تعداد نتایج: ۳۹ | عبارت جستجو: موسیقی |
1 - استفاده از آلات موسیقی در عزاداری استفاده از آلات موسیقی مانند اُرگ و یا سایر آلات موسیقی در مراسم عزاداری چه حکمی دارد؟
جواب: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری سالار شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده است، برگزار کد مطلب: 7995 - تاریخ انتشار: 15:47 - 1404/04/10 2 - دربارة قافیه قافیة یک شعر، بخش مهمی از موسیقی کناری در شعر است که هم به تنهایی و هم در کنار دیگر بخشهای آوایی کلام، نقش مهمی در ارزش بخشیدن به شعر دارد. بررسی قافیة شعر، چه در سطح حروف قافیه و چه در سطح کلمات قافیه، تا حد زیادی میتواند توانایی و قدرت خلاقیت شاعر را در هنر شعر بیان کند. استقلال کامل میبخشد و موسیقی آن را به کمال میرساند. این کلمات را در اصطلاح، قافیه و ردیف و به لحاظ موسیقی شعر، موسیقی کناری مینامند. البته گاه ردیفهای آغازین و قافیههای میانی نیز در شعر شاعران مشاهده میشود که غنای موسیقی را مضاعف میکند.
«قافیه کد مطلب: 5591 - تاریخ انتشار: 07:15 - 1402/12/19 3 - موسیقی حلال و حرام هر موسیقی که به سبب ویژگیهایی که دارد انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقی دور کرده و به سمت بیبندوباری، بیهودگی و گناه سوق دهد، حرام است و تشخیص آن موکول به نظر عرفی مکلّف است. کد مطلب: 5552 - تاریخ انتشار: 08:48 - 1402/11/28 4 - استفاده از آلات موسیقی در عزاداری از آلات موسیقی مانند اُرگ (از آلات موسیقی و شبیه پیانو است) و سِنج و غیر آنها در مراسم عزاداری چه حکمی دارد؟
استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری سالار شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده برگزار کد مطلب: 5168 - تاریخ انتشار: 08:40 - 1402/05/10 5 - انواع موسیقی در شعر را معمولاً به چهار نوعِ «بیرونی، کناری، درونی و معنوی» تقسیم میکنند (شفیعی کدکنی، 1381: 391‑394):
موسیقی بیرونی: این موسیقی همان وزن عروضی براساس کِشش هجاها و تکیههاست (همان، 1381: 51). همانگونه که اشاره کردیم یکی از ارکان تشکیلدهندة موسیقی شعر، وزن است. کد مطلب: 5075 - تاریخ انتشار: 07:18 - 1402/04/13 6 - نماهنگ «شبیه پروانهها» با نوای علیاکبر حائری به مناسبت میلاد امام حسن منتشر شد نماهنگ «شبیه پروانهها» با نوای علیاکبر حائری به مناسبت میلاد امام حسن(ع) کاری از مرکز موسیقی ماوا منتشر شد. امام حسن(ع) کاری از مرکز موسیقی ماوا منتشر شد. متن شعر این نماهنگ به شرح زیر است:
دنیا پاییزه و من بهارشم
به خودم قول دادم ستارهشم
خیلی وقتا همه میپرسن ازم
که تو آینده میخوام چیکاره شم
داره آینده به روی من میخنده
دیگه فرق نداره دکتر یا مهندسم
تو دلم قنده آخه کد مطلب: 4701 - تاریخ انتشار: 17:25 - 1402/01/17 7 - نماهنگ «شبیه پروانهها» با نوای علیاکبر حائری به مناسبت میلاد امام حسن منتشر شد نماهنگ «شبیه پروانهها» با نوای علیاکبر حائری به مناسبت میلاد امام حسن(ع) کاری از مرکز موسیقی ماوا منتشر شد. امام حسن(ع) کاری از مرکز موسیقی ماوا منتشر شد. متن شعر این نماهنگ به شرح زیر است:
دنیا پاییزه و من بهارشم
به خودم قول دادم ستارهشم
خیلی وقتا همه میپرسن ازم
که تو آینده میخوام چیکاره شم
داره آینده به روی من میخنده
دیگه فرق نداره دکتر یا مهندسم
تو دلم قنده آخه کد مطلب: 4700 - تاریخ انتشار: 17:22 - 1402/01/17 8 - قزوه: مرحوم جواد محبت جایزه پیش از انقلاب را قبول نکرد و شکنجه شد علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در پیامی در گذشت استاد محمدجواد محبت، شاعر نامدار کرمانشاهی را که امروز پس از چند سال تحمل بیماری و به علت عارضه قلبی به دیدار معبود شتافت، تسلیت گفت. قزوه مدیر دفتر شعر موسیقی و سرود سازمان صدا و سیما در پیامی در گذشت استاد محمدجواد محبت، شاعر نامدار کرمانشاهی که امروز پس از چند سال تحمل بیماری و به علت عارضه قلبی به دیدار معبود شتافت را تسلیت گفت.
