بسیار خطرناک است.» اینها بخشهایی از اظهارات چندسال قبل وزیر امور خارجه آمریکا است. آرامآرام موعد اتمام تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل داشت تمام میشد؛ تحریمهایی که رفع آنها نه تنها راه ورود تسلیحات جدید دفاعی را به ایران باز میکرد بلکه میتوانست بازارهای خارجی فروش تسلیحات دفاعی ایران را هم گرم کند.
ایران در سالهای جنگ با محدودیتهای شدیدی برای خرید تسلیحات مواجه بود؛ از تأمین قطعه برای جنگندههای نیروی هوایی گرفته تا تجهیزات سبک انفرادی. خارجیها یا به ایران نمیفروختند یا بهطور محدود و با چند برابر قیمت آنها در اختیار ایران قرار میدادند.
ایران در سالهای بعد از جنگ، مسیر دیگری را در پیش گرفت تا تجربه تلخ تنهایی سالهای جنگ تکرار نشود. مسیری که بعد از ثمر دادن تا مدتها از سوی آمریکا و غرب با انکار و اتهام فتوشاپ بودن روبرو میشد.
حالا اما ایران مبدأ صادرات انواع پهپاد، موشکهای بالستیک و کروز، خودروهای نیمهزرهی، تجهیزات ضدزره، تجهیزات سنگین و نیمهسنگین توپخانهای و خدمات تعمیر و نگهداری انواع هواپیما شده و «نمیفروشیم» سالهای جنگ طرفهای خارجی به «نفروشید» تبدیل شده. تسلیحات و جنگافزارهای دفاعی ایرانی در حال باز کردن یک بازار خوب و پررونق برای کشور است.