تعداد نتایج: ۸ | عبارت جستجو: اوستا |
1 - منابع آشنایی با اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. هرچند اوستا در عهد ساسانی به شکل نهاییاش مکتوب شد، اما مطالب آن بسی کهنتر است و اساطیر آریایی در ساختار عمومی آن بازتاب یافتهاند. (اوستا به زبان اوستایی به نگارش درآمد و زردشتیان همواره بر حفظ آن به این کد مطلب: 5534 - تاریخ انتشار: 07:16 - 1402/11/18 2 - دربارهٔ ترکیبات عطفی اوستایی و سابقهٔ آنها ایشان را که گاه بر سر درس اوستا بازگفتهام این جا برای کسانی که این نیمسال از درس و بحث ماندند تکرار میکنم.
۱. قواعد ترتیب اجزای این نوع ترکیبات:
الف. کلمهٔ کوتاهتر، یعنی دارای هجاهای کمتر، جزء اول است:
miþra-ahura, āpa-urvaire, aēþrya-aēþrapaiti.
ب. اگر شمار هجاها یکی کد مطلب: 4084 - تاریخ انتشار: 08:48 - 1401/09/19 3 - منابع شناخت اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. هرچند اوستا در عهد ساسانی به شکل نهاییاش مکتوب شد، اما مطالب آن بسی کهنتر است و اساطیر آریایی در ساختار عمومی آن بازتاب یافتهاند. (اوستا به زبان اوستایی به نگارش درآمد و زردشتیان همواره بر حفظ آن به این کد مطلب: 3623 - تاریخ انتشار: 10:42 - 1401/08/08 هفت خوان رستم از نظرگاه علامه حسن زاده آملی
4 - تفسیری عرفانی از هفت خان رستم «هفتخوان رستم» نبردهای هفتگانهای است که رستم (پهلوان ایران زمین و قهرمان ملی ایران)برای نجات کیکاووس ـ شاه وقت ـ انجام داد و کیکاووس که نامش در اوستا نیز آمده، کسی است که همچون نخست بیمرگ آفریده شده بود؛ اما دیوان برای اینکه مرگ را بر او چیره گردانند، فریبش دادند و او را به فرمانروایی هفتکشور مغرور ساختند، آنگاه هوس پرواز به آسمان را به دلش افکندند تا مگر آنجا را نیز تسخیر کند.
خردمند داند که افسانه، بهانه است تا قواعدی که در آن مستحن است مستفاد گردد و دانایان جهان، حقایق را از زبان بی زبانان در لباس داستان بدر آوردهند، تا خداوند هوش، از آن عبرت گیرد و تیقظ و تبصر زیادت کند."
کلیله و دمنه، ارجمه از از علامه حسنزاده کد مطلب: 3315 - تاریخ انتشار: 08:42 - 1401/07/04 5 - شرحگونهای بر عباراتی از اوستا (۲) د وان دربارهٔ مصوتهای اوستایی میتوان رجوع کرد.
۸. کلمهٔ uvayå در حالت مضافٌالیهی است و دو کلمهٔ druvataēca ašaonaēca در حالت برایی. در اوستایی (طبعاً نه به اندازهٔ فارسی باستان) نیز میان این دو حالت صرفی قرابتی است.
۹. حرف نهی mā مانند فارسی ممکن است با فعل امر یا تمنایی کد مطلب: 2762 - تاریخ انتشار: 08:17 - 1401/05/08 6 - شرحگونهای بر عباراتی از اوستا (۱) درس اوستا، نه در مقدمات اوستا که عمدهٔ بحث دربارهٔ آواشناسی و مقدمات صرف اسم و فعل است، معمول بنده این است که جز بحث دربارهٔ صرف و اندکی نحو عبارات و ترجمهٔ آنها و اشتقاق کلمات و دشواریهای آوایی آنها (که کمابیش در درس معلمان ایرانی اوستا علی قدر مراتبهم مرعی است)، مبلغی کد مطلب: 2733 - تاریخ انتشار: 08:42 - 1401/05/05 7 - منابع آگاهی به اساطیر ایران آگاهی ما به اساطیر ایران از منابع گوناگونی سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. سرچشمه میگیرد که «اوستا» از مهمترین آنها است. هرچند اوستا در عهد ساسانی به شکل نهاییاش مکتوب شد، اما مطالب آن بسی کهنتر است و اساطیر آریایی در ساختار عمومی آن بازتاب یافتهاند. (اوستا به زبان اوستایی به نگارش درآمد و زردشتیان همواره بر حفظ آن به این کد مطلب: 1458 - تاریخ انتشار: 11:55 - 1400/09/28 هفت خوان رستم از نظرگاه علامه حسن زاده آملی
8 - تفسیری عرفانی از هفت خان رستم «هفتخوان رستم» نبردهای هفتگانهای است که رستم (پهلوان ایران زمین و قهرمان ملی ایران)برای نجات کیکاووس ـ شاه وقت ـ انجام داد و کیکاووس که نامش در اوستا نیز آمده، کسی است که همچون نخست بیمرگ آفریده شده بود؛ اما دیوان برای اینکه مرگ را بر او چیره گردانند، فریبش دادند و او را به فرمانروایی هفتکشور مغرور ساختند، آنگاه هوس پرواز به آسمان را به دلش افکندند تا مگر آنجا را نیز تسخیر کند.
خردمند داند که افسانه، بهانه است تا قواعدی که در آن مستحن است مستفاد گردد و دانایان جهان، حقایق را از زبان بی زبانان در لباس داستان بدر آوردهند، تا خداوند هوش، از آن عبرت گیرد و تیقظ و تبصر زیادت کند."
کلیله و دمنه، ارجمه از از علامه حسنزاده کد مطلب: 1110 - تاریخ انتشار: 12:06 - 1400/07/04 |