تعداد نتایج: ۸۸ | عبارت جستجو: نقد |
1 - دختران آفتاب کتاب مخاطب عام را هم درگیر میکند؛ چراکه بحثهای کتاب، جواب گفتوگوهای تربیتی و نقدهای اجتماعی و شوخی جمعهای خانوادگی و محفلهای مختلط زنانه و مردانه دربارهی مسائل زنان است. کتاب برای والدین رفعکنندهی برخی گرههای ذهنی در روابط عاطفیشان با همسرشان است و همچنین کلیدهای خوبی از نیازهای تربیتی فرزندان را در اختیارشان قرار میدهد و برای فرزندان و بهویژه دختران، آگاهی و ترسیم فضای آینده و پیشرو را به دست میدهد به بررسی و نقد و رد و اثبات مؤلفهها و مباحث و شبهات حوزهی زن و خانواده و جامعه میپردازد و میتوان گفت از موفقیت زیادی در این زمینه برخوردار است. مباحث در حین برگزاری یک اردوی دهروزهی دخترانهی دانشجویی از دانشگاه تهران اتفاق میافتد که کد مطلب: 7685 - تاریخ انتشار: 18:09 - 1404/02/09 2 - راهحل مشکل معیشت حضرت آیتالله خامنهای: «سرمایهگذاری تولید یکی از مسائل لازم برای اقتصاد کشور و برطرف کردن مشکل معیشت مردم است. همین نقدینگیای که در اختیار مردم است، اگر صرف سرمایهگذاری بشود برای تولید، کشور پیشرفت خواهد کرد. از سرمایههای کوچک تا سرمایههای بزرگ؛ از یک مرغداری کوچکِ محدود شما بگیرید تا یک کارخانهی عظیم... دولت باید زمینهها را فراهم کند و مانع زدایی کند.» ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ کد مطلب: 7546 - تاریخ انتشار: 18:35 - 1404/01/09 گفتوگو با دکتر فائزه عظیمزاده درباره پویش کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه 3 - همدلی مادرانه تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنه هایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشه ها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ مثل ایران همدل و نقش ویژه بانوان در شکل دهی به آن چگونه باید در عرصههای دیگر نیز تعمیم و گسترش پیدا کند؟
این پرسش که چگونه میتوان طرحی مشابه آنچه زنان ایرانی در حرکت شگفتانگیز و تاریخی خود رقم زدند را در سایر برنامههای اجتماعی پیاده کرد، از اهمیت کد مطلب: 6995 - تاریخ انتشار: 20:32 - 1403/09/19 گفتوگو با آقای دکتر حامد حاجی حیدری، جامعهشناس و استاد دانشگاه تهران 4 - احساس تعلق مردم به تمدن اسلامی با مشارکت در «پویش ایران همدل» تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد. مرحله اخیر «پویش ایران همدل»، شاهد موج شگفتانگیز کمکهای مالی و اهدای طلا و زیورآلات برای کمک به مردم غزه و لبنان بودیم. ریشههای اجتماعی شکلگیری چنین موجی از کمک به ستمدیدگان غزه و لبنان، چگونه قابل تحلیل است؟
البته باید ابعاد دقیقتری از این کد مطلب: 6988 - تاریخ انتشار: 19:20 - 1403/09/18 گفتوگو با دکتر محمدهادی همایون درباره پویش کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه 5 - «ایران همدل» نیازمند ثبت، ضبط و الگوگیری است در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنه هایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشه ها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ همدلی و کمک به همنوع از خصلتهای دیرینه ایرانیان است. سنتهایی مثل گلریزان، خیریههای خانوادگی و محلی جزو ریشههای تاریخی و اجتماعی ما هستند. ریشه های این خصلت را در کجا باید جست؟
اگر اجازه بدهید، این ویژگی را با وضعیت جهانی امروز تطبیق دهم. در سوره کد مطلب: 6986 - تاریخ انتشار: 19:48 - 1403/09/17 یادداشتی از دکتر عباسعلی رهبر درباره پویش کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه 6 - فرهنگ همدلی در خدمت توسعه و پیشرفت کشور در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنه هایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشه ها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ در قالب کمکهای نقدی و غیرنقدی به نمایش گذاشتهاند. این اقدامات، که در چارچوب «زیست مؤمنانه» تعریف میشوند، از دوران مقاومت در برابر سختیها تا لبیک به ندای رهبری در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، بهوضوح قابل مشاهده است.