پیام قزوه به قرار زیر است:
بابا «محمد جواد محبت» به لقاء کد مطلب: 4552 - تاریخ انتشار: 09:04 - 1401/12/24 9 - نوازنده صربستانی حاضر در جشنواره موسیقی فجر مطرح کرد: جشنواره فجر گنجینه گرانبهای ایرانیان است دراگومیر براتیچ نوازنده پیانیست که برای اجرای دوئیت پیانو به همراه همسرش ماریا گودِواچ در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفت، در خصوص این جشنواره و حال و هوایش گفت: تهران جهان متفاوتتری نسبت به اروپا دارد و از تجربه حضور در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر خرسندم. و سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر گفت: «مدت زمان کوتاهی در ایران حضور داشتیم ولی در همین مدت هم از دیدن تهران لذت بردیم. ایرانیان بسیار خونگرم هستند و احساس میکنم به یکدیگر شباهتهای زیادی داریم و جشنواره موسیقی فجر گنجینه گرانبهای ایرانیان است که برگزاری آن کد مطلب: 4449 - تاریخ انتشار: 23:19 - 1401/12/02 10 - موسیقی و فیلم های مورد علاقه حاج قاسم سلیمانی از زبان دخترش
ناگفته هایی از سردار حاج قاسم سلیمانی از زبان دختر سردار سلیمانی منتشر شده است. برای جامعه می دانست.
موسیقی نواحی مختلف نظیر خراسانی را که از رادیو یا تلوزیون پخش می شد را با علاقه گوش می داد اما فرصت خریدن و مدام گوش دادن آنها را نداشت
آیا پدر به تماشای تئاتر و یا کنسرت موسیقی می رفت، بیشتر چه موسیقی هایی را گوش میداد؟
به دلیل فرصت محدودی که کد مطلب: 4232 - تاریخ انتشار: 10:58 - 1401/10/21 11 - موسیقی و فیلم های مورد علاقه حاج قاسم سلیمانی از زبان دخترش
ناگفته هایی از سردار حاج قاسم سلیمانی از زبان دختر سردار سلیمانی منتشر شده است. برای جامعه می دانست.
موسیقی نواحی مختلف نظیر خراسانی را که از رادیو یا تلوزیون پخش می شد را با علاقه گوش می داد اما فرصت خریدن و مدام گوش دادن آنها را نداشت
آیا پدر به تماشای تئاتر و یا کنسرت موسیقی می رفت، بیشتر چه موسیقی هایی را گوش میداد؟
به دلیل فرصت محدودی که کد مطلب: 4231 - تاریخ انتشار: 10:56 - 1401/10/21 12 - احکام شرعی | گوش دادن به خوانندگی زن
رهبر معظم انقلاب به استفتائی پیرامون «گوش دادن به خوانندگی زن» پاسخ گفتند. نقل از خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله خامنه ای به استفتائی پیرامون «گوش دادن به خوانندگی زن» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد.
