تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: بن مایه |
1 - حسین منی و انا من حسین حضرت آیتالله خامنهای: «حسین بن علی علیه السلام حقیقتاً اسلام را کامل کرد. در معنای حدیثی از پیغمبر صلی الله علیه و آله که فرمود: «حُسَیْنٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَینٍ»؛ حسین از من است و من از حسینم، بعضی گفتند من از حسینم یعنی دین من از برکت امام حسین علیه السلام مایه گرفت و ماندگار شد و تضمین بقا یافت؛ این کاملاً درست است.» ۱۳۶۶/۶/۱۰ کد مطلب: 6127 - تاریخ انتشار: 12:50 - 1403/04/26 2 - بنمایههای سبک هندی یا موتیو (motive / motif) عبارت است از درونمایه، شخصیت، الگو، موضوع، ایده، فکر یا تصویری است که در ادبیات، هنریک سرزمین و یا در آثار یک دوره و در سبک فردی بهصورت گوناگون و با بسامد زیادی تکرار شود (نک: داد، 1380: 85)؛ در شعر، «بنمایه» بیشتر بهصورت عنصری کد مطلب: 5084 - تاریخ انتشار: 06:40 - 1402/04/20 3 - پای درس آقا| ماه رمضان، مظهری از بندگی خداست رهبری میفرمایند: ماه رمضان، مظهری از بندگی خداست، راه روشنی بهسوی تقواست، مایه غفران ذنوب است، مایه روشنی دلهاست. ماهی است که خدای متعال بندگان را به ضیافت خود میپذیرد و بندگان به خدای متعال نزدیک میشوند. نقل از خبرگزاری فارس، ماه مبارک رمضان یعنی عجین شدن روح و جسم با حقیقت توحید عالم. در این ایام، حال و هوای حیات و زندگی، رنگ دیگری دارد و انسان به راستی درک میکند که در فضای خاص و استثنایی قرار گرفته است. در ادامه سخنان رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای را کد مطلب: 4683 - تاریخ انتشار: 11:42 - 1402/01/17 4 - بیانیه بنیاد حفظ آثار/ انقلاب اسلامی احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) در عصر جاهلیت مدرن است بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت چهلوچهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ حضور پرشور و باشکوه ملت ایران در آیین گرامیداشت دهه مبارک فجر را مایه اقتدار انقلاب، نظام و میهن اسلامی دانست.
به نقل از خبرگزاری فارس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ حضور پرشور و باشکوه ملت ایران در آئین گرامیداشت دهه مبارک فجر و به ویژه راهپیمایی ۲۲ بهمن را کد مطلب: 4361 - تاریخ انتشار: 11:57 - 1401/11/15 5 - بنمایههای دینی داستان امیرارسلان امیرارسلان واپسین نمونة برجسته و اثرگذار جریان زوالیافتة داستانهای روایی فارسی است که در عصر قاجار بهصورت نقّالی توسّط نقیبالممالک شیرازی روایت شده و بهوسیلة توراندخت، فرزند ناصرالدّینشاه بهکتابت درآمده است. تأثیر و نفوذ این داستان در صفوف مختلف اجتماعی- فرهنگی ایران، خود گویای اهمیت و جایگاه این اثر بوده است، اغلب داستانهای حماسی- پهلوانی فارسی صبغة دینی ندارند؛ امّا بنمایه های دینی در آنها حضوری فعّال دارند، بیقین میتوان گفت نخستین اثر رواییای که در آن جنگ، غزا و جنگجویان غازیند، امیرارسلان است؛ زیرا اولاً شخصیتها در این داستان بهدو دسته تقسیم کد مطلب: 3321 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1401/07/06 6 - بنمایههای در قصه تامسون بنمایه را کوچکترین عنصر در قصه میداند که قدرت باقی ماندن در یک سنت روایی را دارد. منظر ادبیات عامیانه برای بنمایه تعاریف متعددی در میان پژوهشگران رواج دارد. محققان ادب عامه از واژه بنمایه/موتیف(motif)برای عناصر داستانیِ تکرار شونده در طرحهایِ داستانیِ روایات عامیانه استفاده میکنند (برای مثال؛ شخصیتهای موجود، اهداف، اعمال و کد مطلب: 1937 - تاریخ انتشار: 14:17 - 1401/04/29 7 - بن مایههای داستان افسانه «گل بکاولی»
بنمایه یا موتیو (Motive /Motif) در ادبیّات، عبارت است از درونمایه، تصویرِ خیال، اندیشه، عمل، موضوع، وضعیّت و موقعیّت، صحنه، فضا و رنگ یا کلمه و عبارتی است که در اثر ادبیِ واحد یا آثار ادبی مختلف تکرار میشود. (مقدادی، 1378، 281).
بن مایههای متنوع، فراوان و فشرده، تأثیر افسانههای هندی و ایرانی را بر این داستان نشان میدهد. برخی از بن مایههای داستان عبارتند از:
آزمایش: تاجالملوک باید برای بینایی شاه گل جادو بیاورد. این آزمایش باید بر عهدة قهرمان کد مطلب: 1953 - تاریخ انتشار: 12:07 - 1400/12/19 8 - بنمایههای دینی داستان امیرارسلان امیرارسلان واپسین نمونة برجسته و اثرگذار جریان زوالیافتة داستانهای روایی فارسی است که در عصر قاجار بهصورت نقّالی توسّط نقیبالممالک شیرازی روایت شده و بهوسیلة توراندخت، فرزند ناصرالدّینشاه بهکتابت درآمده است. تأثیر و نفوذ این داستان در صفوف مختلف اجتماعی- فرهنگی ایران، خود گویای اهمیت و جایگاه این اثر بوده است، اغلب داستانهای حماسی- پهلوانی فارسی صبغة دینی ندارند؛ امّا بنمایه های دینی در آنها حضوری فعّال دارند، بیقین میتوان گفت نخستین اثر رواییای که در آن جنگ، غزا و جنگجویان غازیند، امیرارسلان است؛ زیرا اولاً شخصیتها در این داستان بهدو دسته تقسیم کد مطلب: 1829 - تاریخ انتشار: 08:06 - 1400/11/27 |