نکته بسیار مهم در کد مطلب: 6960 - تاریخ انتشار: 21:02 - 1403/09/13 گفتوگو با دکتر محسن صبوریان درباره پویش کمک به مردم مظلوم لبنان و غزه 7 - «ایران همدل» جلوهای از تاریخ و فرهنگ کهن ایرانیان در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنه هایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشه ها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ نظر میرسد همدلی و کمک به همنوع از خصلتهای دیرینه ایرانیان است. فکر میکنید ریشههای این ویژگی چیست؟
مسئله همدلی و کمک به همنوع در واقع از خصلتهای دیرینه ایرانیان است. این حقیقتی است که در تاریخ نقل شده و بسیاری از کسانی که به ویژگیهای خلقی و کد مطلب: 6956 - تاریخ انتشار: 20:24 - 1403/09/12 گفتوگو با دکتر غلامرضا جمشیدیها درباره پویش «ایران همدل» 8 - کوخنشینان همچنان پیشبرنده و پیش روندهاند در پی تهاجم وحشیانهی رژیم صهیونیستی به شهرها و روستاهای فلسطین در نوار غزّه و شهادت دهها هزار نفر از مردم بیگناه این منطقه و تخریب جدّی زیرساختهای شهری و منازل مسکونی و از بین رفتن معیشت مردم غزّه در یک سال اخیر و همچنین تخریب منازل و ساختمانهای مردم در جنوب لبنان و شهادت جمع زیادی از مردم بیگناه و خسارتهای گسترده به آنها، در لبّیک به ندای رهبر معظّم انقلاب اسلامی مبنی بر کمک و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و لبنان، اواسط مهرماه، چهارمین مرحلهی پویش مردمی «ایران همدل» به منظور جمعآوری مشارکتهای نقدی هموطنان عزیز برای کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان آغازبهکار کرد.
پویشی که به سرعت در گوشه گوشه کشور جای خود را باز کرد و صحنههایی ماندگار و درخشان از نوع دوستی مردم ایران را به نمایش گذاشت. ریشهها و مبانی این حرکت چیست؟ نسبت آن با انقلاب اسلامی و تجربه دفاع مقدس چیست؟ یک همدلی فراگیر در دنیا نسبت به مردم فلسطین هستیم. در کشورمان هم پویش ایران همدل نشانه بارزی از این حس است. ریشه این احساس و حرکت در چیست؟
همدلی و کمک به همنوع ریشه در فطرت انسانها دارد. انسانها بهطور فطری به همنوع خود علاقمند هستند و تمایل دارند نوعی کد مطلب: 6949 - تاریخ انتشار: 19:37 - 1403/09/11 جای خالی نقدهای سبز آوینی 9 - حلزونهای خانه به دوش در این کتاب، مجموعهای از مقالات آوینی در پاسخ به شبههسازیهای روشنفکرانِ غربزدهی ایرانی در مواجهه با انقلاب نوپای اسلامی جمعآوری شده که شهید، آنها را طی سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۶۹ و در ماهنامه سوره به چاپ رسانده. سه ضلع مثلثِ نقدهای سازنده، روشنگر و کوبنده آوینی بود؛ همانهایی که خوب میدانست کِی، کجا و چرا باید روی کاغذها بیاوردشان تا مطبوعاتِ زمانهاش بی در و پیکر نمانَد.
شاید همه ما آوینی را به مستندها و مجموعه کتابهایش از نشر واحه بشناسیم؛ از کد مطلب: 6269 - تاریخ انتشار: 22:44 - 1403/05/17 10 - روش نظاممند تحلیل سیاسی از ویژگیهای کتاب این است که علاوهبر ویژگیهای مهارتی، کاربرد آن در سخنان رهبر انقلاب به صورت مصداقی نشان داده شده است. کتاب دستینهای راهگشا برای جوانان دانشجو و فعالان سیاسی است و اینقدر کاربردی هست که میشود از روی دستهبندی آن، تحلیلهای سیاسی رایج و مرسوم را نقد کرد. سیاسی رایج و مرسوم را نقد کرد.