* گوش دادن به خوانندگی زن
سؤال: آیا گوش دادن به صدای خواننده زنی که تک خوانی می کند، برای مرد نامحرم حرام است؟
جواب: از کد مطلب: 3780 - تاریخ انتشار: 20:23 - 1401/08/22 13 - جزئیاتی از ساخت قطعه موسیقی معروف برای شهید سلیمانی/ «قاسم هنوز زنده است» با پای دل ساخته شد غلامرضا صنعتگر در برنامه شب فیروزهای درباره قطعه «قاسم هنوز زنده است» گفت: صبح روز شهادت حاج قاسم، میلاد عرفانپور با من تماس گرفت و کار را آغاز کردیم. نقل از خبرگزاری فارس، برنامه شب فیروزهای شب گذشته با حضور غلامرضا صنعتگر خواننده قطعه «قاسم هنوز زنده است» و رضا افشارنژاد از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس روی آنتن شبکه پنج سیما رفت.
رضا افشارنژاد گفت: 17 ساله بودم که به جبهه رفتم. میگفتند سنات کم کد مطلب: 3354 - تاریخ انتشار: 20:16 - 1401/07/09 14 - گفتگو با مرشد میرزا علی پیرامون تعزیه امروز / متاسفانه موسیقی ترکی و اسپانیایی وارد تعزیه شده مرشد میرزاعلی استاد تعزیه و شبیهخوانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری هنوز خانه نقالی را ایجاد نکرده است. حوزه هنری در حال حاضر در زمینه تعزیه و حمایت از آن پیشتاز است. از خبرگزاری فارس ـ گروه موسیقی ـ علیرضا سپهوند: شباهت بسیاری میان شیوه نمایش سنتی و مذهبی ایرانی تعزیه با مبانی و نظریات گروتفسکی در تئاتر دیده میشود. تعزیه نمایشی متکی بر حضور بازیگر است و هر چند از برخی امکانات صحنه و لباس و موسیقی و غیره بهره میبرد اما تا آنجا کد مطلب: 3175 - تاریخ انتشار: 13:18 - 1401/06/07 15 - جایگاه تکرار و بازنویسی تکرار، غالبن سخن را آراسته تر می کند. ساختار منظمی به آن می بخشد و موسیقی شعر را پدید می آورد. در نمایش نامه، تکرار در ساختار گفت و شنودها به چشم می خورد. همچنین در تکیه کلام ها. در نوشته های منثور، در روزنامه نویسی یا داستان پردازی، برای آهنگ سخن از تکرار استفاده می شود.
از تکرار، اندیشه ای را برجسته ساختن یا به جنبه ای از یک تفکر جلوه ویژه ای بخشیدن و قدرتی فزون تر کردن و سودایی را بیان داشتن است.
بی گمان هر تکراری به خودی خود بر زیبایی سخن نمی افزاید. آن چه زیبایی می آفریند سبک گفتاری است، نه تکرار پیام. اما تکرار کلام، وزن و آهنگی کد مطلب: 3129 - تاریخ انتشار: 11:04 - 1401/06/03 16 - واکنش عرفانپور به یادداشت محسن پرویز: شعر، بین اهل فرهنگ هم غریب است! میلاد عرفانپور، شاعر و مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری که در آخرین دیدار شاعران با رئیس جمهور، خواستار حمایت بیشتر از شاعران شده بود، در واکنش به یادداشت محسن پرویز با عنوان «تاریخ تکرار میشود؛ متأسفانه!» نوشت: شعر، بین اهل فرهنگ هم غریب است! است (چیزی شبیه دفتر موسیقی یا دفتر هنرهای تجسّمی) و از حاضران خواست تا اگر موافقاند، کف بزنند. تالار وحدت مملوّ از شاعران ایرانی و خارجی و علاقهمندان ادب فارسی بود و صدای کف زدنها سالن را به لرزه درآورد. البته این نظرخواهی با دست زدن حاضران در جلسه تمام نشد. کد مطلب: 3061 - تاریخ انتشار: 10:56 - 1401/05/28 شبرنگ مطرح کرد؛ 17 - ماجرای دیدار خصوصی موسیقیدانها با امام خمینی (ره) سعیده شبرنگ، محقق و پژوهشگر تاریخ شفاهی در نشست نقد و بررسی کتاب «بانگ آزادی» گفت: یکی از نقاط اوج این کتاب، خاطره ساختن سرود «شهید مطهر» و دیدار خصوصی موسیقیدان ها با امام خمینی (ره) است. به علاقه مرحوم راغب به موسیقی و نواهای فولکلور ادامه داد: راغب، آواهای تعزیهها و نوحههای قدیمی ایرانی و گیلانی را با علاقه دنبال میکرده تا حدی که نتهای بعضی ملودیها را مینوشته و به دل جنگلهای تالش میرفت تا نتها را به صورت دقیق یادداشت و به کد مطلب: 3057 - تاریخ انتشار: 13:03 - 1401/05/27 18 - آلبوم موسیقی نواحی عاشورایی گیلان منتشر شد مسئول واحد موسیقی حوزه هنری گیلان گفت: موسیقی عاشورایی، یکی از بخشهای مهم موسیقی مذهبی شیعیان است که این بار از سوی این نهاد، آلبومی مستقل بر اساس موسیقی بومی عاشورایی نواحی استان انتشار یافته است کرده اند.
وی اظهار کرد: موسیقی عاشورایی، یکی از بخشهای مهم موسیقی مذهبی شیعیان است که این موسیقی در قالب روضهخوانی، تعزیه و مداحی با همراهی گروههای سینهزنی و زنجیرزنی، یکی از مهیجترین و باشکوهترین موسیقیها را از ابتدای ماه محرم تا چهلمین روز شهادت کد مطلب: 3027 - تاریخ انتشار: 16:28 - 1401/05/26 19 - ترکیبهای بدیع در شعر خاقانی در سبک ارّانی (آذربایجانی)، شعرخاقانی به دلیل برخورداری از زبان قوی و مضامین نو، برجستگی خاصی دارد. بهرهگیری از شگردهای زبانی و موسیقایی؛ خصوصاًً واج آرایی، ترکیبات بدیع، آفرینشهای واکی، زبان مجازی، توجه به انواع موسیقی درونی، بیرونی، معنوی و کناری، شعر وی را علیرغم دشواریهای لفظی و معنوی بسیار، خوش آهنگ ساختهاست. ظرافت معنایی و خوش آهنگی موسیقیایی این ترکیبها بخوبی نشان
میدهد که در زبان فارسی اگر «تتابع اضافات» هنرمندانه به کار رود نه تنها عیب فصاحت نیست؛ بلکه بر رونق کلام میافزاید. برای مـثال میتـوان به این ترکـیـب ها اشـاره کرد «خاطر روح القدس پیوند عیسی کد مطلب: 1954 - تاریخ انتشار: 11:00 - 1401/05/02 در آستانه سالروز ارتحال برگزار میشود؛ 20 - یک ویژهبرنامه موسیقایی در منزل امام(ره)/ یادی که زنده میشود واحد موسیقی، شعر و سرود سازمان صداوسیما با مشارکت یک نهاد فرهنگی در آستانه سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره) ویژه برنامه «هجرت خورشید» را در شهرستان خمین برگزار میکند. نشر آثار امام خمینی و واحد موسیقی، شعر و سرود سازمان صدا و سیما کاروانی در حوزه شعر و موسیقی از تهران و شهرهای مختلف راهی شده تا در این برنامه شرکت کنند یاد و نام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران گرامی داشته خواهد شد.
علیرضا قزوه مدیر واحد موسیقی و شعر صدا و سیما گفت: برنامه کد مطلب: 2429 - تاریخ انتشار: 10:15 - 1401/03/09 |