در مقدمه این کتاب آمده است: برای تحلیل درست یک پدیدهی سیاسی، باید روش و منطق درستی داشت. «الزام روشی» به عنوان یک شاخص مهم در مباحث روز علمی مرتبط با «تحلیل سیاسی» مورد توجّه جدّی است ... تحلیل سیاسی روشمند میتواند به کد مطلب: 6084 - تاریخ انتشار: 18:46 - 1403/04/20 معرفی کتاب «حلزونهای خانه به دوش» 11 - جای خالی نقدهای سبز آوینی در این کتاب، مجموعهای از مقالات آوینی در پاسخ به شبههسازیهای روشنفکرانِ غربزدهی ایرانی در مواجهه با انقلاب نوپای اسلامی جمعآوری شده که شهید، آنها را طی سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۶۹ و در ماهنامه سوره به چاپ رسانده. سه ضلع مثلثِ نقدهای سازنده، روشنگر و کوبنده آوینی بود؛ همانهایی که خوب میدانست کِی، کجا و چرا باید روی کاغذها بیاوردشان تا مطبوعاتِ زمانهاش بی در و پیکر نمانَد.
شاید همه ما آوینی را به مستندها و مجموعه کتابهایش از نشر واحه بشناسیم؛ از کد مطلب: 5721 - تاریخ انتشار: 16:58 - 1403/02/29 12 - رابطۀ زبان و تفسیرمان از جهان «عالم را در امتداد خطوط ارایه شدۀ زبانهای مادری خویش تحلیل میکنیم.» زبانشناسان این ایده را به یاد بنیامین وورف، زبانشناس آمریکایی، «وورفیانیسم» مینامند. مکورتر ضمن نقد استدلال وورفی از دیدگاه زبانشناختی، نشان میدهد که شواهد موجود تا چه حد این اندیشه را تایید میکنندکه زبانها مانند لنزهایی روی جهان تعبیه شدهاند. گسترش میدهد. هدف او در نقد وورفیانیسم برخی کتابهای محبوب اخیر است. مثل کتاب آبگینهٔ زبان۶ اثر گای دویچر که استدلالش با ظرافت در تیتر فرعی اعلام شده «چرا دنیا در زبانهای دیگر متفاوت به چشم میآید».
مکورتر نشان میدهدکه شواهد موجود تا چه کد مطلب: 2127 - تاریخ انتشار: 09:23 - 1403/01/06 13 - ژرار ژنت و نظریة ترامتنیت ترامتنیت یک اصطلاح نقدی در نظریة ادبی معاصر است. این نظریه بر آن تأکید دارد که یک اثر ادبی تنها در ارتباط با سایر آثار ادبی تعریف و فهمیده میشود؛ زیرا خالق یک اثر ادبی با تصمیم آفرینش یک اثر، به دنیایی از ارتباطهای میانمتنی در ذهن خود وارد میشود؛ نویسنده یا شاعر از افکار بسیاری از آثار پیش از خود و یا معاصر با خود تأثیر میپذیرد و این افکار در آفرینش اثر او نقش دارند. رابطه به بهترین شکل همان نقد است» (ژنت، 1997: 104).
سرمتنیت
ژنت میگوید: «منظورم از سرمتنیت، هر رابطهای است که متن «ب» (که آن را زبرمتن مینامم) را با متن قدیمیتر «الف» (که آن را زیرمتن مینامم) متحد میکند و به آن، بهگونهای پیوند کد مطلب: 5613 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1403/01/01 14 - واکاوی اسطورۀ کیومرث اسطورۀ کیومرث یکی از اسطورههای مهم فرهنگ ایرانی است. این اسطوره ازنظر پژوهشی ظرفیت بسیاری دارد و آن را از جنبههای مختلف میتوان بررسی کرد؛ ازاینرو به پژوهشهای روشمند و منسجم بر مبنای نظریه و نقد ادبی نیازمند است. در شاهنامه
کیومرث نخستین پادشاه بود. در فصل بهار و در اعتدال بهاری بر جهان کدخدا شد. جایگاه او در کوه بود. خورش و پرورش را کیومرث برای مردمان آورد. سی سال پادشاهی کرد. فرّ شاهنشهی داشت. دد و دام و جانور به نزدیک او میآرمیدند. آیین و کیش را از جایگاه کیومرث کد مطلب: 5587 - تاریخ انتشار: 06:39 - 1402/12/16 درستایش ضربالمثلها 15 - حکمت عامه یا گنج روان ضربالمثلها یا امثال، سرمایۀ گرانقدر و میراث گرانبهای پیشینیان برای آیندگان است. هیچ دانشمند فرزانهای نیست که گذارش به این مجموعۀ عظیم و رنگارنگ بیفتد و شیفتۀ زبان و معانی نهفته در آن نشود. جملههای کوتاه، عصارۀ صدها سال تجربه و اندیشۀ میلیونها انسان است. صیقلخوردگی و ادبیات قوی و مردمی امثال، گاهی پهلو به پهلوی فاخرترین سرودههای نوابغ میزند. این میراث گرانمایه را بهحق «حکمت عامه» نامیدهاند و من «گنج روان» نیز کد مطلب: 5559 - تاریخ انتشار: 06:41 - 1402/12/02 16 - فروش کالا پیش از تحویل گرفتن آن اگر معامله نقدی بوده و شرط ضمن عقدی در این زمینه نشده باشد، اشکال ندارد اما اگر معامله سلف باشد (یعنی تحویل کالا مدتدار باشد)، در صورتی جایز است که کالا را تحویل گرفته باشید یا زمان تحویل رسیده باشد. کد مطلب: 5455 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1402/09/29 17 - در قلمروِ نقدِ ادبی نقشِ تاریخی اهمیّت دارد کرد.
در قلمرو نقد ادبی، آنچه در کار یک هنرمند مهم است خلاقیت فردی او نیست، بلکه «نقش تاریخی» اوست، یعنی پایگاهی که وی در زنجیرهٔ تکامل ادبی دارد. به همین دلیل، شعری که نتوان هیچیک از اجزای آن را جز در تجربهٔ واحد گویندهاش تعقیب کرد پیش از خداوند خویش کد مطلب: 5121 - تاریخ انتشار: 07:27 - 1402/04/28 18 - نقد در ادبیات کلاسیک ایران ادبی سنتی در ایران با نقد ادبی جدید، بسیار متفاوت است. نقد ادبی در ادبیات کلاسیک ایران نوعی نقد ذوقی است و کمتر تحلیلی و ارزیابانه است (چترایی، 1380: 20).
در سالهای 1322ـ1338 نقد ادبی بهتدریج در مطبوعات راه پیدا کرد؛ اما طی این سالها از منتقدان حرفهای که نقد را بر کد مطلب: 5006 - تاریخ انتشار: 08:24 - 1402/03/23 19 - نقد ادبی در یونان باستان - بخش سوم را که افلاطون و ارسطو در نقد ادبی به سوی فراز و کمال پیمودند پس از این دو به سوی فرود و نشیب گرایید و دیگر در یونان باستان , چه در آتن , چه در اسکندریه و چه در سایر مراکز فرهنگی و ادبی, منتقد یا نظریه پرداز ادبی قابل مقایسه با این دو به وجود نیامد, و نقد ادبی دچار فترت و سستی شد و کد مطلب: 4990 - تاریخ انتشار: 07:04 - 1402/03/21 20 - نقد ادبی در یونان باستان - بخش دوم ادبی از دیدگاه ارسطو
ارسطو که با نگرش منطقی به پدیده ها, همه چیز را قانونمند و نظم پذیر می دانست, نخستین اندیشمندی بود که کوشید قوانین و اصول آفرینش ادبی را کشف و تدوین کند, شناخت آفریده های ادبی را به قاعده و نظم درآورد و اسلوب ها و موازینی برای سنجش و داوری آن ها ایجاد کد مطلب: 4986 - تاریخ انتشار: 06:36 - 1402/03/20 |